Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
redart
HV kasutaja
|
12.01.2025 22:03:58
|
|
|
Level kirjutas: |
Pole just otseselt targa kodu teema. Aga on keegi kohanud kohaoleku andurit ,mille saaks ühendada ventilaatoriga. Seega kui keegi käib päeval duššiall ja öösel nr kahel siis läheks ventikas tööle ja töötaks mõnda aega pärast tegu(seega ei tohiks olla valguse mõõtmise võimalust). Suuremaks ümbeehituseks paraku mahti pole ja sinna vahele 2 nutikat ei soovi ka panna. |
Üks variant on ventikas vahetada välja nt Soler&Polau Silent Dualiga, sellel on andur sisse ehitatud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
spongerdan
HV kasutaja

|
13.01.2025 09:51:44
|
|
|
Vent peaks minema tööle peale pesus käimist sest muidu hakkab ju külm . Oli ka variant, mis läks valgusega koos tööle ja siis töötas paar minutit lisaks peale valguse kinni panekut. Sai ümber tehtud sest külma õhu vedas vannituppa ja jahe oli. Siis sai pandud eraldi lüliti ja vajutatakse peale pesus käimist korraks ja siis taimeriga käib mõned minutid ja lülitab ise välja.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
13.01.2025 12:13:40
|
|
|
Siis kuluks ära kombo kohaloleku ja niiskuse andurist, saab aktiveerida inimese lahkudes, kui niiskus on piisavalt kõrge.
|
|
tagasi üles |
|
 |
VR53
HV Guru

|
14.01.2025 23:04:52
|
|
|
Shelly 2.5 relee + Shelly Plus Add-On, millele saab DHT22 niiskuseanduri külge panna
Ise seadistaks midagi sellist
1. Kui niiskus üle 80%, siis vent tööle 15 min
2. Kui tuli põleb üle 5 min, siis vent tööle 5 min
3. Pikema lüliti vajutuse peale läheb tulele lisaks vent tööle (juhul, kui vaja käsitsi tööle panna)
4. Uuesti pikema lüliti vajutuse peale läheb ka vent kinni
5. Tuli automaatselt kustutada 30 min pärast
_________________ Uued Lenovo sülearvutid: www.lenovoarvutid.ee
Sülearvuti ekraan katki? www.displayseek.com |
|
tagasi üles |
|
 |
jaank
HV veteran
|
15.01.2025 01:09:11
|
|
|
Vannitoa vent puhtalt ruumi niiskuse pealt hästi ei tööta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
VR53
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
jaank
HV veteran
|
15.01.2025 01:43:34
|
|
|
Kas pidevalt käima ei jää?
Mul ei ole õhuniiskus piisavalt stabiilne, et saaks kindla protsendi pealt lülitama panna.
|
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
15.01.2025 01:53:53
|
|
|
Kui see pidevalt üle 65% on, siis on suurem probleem juba nagunii.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
15.01.2025 11:21:17
|
|
|
jaank kirjutas: |
Vannitoa vent puhtalt ruumi niiskuse pealt hästi ei tööta. |
Töötab küll. Kunagi oli korteris selline asi aqara temp sensoriga. Vent hakkas tööle soovitud niiskustaseme pealt ja jäi vait, kui niiskustase langes alla. Elementaarne lihtloogika.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jaank
HV veteran
|
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
16.01.2025 12:48:44
|
|
|
tsitaat: |
Jah, RGBW on tegelikult variant küll jah, kui muud ei leia. |
Tjah, seda RGBW'd on raske leida eestist. Faun näitab, et saadaval, aga tellimise peale ütlevad, et ikkagi ei saa.
|
|
tagasi üles |
|
 |
aeropiloot
HV kasutaja

|
|
tagasi üles |
|
 |
F45
Kreisi kasutaja
|
16.01.2025 13:46:44
|
|
|
keegi sellise anomaaliaga on zigbee võrgus kokku puutunud, et üks zigbee seade lülitab teist zigbee seadet iseenesest.
Kasutan zigbee võrku läbi Home Assistanti. Sai juurde ostetud Tuya 4 lülitiga scene switch ehk siis patarei toitel seade. Aga lüliti ilma midagi seadistamata hakkas lülitama Aqara zigbee pistikupesa on ja off. üksik vajutus (klahvil 1-4) lülitab seadme välja ja topeltvajutus (klahvil 1-4) lülitab seadme sisse.
Home assistant asjasse ei puutu, kuna testiks sai ta vooluvõrgust välja ühendatud ja anomaalia oli sama. Vooluvõrgus olevaid zigbee seadmeid ei viitsinud lahti ühendada.
Kas mingid zigbee protokolli vms kattuvad või mis jama olla võib?
|
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
16.01.2025 13:51:57
|
|
|
See on ju cloud integration äpp, sisuliselt täiesti mõttetu. HA'l on Modbus integratsioon olemas, Airobotil on ka modbus olemas. Pole mingit välisvõrku vaja.
|
|
tagasi üles |
|
 |
netmaster
HV kasutaja

|
16.01.2025 13:59:03
|
|
|
keegi sellise anomaaliaga on zigbee võrgus kokku puutunud, et üks zigbee seade lülitab teist zigbee seadet iseenesest. |
ei ole kokku puutunud, aga olen näinud nii pistikupesi kui ka scene switche millel on Zigbeega koos ka 433Mhz või IR vms. kaugjuhtimise võimekus. Võibolla seal mingid koodid klapivad.
See, et Zigbee võrku paaritamata seade iseenesest lülitab mingit teist Zigbee seadet, kaldub pigem kuhugi ulmevaldkonda vist.
|
|
tagasi üles |
|
 |
aeropiloot
HV kasutaja

|
16.01.2025 14:08:16
|
|
|
RassK kirjutas: |
See on ju cloud integration äpp, sisuliselt täiesti mõttetu. HA'l on Modbus integratsioon olemas, Airobotil on ka modbus olemas. Pole mingit välisvõrku vaja. |
Kelle jaoks mõttetu see ei pea kasutama Jagasin infot neile kellele see võib huvi pakkuda.
|
|
tagasi üles |
|
 |
oliver989
Kreisi kasutaja

|
16.01.2025 14:23:45
|
|
|
F45, mingitel Ikea lülitidel on sama, et saab ilma hubita kasutada. Ehk siis näiteks nutipirn ja lüliti suhtlevad otse.
Ilmselt pead juhendist uurima kuidas seadistada. Home assistantis saab ka gruppe muuta, aga ma täpselt ei mäleta kuidas see käis.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
16.01.2025 15:02:23
|
|
|
F45 kirjutas: |
keegi sellise anomaaliaga on zigbee võrgus kokku puutunud, et üks zigbee seade lülitab teist zigbee seadet iseenesest.
Kasutan zigbee võrku läbi Home Assistanti. Sai juurde ostetud Tuya 4 lülitiga scene switch ehk siis patarei toitel seade. Aga lüliti ilma midagi seadistamata hakkas lülitama Aqara zigbee pistikupesa on ja off. üksik vajutus (klahvil 1-4) lülitab seadme välja ja topeltvajutus (klahvil 1-4) lülitab seadme sisse.
Home assistant asjasse ei puutu, kuna testiks sai ta vooluvõrgust välja ühendatud ja anomaalia oli sama. Vooluvõrgus olevaid zigbee seadmeid ei viitsinud lahti ühendada.
Kas mingid zigbee protokolli vms kattuvad või mis jama olla võib? |
Olen näinud, mul hakkas ka üks vana nelja nupuga osrami lüliti ühte aqara pistikupesa lülitama sisse ja välja. Mõlemad olid lisaks veel HA küljes kah. See on miskitpidi directbindingu ja find & bind teema, mingi hardcodetud aadress matchib vms. Samasugune teine lüliti ei mõjuta midagi.
mingitel Ikea lülitidel on sama, et saab ilma hubita kasutada. Ehk siis näiteks nutipirn ja lüliti suhtlevad otse. |
Jah, see on directbinding, aga see läheb minema, kui factory reset teha, antud juhul ei ole see teema, kuna factory resetit on kõik seadmed saanud korduvalt.
|
|
tagasi üles |
|
 |
F45
Kreisi kasutaja
|
16.01.2025 15:13:56
|
|
|
oliver989 kirjutas: |
F45, mingitel Ikea lülitidel on sama, et saab ilma hubita kasutada. Ehk siis näiteks nutipirn ja lüliti suhtlevad otse.
Ilmselt pead juhendist uurima kuidas seadistada. Home assistantis saab ka gruppe muuta, aga ma täpselt ei mäleta kuidas see käis. |
Tänud, võtsid probleemi lühemalt kokku . Ehk siis tundub, et nutipistik ja lüliti suhtlevad otse omavahel.
Grupid mul z2m puuduvad, aga uurin ehk annab kuidagi lahendada või läheb lüliti mahkandmisele.
Tuli meelde praegu, et mul pelleti katlal ka sama aqara nutipistik vahel ja siin testides kümneid kordasid sisse välja klõpsinud.
Kindluse mõttes vist lihtsam see lüliti maha kanda
Markos kirjutas: |
Olen näinud, mul hakkas ka üks vana nelja nupuga osrami lüliti ühte aqara pistikupesa lülitama sisse ja välja. Mõlemad olid lisaks veel HA küljes kah. See on miskitpidi directbindingu ja find & bind teema, mingi hardcodetud aadress matchib vms. Samasugune teine lüliti ei mõjuta midagi.
|
Ok, et teoorias võin tellida samasuguse zigbee lüliti ja see ei pruugi neid aqara pistikupesasid lülitada?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
16.01.2025 15:28:47
|
|
|
Ok, et teoorias võin tellida samasuguse zigbee lüliti ja see ei pruugi neid aqara pistikupesasid lülitada? |
Mingit garantiid ma siin anda küll ei saa, aga ega teadasaamiseks vist muud üle jää ka.
|
|
tagasi üles |
|
 |
-vodafone-
HV Guru

|
16.01.2025 15:36:30
|
|
|
See on ju cloud integration äpp, sisuliselt täiesti mõttetu. HA'l on Modbus integratsioon olemas, Airobotil on ka modbus olemas. Pole mingit välisvõrku vaja. |
RassK - kas kasutad ise Airoboti üle ModBus? Ma ainult readingud saanud paika aga juhtida ei saa. Hea meelega tahaks juhtida ka (Mode, speed)
|
|
tagasi üles |
|
 |
redart
HV kasutaja
|
16.01.2025 15:39:53
|
|
|
Kas see tuya zigbee scene switch läks ilma localtuya ja muu p0rrita home assistantile külge? Ma olen ka seda vaadand, ega palju alternatiive pole, aga pole julgend osta sest see tuya developer accoundis navigeerimine on...
Gruppe saad HAs hallata muidu nii, et võtad Settings - Devices alt selle zigbee device lahti ja siis Device Info paneelis kolme püstise täpi menüüst valid Manage zigbee device. Sealt teine tab on Bindings, kust alt peaks olemasolevad näha olema ja saad uusi luua.
|
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
16.01.2025 15:56:10
|
|
|
-vodafone- kirjutas: |
RassK - kas kasutad ise Airoboti üle ModBus? Ma ainult readingud saanud paika aga juhtida ei saa. Hea meelega tahaks juhtida ka (Mode, speed) |
Mul on erinevad Komfovendid olnud üle Modbusi taga. Airobotit ei ole aga ei tahaks uskuda, et see väga palju teine on.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
16.01.2025 16:19:23
|
|
|
Väga palju seal torkida ei saa üle modbusi: https://airobothome.com/documents/manuals/vu/airobot-vu-modbus-basic-en.pdf
Paika seadmisel on ilmselt mõistlik võtta vajadusel abiks Komfovendi seadistused.
Aga Komfovendil liigutasin võimalikult paljude sensorite lugemise üle HTTP peale, sest modbusi ühendus kippus pidevalt ära kukkuma (enamus ajast aitas automationiga modbusi teenuse restart, kuid kohati pidi voolu täitsa ära võtma Komfovendilt, et ühendus taastuks). Nüüd, kus enamus sensoreid loeb üle HTTP ja vaid käputäis on järgi modbus peal, näib ühendus märgatavalt stabiilsem olema.
|
|
tagasi üles |
|
 |
-vodafone-
HV Guru

|
16.01.2025 16:23:26
|
|
|
RassK, mikk36, viskaks ühe virtuaalse kui miski näite saaks anda koodi osas ...
Mul yaml´s sellisena hetkel see (modbus ainuke pinnuks silmas hetkel). See switch osa lamp - mingi vana ja vale jäänuks tõenäoliselt. Ei tomi.
Spoiler 
modbus:
- name: "hub1"
type: tcp
host: 192.168.1.52
port: 502
# close_comm_on_error: true
# retry_on_empty: true
delay: 4
message_wait_milliseconds: 5
# retries: 2
timeout: 7