Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Elektri- ja vesinikautode (ja muude alternatiivide) teema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... , 521, 522, 523  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Janis
HV Guru

sõnum 19.09.2025 22:01:21 vasta tsitaadiga

Siis mugavus kannatab kohe, peab planeerima hakkama ja tavaliselt ka rohkem ootama.
Ma just enda ringi tegingi sellise, et 0 planeerimist, suvalt kuskil ettejuhtuvas laadima kui sobiv aeg juhuslikult oli.
Kommentaarid: 206 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 172
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
sakinaga
HV Guru

sõnum 19.09.2025 22:05:35 vasta tsitaadiga

Ärge ostke säästmiseks elektriautot. Ostke sellepärast, et see on lihtsalt mugavam. Ja kui teie puhul ei ole mugavam (ei saa kodus laadida või on vaja 800km päevas sõita jms), siis ärge ostke.

Mul ei ole aimugi, mis mu kilomeetri hind on, küll tean, et saan auto kaugelt sooja panna ja paarikümne sekundi pärast puhub auto juba sooja, saan auto kodus täis laetud ja ei pea tanklasse minema jne.

jeesus188
kodustatud
jeesus188

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.09.2025 22:37:56 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Ostke sellepärast, et see on lihtsalt mugavam

icon_lol.gif
tsitaat:

Ja kui teie puhul ei ole mugavam (ei saa kodus laadida või on vaja 800km päevas sõita jms), siis ärge ostke.

thumbs_up.gif ma saan ka auto sooja panna, laen tanklas 3 minutit ja ja nädal mureta

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 19.09.2025 22:46:17 vasta tsitaadiga

jeesus188, sinusugust ratsionaalset inimest tahetakse ju välja suretada. ICE-d keelatakse 10 aasta pärast ja kütsile väänatakse rõvedad maksud peale - oled sunnitud EV ostma thumbs_down.gif
Aga õnneks/kahjuks ilmselt EL senisel kujul leiab enne oma otsa

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 19.09.2025 23:21:16 vasta tsitaadiga

ei väänata....araabia poisid tahavad ka pilvelõhkujaid ehitada
euroopale pole see elekter veel kohale jõõudnud, 2030 jõuab....pole jätkusuutlik lahendus

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 19.09.2025 23:43:50 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
tsitaat:

Ostke sellepärast, et see on lihtsalt mugavam

:lol:
tsitaat:

Ja kui teie puhul ei ole mugavam (ei saa kodus laadida või on vaja 800km päevas sõita jms), siis ärge ostke.

(y) ma saan ka auto sooja panna, laen tanklas 3 minutit ja ja nädal mureta
No sinu jaoks ei ole mugavam, siis ei tasu osta, lihtne. Hinna pärast mõttetu igatahes.
Markos
HV veteran

sõnum 20.09.2025 00:31:39 vasta tsitaadiga

tsitaat:
et saan auto kaugelt sooja panna ja paarikümne sekundi pärast puhub auto juba sooja, saan auto kodus täis laetud ja ei pea tanklasse minema jne.

See pole kuidagi ev'ga seotud mugavus, ma saan sama brändi kõik teised mitte ev'd (hübriidid) ka samasse äppi panna ja neid kaugelt soojenema või jahtuma panna. Kodus laadimine võib päris n*ss olla, sõltuvalt laadija asukohast (kuhu see võimalik paigaldada on). Mul on 7m juhet, mille ma pean iga kord lahti kerima ja pärast kokku. Suvel ilusa ilmaga on hästi, vihmaga juba enam ei ole, tuleb töökindad võtta ja vaadata, et ennast ära ei määriks. Talv veel omaette ooper, pole veel seda läbi teinud, aga lähtudes sellest, kui halvaks vahel lumeolud lähevad, võib hommikul olla keeruline kaablit kätte saada. Kindlasti peab hankima omale selle koti, mis laadimisava ümber käib, muidu on juhe mõnel päeval masina külge jäätunud ka. Teisipäeval valasin juhtmeotsa kaitsekorgist vett välja, talvel on see jääd täis pakun. Lisaks tuleb talvel tihedamini laadima hakata, kui korra nädalas. Praegust võib mõelda, et elab üle, aga siis võibolla enam nii tore ei olegi ja selle paariminutilise ice auto tankimise kõrval (kui luugi lahti saad), tanklas, mis nagunii tee peale jääb, on keberniiti kuhjaga. Võibolla talvel tahaks üldse võrgust kütta masinat, see aga tähendabi pmst igapäevast juhtmen'ssi.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 12
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 20.09.2025 00:45:33 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
tsitaat:
et saan auto kaugelt sooja panna ja paarikümne sekundi pärast puhub auto juba sooja, saan auto kodus täis laetud ja ei pea tanklasse minema jne.

See pole kuidagi ev'ga seotud mugavus, ma saan sama brändi kõik teised mitte ev'd (hübriidid) ka samasse äppi panna ja neid kaugelt soojenema või jahtuma panna. Kodus laadimine võib päris n*ss olla, sõltuvalt laadija asukohast (kuhu see võimalik paigaldada on). Mul on 7m juhet, mille ma pean iga kord lahti kerima ja pärast kokku. Suvel ilusa ilmaga on hästi, vihmaga juba enam ei ole, tuleb töökindad võtta ja vaadata, et ennast ära ei määriks. Talv veel omaette ooper, pole veel seda läbi teinud, aga lähtudes sellest, kui halvaks vahel lumeolud lähevad, võib hommikul olla keeruline kaablit kätte saada. Kindlasti peab hankima omale selle koti, mis laadimisava ümber käib, muidu on juhe mõnel päeval masina külge jäätunud ka. Teisipäeval valasin juhtmeotsa kaitsekorgist vett välja, talvel on see jääd täis pakun. Lisaks tuleb talvel tihedamini laadima hakata, kui korra nädalas. Praegust võib mõelda, et elab üle, aga siis võibolla enam nii tore ei olegi ja selle paariminutilise ice auto tankimise kõrval (kui luugi lahti saad), tanklas, mis nagunii tee peale jääb, on keberniiti kuhjaga. Võibolla talvel tahaks üldse võrgust kütta masinat, see aga tähendabi pmst igapäevast juhtmen'ssi.
Sellest oleme juba aru saanud, et sa tegid vale valiku ja kahetsed seda icon_lol.gif

Minu auto seisab lageda taeva all ja pole mingit laadimiskotti vaja läinud.

Ma sellest ei saagi aru, et miks inimesed valivad EV, kui see neile vale valik on, ja siis kiruvad. Ükski neist probleemidest ei ole ju üllatus.

Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 20.09.2025 04:04:37 vasta tsitaadiga

Sest osalt on see pealesunnitud, mitte eelistus.
Selle juurde räägitakse muinasjutte kliima päästmisest jms.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
kjaups
MeesKesTuliMetsast
kjaups

sõnum 20.09.2025 07:43:26 vasta tsitaadiga

Ooot, Markos on end Toyota vastu keeranud või mis nüüd juhtus? Või mis EV tal nüüd oligi icon_lol.gif

Ma poleks seda küll oodanud!

Kommentaarid: 168 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 137
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 20.09.2025 08:19:41 vasta tsitaadiga

Räpane laadimisjuhe on rõve jah ja iga kord peab kokku kerima
Et talvel mugavam liigelda oleks, sai ICE pill alles siin korda seatud.
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 20.09.2025 09:19:29 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
vihmaga juba enam ei ole, tuleb töökindad võtta ja vaadata, et ennast ära ei määriks.
oh sa vaeseke, kätu saab mustaks icon_lol.gif

sakinaga kirjutas:

Ma sellest ei saagi aru, et miks inimesed valivad EV, kui see neile vale valik on, ja siis kiruvad. Ükski neist probleemidest ei ole ju üllatus.
Sest nad lähevad kaasa sellega, et oh äge auto äge värk jne. Raha on why not. Samas ei suuda nad läbi mõelda viimase aasta või poole aasta sõite. Hea kui üldse aru saavad palju sõidavad. Ja no rääkimata sellest kui ollakse räme mugavad ja iga liigutus võtab tüki küljest.
Ausalt, kui juba märga kaablit ei sobi korraks palja käega puudutada siis sorry aga soovitaks isilikku sohvrit

Markos
HV veteran

sõnum 20.09.2025 09:40:53 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Sellest oleme juba aru saanud, et sa tegid vale valiku ja kahetsed seda icon_lol.gif

Ei, kordan meiteamitmeskord, ma olen oma autoga väga rahul. Aga, ma jagan ausat kogemustepagasit, kui keegi tuleb jälle jutuga, mis minuarust on reaalse eluga osaliselt või täielikult vasutolus (tugevalt ilustatud). Nii ka see mugavuse jutt. Mugav on ta vaid ühel konkreetsel juhul, kui auto ei pargi lageda taeva all või siis, kui laadija ja laadimisauk on kohakuti, et sa saad mingi pooleteistmeetrise kaabliga hakkama nii, et see maad ei puutu.

tsitaat:
Ükski neist probleemidest ei ole ju üllatus.

Ja mille baasilt siis see "mugavuse" väide tuleb, kui on teada, mis jant võib laadimiskaabliga olla ? Bensuvoolikuga pole mingit janti, korra kuus 2 min ja valmis.

tsitaat:
Ausalt, kui juba märga kaablit ei sobi korraks palja käega puudutada siis sorry aga soovitaks isilikku sohvrit

Kes on rääkinud korraks puudutamisest ? Sa muidugi jätad kaabli vedelema sinna, kus ta käest peale eemaldamist kukkus.
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 20.09.2025 09:46:08 vasta tsitaadiga

Ühe juures käisin ja tal oli hästi paigaldatud, rippus täpselt laadimisava kohal kui varjualuse alla sõitsid. Tal muidugi EV enam pole kuna ükski proovitutest polnud talle nii mugav kui uus diisel s klass
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 20.09.2025 09:55:28 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:

Kes on rääkinud korraks puudutamisest ? Sa muidugi jätad kaabli vedelema sinna, kus ta käest peale eemaldamist kukkus.
võtan küljest ja panen rippu posti külge.
Tanklasse lähed siis kunagi ei tea kas tuled sealt diislist haisevate jalanõude või kätega tulema kuna mingi sepp on pool tankurit ja maad seda täis lasknud.

Auron
HV Guru
Auron

sõnum 20.09.2025 10:45:33 vasta tsitaadiga

Ilkuda on muidugi tore aga iseensest ei meeldi see asi ka endale. Laadimisjaamas on suht suva, võtad kaabli "püstoli" ja kaablit ennast näppima ei pea - sama mis tavatankuriga. Samas mujal laadides oma kaabliga on jura küll - lähen naise vanemate juure siis seal seinapeal õues pistik, ei ole suurt sisest garaaži, ei ole suurt ja kuiva ilusat auto katusealust - on lageda taeva all ja sügisene muruplats kuhu kus ka muidu autosid pargitakse on teadgi milline. Sama teema sellega, et kui lageda taeva all ööläbi laeb ja mingit jäidet sajab siis hommikuks kogu laadimispesa püstoli ümbert mingit jääd täis. Kas on raske panna laadimispistik auto tagaotsa ja süsteemiga kus laadimisluuk avaneb altpoolt ülesse ehk toimibh ise juba nö. "vihmavarjuna pluss pistik ise läheb väikse nurgaall alt ülespoole? Põhjamaad oma kliimaga ka olemas junõu. Jah, jäitese ilmaga tekib samalaadset jama ka ICE autoga aga mitte niihullusti kuna sellel ju bensuluuk ööse lahti pole ja üldjuhul lahendab olukorra kindaga koputades ära.
Kommentaarid: 154 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 131
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 20.09.2025 10:53:06 vasta tsitaadiga

Kiirlaadijates jäetakse need kaablid tihti suvalt vedelema nii et enne kohale manööverdamist peab enne välja ronima ja eest ära lükkama kaabli thumbs_down.gif

Ükspäev enefiti otsikut kätte võttes vaatasid vastu vaid paljad klemmid icon_biggrin.gif andsin kohe teada ka probleemist
tagasi üles
Prillpapa
Aeg maha 1p

sõnum 20.09.2025 11:16:13 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
Kas on raske panna laadimispistik auto tagaotsa ja süsteemiga kus laadimisluuk avaneb altpoolt ülesse ehk toimibh ise juba nö. "vihmavarjuna pluss pistik ise läheb väikse nurgaall alt ülespoole? Põhjamaad oma kliimaga ka olemas junõu.
Siis nahutaks autoajakirjanikud ja foorumid-kommentaariumid, kes idioot paneb luugi avanema täpselt nii, et ei näe läbi luugi "püstolit" pistikusse pistma ja peab käsikaudu nikerdama või igajumalakord kummarduma-kükitama-põlvitama icon_smile.gif
Samas olen jää pärast korduvalt hädas olnud ka ICE sõiduki tankimisluugi ja ka usteavamisega - piisavalt harvad olukorrad, et hakata nõudma sõidukitootjalt disainimuutmist või otsima turult sõidukit, millel vesi ei pääseks külmuma kohtadesse kus probleeme tekitab. Mõnel isegi velje sisse jää sedasi klompi sulanud, et viib ratta tasakaalust välja ning sõitmise ebameeldivaks teeb, samuti otsitakse miski soojem parkimismaja ja ei hakata needma rumalaid veljeinsenere ja pekkis autot, mis sedasi suudab ratta sisse vett külmutada.

Eks muidugi pikendusjuhtmete lahti-kokku kerimine on alati paras jura, nt mul robotniiduk ja kaablite&voolikutega pean alati mõtlema, et niidukit "kinni panna" ei unustaks.

Teisalt juba laadimisjaama paigaldades tuleks sel juhul mõelda, et ei pane jaama kuskile elektrikule mugavasse kohta seinale vm vaid vead maakaabli ja posti täpselt sinna kohta, kus kodus sõidukit pargid ja arvad kõige mugavam olevat.
Nüansse muidugi on, nagu ICE sõidukitel võib tankimisava olla nii ühel kui teiselpool, elektrikatel vist veel keerulisem, kus osadel ka nt esitiivas, ehk kui juba kord laadimiskaabel-post rajatud, pead järgmise EV soetamisel jälgima kriteeriumina, et luuk "valel pool" ei oleks või arvestama ümberehitus-kaabeldustöödega icon_smile.gif

Aga see "kaabel määrib" ja "vesi on märg" printsessijutud näitab kui heal ajal elate-sündinud olete, vot paarsada aastat varem oleks hobusesita sees tatsanud, kui kuskile sõita vaja icon_lol.gif või enne igat sõitu juhata "sõiduk" tallist välja, rakmesta, sadulda, ühenda kaariku ette ja alles siis saad oma roheliikuriga teele asuda, pärast sõitu kõik vastupidi ja liikur talli-aasale tagasi "tankima".

Markos
HV veteran

sõnum 20.09.2025 11:33:14 vasta tsitaadiga

tsitaat:
võtan küljest ja panen rippu posti külge.
Tanklasse lähed siis kunagi ei tea kas tuled sealt diislist haisevate jalanõude või kätega tulema kuna mingi sepp on pool tankurit ja maad seda täis lasknud.

Posti, loe, minu posti mõttega uuesti, igal pool ei ole poste sobivalt auto kõrval laadimisava juures. Minul saaks see teoreetiliselt olla, aga praktiliselt on selle tekitamine €€€€, silluse ülesvõtt, kaevetööd, platvormi valamine, vundamenti augu puurimine, kaablivedu. Ja siis ostad järgmise auto, millel luuk teises kohas ja kogu lahendus lendab jälle kuradile. Praktiliselt on selle koha peal talvel lumehang ja see segaks tugevalt ka lumekoristust, ja kole oleks ka.

Diislist haisevad käed ja jalanud ? Kirevase päralt, miks peaks keegi mõistusega inimene ostma tänapäeval agraarsõiduki ?

tsitaat:
Sest nad lähevad kaasa sellega, et oh äge auto äge värk jne.

See on entukate töö, kes pidevalt väärinfot jagavad, odav sõita, mugav laadida jne. Päriselu on midagi muud, tavaline tänapäevane sõiduk, erineb omadustelt samamoodi nagu diisel bensiinist, hübriidist või V8 R4'st. Ja nii nagu V8 võib tähendada oluliselt suuremaid kulusi nii kütuse, kui hoolduse poole pealt, on EV'l ka oma nüansid, mis võivad mõne jaoks olla mugavad, aga teise jaoks totaalselt vastupidi. Minu jaoks on EV kasutatav, sõidan mitte üle eesti keskmise, oman koduslaadimise võimalust, harva käin kodust kaugemal, kui akutäis võimaldab, ehk avalikke laadijaid kasutan pigem harva. Ei ole odavam, ega kallim analoogsest hübriidsõidukist. Lisanduvad juhtmen'ss ja väiksem sõiduulatus.

tsitaat:
Aga see "kaabel määrib" ja "vesi on märg" printsessijutud näitab kui heal ajal elate-sündinud olete, vot paarsada aastat varem oleks hobusesita sees tatsanud, kui kuskile sõita vaja icon_lol.gif või enne igat sõitu juhata "sõiduk" tallist välja, rakmesta, sadulda, ühenda kaariku ette ja alles siis saad oma roheliikuriga teele asuda, pärast sõitu kõik vastupidi ja liikur talli-aasale tagasi "tankima".

Reaalsuses ongi nii, et kaablikorje käib "tööriietes" enne väljaminekut. Aga vahel unustad ja siis on juba kiire. Ära kujuta endale ette, et sa seda 6mm2 ilmselt tankiga ülesõitmistele vastupidavaks disainitud kaablit suudad mängleva kergusega käidelda (eriti talvel külmaga) nii, et see sul üle pükste või jope ei käiks kogemata. Kuna see on juba juhtunud, siis ma tean, millest räägin. Muidugi võibolla on spetsiifiline s*tatriip teksadel hoopis uhkuse asi, kõik teavad siis, et sa sõidad elektriautoga. Olengi pehmema ja õhema kaabli otsingutel, sest ega üle 10A seal kiust nagunii läbi ei käi, selle olen ma jõuga ära piiranud.
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 20.09.2025 11:38:12 vasta tsitaadiga

Sul siis 22kw kaabel. Mul 11kw laadija oma on küll 5x2,5+1, maadlema ei pea aga normaalselt korjab sitta külge maas olles.
Avalikes laadijates kohati eriti kanged kaablid, mõni naisterahvas peab selle ohjeldamiseks kõvasti vaeva nägema
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 20.09.2025 12:08:20 vasta tsitaadiga

Janis kirjutas:
Sul siis 22kw kaabel. Mul 11kw laadija oma on küll 5x2,5+1, maadlema ei pea aga normaalselt korjab sitta külge maas olles.
Avalikes laadijates kohati eriti kanged kaablid, mõni naisterahvas peab selle ohjeldamiseks kõvasti vaeva nägema

22kw jah, sest laadija on ka 22kw, kuigi kaabel oli kaasas autoga ja viimane on 11kw pardalaadijaga. Ilmselt tootjapoolne safe komplekt, sest autot ja laadijat turustatakse koos (lisana). 7m+ kaablid on päris kallid muidu ja ehku peale ei taha ka osta, pärast ei anna korralikult ühendust, vaja mingi kvaliteetne versioon leida, mitte temu oma.
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 20.09.2025 13:18:45 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
tsitaat:
Ükski neist probleemidest ei ole ju üllatus.
Ja mille baasilt siis see "mugavuse" väide tuleb, kui on teada, mis jant võib laadimiskaabliga olla ? Bensuvoolikuga pole mingit janti, korra kuus 2 min ja valmis.
Mul neid probleeme ei ole, tuleb veidi ette mõelda. Saangi ju vaid oma kogemusest rääkida.
Tanel kirjutas:
Sest osalt on see pealesunnitud, mitte eelistus.
Selle juurde räägitakse muinasjutte kliima päästmisest jms.
Nojah, neil ongi raske, kes muinasjutte usuvad.
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 20.09.2025 13:32:30 vasta tsitaadiga

Aga miks kiirlaadijas laadimine kallis on, kas:
- laadija ise on kallis ja peab kuidagi oma hinna tasa teenima
- ampritasu on kallis kuigi laadija ööpäevane keskmine tarbimine ei pruugi väga suur olla
- laadija omanik üritab EV omanikult seitse nahka koorida
- miski muu põhjus
?

Markos, kui suur su maja peakaitse on? Kas üldse saab sealt selle 22kW kätte kui ei taha asja nii piiri peale ajad, et naine peab luba küsima kui tahab kooki küpsetada kuna muidu võib peakaitse välja lennata.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 20.09.2025 13:35:32 vasta tsitaadiga

Liitumine maksab heasti ja viib laadimisjaama hinna üles ning see vaja kuidagi tasa teenida + kasum ka muidugi.

Laadijale saab ette määrata mitu A või kW kasutada saad ning arvesti või voolutrafode kaasabil regullib oma võimsust - korgid lendama ei hakka.
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 20.09.2025 18:16:48 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Markos, kui suur su maja peakaitse on? Kas üldse saab sealt selle 22kW kätte kui ei taha asja nii piiri peale ajad, et naine peab luba küsima kui tahab kooki küpsetada kuna muidu võib peakaitse välja lennata.

3x20A 22kw ei saa ja pole vaja ka, isegi 11kw ei ole hetkel, piirasin laadijast ära 10A per faas, ehk siis ca 7.5kw. Ei tahtnud DLM'i panema hakata, kilbis polnud ruumi ja ümberehitus ei meeldinud mulle. Teoreetiliselt saab targa maja kaudu selle ka lahendada, aga see vajab nokitsemist. Praeguse setupiga võib auto laadima panna suvalisel ajal, ainult sauna ei tohi sisse lülitada ja autosse on salvestatud kalender laadimiseks ainult öötundidel ajavahemikus 23-07. Kõik toimib nagu kellavärk ja hommikuks on aku täis. Suvel, kui soojuspump ei tööta, võib tõsta ka 11kw peale, ehk 15A per faas, aga reaalne vajadus puudub, seega olen jätnud nii nagu on. Igaks juhuks tark maja monitoorib energiakasutust ja kui see läheb üle kriilise piiri, siis tuleb teade.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Elektri- ja vesinikautode (ja muude alternatiivide) teema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... , 521, 522, 523  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.