Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
laulasmaa
HV veteran
|
14.06.2009 20:11:31
|
|
|
mis vahet sellel on kes se edasimüüja on ? asi on ikka asi ju .. sul mingi komplekt võib-olla modikomp vastu ,minuarust täiesti normaalne pood ...
|
|
Kommentaarid: 96 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
1 :: |
87 |
|
tagasi üles |
|
 |
omgwtf
HV Guru

|
14.06.2009 20:14:46
|
|
|
Ole siis kena ja pane 4.5k eest üks vääääääga haige asi kokku Ehk võtan isegi siis miskit ligi
|
|
Kommentaarid: 155 loe/lisa |
   |
0 :: |
137 |
|
tagasi üles |
|
 |
laulasmaa
HV veteran
|
14.06.2009 20:16:41
|
|
|
sellejaoks pead ikka ise otsima hakkama et kokku panna ...
|
|
   |
87 |
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
14.06.2009 20:49:35
|
|
|
point on selles, et eestis ei ole korralikku hyber ...... jne vesikaid müügiski, mis edasimüümisest siin juttu üldse olla saab.
|
|
Kommentaarid: 116 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
matzz007
HV veteran

|
14.06.2009 22:41:32
|
|
|
üldjuhul tuleb osta välismaalt kuna eestis ei ole edasimüüjaid, krusu70 kaudu sai kunagi veel.
_________________ Project Wooden Case |
|
Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
99 |
|
tagasi üles |
|
 |
djstyler1
HV vaatleja
|
14.06.2009 22:41:46
|
|
|
Vaatan juttu ja mõtlesin et panen oma kogemuse kirja. Ehitasin ise neli aastat tagasi arvuti ja sai siis proovitud vesi jahutust. Proovisin siis konkreetsemalt Termaltake Big Water 745 ja kuna see oli mul ka esimene kogemus, siis läks asja korrektselt jooksma saamisega aega. Põhi probleemid olid tihenditega, mida ei märganud kohe ise kontrollida, et kas korralikult kõik kohad kinni on keeratud. Ja korduvalt sai süsteem tühjaks lastud ja jälle mõnda kohta korrigeeritud. Kuna kasutasin kaasas olnud jahutus vedelikku, siis selle välja tilkumine ei kahjustanud süsteemi. Lugesin algul, et keegi tarkpea väitis, et vedelik peab kohe ringluses juba ennem olema, kui arvuti enda käima esimest korda paned. ei pea ja kui on normaalne pump nagu sellel on, siis vedelik jõuab praktiliselt hetkega proseni. Muidu kui sain tihenditega asja korda, siis põhimõttelisel töötas asi väga hästi. Vahest tuli jahutusvedelikku või destilleeritud vett juurde valada. vahest ka radikaid puhtaks puhutud. Tulemusteks oli muidu see, et kui inboxiga oli temp 65 - 70 kraadi, siis suvel kui oli umbes 32 kraadi sooja, siis prose temp üle 38 kraadi ei läinud. Muidu oli seal 26-32 kraadi juures. Korra külma ilmaga sain ka 13 kraadi töö temperatuuriks. 3,2Ghz P4 sai 4,16Ghz käima pandud ja ok. Kusjuures see masin töötab selle sama jahutusega siia maani. nüüd on muidugi teine prose block, sest suutsin originaalile mõra kogemata sisse teha. ja peaks mainima siis, et prose block ongi kõige nõrgem osa. peab ettevaatlik olema, et üle ei keeraks.
Mina olin selle jahutusega rahul ja hetkel on kaks aastat ka suhteliselt arvuti võhik sellega hakkama saanud. ilma suuremate probleemideta.
Soovitan osta täis süsteem poest. vajadusel saab ju ka GPU blocki ka lisada. minu süsteem oleks mõlemad ära jahutanud vabalt.
Üks asi millele veel tuleb mõelda on see, et kas see süsteem ka korpusesse ära mahub. ja kui ei siis osta äkki mingi korpus, kus on vesijahutus sisse ehitatud.
Muidu termaltake asju müüb eestis ordi. mina sain oma jahutuse sealt.
Kui vähegi vaikust soovite siis tasub kindlasti osta vesijahutus ja seda enam kui on ka tõsine overclockingu huvi.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
14.06.2009 22:55:43
|
|
|
Juba 1k-ga saab normaalse vesijahutuse, kui ainult ise ehitada viitsid:D Endal sai 1k eelarvega tehtud vesijahutuse. Radika ja reservuaari sain auto romudelt. Voolik tavaline aiavoolik. CPU ja GPU-d jahutasid moditud kiili blokid. Pump akvaariaumipump. Ja nüüd kui ma õigesti mäletan, siis cpu loadi all üle 39c ei läinud.
|
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
14.06.2009 23:48:10
|
|
|
djstyler1, Eks paljudel on see bigwater esimeseks elamuseks. Ka mul oli, kuid muresi sellega ei olnud, asi pidas esimesest korrast. Praegu siis veidi kõvem komplekt ja asi veel parem loomulikult
_________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Did i ever tell you the definition of "Insanity"? |
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
MitchriX
HV kasutaja
|
15.06.2009 02:46:14
|
|
|
Täitsa usun, et akvaariumi ja muude juppidega on võimalik kaa läbi ajada. Ma mõtlesin, kui ehitama hakata, siis üks korralik 8) Mulle meeldib see XSPC reservuaar koos pumbaga, mis mahub 5.25'' pessa (kahte slotti). Eriti istuks - saaks terve süsteemi korpusesse niimoodi ära mahutada. Ma ei ole eriti kursis, kui suurt radikat/võimsat pumpa mul vaja oleks üldse, et näiteks mobo ja prose (vb GPU ka kunagi) ära jahutada. Kuidas see temperatuuri ja radika suuruse/pumba võimsuse graafik umbes välja näeks? Milline see sweet spot oleks
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
4 :: |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
15.06.2009 12:05:38
|
|
|
MitchriX kirjutas: |
Täitsa usun, et akvaariumi ja muude juppidega on võimalik kaa läbi ajada. Ma mõtlesin, kui ehitama hakata, siis üks korralik 8) |
no eks igaüks mõtleb omamoodi korralik minu jaoks on korralik see, mis hoiab väga madalat temperatuuri. suurus mind eriti ei huvita
|
|
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
laulasmaa
HV veteran
|
15.06.2009 12:43:28
|
|
|
MitchriX, ma arvan ,et selle watercoolingu all mõtled ka veits casemod ,et ilus ja kena välja näeks.Selle jaoks läheb ka vast veits raha veel alla..
aga jah 4500.- eest saad Siit foorumistki osta endale vajalikud jupid ja jääb vast ülegi veel raha ..
|
|
   |
87 |
|
tagasi üles |
|
 |
matzz007
HV veteran

|
16.06.2009 14:51:15
|
|
|
djstyler1 kirjutas: |
Vaatan juttu ja mõtlesin et panen oma kogemuse kirja. Ehitasin ise neli aastat tagasi arvuti ja sai siis proovitud vesi jahutust. Proovisin siis konkreetsemalt Termaltake Big Water 745 ja kuna see oli mul ka esimene kogemus, siis läks asja korrektselt jooksma saamisega aega. Põhi probleemid olid tihenditega, mida ei märganud kohe ise kontrollida, et kas korralikult kõik kohad kinni on keeratud. Ja korduvalt sai süsteem tühjaks lastud ja jälle mõnda kohta korrigeeritud. Kuna kasutasin kaasas olnud jahutus vedelikku, siis selle välja tilkumine ei kahjustanud süsteemi. Lugesin algul, et keegi tarkpea väitis, et vedelik peab kohe ringluses juba ennem olema, kui arvuti enda käima esimest korda paned. ei pea ja kui on normaalne pump nagu sellel on, siis vedelik jõuab praktiliselt hetkega proseni. Muidu kui sain tihenditega asja korda, siis põhimõttelisel töötas asi väga hästi. Vahest tuli jahutusvedelikku või destilleeritud vett juurde valada. vahest ka radikaid puhtaks puhutud. Tulemusteks oli muidu see, et kui inboxiga oli temp 65 - 70 kraadi, siis suvel kui oli umbes 32 kraadi sooja, siis prose temp üle 38 kraadi ei läinud. Muidu oli seal 26-32 kraadi juures. Korra külma ilmaga sain ka 13 kraadi töö temperatuuriks. 3,2Ghz P4 sai 4,16Ghz käima pandud ja ok. Kusjuures see masin töötab selle sama jahutusega siia maani. nüüd on muidugi teine prose block, sest suutsin originaalile mõra kogemata sisse teha. ja peaks mainima siis, et prose block ongi kõige nõrgem osa. peab ettevaatlik olema, et üle ei keeraks.
Mina olin selle jahutusega rahul ja hetkel on kaks aastat ka suhteliselt arvuti võhik sellega hakkama saanud. ilma suuremate probleemideta.
Soovitan osta täis süsteem poest. vajadusel saab ju ka GPU blocki ka lisada. minu süsteem oleks mõlemad ära jahutanud vabalt.
Üks asi millele veel tuleb mõelda on see, et kas see süsteem ka korpusesse ära mahub. ja kui ei siis osta äkki mingi korpus, kus on vesijahutus sisse ehitatud.
Muidu termaltake asju müüb eestis ordi. mina sain oma jahutuse sealt.
Kui vähegi vaikust soovite siis tasub kindlasti osta vesijahutus ja seda enam kui on ka tõsine overclockingu huvi.  |
mina jällegi ei soovitaks osta poest tt komplekte, kuna enamjaolt kellel huvi ikka olemas asja vastu hakkavad peagi asju ümber ehitama, ise panin Samuti 1k eest enamvähem alguses kokku, sixi salongi radikas, hydor pump, zalmani block voolikuid ja reserv oli alguses mingi alõki ämber nüüdseks on kõik jupid välja vahetatud, ning maksma on läinud asi kena kopika ning neid päevi on ka sinna töö alla ikka päris palju läinud. kui üldse ehitada wc d siis soovitan ise alustada ehitamisest kui natukenegi oskusi on.
kui midagi WaterCoolingu kohta on küsida siis võin alati aidata.
_________________ Project Wooden Case |
|
Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
99 |
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
18.06.2009 03:40:27
|
|
|
laulasmaa kirjutas: |
MitchriX, ma arvan ,et selle watercoolingu all mõtled ka veits casemod ,et ilus ja kena välja näeks.Selle jaoks läheb ka vast veits raha veel alla..
aga jah 4500.- eest saad Siit foorumistki osta endale vajalikud jupid ja jääb vast ülegi veel raha ..  |
Siit foorumist saabki ainult parimad jupid. Poes müüdavad komplektid ei ole asjalikud...
Tihtipeale on lugu selline, et kiputakse vaatama IDLE tempe. Kuid full loadi all kõngeb asi ära.
~4,4k eest panin ma endale süsteemi kokku, ja seda ainult prosele.
GPU plokiga oleks summale juurde lisandunud 1-1,5k (Odavad universaalplokid ei istu mulle, mitte et asi perfis oleks aga lihtsalt ei meeldi mässata suurema kobaka plokiga ja "kleepuvate" radikatega mäludel)
Fullcoveri suur puudus on et uue kaardiga krt tuleb kuus plokk kalli raha eest osta
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
23.06.2009 11:30:08
|
|
|
link :: http://www.upload.ee/image/113367/jahutus.png
MitchriX kirjutas: |
Otsin enda süsteemile ka paremat jahutust ja vaatasin, et specialtech.co.uk's on päris hea valik. Kas keegi oskab kommenteerida: on selline kooslus üldse loogiline/võimalik?
Spoiler 
Itemid kokku ~ 240GBP
Shipping ~ 65GBP [International Chronopost (3-5 päeva)] Kuradi kirves!
Pole varem vesijahutust kokku pannud ja hetkel mul pole veel aimugi, mis kruve ja mutreid vaja läheks ..kuid enne võiks põhikomponendid ära fikseerida.
On ehk veel mõningaid saite, mis müüvad häid juppe ja pakuvad odavamat shippingut? Need some advice, thanks in advance!  |
aga kust kohas sa näed, et shipping on nii kallis 65GBP?
Mida veel oleks vaja juurde osta peale voolikute? masinaks on profiilis olev arvuti.
või on kellelgi midagi odavamalt pakkuda, mõnelt teiselt lehelt
|
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Worm390
HV kasutaja

|
23.06.2009 18:04:23
|
|
|
Kas kellelgi anti-kink coili juhtub müügiks olema?
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
xxlmaster
HV Guru

|
23.06.2009 18:17:48
|
|
|
Keegi mingit tellimust ei hakka tegema? Tahaks REIIle NB veeplokki
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
77 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
23.06.2009 18:23:49
|
|
|
Mõnusalt kuumaks läheb jah Äkki peaks ka võtma....
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
xxlmaster
HV Guru

|
23.06.2009 18:38:24
|
|
|
Cb4 kirjutas: |
Mõnusalt kuumaks läheb jah Äkki peaks ka võtma.... |
just just
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
77 |
|
tagasi üles |
|
 |
Juan Pablo
HV veteran
|
24.06.2009 20:00:36
|
|
|
Sain synnipäevakingiks sellise vidina http://www.techpowerup.com/reviews/CoolIT/DominoALC/5.html
Eks see yks nõkats on aga "kingitud hobuse suhu ei vaadata" Pole kahjuks veel saanud proovida (paigaldasin massinasse) kuna ootan veel toitekat-homme peaks olema postis
Mida vesijahutuse eksperdid arvavad? Minu arust lahedalt väike ja mahub arvutisse- norm atx-i hästi ära
viimati muutis Juan Pablo 24.06.2009 20:11:56, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
24.06.2009 20:07:59
|
|
|
xxlmaster kirjutas: |
Keegi mingit tellimust ei hakka tegema? Tahaks REIIle NB veeplokki  |
Uue DDC 3.25 vastu tunneks huvi küll aga krt hetkel ei ole rahaga laiata Kui mingeid erisoove ei ole siis võin ära teha tellimuse...
janek5 kirjutas: |
Sain synnipäevakingiks sellise vidina http://www.techpowerup.com/reviews/CoolIT/DominoALC/5.html
Eks see yks nõkats on aga "kingitud hobuse suhu ei vaadata" Pole kahjuks veel saanud proovida (paigaldasin massinasse) kuna ootan veel toitekat-homme peaks olema postis
Mida vesijahutuse eksperdid arvavad? Minu arust lahedalt väike ja mahub arvutisse- norm atx-i hästi ära  |
Voolikud võinuks ikka suuremad olla kuna süsteem on nii väike... ega see pump seal nii lahja ei tohiks ka olla Radika ja CPU jahutuse kohta ei oska öelda, pole siseehitust näinud.
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Juan Pablo
HV veteran
|
24.06.2009 20:37:19
|
|
|
Prose jahutus oli terase värvi mitte vask mis tavaline on -radikas on täpselt 120-se ventika suurune
|
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
24.06.2009 20:39:47
|
|
|
janek5 kirjutas: |
Prose jahutus oli terase värvi mitte vask mis tavaline on |
alumiinium vast ikka
muidu kena nikerdis, kui klokkima ei hakka ja tahad hoida arvutit vaiksena:-P
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 53 843 843 |
|
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
Juan Pablo
HV veteran
|
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
Estnx
HV Guru

|
25.06.2009 12:18:36
|
|
|
xxlmaster kirjutas: |
Cb4 kirjutas: |
Mõnusalt kuumaks läheb jah Äkki peaks ka võtma.... |
just just  |
Kui REII-le NB vee telimiseks läheb, andke mulle ka märku
_________________ Just see vidin, mida sa oled otsinud... |
|
Kommentaarid: 237 loe/lisa |
   |
201 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
25.06.2009 12:31:29
|
|
|
Väga hea
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|