Kui flashiks vängema BIOSi peale siis saaks ka Ventusega 10k ilmselt kätte, aga selle jahutiga pole mõtet piinata kaarti
Samasse kanti, margin of error, aga jah, enamjaolt jääb power limit ja jahutuse taha (üllatavalt suur vahe n-ö. top kaartidega, kuni 10%).
Ventusele on iseenesest alphacool waterblock täiesti olemas, selle aspekti saaks teoreetiliselt välistada pidurina, power limiti jaoks tuleb sobiv bios leida.
"Odav juust", aga ma siiani suht rahul. _________________ Terrorists have two eyes, pandas have two eyes. Coincidence? I think not!
><(((°>
igasugu 3dmark "punnid" on muidugi tore vaadata...või noh, minu jaoks isiklikult oli neid viimati tore vaadata umbes aastal 2004 kui proovisin mingeid oma klassi maailmarekordeid püüda aga kas need uued driverid lisaks 3dmarki punnidele midagi REAALSET ka annavad, mängudes 5% juurde üle kogu välja oleks küll ju väga kõva sõna isegi, kui see oleks tõsi.
kiirelt mingit võrdlust otsisin ka tuubist...0-1fps valdavalt, mingites tiitlites isegi pisut madalam fps paistis olema uue driveriga. ehk siis teisisõnu, mõttetu ja sisutühi "uudise ostmine" tundub nvidia poolt järjekordselt, paneme end nö. uue driveriga pildile, mis annab suurema sünteetilise benchmarki skoori ja thats about it _________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Mängudes toimib kaart nüüd teistmoodi. Varem oli koguaeg boost clock põhjas, nüüd vastavalt koormusele suht palju sagedus kõigub, sellega ka keskmine energiatarbimine langes veits.
Ainuke mäng, kus mul mingi benchmark all oli vanemate driveritega oli tulemus suht sama, ainsana low 0,1% fps tõusis veits. Seal võib ilmselt CPU bottleneck ka olla, et average fps ei tõusnud(see juba niigi kõrge ja mäng ise CPU heavy ka).
igasugu 3dmark "punnid" on muidugi tore vaadata...või noh, minu jaoks isiklikult oli neid viimati tore vaadata umbes aastal 2004 kui proovisin mingeid oma klassi maailmarekordeid püüda
kle, püüan neid vahest siiamaani. 7600-nonx ja 1080Ti jaoks tegin vist enamus benche essale kohale nüüd 2080S on ilge pipar ja ei kannata mingit OCd _________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
3D-printimine - kuni 350x350x420mm ühe detaili kohta, valmidus enamike termoplastikute jaoks olemas (va. PEEK, PEKK jms)
Mul viskas ka Steel Nomadis +700p juurde aga Speed Ways kaotasin 200p peale nüüd seda viimast driverit.
Mängudes ilmselt vahet ei märka niikuinii, enamus mängud on 1440p peal CPU bottlenecked 5080ga
Ma mõtlen, et selle arvelt peab tulema päris suur kasum. Nii väike PCB ja väike kivi. Palju selle BOM võiks olla?
ChatGPT eeldas kuni $190 ja MSRP eeldas kuni $299. Irooniline on see, et ma ei öelnud mis kaardist jutt käib ja, et selle MSRP on $400+
$299 oleks õiglane hind selle kaardi eest. $400+ on täielik nali.
Tomorrow, kuidas või mida sa chatgpt käest küsisid? need ai-d ei ole muidu eriti usaldusväärsed selliste asjade osas.
kuna mul rohkem päris copilotile lihtsam ligipääs, küsisin tolle käest - see arvas, et bom on $245 ja $390 vahel _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
Tomorrow, kuidas või mida sa chatgpt käest küsisid? need ai-d ei ole muidu eriti usaldusväärsed selliste asjade osas.
kuna mul rohkem päris copilotile lihtsam ligipääs, küsisin tolle käest - see arvas, et bom on $245 ja $390 vahel
Küsimus ja täisvastus on spoileris:
Spoiler
tsitaat:
Can you make a BOM estimation? 181 mm² GPU produced on TSMC N4P node and 16GB of GDDR7 memory on a 128bit bus card with compact x8 lane PCB and small dual-slot, dual-fan cooler.
Sure! Here's a rough **Bill of Materials (BOM) cost estimation** for a graphics card matching your description:
---
### 🔧 **Card Overview**
- **GPU Die Size**: 181 mm²
- **Process Node**: TSMC N4P (4nm-class)
- **Memory**: 16GB GDDR7 on 128-bit bus
- **Interface**: PCIe 4.0 x8
- **PCB**: Compact 6-8 layer (small form factor)
- **Cooler**: Dual-slot, dual-fan, compact
- **Other**: Standard VRMs, power delivery, backplate, basic shroud
### ⚙️ Additional Notes:
- **Packaging & Shipping to AIBs/Partners**: +$3–5
- **Retail Markup / MSRP Targeting**: With typical margins (OEM/AIB/reseller), this BOM could support an **MSRP of ~$249–299**, depending on performance tier, brand, and market position.
- **Die Size Comparison**: 181 mm² on N4P is comparable to upper midrange chips (e.g., RTX 4060/7600 class), which aligns with the BOM range.
---
Let me know if you want a similar estimate for a full-custom cooler, higher VRM setup, or wider bus design (e.g., 192-bit/256-bit).
5090 puhul oli isegi hea, sai läbi puhumisega radika teha...
Kas pcb puhul radade pikkus maksabki nii palju? Kihtide arv ja radade vedamise keerukus maksab?
Vb lihtsalt 20a beid PCB tehtud ja nüüd on täiuslikuks viimistletud- osatakse iga ruutmillimeeter ära kadutada? On selle kohta keegi analüüsi teind üldse?
Ja selle kääbiku eest tahetakse saada 450€, minimaalselt
valus junn ja perf sellise raha eest _________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
3D-printimine - kuni 350x350x420mm ühe detaili kohta, valmidus enamike termoplastikute jaoks olemas (va. PEEK, PEKK jms)
MRSP hinnad (odavamad mudelid) peaks siis tulema siinmail nii:
5070 ($549/1,04eurusd kruss)*1,19(19% km Saksas)= 628€ (meil km 22% ehk 644€)
5070Ti $749 ehk 857€ (meil 879€)
5080 $999 ehk 1143€ (meil 1172€)
5090 $1999 ehk 2287€ (meil 2344€)
Jaanuari algusest on siis US dollar nõrgenenud ja euro kurss liikunud 1,04$:1€ pealt 1,14$:1€. Siit siis uuendatud hinnad oleks:
5070 ($549/1,14eurusd kruss)*1,19(19% km Saksas)= 573€ (meil km 22% ehk 587€)
5070Ti $749 ehk 781€ (meil 801€)
5080 $999 ehk 1043€ (meil 1069€)
5090 $1999 ehk 2086€ (meil 2139€)
Eks odavam seeria tuleb kiiremini alla. Liikumine juba toimub. Saksas ongi juba 5070 kaardid alates 593.- , 5070TI alates 824.- , 5080 1100 pealt. _________________ Foorumis on ühe lolli kohta kümme tarka, nii et jõud on enam-vähem võrdsed.™
Kui flashiks vängema BIOSi peale siis saaks ka Ventusega 10k ilmselt kätte, aga selle jahutiga pole mõtet piinata kaarti
Samasse kanti, margin of error, aga jah, enamjaolt jääb power limit ja jahutuse taha (üllatavalt suur vahe n-ö. top kaartidega, kuni 10%).
Ventusele on iseenesest alphacool waterblock täiesti olemas, selle aspekti saaks teoreetiliselt välistada pidurina, power limiti jaoks tuleb sobiv bios leida.
"Odav juust", aga ma siiani suht rahul.
Astrali 450w bios (98.03.3B.C0.AS36.rom) peaks seal normaalselt jooksma. https://www.techpowerup.com/vgabios/274777/274777
Alphacool 5080 Reference block on igaltpoolt otsas ja preorderite nõudlus suurem, kui tootmine. Enda Ventus istub karbis ja ootab, kuni kuskilt blocki saab.
surnult sündinud _________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
Nüüd siis uued probleemid mis vajavad järjekordset hotfixi . Ikka lõputu hädaorg 50 seeria draiveritega.
Võibolla kokkusattumus, aga täna 576.02 peal ja 20 seeriaga jooksis arvuti väga kummaliselt kokku.
Kõigepealt hakkas stutterdama kui üritasin mängu käivitada ja alt+tab teha mängu ja brauseri vahel.
Siis viskas blackscreeni ja numlock tallates sain aru, et on ära hangunud. BSOD ei visanud vaid läks ise restardile terve arvuti. Väga kummaline.
Loen seda teemat ja meenutan häid aegu, kas tõesti on sisulise konkurentsi puudumine sellise allakäigu põhjustanud? _________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
Ma loobusin hetkel üldse. Ühesõnaga B650e emaplaadil mõlemad 5070 kaardid panid käsitlematult hullu. 576.02 hakkas windows 10ga nagu tööle isegi aga kui windows 11 kettaga proovisin, siis üle ühe restardi näitas error43 või oli näiteks nvidia software osaliselt kadunud või ei laadinud windowsi ennast jne. Mõlemad kaardid B850 plaadil töötasid kuigi seal oli ka 576.02 driverit vaja, vanemaga pani seal ka hullu asi normaalselt.
Hetkel on selles B650e masinas AMD kaart ja töötab veatult kõik.
' _________________ Emotsionaalne suruja
https://hwbot.org/users/tannu013/
Loen seda teemat ja meenutan häid aegu, kas tõesti on sisulise konkurentsi puudumine sellise allakäigu põhjustanud?
tänased kõlakad räägivad veel, et konkrurents saab olema 9060xt 16gb ja 9060xt 8gb. mida täpselt amd lõpuks teeb, selgub mais kui need välja kuulutatakse. _________________ - londiste
Loen seda teemat ja meenutan häid aegu, kas tõesti on sisulise konkurentsi puudumine sellise allakäigu põhjustanud?
tänased kõlakad räägivad veel, et konkrurents saab olema 9060xt 16gb ja 9060xt 8gb. mida täpselt amd lõpuks teeb, selgub mais kui need välja kuulutatakse.
AMD ei pidanud ju High-Endi segmendis enam konkureerima, kuskilt lugesin? _________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
Etz, x60 klass ei ole ju high-end? x70 võib-olla natukene on aga seal on ka amd-l värsked kaardid olemas. tuleb loota, et ka intel vähemalt x60 klassis midagi teeb. _________________ - londiste
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.