Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Kütte(süsteemide) vaatlus märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 36, 37, 38
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Markos
HV veteran

sõnum 15.01.2026 10:47:27 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Samas Pliit + Pareahi on täitsa teema, koos näiteks.
Samamoodi keris ja küte, jne.

Ei maksa üle mõelda, pliidiplaadid käivad pooleks, ehk, saad kogu kompekti pliidiplaat + ahi jagada ära kolme faasi vahel. Keris ja küte on enamast kolmefaasilised, ehk seal mingit disbalanssi ei teki.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
elukaz
HV Guru
elukaz

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 15.01.2026 12:05:28 vasta tsitaadiga

Kes veel aru pole saanud, see välisosa on ühefaasine, silt ütleb 14.9A max nii et tänase ilmaga pidev 13A oleks ootuspärane. Selle faasi otsa kerist enam ei pane. Jääb variant 9kW keris ja selle faasi tenn jätta ühendamata, siis jääb kõigi muude asjade jaoks alles alla kilovati per faas pidevat, boilerile enam väga ei panustaks, sealt edasi on juba prioriteetjuhtimine.
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 15.01.2026 12:13:43 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
tsitaat:
Samas Pliit + Pareahi on täitsa teema, koos näiteks.
Samamoodi keris ja küte, jne.

Ei maksa üle mõelda, pliidiplaadid käivad pooleks, ehk, saad kogu kompekti pliidiplaat + ahi jagada ära kolme faasi vahel. Keris ja küte on enamast kolmefaasilised, ehk seal mingit disbalanssi ei teki.

Ma olen aru saanud, et kolmefaasilised on enamasti soojuspumpade otsekütte tennid. Välisosa kompressor on kodukasutuse seadmetel siiski ühefaasiline.
Teatud võimsustasemest lähevad ka kompressorid kolmefaasiliseks. Kuid se eei ole antud juhtumis päevakorras, kuna too Panasonic ongi ühefaasiline seade.

ot:
pliidiplaat on võimalik jagada jah kahe faasi vahele + ahi. Aga pane nüüd 3,5A pliidiplaat+ 2kW muu köögi elektritarviti samaaegselt tööle. Sa inimesene ei mõtle ju, et kas ma ikka panen selle mikrouuni ja veekeedukannu ka tööle, või lööb kaitsme välja.
Nõudepesumasin ka parasjagu kütab vett +2kW. Kuidas sul faaside vahel asjad jagatud on? Kas on mõeldud üldse faaside vahel koormuste jagamisele? Ma tean, et alati ei ole sellele mõeldud.
Kommentaarid: 144 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 129
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 15.01.2026 12:15:58 vasta tsitaadiga

Äkki on soodsam sebida 3 faasiline välisosa sinna külge ja ei pea amprite pärast nii palju muretsema? Neid on saada ka koju mõistliku võimsusega, lihtsalt veits kallimad kui ühefaasilised
Kommentaarid: 207 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 173
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 15.01.2026 12:20:23 vasta tsitaadiga

Selle soojuspumba kompressori omatarve on mõni kilovatt, selle pärast ei pea 3x16A puhul muretsema.
Muretsema peab elektrikütte tennide rakendudes.
Kommentaarid: 144 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 129
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 15.01.2026 12:56:55 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Ma olen aru saanud, et kolmefaasilised on enamasti soojuspumpade otsekütte tennid. Välisosa kompressor on kodukasutuse seadmetel siiski ühefaasiline.

Reaalsuses väiksematel soojuspumpadel võib isegi olla toide ühefaasiline, aga inverteri väljundis on ikka kolmefaasine kompressor. Võimsamatel on nii toide, kui kompressor kolmefaasilised. Mul nii on ja koormab ka kõiki faase ühtlaselt nagu ette nähtud.
tagasi üles
ranel
HV Guru

sõnum 15.01.2026 14:03:39 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
tsitaat:

Reaalsuses väiksematel soojuspumpadel võib isegi olla toide ühefaasiline, aga inverteri väljundis on ikka kolmefaasine kompressor. Võimsamatel on nii toide, kui kompressor kolmefaasilised. Mul nii on ja koormab ka kõiki faase ühtlaselt nagu ette nähtud.

Kaasaegsetel arenduse majadel räägime siiski 4kW ja 6kW soojuspumpadest. Sinu 11kW on ikka kõvasti üle keskmise võimas.

Markos
HV veteran

sõnum 15.01.2026 14:26:53 vasta tsitaadiga

ranel kirjutas:
Markos kirjutas:
tsitaat:

Kaasaegsetel arenduse majadel räägime siiski 4kW ja 6kW soojuspumpadest. Sinu 11kW on ikka kõvasti üle keskmise võimas.

Sa tahtsid öelda tikutopside kütteks ? 4kw on mingi kuni 120 ruutu, see on normaalse suurusega korter.
tagasi üles
ranel
HV Guru

sõnum 15.01.2026 16:51:02 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
ranel kirjutas:
Markos kirjutas:
tsitaat:

Sa tahtsid öelda tikutopside kütteks ? 4kw on mingi kuni 120 ruutu, see on normaalse suurusega korter.

Uusarendus müügiks ongi selline 100-120m2 maja. Selline 200+ m2 uus maja tänapäeval on pigem haruldus. Samas, mis selles 120m2 majas nüüd halba oleks. Saab soodsate püsikuludega mõnusa elamise ja oma aia.

Etz
HV Guru
Etz

sõnum 15.01.2026 17:06:59 vasta tsitaadiga

ranel kirjutas:
Uusarendus müügiks ongi selline 100-120m2 maja. Selline 200+ m2 uus maja tänapäeval on pigem haruldus. Samas, mis selles 120m2 majas nüüd halba oleks. Saab soodsate püsikuludega mõnusa elamise ja oma aia.

Spoiler Spoiler Spoiler

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Kütte(süsteemide) vaatlus mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 36, 37, 38
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.