Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  SSD versus HDD märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 525, 526, 527
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
BA79
HV kasutaja

sõnum 05.07.2025 01:13:30 vasta tsitaadiga

Seoses andmekandjatega tekkis mul nüüd tegelikult küsimus, et kuidas telefonid kannatavad lennueelset röntgeniga läbivalgustamist? Kuskil lugesin mingit teemat, et fotoaparaadi mälukaart võib läbivalgustamise tulemusena kasutuskõlbmatuks muutuda sest see juhtus selle inimesega kes sellest foorumis kirjutas. Telefonides on ju samuti välkmälud ja peaks tegelikult kiirgusele tundlikud olema. icon_rolleyes.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
caramis
HV Guru
caramis

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.07.2025 13:38:47 vasta tsitaadiga

BA79 kirjutas:
Seoses andmekandjatega tekkis mul nüüd tegelikult küsimus, et kuidas telefonid kannatavad lennueelset röntgeniga läbivalgustamist? Kuskil lugesin mingit teemat, et fotoaparaadi mälukaart võib läbivalgustamise tulemusena kasutuskõlbmatuks muutuda sest see juhtus selle inimesega kes sellest foorumis kirjutas. Telefonides on ju samuti välkmälud ja peaks tegelikult kiirgusele tundlikud olema. icon_rolleyes.gif

siis kui oma õunaga teisepool maakera käisin, siis ei olnud küll probleeme. see oli 3a tagasi, telefon töötab siiani muretult. läpakas ja peegelkaamera käisid samuti sealt masinast läbi, hädasid ei esinud

tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 09.08.2025 16:17:54 vasta tsitaadiga

Link
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 09.08.2025 18:02:43 vasta tsitaadiga

see piss viis oli mingi üsna tuntud asja mõttetute haipide loendis just kui räägiti arvutikastide komplekteerimisest.
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 09.08.2025 18:10:50 vasta tsitaadiga

miks nad seda skaleerimist sama ssd-ga ei proovi? see oleks ju täitsa äge vaatenurk icon_smile.gif
tagasi üles
BA79
HV kasutaja

sõnum 09.08.2025 19:21:40 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:

Link

Tavalist SATA-t PCIe 4.0 ja 5.0-ga võrrelda on suht mõttetu tegelikult.
Kiiruste vahe on minu arvates liiga suur. Ma saaks aru, kui piirduda nt PCIe 3.0 4.0 ja 5.0 võrdlusega.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 09.08.2025 19:27:06 vasta tsitaadiga

BA79, kiiruste vahe on suur paberil, praktikas pimetestis ei pruugi vahet teha kui just suuri faile ei kopeeri.
Spoiler Spoiler Spoiler

tagasi üles
BA79
HV kasutaja

sõnum 09.08.2025 19:55:21 vasta tsitaadiga

OK, tänud täpsustamast. Ma olen ise tähele pannud et mu enda PCIe 3.0 AData kettad saavutavad kiiruseks keskmiselt ca 150-300(400) MB/s. Korraks alguses hüppab lakke, olen ka 1000 MB/s numbrit korraks näinud aga niikui cache täis saab (võin siinkohal eksida aga mulle küll näib, et kettapuhver loeb) siis kukub alla ja sõltuvalt faili suurusest vahel suisa nulli. Võib-olla Windows explorer natu ka mõjutab seda, ei tea. Läheb veidi aega mööda, siis tõuseb üles jälle. Ühte suuremat faili kirjutab/kopeerib stabiilsemalt ja kiiremini, aga mingi väiksematest failidest koosneva kobaraga hakkab rohkem jõnksutama. Kuna peamiselt kasutan välist kettaümbrist (Orico USB 3.2 ehk kuni 10 Gbps) siis peab muidugi seda reservatsioonidega arvesse võtma, et ka USB liides ise võib pidurdada sest max kiirust reeglina ei saavuta.
tagasi üles
kaabakas
HV veteran
kaabakas

sõnum 09.08.2025 21:52:50 vasta tsitaadiga

Suurte failide kijrutamine on puhvri küsimus jah. Ja need puhvrid on sõltuvalt kettast paar kuni paarkümmend giga. Kui puhver on täis, siis on vaja tema sisu kettale maha kirjutada, samal ajal jätkuvalt sissetulevat ka otse maha kirjutada, ja selle kõige jaoks võibolla veel sektoreid ka vabastada. 3x koormus. Sellest tulenevalt, mida rohkem sinu suured mahud puhvri suurust ületavad, seda vähem sul on kasu sellest, et ketas pcie ühendusega on.
Väikeste falide lugemisel ja kirjutamisel ehk random 4k iopside puhul teeb hea ketas nii 100M/s, selle jaoks on sata ka täiesti piisav.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  SSD versus HDD mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 525, 526, 527
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.