Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Telerite üldteema vol. 2 (Küsitlus: Kui vana on sinu igapäevaselt enimkasutatav teler?) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... , 404, 405, 406  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kui vana on sinu igapäevaselt enimkasutatav teler?
Alla 1 aasta
10%
 10%  [ 47 ]
1-3 aastat
31%
 31%  [ 140 ]
4-6 aastat
25%
 25%  [ 113 ]
7-10 aastat
18%
 18%  [ 82 ]
11-13 aastat
7%
 7%  [ 33 ]
14-16 aastat
3%
 3%  [ 14 ]
17-20 aastat
0%
 0%  [ 4 ]
Üle 20 aasta
1%
 1%  [ 5 ]
hääli kokku : 438

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Scott
Kreisi kasutaja
Scott

sõnum 24.10.2025 01:51:11 vasta tsitaadiga

tsitaat:
,... Pistikud ka mõistliku koha peal, VESA-st eemal.

Telekal ju üks pistik ongi, toitejuhe. Millised need ülejäänud pistikud on? Senimaani tootjad ikka pesasid teleritele pannud.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 24.10.2025 01:52:45 vasta tsitaadiga

Enamikul telekatel on ka toitekaabli jaoks pesa.
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 24.10.2025 02:12:14 vasta tsitaadiga

Dogbert, see ekraan ei olegi möeldud kaasaskandmiseks, et kaalu üle peaks nurisema.
Ning see o gi pigem suure enraani austajatele. Kuna juhtusin sellist 2x vaatama, siis täitsa üllatvlt hea mulje jättis.
Kommentaarid: 143 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 128
tagasi üles
miq1988
HV kasutaja
miq1988

sõnum 24.10.2025 05:13:50 vasta tsitaadiga

Huvipärast küsin, et miks keegi samsungi oledi ei soovita ? See siit teemast läbivalt silma jäänud.
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 24.10.2025 09:47:56 vasta tsitaadiga

miq1988, Eks rohkem on kogemusi LG'dega. Ma saan öelda ainult isiklikust vaatest, et Samsung ei toeta Dolby Visioni. Selle asemel HDR10+ tugi mis ei ole levinud filmide osas.

Aga kui see pole oluline, siis jah uus Samsung OLED seeria mitmed telekate ülevaateid ja hinnanguid teinud annavad out of boxi järgi parima pildi skoori. Ka heleduse osas jõudsid järgi LG'le.

Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 24.10.2025 11:29:18 vasta tsitaadiga

Scott kirjutas:
tsitaat:
,... Pistikud ka mõistliku koha peal, VESA-st eemal.

Telekal ju üks pistik ongi, toitejuhe. Millised need ülejäänud pistikud on? Senimaani tootjad ikka pesasid teleritele pannud.

Kui pistikupesad on kehva koha peal, siis ei sega need midagi. Probleem tekibki ainult siis, kui sinna pesadesse pistikuid on vaja torgata ja neid on mul mitmeid. Siis ongi hea, kui nad on mõistliku koha peal. icon_wink.gif

Samsungi kui tootja vastu ma otseselt ei ole, aga senimaani on mul jäänud mulje, et seal töötavad värvipimedad või osaliselt värvipimedad inimesed. Nii telekad kui kunagi toodetud värviprinterid ja samuti telefonide kaamerad toodavad ebaloomulike värvidega pilte. Ja nende fänn ma ei ole. Telekate värve saab ehk timmida paremaks, aga siis peab neil küll midagi muud oluliselt parem olema.
Ma ei tea, kas see Samsungi parima pildi skoor on subjektiivne hinnang värvide erksuse järgi (sest selles nad tõesti silma paistavad ja osadele inimestele meeldivadki ebaloomulikult erksad värvid) või kalibreerimise tulemuse järgi. Senise kogemuse põhjal oletaks esimest.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 24.10.2025 12:35:24 vasta tsitaadiga

Dolby Vision 2 võimaldab kasutada metadata-t, kus näiteks iga stseeni liikumise sujuvust saab eraldi määrata.
Spoiler Spoiler Spoiler

tagasi üles
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 24.10.2025 14:04:48 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:

Samsungi kui tootja vastu ma otseselt ei ole, aga senimaani on mul jäänud mulje, et seal töötavad värvipimedad või osaliselt värvipimedad inimesed. Nii telekad kui kunagi toodetud värviprinterid ja samuti telefonide kaamerad toodavad ebaloomulike värvidega pilte. Ja nende fänn ma ei ole. Telekate värve saab ehk timmida paremaks, aga siis peab neil küll midagi muud oluliselt parem olema.
Ma ei tea, kas see Samsungi parima pildi skoor on subjektiivne hinnang värvide erksuse järgi (sest selles nad tõesti silma paistavad ja osadele inimestele meeldivadki ebaloomulikult erksad värvid) või kalibreerimise tulemuse järgi. Senise kogemuse põhjal oletaks esimest.

Mis allikal see väide tugineb? Ma ise vaatasin huvi pärast see nädal mitmeid YT video ülevaateid need kes tegelevadki ainult telekate testimisega nii kalibreeritult kui ka out of box ja kõik kiidavad Samsungi QD-OLED uusimat seeriat ehk parim pilt just värvide osas out of box. Sony eelis tuli esile kui teha pildi kalibreerimine muidugi vastava seadmega ja LG selline kuldne kesktee, ehk out of box ok värvid ja hea heledus aga ei ole kõiges parem vs Samsung.
Siin pole mingit küsimustki, et QD_OLED paneelitehnoloogia on endiselt parim värvide edastamisel vs WOLED. Seda kinnitavad kõik asjatundlikud ülevaated koos testitud mõõteseadmetega mitte subjektiivne arvamus. Vahe on muidugi väiksemaks jäänud ja LG on järgi tulnud aga ei ole veel parem.
Kui sulle ei meeldi värvi erksus, siis see on küll sinu subjektiivne arvamus ja see on ok aga, et värvipimedaks kuulutada või midagi oleks valesti ei vasta tõele (puht mõõtmiste järgi).
Üks variant on ka see, et oled harjunud tuimade värvidega kaua (mitte oled telekad näiteks) ja siis näed QD-OLED pilti ja tekib reaktsioon, et liiga erk värvidega.

Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 24.10.2025 16:02:42 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:
TCL98”. see on ikka vinge suurusega mudel. Pilt on selle täitsa okei, eriti sellise hinna eest.
https://www.hinnavaatlus.ee/5499925/tcl-98-98p8k/

Suurim miinus saab olema tõenäolisel väheste tsoonide arv (60 dimming zone'i). Kuid muidu selle raha eest vast parim bang for buck!

Mu 65" LG OLED kaalub 33kg koos jalaga. See 51kg ei tundu üldse palju 98" teleka kohta. Mäletan, et kunagi ammu kui LED telekad tulid, siis oli mul mingi 40" teler seinal. See vist kaalus mingi 40kg üksinda icon_biggrin.gif

TCL nüüd kohe kindlasti suvakas pole. Nr.1 telekatootja maailmas ja väga pika ajalooga tootja.

Dogbert kirjutas:
jägaja, 51kg? icon_lol.gif
Ei mahu ära ka. Isegi kui riskiks suvahiinakat osta. Kord sai suvatürgikaga juba osaliselt alt mindud, kui vanematele müüja soovitusel ostsin, enam ei taha.

tofay, Philips paistab ka kobe, eriti OLED paneeli tõttu.

Anti112, paistab täitsa hea soovitus, kinnituse saan vist ka 300x200 peale sättida. Ja kui kinnitusel reguleerimisaugud ei sobi, saab ta kinnitusplate sisse mõne juurde puurida, pole probleem.

C5 on paistab ka olevat väga head hinnangud saanud, ülevaated on väga positiivsed. Heli kohta võib arvata, et on umbes sama mis vanal. Igapäevaseks vaatamiseks kärab küll, filmivaatamiseks saab nagunii kõllid külge.
Lisaks LG Magic Remote on väga mõnus, ei pea sellest loobuma. Kaal 14kg on vaid 1kg vanast raskem. Pistikud ka mõistliku koha peal, VESA-st eemal.

Tänud kõigile!

Inimesed ei osta enam OLED'e vaid tahavad suurust ja immersioni. Olen samas paadis. Mulle pole vaja seda kõige viimast 0.1% ,et pilt oleks 100% perfektne, mida LG G5 pakub. Mulle piisab 98-99% ja võtan suurema pildi.

Link
Kommentaarid: 225 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 195
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 24.10.2025 17:02:30 vasta tsitaadiga

Zonerman kirjutas:
Dogbert kirjutas:

Mis allikal see väide tugineb? Ma ise vaatasin huvi pärast see nädal mitmeid YT video ülevaateid need kes tegelevadki ainult telekate testimisega nii kalibreeritult kui ka out of box ja kõik kiidavad Samsungi QD-OLED uusimat seeriat ehk parim pilt just värvide osas out of box. Sony eelis tuli esile kui teha pildi kalibreerimine muidugi vastava seadmega ja LG selline kuldne kesktee, ehk out of box ok värvid ja hea heledus aga ei ole kõiges parem vs Samsung.
Siin pole mingit küsimustki, et QD_OLED paneelitehnoloogia on endiselt parim värvide edastamisel vs WOLED. Seda kinnitavad kõik asjatundlikud ülevaated koos testitud mõõteseadmetega mitte subjektiivne arvamus. Vahe on muidugi väiksemaks jäänud ja LG on järgi tulnud aga ei ole veel parem.
Kui sulle ei meeldi värvi erksus, siis see on küll sinu subjektiivne arvamus ja see on ok aga, et värvipimedaks kuulutada või midagi oleks valesti ei vasta tõele (puht mõõtmiste järgi).
Üks variant on ka see, et oled harjunud tuimade värvidega kaua (mitte oled telekad näiteks) ja siis näed QD-OLED pilti ja tekib reaktsioon, et liiga erk värvidega.

Need on "varasemad kogemused", s.o >10 aastat tagasi, välja arvatud telefonikaamerad. Nende kohta olen ka uuemaid, (s.o >=3 aastat) vms ülevaateid lugenud.

Väga võimalik, et uued OLED TV-d on paremini kalibreeritud pildiga. Ma poleks nõu küsinud, kui telekate arengul näppu järje peal hoiaksin kogu aeg. icon_smile.gif

tagasi üles
pots4t4j4
HV Guru

sõnum 24.10.2025 17:07:32 vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler

Ma ei tea neid 98" 200 dimmingzone mudeleid on juba pildipealt kole vaadata, kontrast puudub, musta asemel saad halli okse.gif
Kommentaarid: 493 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 401
tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 24.10.2025 18:54:46 vasta tsitaadiga

pots4t4j4 kirjutas:
Spoiler Spoiler Spoiler

Ma ei tea neid 98" 200 dimmingzone mudeleid on juba pildipealt kole vaadata, kontrast puudub, musta asemel saad halli okse.gif

Keskmine kino pilt icon_biggrin.gif Kuid kinos ometigi käid ju?

Mõtled seda mudelit? https://www.hinnavaatlus.ee/5499925/tcl-98-98p8k

Ise ei vaataks alla 98QM8K (mini-led + 3800 dimming-zone'i 98" peal)
tagasi üles
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 24.10.2025 20:27:55 vasta tsitaadiga

Enamikul Samsungi LCD-telekatel, millega olen kokku puutunud, on värvid valed (eriti punased, natuke ka sinised) ja paika ei saa.
Eriti hull on kodukasutaja omadel, 24/7 töötama mõeldud infoekraanidel on asi natuke parem. Samsungi OLEDi pole kasutanud ja uusimaid LCD-sid ka mitte.
LG, Sony, Philips värvid on silmnähtavalt loomulikumad.
Samsungi telefonide kaamerate üle samas ei kurda. Erinevad S-seeria mudelid teevad häid pilte (ka värvide poolest) ja A-seeria pole samuti paha.
Kommentaarid: 890 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 669
tagasi üles
miq1988
HV kasutaja
miq1988

sõnum 24.10.2025 22:13:00 vasta tsitaadiga

Mul endal on 2 aastat vana samsa 55 tolli oled ja teises toas aasta vana 48 tolline oled. Ise ei oska midagi kurta.
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 25.10.2025 12:15:18 vasta tsitaadiga

von Wu kirjutas:
Enamikul Samsungi LCD-telekatel, millega olen kokku puutunud, on värvid valed (eriti punased, natuke ka sinised) ja paika ei saa.
Eriti hull on kodukasutaja omadel, 24/7 töötama mõeldud infoekraanidel on asi natuke parem. Samsungi OLEDi pole kasutanud ja uusimaid LCD-sid ka mitte.
LG, Sony, Philips värvid on silmnähtavalt loomulikumad.
Samsungi telefonide kaamerate üle samas ei kurda. Erinevad S-seeria mudelid teevad häid pilte (ka värvide poolest) ja A-seeria pole samuti paha.

Galaxy ja Pixeli kaamerate võrdluses saab Samsung sisuliselt alati peksa ebaloomulike värvide pärast, ma muud ei tea.

tagasi üles
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 25.10.2025 14:18:48 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:

Need on "varasemad kogemused", s.o >10 aastat tagasi, välja arvatud telefonikaamerad. Nende kohta olen ka uuemaid, (s.o >=3 aastat) vms ülevaateid lugenud.

Väga võimalik, et uued OLED TV-d on paremini kalibreeritud pildiga. Ma poleks nõu küsinud, kui telekate arengul näppu järje peal hoiaksin kogu aeg. icon_smile.gif

Tehnoloogia areng on edasi läinud jah ja eriti viimased paar aastat just OLED erinevate tehnoloogiate konkurents on väga tihe. LG ülekaal hakkas raugema, kui Samsung QD-OLED paneeli turule tõi esimene seeria ja sealt edasi paremaks saanud. Värvide osas on vahe tuntav ja ei ole mingi paar %. Aga seda tavakasutaja, kes pole väga nõudlik filmivaataja pimedamas toas ei märka. LG sai aru, et peab ka pingutama rohkem ja värvide osas märgatavalt parem kui paari aasta tagused mudelid.
Mul endal oli wow moment uue monitoriga on jah värvid tõesti nähtavalt paremad kui WOLED. LCD seeria osas ma kommenteerima ei hakka, kuna ei osta seda tehnoloogiat enam. Need kus on hästi palju local zone'e maksavad ikka räigelt palju ja enamasti on ka väga suure diagonaaliga ainult pakutud.

Mingi aastaid tagasi olnud LCD ekraanid olgu Samsung või muu on ikka suht masendav kui vaadata OLED ekraani olgu QD või WOLED icon_smile.gif

Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 25.10.2025 21:58:55 vasta tsitaadiga

Ette jäi üks artikkel, et Xiaomi tõi hiina turul välja 2026a. mudeli. 98" mini-led mudeli. 3840 dimming zone'i, ja kõik muud viled. Google TV'ga. Hind oli eurodesse ümber arvutatuna 1930€ vms icon_biggrin.gif
Huvipärast vaatasin meie Eesti xiaomi poodi.
Seda 98" mudelit ei olnud, kuid oli 75". Hinnaga 1099€ (Xiaomi hiina lehel oli hind 980€). Seega ainult +100€ eesti kallim. Võimalik, et ühel hetkel tuleb see 98" mudel ka mõistliku hinnaga siis Eesti turule.
https://mi-home.ee/products/xiaomi-tv-s-pro-mini-led-2026-76

Aga ennem tahaks näha tuntumate ülevaatajate ülevaadet.
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 25.10.2025 22:04:02 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Huvipärast vaatasin meie Eesti xiaomi poodi.

kas see pole mitte isehakanud "ametli xiaomi pood"

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 25.10.2025 22:12:02 vasta tsitaadiga

Viilutaja, selliste tehniliste omadusteca TCL on eesti poodides juba saadaval. Eelpool viidatust kallim mudel, HV hinnakirjas miskit 2600€ kandis oli teise hind.
Kommentaarid: 143 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 128
tagasi üles
BA79
Kreisi kasutaja

sõnum 26.10.2025 01:54:55 vasta tsitaadiga

Eestis kui osta siis ainult nendest kauplustest, mis on suuremad ja usaldusväärsemad (Xiaomi on ka nendes saadaval). Oma telerid olen ostnud valdavalt Telia e-poest, aga viimase 65" ostsin Klickist. Samuti ostsin pereliikmele Realme Note 60 nutitelefoni Klickist. Euronics jääb kõrvale suht krõbedate hindade pärast. Audio-videotehnikat sealt polegi ostnud (peale Microlabi kõlarite), pigem sellised väiksemad asjad nagu pardel, USB Bluetooth adapter, Wifi pulk, saunakaal, ilmajaam jne. Ahjah, külmikud said kunagi Euronicsist ostetud, aga üldiselt oli möödalask, sest Candy külmik ütles üles, ent eraldiseisev sügavkülmkapp veel toimib.

viimati muutis BA79 26.10.2025 20:12:03, muudetud 1 kord
tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 26.10.2025 15:18:59 vasta tsitaadiga

Ameeriklased saavad ikka odavalt techi.

70" ja 350 doltsi....

Link
tagasi üles
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 26.10.2025 16:29:04 vasta tsitaadiga

On see ikka päris Pioneer või mingi Hiina koopia?
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 26.10.2025 17:51:36 vasta tsitaadiga

von Wu kirjutas:
On see ikka päris Pioneer või mingi Hiina koopia?

tsitaat:
In March 2010, Pioneer stopped producing televisions as announced on 12 February 2009. Around April 2018, TCL began manufacturing Pioneer-branded televisions after acquiring the rights to the brand outside of Japan. When TCL took over the management of the Pioneer and Onkyo brands excluding Japan; Pioneer itself stopped producing televisions in 2010, but TCL now produces Pioneer TVs under license.

https://en.wikipedia.org/wiki/Pioneer_Corporation

tagasi üles
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 26.10.2025 18:30:07 vasta tsitaadiga

Seega järjekordne hiinlane kunagise kvaliteetmargi nime all icon_sad.gif
tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 26.10.2025 18:31:02 vasta tsitaadiga

See mingi BestBuy enda tellitud. Kuid kes see tegi, ei tea. TCL ostis Pioneeri kunagi ära.

von Wu kirjutas:
Seega järjekordne hiinlane kunagise kvaliteetmargi nime all icon_sad.gif

Ju siis polnud nii kvaliteetne kui hiinakad ära otsid. See oli sel ajal kui plasmaTV veel ruulis.
Nüüd TCL on oma kvaliteediga paremaks saanud kui Pioneer kunagi üldse oli.

viimati muutis Viilutaja 26.10.2025 22:27:18, muudetud 4 korda
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Telerite üldteema vol. 2 (Küsitlus: Kui vana on sinu igapäevaselt enimkasutatav teler?) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... , 404, 405, 406  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.