praegune kellaaeg 14.12.2025 12:41:32
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Etz
HV Guru

|
13.12.2025 20:45:05
|
|
|
RassK, millisest riigist importida soovid?
Või kust need, miljonitesse küündivad, järgmised generatsioonid sinu arvates tuleksid?
Need kelel jaoks me seda RB infrat siin ehitame ja kes Brüsseli vahet sõitma hakkaksid?
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
| Kommentaarid: 229 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
13.12.2025 23:29:19
|
|
|
Kui meie GDP poleks tänu arengule tõusnud, võiks siiani küsida, et mis sellest infrast ehitada, eesliga on ikka odavam.
Kui RB peal taas peatuda, siis vähemalt too projekt on net positiivne. Kui RB'd kui allikat mitte uskuda, siis vähemalt EY võiks kärada küll allikana.
Samal ajal Lyon-Turin projekt 25B, eeldatavasti palju kallim kui kunagi valmis saab. Ei tasu ennast nähtavas ajaloos ja seda avalikult. Inimesed on rahul, et ehitatakse infrat ja saab lihtsalt 2x kiiremini kohale.
Kui siin midagi ei ole ega tule, on tõesti ühe suuna pilet järelkasvul kõige mõistlikum.
|
|
| Kommentaarid: 116 loe/lisa |
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
degrass
HV kasutaja

|
14.12.2025 02:11:18
|
|
|
| Etz kirjutas: |
Või kust need, miljonitesse küündivad, järgmised generatsioonid sinu arvates tuleksid?
Need kelel jaoks me seda RB infrat siin ehitame ja kes Brüsseli vahet sõitma hakkaksid? |
RB on eelkõige kohlik projekt. Seejärel ühendus Euroopaga.
Eesti mõistes kiire ühendus teljel Tallinn-Pärnu-Riia. Mis sisuliselt tähendab, et sul on võimalik Pärnust Tallinna (või vastupidi) tööl käia. Tund ühe otsa jaoks on täiesti piisav tööl käimiseks.
Kogu see (sh siine) RB bashing on täiesti arusaamatu.
Debiilsuse meistriklass on Pärnust lõunapoolse trassi metsa rajamine. Ma ei tea, mida kohalikud seal mõtlesid, tervemõistuslik see igatahes ei ole. Võimalik, et Võiste või Häädemeste elanikud ei soovi raudtee liiklusest osa saada.
Ma ei tea, kuidas teistega on, kuid mina küll ei viitsiks 10-20km läbi metsa rautejaama minna. Muidugi eeldusel, et sinna üldse tee läheb.
Järgmine teema on peatuste ümber tekkivad uued asulad. Mulle ei ole jäänud muljet, et mereäärne oleks nii üleasustatud, et oleks vajadus uue eluruumi järele. Või on viimase 20 aasta jooksul toimunud meeletu rahastiku juurdekasv?
_________________ All it took was for a lot of seemingly decent people to put the wrong person in power, and then pay for their innocent choice. |
|
| tagasi üles |
|
 |
BrutaH
HV vaatleja
|
14.12.2025 11:39:34
|
|
|
| degrass kirjutas: |
| Etz kirjutas: |
Need kelel jaoks me seda RB infrat siin ehitame ja kes Brüsseli vahet sõitma hakkaksid? |
RB on eelkõige kohlik projekt. Seejärel ühendus Euroopaga.
Eesti mõistes kiire ühendus teljel Tallinn-Pärnu-Riia. Mis sisuliselt tähendab, et sul on võimalik Pärnust Tallinna (või vastupidi) tööl käia. Tund ühe otsa jaoks on täiesti piisav tööl käimiseks.
Kogu see (sh siine) RB bashing on täiesti arusaamatu.
Debiilsuse meistriklass on Pärnust lõunapoolse trassi metsa rajamine. Ma ei tea, mida kohalikud seal mõtlesid, tervemõistuslik see igatahes ei ole. Võimalik, et Võiste või Häädemeste elanikud ei soovi raudtee liiklusest osa saada.
Ma ei tea, kuidas teistega on, kuid mina küll ei viitsiks 10-20km läbi metsa rautejaama minna. Muidugi eeldusel, et sinna üldse tee läheb.
Järgmine teema on peatuste ümber tekkivad uued asulad. Mulle ei ole jäänud muljet, et mereäärne oleks nii üleasustatud, et oleks vajadus uue eluruumi järele. Või on viimase 20 aasta jooksul toimunud meeletu rahastiku juurdekasv? |
Kas keegi selle RB piletihinna peale ka mõelnud on? Mis see igapäevane Pärnu ja Tallinna vahet siiberdamine maksma hakkab?
Tallinn-Tartu on 13 euri ots, 26 euri päevas. Kas tõesti hakkab miljardite eest ehitatud raudteel sõitev kiirrong olema odavam?
Kui ei ole odavam, siis miks peaks keegi tööl käima kui veerand palgast lihtsalt rongipileti peale ära makstakse? Sügavalt kahtlen, et selliseid pendelrändajaid tekib. Lõpuks on ikka liiprid roostes ja vagunid tühjad, sest sõitjaid ei ole.
Aga investeerime
|
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
14.12.2025 11:57:28
|
|
|
Mulle meeldib rõhk sõnal “kohalik”, samas enamus trassist läbi inimasustusetta paikasid.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
| Kommentaarid: 229 loe/lisa |
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BrutaH
HV vaatleja
|
14.12.2025 12:07:40
|
|
|
| Saame 10 miljardi eest Tallinn-Pärnu liini 15 aastat peale seda, kui oleks võinud 20 miljoni eest vana raudtee korda teha.
|
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
14.12.2025 12:20:27
|
|
|
Kogu projekti maksumus nii kõrge, et prognoositud reisijatearvu juures peaks Tallinn - Varssavi pilet maksma ca 500 eur, et see end ära tasuks.
Muidugi saab maksumaksjana seda ka doteerida
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
| Kommentaarid: 472 loe/lisa |
   |
13 :: |
7 :: |
359 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
14.12.2025 12:21:53
|
|
|
| BrutaH kirjutas: |
| Saame 10 miljardi eest Tallinn-Pärnu liini 15 aastat peale seda, kui oleks võinud 20 miljoni eest vana raudtee korda teha. |
18 miljonit. Külvivolinik Kadri otsustas selle Pärnu lennujaama matta, mis nüüd ägab turistide rohkuse all
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
| Kommentaarid: 472 loe/lisa |
   |
13 :: |
7 :: |
359 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|