Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Bitcoin ja muud krüptorahad »  Krüptorahade tehniline arutelu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 343, 344, 345 ... 454, 455, 456  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
kjaups
MeesKesTuliMetsast
kjaups

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 07.02.2014 11:04:04 vasta tsitaadiga

djkiller, endal on küll. Isegi kui ümber sai tõsta, siis muutis järjestuse automaatselt selliseks, nagu emaplaadile topitud oli.
Ehk siis kasutaja Kristoferr jutt.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
yerba
HV Guru
yerba

sõnum 07.02.2014 11:04:31 vasta tsitaadiga

Niih, bitcoin vajub ära, aeg kola kokku panna ja koju minna. icon_smile.gif

tagasi üles
Kristoferr
HV Guru
Kristoferr

sõnum 07.02.2014 11:05:33 vasta tsitaadiga

djkiller kirjutas:
device manager ja cgminer sama järjestus?

Üldiselt jah, aga cgminer kipub harva ka kaartide näidud sassi ajama. Endalgi juhtus sedasi, et võttis kaart 1 temperatuuri ja reguleeris selle näidu järgi hoopis kaart 3 vente.
Seepärast kasutangi oma masinatel custom profiiliga biosi. Iga kaart kontrollib oma näite iseseisvalt. Nii on palju lollikindlam.

yerba kirjutas:
Niih, bitcoin vajub ära, aeg kola kokku panna ja koju minna. icon_smile.gif

Pole veel netiavarustes uurida jõudnud, mis tänaöise languse põhjustas?...

viimati muutis Kristoferr 07.02.2014 11:06:55, muudetud 1 kord
tagasi üles
kjaups
MeesKesTuliMetsast
kjaups

sõnum 07.02.2014 11:05:42 vasta tsitaadiga

yerba, pigem aeg kõik BTCks vahetada ja oodata uut tõusu thumbs_up.gif
djkiller
HV Guru
djkiller

sõnum 07.02.2014 11:06:23 vasta tsitaadiga

kola tuleb muudkui juurde:D
eks selle langusega keegi jälle teenib.
raha teenid siis kui ostad mitte siis kui müüdicon_wink.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
yerba
HV Guru
yerba

sõnum 07.02.2014 11:08:01 vasta tsitaadiga

kjaups kirjutas:
yerba, pigem aeg kõik BTCks vahetada ja oodata uut tõusu thumbs_up.gif

Vara veel. Ära langevat nuga püüa. icon_smile.gif

tagasi üles
Char
HV kasutaja
Char

sõnum 07.02.2014 11:14:52 vasta tsitaadiga

hei, paar küssat, oleks tore kui keegi vastaks.

1. kumba eelistate, smosi või bamti, ja miks?
2.

Configure your miner.
Settings for Stratum:

STRATUM 3: stratum+tcp://stratum3.dogehouse.org:8080 ( Lower diff )
STRATUM 2: stratum+tcp://stratum2.dogehouse.org:943 ( Lower diff )
STRATUM 1: stratum+tcp://stratum.dogehouse.org:3333 ( High diff )
STRATUM 1A: stratum+tcp://stratum5.dogehouse.org:3335 ( High load , dont use )
STRATUM 6: stratum+tcp://stratum6.dogehouse.org:993 ( High load , dont use )
STRATUM 1B: stratum+tcp://stratum.dogehouse.org:3334( High load , dont use )
STRATUM 7: stratum+tcp://stratum7.dogehouse.org:9090 (Low diff, High Load , Dont use )
STRATUM 8: stratum+tcp://stratum8.dogehouse.org:3336 (High diff , High Load , Dont use )

kuidas saab olla erinev diff? ma olen aru saanud coinidest, et koguaeg on sama diff ühel coinil ja kõik jahivad ühte sama blokki?
tagasi üles
Mizz
HV kasutaja
Mizz

sõnum 07.02.2014 11:15:10 vasta tsitaadiga

Kristoferr kirjutas:

Pole veel netiavarustes uurida jõudnud, mis tänaöise languse põhjustas?...

http://rt.com/business/bitcoin-russia-use-ban-942/
või see
http://www.coindesk.com/mt-gox-halts-bitcoin-withdrawals-price-drop/
tagasi üles
kjaups
MeesKesTuliMetsast
kjaups

sõnum 07.02.2014 11:26:28 vasta tsitaadiga

Char, see Low ja High diff on mõeldud sellega, et kui palju su aparaat suudab läbi hammustada, et vastavalt sellele viskab ta sulle blokist tüki närimiseks.
Näitena, kui sul on mingi 250KH/s aparaat, siis liikuda sinna low diff alla, et saad pisemaid tüke jahvatada. Kui on mingi 5MH/s, siis sinna High diff, et antakse sulle suuremaid ampse närida.
Vähemalt mina olen asjast nii aru saanud. Ehk siis see Worksize.

riaak
HV Guru
riaak

sõnum 07.02.2014 12:11:17 vasta tsitaadiga

Char kirjutas:
kuidas saab olla erinev diff? ma olen aru saanud coinidest, et koguaeg on sama diff ühel coinil ja kõik jahivad ühte sama blokki?
Kõik jahivad üht blokki, aga poolis jagatakse see otsimine väiksemate osade peale. See pooli diff ei ole seotud coini diffiga.
Janis
HV Guru

sõnum 07.02.2014 12:29:04 vasta tsitaadiga

Milles võib jama olla kui kolmest kaardist üks hakkab mingi aja pärast 4x lahjemat tööd tegema?
Softiks on BAMT ja kaardiks on: R9270-DC2OC-2GD5
Kui käivitada, siis mingi aja töötavad kõik 3 ca 450khash juures.. mõne aja pärast hakkab kolmas kaart kõigest ca 100khash tegema... BAMTi enda monitor näitab tempi punasena kuigi on vaid ca 40 kraadi..
Milles võib asi olla? Millegi pärast läheb kaart nö safe mode? icon_rolleyes.gif

Kuskilt jäi silma, et keegi siin kasutab samu kaarte ja teevad ca 470 khash moditud biosiga? Kus seda biosi saaks?

darzik
HV veteran
darzik

sõnum 07.02.2014 13:06:46 vasta tsitaadiga

Janis kirjutas:
Milles võib jama olla kui kolmest kaardist üks hakkab mingi aja pärast 4x lahjemat tööd tegema?
Kui käivitada, siis mingi aja töötavad kõik 3 ca 450khash juures.. mõne aja pärast hakkab kolmas kaart kõigest ca 100khash tegema... BAMTi enda monitor näitab tempi punasena kuigi on vaid ca 40 kraadi..
Milles võib asi olla? Millegi pärast läheb kaart nö safe mode? icon_rolleyes.gif

Kuskilt jäi silma, et keegi siin kasutab samu kaarte ja teevad ca 470 khash moditud biosiga? Kus seda biosi saaks?

Punasena näidatakse nii liiga külma kui liiga kuuma kaarti, normaalseks loetav vahemik on kirjas etc\bamt\bamt.conf failis.

Aga see kolmas kaart... on clockitud või jookseb default voldil ja kelladel? HW errorid nullis??
tagasi üles
kivilaid
HV vaatleja

sõnum 07.02.2014 13:12:53 vasta tsitaadiga

darzik kirjutas:
Janis kirjutas:

Punasena näidatakse nii liiga külma kui liiga kuuma kaarti, normaalseks loetav vahemik on kirjas etc\bamt\bamt.conf failis.

Aga see kolmas kaart... on clockitud või jookseb default voldil ja kelladel? HW errorid nullis??

Mul on 4x270x ehk siis samad kaardid aga x. Teevad kõik koos neljakesi 481khashi, midagi ma biosis modinud ei ole. Teises rigis (3x280x) oli sarnane jama ja siis oli teema ikkagi temperatuuris, keerasin miinimum ventiga kõrgemale (50-100), panin temp targeti ka kõrgemaks ja peale seda pole rohkem juhutnud.
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 07.02.2014 13:31:48 vasta tsitaadiga

Kõik kaardid on defaultis. HW erroreid näen kust?

Proovin seda temp targetit muuta..

Aga muidu kust leiaks õpetuse, kuidas asuse kaardil biosi muuta ja kuidas seda muuta?
Või äkki keegi tahab sheerida oma biosi faili?

kivilaid
HV vaatleja

sõnum 07.02.2014 13:32:39 vasta tsitaadiga

Jagan natuke oma kogemusi ja muret.

Plaat: Asrock H61 Pro BTC http://www.asrock.com/mb/intel/h61%20pro%20btc/
Kaardid 6x MSI R9 290

Alustuseks proovisin BAMTIga. Erinevate kaartide arvu testimine väga tülikas sest boodib ennast ikka päris kaua USBi pealt ja lisaks on veateated väheütlevad.
Panin siis Win 8.1 peale, kõik draiverid leiab Windows ise üles, mingit muret pole. 5 kaarti sisse (kõik 1x16x raiseritega) ja cgminer esimeste netist leitud seadetega kohe 880 kaardi kohta. Kõik oleks nagu ilus.
(Muud infot veel, et kaart võtab ikkagi pea 300w ära. Undervolti mees ma veel ei ole icon_smile.gif Emaplaat koos jõudeolekus kaartidega, hdd ja kõige muuga 120-140w. Ahjaa, seda ka veel et alguses ostsin lolli peaga paar 850w nässakat toitekat - lihtne soovitus - ärge mitte kunagi ostke odavaid toiteplokke icon_smile.gif Isegi jõudeolekus hakkasid kaardid saba panema... emaplaat piiksuma jne). Vahetasin need välja 1350 korralike vastu ja mured kadusid.

Mis aga mure on, on see et plaadil on 5x lühikesed pesad ja üks pikk. See pikk töötas alguses kenasti, kui sees oli tema ja veel üks kaart. Peale kolmanda kaardi lisamist on vahelduva eduga kaks varianti, kas ei leia SATA taga olevat kõvaketast üles, või siis ei lähe see videokaart tööle. Seda juba siis mitte opsüsteemi tasemelt vaid emaplaat ise ei lase juba asju tööle?!?!? Ehk siis kui ma seda pikka ei pane siis ülejäänud 5 kaarti töötavad aga pikka panna ei saa?! Proovisin 16x16x raiseriga, ilma, toitega, ilma ... ei midagi. Bamtiga saan küll bamti ette aga jookseb kinni...
Oskab keegi öelda mis nali see olla võib? Netiavarused ka mingit head mõtet ei andnud. Shortimist ma muidugi veel ei proovinud... kas peaks?

Lisaks oleks vaja veel natuke tarkusi teilt targematelt:
* pole veel aru saanud, kas 16x pesas peaks saama kasutada ka 1x 16x raiserit?
* Miks ei saa 16x16x raiserit teise samasugusega jätkata? Või on mul lihtsalt kehvad isendid sattunud?

Olen väga tänulik heade mõtete eest.
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 07.02.2014 13:44:42 vasta tsitaadiga

kivilaid kirjutas:
Ahjaa, seda ka veel et alguses ostsin lolli peaga paar 850w nässakat toitekat - lihtne soovitus - ärge mitte kunagi ostke odavaid toiteplokke icon_smile.gif Isegi jõudeolekus hakkasid kaardid saba panema... emaplaat piiksuma jne). Vahetasin need välja 1350 korralike vastu ja mured kadusid.

Mis 850W-sed nässakad sul olid?

tsitaat:

Teoorias peaks saama
tsitaat:

* Miks ei saa 16x16x raiserit teise samasugusega jätkata?

Sama- teoorias peaks saama icon_rolleyes.gif

martin366
HV Guru
martin366

sõnum 07.02.2014 13:55:16 vasta tsitaadiga

16x pesas töötavad väiksemad riserid ka! Juhul kui device manageri kaarti ei teki, siis on vaja pesale sild panna:

Spoiler Spoiler Spoiler

Proovitud ja töötab!
tagasi üles
kivilaid
HV vaatleja

sõnum 07.02.2014 13:55:23 vasta tsitaadiga

1dumbpcuser kirjutas:
kivilaid kirjutas:
Ahjaa, seda ka veel et alguses ostsin lolli peaga paar 850w nässakat toitekat - lihtne soovitus - ärge mitte kunagi ostke odavaid toiteplokke icon_smile.gif Isegi jõudeolekus hakkasid kaardid saba panema... emaplaat piiksuma jne). Vahetasin need välja 1350 korralike vastu ja mured kadusid.

Mis 850W-sed nässakad sul olid?

tsitaat:

Teoorias peaks saama
tsitaat:

* Miks ei saa 16x16x raiserit teise samasugusega jätkata?

Sama- teoorias peaks saama icon_rolleyes.gif

Need 850 olid mingid 70€ mitte modularid. Tacens Radix VI...

Aga raiserite osas - ma ise ka arvasin et teoorias peaks aga vot ei tööta ... icon_sad.gif
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 07.02.2014 14:00:51 vasta tsitaadiga

tsitaat:

icon_eek.gif
Korralikud 800W-sed on ca 100-120€ (nt SeaSonic jms) icon_wink.gif

caarel
Kreisi kasutaja

sõnum 07.02.2014 14:04:38 vasta tsitaadiga

kivilaid kirjutas:
Oskab keegi öelda mis nali see olla võib? Netiavarused ka mingit head mõtet ei andnud. Shortimist ma muidugi veel ei proovinud... kas peaks?

Omal kogemus puudub aga nii palju olen lugenud, et see emaplaat on tõesti jälle sellist laadi, mis vajab korralikuks toimimiseks käsitsi kallale minemist ehk shortimist. Peale seda pidada buenolt töötama 6 kaardiga.

Küsimus: kas emaplaadi karbis olid riserid kaasas või mitte?
tagasi üles
martin366
HV Guru
martin366

sõnum 07.02.2014 14:14:15 vasta tsitaadiga

1dumbpcuser kirjutas:
tsitaat:

icon_eek.gif
Korralikud 800W-sed on ca 100-120€ (nt SeaSonic jms) icon_wink.gif

Oleneb mis efektiivsusega.

Pronks alates 70€
Kuld alates 100€
Platinum 150€
tagasi üles
10Fold
Piiratud kasutaja
10Fold

sõnum 07.02.2014 15:01:46 vasta tsitaadiga

kivilaid kirjutas:

Kaardid 6x MSI R9 290

Alustuseks proovisin BAMTIga. Erinevate kaartide arvu testimine väga tülikas sest boodib ennast ikka päris kaua USBi pealt ja lisaks on veateated väheütlevad.
Panin siis Win 8.1 peale, kõik draiverid leiab Windows ise üles, mingit muret pole. 5 kaarti sisse (kõik 1x16x raiseritega) ja cgminer esimeste netist leitud seadetega kohe 880 kaardi kohta. Kõik oleks nagu ilus.
(Muud infot veel, et kaart võtab ikkagi pea 300w ära. Undervolti mees ma veel ei ole icon_smile.gif Emaplaat koos jõudeolekus kaartidega, hdd ja kõige muuga 120-140w. Ahjaa, seda ka veel et alguses ostsin lolli peaga paar 850w nässakat toitekat - lihtne soovitus - ärge mitte kunagi ostke odavaid toiteplokke icon_smile.gif Isegi jõudeolekus hakkasid kaardid saba panema... emaplaat piiksuma jne). Vahetasin need välja 1350 korralike vastu ja mured kadusid.

Mis aga mure on, on see et plaadil on 5x lühikesed pesad ja üks pikk. See pikk töötas alguses kenasti, kui sees oli tema ja veel üks kaart. Peale kolmanda kaardi lisamist on vahelduva eduga kaks varianti, kas ei leia SATA taga olevat kõvaketast üles, või siis ei lähe see videokaart tööle. Seda juba siis mitte opsüsteemi tasemelt vaid emaplaat ise ei lase juba asju tööle?!?!? Ehk siis kui ma seda pikka ei pane siis ülejäänud 5 kaarti töötavad aga pikka panna ei saa?! Proovisin 16x16x raiseriga, ilma, toitega, ilma ... ei midagi. Bamtiga saan küll bamti ette aga jookseb kinni...

* Miks ei saa 16x16x raiserit teise samasugusega jätkata? Või on mul lihtsalt kehvad isendid sattunud?

Sata kasutab ka üht PCI-E kanalit iseenesest icon_rolleyes.gif Tundub nagu ei jätkuks piisavalt neid PCI-E kanaleid. Selle emaaplaadiga absoluutselt kogemus puudub aga võiks ju töötada 6 kaarti out of the box. Vaata BIOS'st üle kas PCI-E siinikiirused on manuaalselt 1x peal ja kui ei ole siis pane nad selle peale või teise võimalusena kasuta lihtsalt 1x riserit seal. thumbs_up.gif.
Jah enamus plaatide korral saad 1x risereid probleemivabalt ka 16x siinides kasutada.Selle plaadi puhul peaks kindlalt saama.
16x riserite pikendamine on ka mul alati kehvasti lõppenud...
tagasi üles
Char
HV kasutaja
Char

sõnum 07.02.2014 15:06:44 vasta tsitaadiga

selline küsimus, et tahaks osta mingit ventilaatorit rigi jahutamiseks, soovitati mingit box ventilaatoreid.

googeldasin ja tohhuija palju neid ja erinevas hinnaklassis jms. erinevad võimsused, erinev müra jne jne.

küsiksin teie kogemusest, et kust ja millise olete ostnud endale, ja kuidas rahul?
tagasi üles
kivilaid
HV vaatleja

sõnum 07.02.2014 15:15:43 vasta tsitaadiga

kqpahv kirjutas:
kivilaid kirjutas:

Kaardid 6x MSI R9 290

Sata kasutab ka üht PCI-E kanalit iseenesest icon_rolleyes.gif Tundub nagu ei jätkuks piisavalt neid PCI-E kanaleid. Selle emaaplaadiga absoluutselt kogemus puudub aga võiks ju töötada 6 kaarti out of the box. Vaata BIOS'st üle kas PCI-E siinikiirused on manuaalselt 1x peal ja kui ei ole siis pane nad selle peale või teise võimalusena kasuta lihtsalt 1x riserit seal. thumbs_up.gif.
Jah enamus plaatide korral saad 1x risereid probleemivabalt ka 16x siinides kasutada.Selle plaadi puhul peaks kindlalt saama.

Tänud! Kõlab väga loogilisena. Õhtul kohe proovin ja annan siia teada ka.
tagasi üles
pyrex
Aeg Maha 2a
pyrex

sõnum 07.02.2014 17:25:13 vasta tsitaadiga

caarel kirjutas:
kivilaid kirjutas:

Omal kogemus puudub aga nii palju olen lugenud, et see emaplaat on tõesti jälle sellist laadi, mis vajab korralikuks toimimiseks käsitsi kallale minemist ehk shortimist. Peale seda pidada buenolt töötama 6 kaardiga.

Küsimus: kas emaplaadi karbis olid riserid kaasas või mitte?

Olid siis riserid kaasas või ei? icon_biggrin.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Bitcoin ja muud krüptorahad »  Krüptorahade tehniline arutelu mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 343, 344, 345 ... 454, 455, 456  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.