Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Elektri- ja vesinikautode (ja muude alternatiivide) teema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 451, 452, 453 ... 510, 511, 512  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 20.09.2024 13:37:48 vasta tsitaadiga

Kuivõrd mu postitusvõimalust on ebaõiglaselt ja jaburalt piiratud, siis pikem tekstisein sisukate vastustega paljudele spoileris:
Spoiler Spoiler Spoiler

EV-de kestvuse osas ka värske artikkel: A new study of 10,000 electric cars shows that their battery packs should outlast the vehicles themselves.
Seejuures "top comment" sealt:
tsitaat:
The typical new ICE vehicle lasts 25 years unless they are lost to an accident. The average age of a vehicle on the road in the US today is over 12 years old (that is the average or mean age).

The rest of the study is basically statistical nonsense. It extrapolates a straight-line degradation (known to be incorrect) using early life data. The batteries will last much longer than 15 years and will not lose 30% in that time. They will last the same time as their ICE counterparts: over 20 years.

EDIT: Tänud viitamast, etk. Parandatud.

viimati muutis rmc 20.09.2024 14:07:18, muudetud 3 korda
Kommentaarid: 195 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 181
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
etk
HV kasutaja
etk

sõnum 20.09.2024 13:39:16 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:

Ehk siis artiklit ei lugenud?

Ehk siis sa ei vaevunud uurima materjale, mis lisasin viitamaks kuidas tegu on pooltõdede ja valeinfoga?
Muuseas lugesin küll seda artiklit. Ei ole päris kindel, et sina seda sisuliselt lugesid.
Kommentaarid: 44 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 42
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 20.09.2024 13:42:59 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Ma arvan, et keegi ei vaidle vastu, et sa oled võimeline oma jalga liigutama. One-pedal sõitmis stiil on siiski harjumist ja õppimist nõudev ja enamat kui lihtsalt jala liigutamine vaid ühel pedaalil. Eriti kuna sellega saab täpselt samuti vabalt veereda nagu sa oma hübriidiga, kui sa seda tahad, vajab lihtsalt rohkem harjutamist ja oskust, et see liigutus mugavalt jalas sees oleks. Ei ole asi, mis esimese minuti, tunni ega päevaga jalga sisse tekiks. Selle oskuse puudumine on üks nendest ilmingutest, mis tulenebki sellest, et sul ei ole päriselt elektriauto kogemust. Sul on elektriauto proovisõidu kogemused.

Mul on kõik kogemused olemas.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 12
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 20.09.2024 13:56:09 vasta tsitaadiga

etk kirjutas:
Betamax kirjutas:

Ehk siis sa ei vaevunud uurima materjale, mis lisasin viitamaks kuidas tegu on pooltõdede ja valeinfoga?
Muuseas lugesin küll seda artiklit. Ei ole päris kindel, et sina seda sisuliselt lugesid.

Sulle nagu point üldse ei jõudnud kohale? See oli vastus sinu küsimusele: "Kuidas Hiinas elektriautode müük on üle miljoni sõiduki kuus?" Elektriautode müük on nii suur sellepärast, et valitsus maksis ja maksab siiani nende tootmisele peale. Toodetakse sisuliselt orjatööjõuga, mis viib hinna olematuks võrreldes Euroopaga. Selle tagajärgedest keskkonnale pole mõtet rääkidagi. Link seal oli lihtsalt illustreerimaks mu juttu, et sa mind järjekordselt mingiks X asja levitajaks ei tituleeriks.
Sorry, aga sinusuguse fanboy'ga pole mõtet üldse midagi arutledagi. Mingi "pooltõdede/müütide/valeinfo" automaatvastus tuleb üle ühe postituse kõigele.
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 20.09.2024 13:57:22 vasta tsitaadiga

Ära näe vaeva, ta täiesti lootusetu...Xi õpik ees ja ajab pläusti.
Lisaks tõmbaks tooni maha selle Hiina ülistamisega. Dongfeng on setud väga tugevalt hiina sõjaväega icon_lol.gif
Nende skeemid tõid koostöö mitme lääne firmaga, mis siis know-how jagamisel asendus kiiresti 100% Hiina firmaga.
Ehk mugav on jätta see hiinlaste käitumine mainimata...järjepidevalt thumbs_down.gif

viimati muutis Magic 20.09.2024 13:59:27, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
etk
HV kasutaja
etk

sõnum 20.09.2024 13:57:25 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
Mul on kõik kogemused olemas.

Kuna ja millist elektriautot kasutasid igapäevaselt enama kui nädala jagu? Okei, oleme leebemad, enama kui nädalavahetuse jagu? Oled ikka teadlik, et levinud soovitus elektriauto proovisõiduks on vähemalt nädalavahetuseks see võtta? Et saaks ka reaalsema laadimiste kogemuse ja nö igapäevase kasutuskogemuse, mitte ainult paar tunnikest liikluses (või tuimalt maanteel) tiksumist? Paljud soovitavadki nädalaks võtta, sest vähemaga on keeruline lasta lahti spm harjumustest.
Harjumused on teadupärast väga visad. Anektootliku näitena ka nüüd, kus pole üle 3a manuaalkastiga autoga sõitnud leian end aegajalt käigukangi otsimast. Kahtlustan, et kõik, kes on teinud sääraseid suuremaid muutuseid, kus mõni fundamentaalne tegevus kaob/muutub leiavad end aegajalt seda vana harjumust kordamast.

Betamax kirjutas:
etk kirjutas:
Betamax kirjutas:

Sulle nagu point üldse ei jõudnud kohale? See oli vastus sinu küsimusele: "Kuidas Hiinas elektriautode müük on üle miljoni sõiduki kuus?" Elektriautode müük on nii suur sellepärast, et valitsus maksis ja maksab siiani nende tootmisele peale. Toodetakse sisuliselt orjatööjõuga, mis viib hinna olematuks võrreldes Euroopaga. Selle tagajärgedest keskkonnale pole mõtet rääkidagi. Link seal oli lihtsalt illustreerimaks mu juttu, et sa mind järjekordselt mingiks X asja levitajaks ei tituleeriks.
Sorry, aga sinusuguse fanboy'ga pole mõtet üldse midagi arutledagi. Mingi "pooltõdede/müütide/valeinfo" automaatvastus tuleb üle ühe postituse kõigele.

Nagu sa isegi lugesid sealt artiklist (lugesid ju ikka?) või minu poolt viidatud materjalidest, siis juba 2019 hakkas Hiina vähendama teotuseid.
Aga küsiks siis vastu, et kas EU ja USA ei toeta täpselt samuti? Summad isegi suuremad olnud läbi aastate. See ei kriibi aga Hiina kriibib?
Ning kui nüüd tagasi tulla korraks selle juurde, et toetuseid hakati tagasi tõmbama juba 5 aastat tagasi aga nüüd müük aina kasvab, siis kas saab ikka müügi kasvus süüdistada neid kunagisi toetusi?
Ning jah, kuna sa ei uuri asja sügavamalt, lähtud vaid endale meeldivatest infokildudest ja jagad neid väiteid õndsas teadmatuses, siis peab kahjuks välja tooma kui tegu on pooltõega. Mida ka on, selle ilmestamiseks ka viitasin materjalidele (uurisid neid?)
Tahad argumenteerida millegi üle, siis argumenteeri, näe natukenegi vaeva ja uuri kas su väide on õige või mitte. Head taktikad selle jaoks on õlgmehikese asemel ehitada terasmehikesi, püüda leida enda argumenti ümber lükkavat materjali, hinnata nii enda kui vastu väidete allikate kvaliteeti jne. Kas ja mida sa selles osas teinud oled? Praegu paistab, et ümmargune null.
Ei ole mõtet teisi sildistama hakata, kui sa ise ei ole vaevunud elementaarselt end teemaga kurssi viimast.

Ning ei ole ma mingi Hiina ega Xi fänn aga see ei tähenda, et peaksin laskma pooltõdedel või lausvaledel levida.

ot:

rmc, sa ikka märkasid, et kordasid päris suures osas oma eelnevat postitust? https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11520598#11520598

viimati muutis etk 20.09.2024 14:04:10, muudetud 1 kord
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 20.09.2024 14:00:32 vasta tsitaadiga

Fanboydele jõuab asi kohale siis, kui kõik ette ennustatud stsenaariumid realiseeruvad nii, et lihtsalt pole enam võimalik vastu vaielda, see tähendaks juba meditsiinilise diagnoosi saamist. Vaadake päikesepaneeli vendi, suu vett täis. Ainult kirumist on kuulda, kui hinnad negatiivseks kisuvad ja üleskutseid oma parke välja lülitama.

tsitaat:
Kuna ja millist elektriautot kasutasid igapäevaselt enama kui nädala jagu? Okei, oleme leebemad, enama kui nädalavahetuse jagu? Oled ikka teadlik, et levinud soovitus elektriauto proovisõiduks on vähemalt nädalavahetuseks see võtta? Et saaks ka reaalsema laadimiste kogemuse ja nö igapäevase kasutuskogemuse, mitte ainult paar tunnikest liikluses (või tuimalt maanteel) tiksumist? Paljud soovitavadki nädalaks võtta, sest vähemaga on keeruline lasta lahti spm harjumustest.
Harjumused on teadupärast väga visad. Anektootliku näitena ka nüüd, kus pole üle 3a manuaalkastiga autoga sõitnud leian end aegajalt käigukangi otsimast. Kahtlustan, et kõik, kes on teinud sääraseid suuremaid muutuseid, kus mõni fundamentaalne tegevus kaob/muutub leiavad end aegajalt seda vana harjumust kordamast.

Well kui ev'd tulid siis kasutasin päris palju Elmo asju. Hiljem olen paariks päevaks võtnud pluginaid ja EV'si, et just aru saada, kas ja kuidas laadimisega on. Plugina saab tavapistikust ööga täis, ok, kui tahaks korralikult börssi kasutada ja seda ma tahan, on 11kw laadija vajalik. EV'ga on mul vajalik juba peakaitset suurendada paraku, kui tahta seda päriselt kasutama hakata. Laadimine ongi kõige suurem teema minu jaoks, et seda teha optimaalselt ja paindlikult. Kuna mul päris laadijat veel ei ole, siis ei ole ma ka ühtegi EV'd pikemaks perioodiks võtnud. Harjumine mingi asjaga, mis sõidab ühe laadimisega paarsada km on tiba awkward, kui su olemasolev masin sõidab ühe laadimisega 1000km ja seda tuleb teha vaid korra kuus 2 minutit.

viimati muutis Markos 20.09.2024 14:13:48, muudetud 1 kord
tagasi üles
M8T0
HV Guru

sõnum 20.09.2024 14:06:02 vasta tsitaadiga

Magic kirjutas:
Ära näe vaeva, ta täiesti lootusetu...Xi õpik ees ja ajab pläusti.
Lisaks tõmbaks tooni maha selle Hiina ülistamisega. Dongfeng on setud väga tugevalt hiina sõjaväega icon_lol.gif
Nende skeemid tõid koostöö mitme lääne firmaga, mis siis know-how jagamisel asendus kiiresti 100% Hiina firmaga.
Ehk mugav on jätta see hiinlaste käitumine mainimata...järjepidevalt thumbs_down.gif

Sa ju saad aru, et su see hiina pläust on sama rumal nagu keskmine ekreiit räägib "vastik liberast" iga põhjalikuma talle ebameeldiva jutu peale? Dongfeng ei meeldi siis saada eurostautole kiri, et ärgu müügu seres3'e

Markos ma juba korra küsisin. Misasi mulle kohale peaks jõudma? Mis on see suur negatiivne avastus? Sa ei vastand ka tookord. Kõige negatiivsem on model3 vihmasensor mida parem mitte kasutada närvide säästmiseks. Sa jätad sujuvamt täpsustustele vastamata kui su lora peale küsida asju ning sama ka valefaktide ümberlükkamisega.
Kommentaarid: 87 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 78
tagasi üles
etk
HV kasutaja
etk

sõnum 20.09.2024 14:09:04 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
Fanboydele jõuab asi kohale siis, kui kõik ette ennustatud stsenaariumid realiseeruvad nii, et lihtsalt pole enam võimalik vastu vaielda, see tähendaks juba meditsiinilise diagnoosi saamist.

Eks tuletab sulle siis mõne aasta pärast meelde, kui elektriautoga sõidad ja enam hübriidi fanboy ei ole icon_smile.gif
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 20.09.2024 14:17:57 vasta tsitaadiga

Ulmevennad. Pole midagi öelda rohkem. Sama nagu need iPhone vs Android või Windows vs Linux vaidlused icon_lol.gif

viimati muutis Betamax 20.09.2024 14:18:26, muudetud 1 kord
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 20.09.2024 14:19:19 vasta tsitaadiga

etk kirjutas:
Markos kirjutas:
Fanboydele jõuab asi kohale siis, kui kõik ette ennustatud stsenaariumid realiseeruvad nii, et lihtsalt pole enam võimalik vastu vaielda, see tähendaks juba meditsiinilise diagnoosi saamist.

Eks tuletab sulle siis mõne aasta pärast meelde, kui elektriautoga sõidad ja enam hübriidi fanboy ei ole icon_smile.gif

Kui ev tuleb, siis hübriid jääb igal juhul alles. Kui paigaldad soojuspumba, ei ole mõistlik ahju või gaasikatelt välja lõhkuda. EV tulek minujaoks tähendab kulude suurenemise aktsepteerimist.

tsitaat:
Mis on see suur negatiivne avastus?

Nu näiteks see, mis saab siis, kui garantii lõppeb või näiteks see, kui müüma hakkad, et keegi ei taha (vähemasti soovitud hinnaga). Või siis see, et kui kasutajaid kõvasti juurde peaks lisanduma, on avalikesse laadijatesse sabad tekkinud. Tarbimise ebamugavused oled sa nagu näha enda jaoks ilusaks mõelnud.

viimati muutis Markos 20.09.2024 14:23:00, muudetud 1 kord
tagasi üles
M8T0
HV Guru

sõnum 20.09.2024 14:28:54 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
etk kirjutas:
Markos kirjutas:

Kui ev tuleb, siis hübriid jääb igal juhul alles. Kui paigaldad soojuspumba, ei ole mõistlik ahju või gaasikatelt välja lõhkuda. EV tulek minujaoks tähendab kulude suurenemise aktsepteerimist.

Jou. Vasta küsimusele vahelduseks ka. Muidu kukud aina allapoole redelil.

Edit. Oje. Vastus.
Hind kukub vähem kui kolmesel bemmil samast aastast. Õige hinnaga läheb iga toode. Mina võtan seda kui umbes 400eurost renti umbes 3 aastat. Mul on keskmiselt üks auto poolteist aastat olnud. Soomes on mitukümmend korda rohke elektrinaid ja niipalju kui laadimas käind siis kõik tesla platsid tühjad ja vabad. Täna 7300 auto puhul 99% laadijatest vabad . Nüüd vaata palju neid siia iga pakkuja veel planeerind on. Lisaks 3a juba uute majade type2 kohustus jne. Need on ju lihtsaöt rumalad hirmud ja väljamõeldised.
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 20.09.2024 14:34:45 vasta tsitaadiga

MRTO kirjutas:
Markos kirjutas:
etk kirjutas:
Markos kirjutas:

Jou. Vasta küsimusele vahelduseks ka. Muidu kukud aina allapoole redelil.

Edit. Oje. Vastus.
Hind kukub vähem kui kolmesel bemmil samast aastast. Õige hinnaga läheb iga toode. Mina võtan seda kui umbes 400eurost renti umbes 3 aastat. Mul on keskmiselt üks auto poolteist aastat olnud. Soomes on mitukümmend korda rohke elektrinaid ja niipalju kui laadimas käind siis kõik tesla platsid tühjad ja vabad. Täna 7300 auto puhul 99% laadijatest vabad . Nüüd vaata palju neid siia iga pakkuja veel planeerind on. Lisaks 3a juba uute majade type2 kohustus jne. Need on ju lihtsaöt rumalad hirmud ja väljamõeldised.

Laadijaid ei paigalda riik plaanimajanduse korras, vaid äriettevõtted, kes eeldavad ROI'd. Kui nad näevad, et laadijate lisandumisel käive (ja kasum) enam ei suurene, siis tõmmatakse ka selle projektiga pidurit. Ega asjata ei ole kõige suuremad EV'de eestkõnelejad energiafirmade PR isikud. Lisaks on riigil poolt hakatud nüüd laadijate infra rajamisele ka kaikaid kodarasse loopima.
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 20.09.2024 14:40:28 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Ulmevennad. Pole midagi öelda rohkem. Sama nagu need iPhone vs Android või Windows vs Linux vaidlused icon_lol.gif

Põmst ongi. Paar fanboy-d peavad ristisõda kuigi keegi pole ju öelnud, et vihkab EV-d. See pole lihtsalt igaühele ja igaks olukorraks.
Argumendid lähevad ka kohati sama jaburaks a'la sea selga saab ju ka sadula istutada.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
M8T0
HV Guru

sõnum 20.09.2024 14:44:25 vasta tsitaadiga

Okei aga suuremosa tarbimisest polegi mõeldud ju kiirlaadijate peale olema. Mõttetu on siin seda uuesti ja uuesti läbi võtta.
Ehitusseadustik ja märksõna elektriauto ütleb piisavalt mis suund on.

napoleon kirjutas:
Betamax kirjutas:

Põmst ongi. Paar fanboy-d peavad ristisõda kuigi keegi pole ju öelnud, et vihkab EV-d. See pole lihtsalt igaühele ja igaks olukorraks.
Argumendid lähevad ka kohati sama jaburaks a'la sea selga saab ju ka sadula istutada.

Pigem on asi , et ühed ja samad tuulepead ketravad sama sousti vastujutuga ja mitte ainult siin. Markose sugune on vaevaks võtnud seda elektriautode omanike grupis ka FBs teha. See näitab ju ajunatukese viga juba. Kui ei meeldi siis hoia eemale. Ära demonstreeri rumalust. See oleks ju sama nagu ma läheks mingisse diisligruppi soiguma 😃
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 20.09.2024 14:47:35 vasta tsitaadiga

No jätkuvalt ei konkureeri ju diisliga ei saa ju sinna minna icon_lol.gif
Lisaks soetusmaksumus on ka täpselt selle 7€/100km peal elektrika kahjuks.
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 20.09.2024 14:49:21 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Mina võtan seda kui umbes 400eurost renti umbes 3 aastat.

Kas see on täisteenusrent või millest see koosneb ?

tsitaat:
Markose sugune on vaevaks võtnud seda elektriautode omanike grupis ka FBs teha. See näitab ju ajunatukese viga juba. Kui ei meeldi siis hoia eemale. Ära demonstreeri rumalust. See oleks ju sama nagu ma läheks mingisse diisligruppi soiguma 😃

Ma olen võtnud vaevaks valesi kummutada.

viimati muutis Markos 20.09.2024 14:56:20, muudetud 1 kord
tagasi üles
M8T0
HV Guru

sõnum 20.09.2024 14:50:11 vasta tsitaadiga

Magic kirjutas:

Sa ei vastanud ka sujuvalt küsimusele.
Näita üks sama kuluga ligi 400kw spm ning arvesta, et järgmine aasta on see kulu poole vähem.
tagasi üles
pppd
Kreisi kasutaja

sõnum 20.09.2024 14:51:19 vasta tsitaadiga

Magic kirjutas:

ja läheme jälle uuele ringile... hind ja kulud ei ole ju ainuke kriteerium? Škoda peaks ju BMW, MB ja Audi jms selgelt surnuks konkureerima, sest soetusmaksumus ja kilomeetrihind?

viimati muutis pppd 20.09.2024 14:51:56, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
M8T0
HV Guru

sõnum 20.09.2024 14:52:43 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
tsitaat:

Sissemakse plus liisingumaksed kokku selle aja peale miinus eldatav müügihind 1/3 võrra vähem kui ost või alla selle pigem.

Edit. Minu paha. Kunagi mõtlesin ja nüüd uuesti arvutades olid numbrid valesti meeles. 400 ja 4 aastat juhul kui saan üle kolmandiku võrra vähem müügist.

viimati muutis M8T0 20.09.2024 14:55:57, muudetud 2 korda
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 20.09.2024 14:53:51 vasta tsitaadiga

Mida ma teen selle 400kW-ga? Ma ostan auto praktilisuse pärast mitte, et seda laadijas hoida.
Lisaks kuidas järgmine aasta kulu 3,5€?
//
Lisaks ei hellitaks mõtet, et elektriautole lisamakse ei tule. Kindlasti tuleb, mis lükkavad selle kulu ikka sinna diisli kanti. Kasvõi selle tõttu, et see lisakaal sööb rohkem rehve ja rehvitolm on kahjulik nagu diisli või bena peenosakesed.
tagasi üles
M8T0
HV Guru

sõnum 20.09.2024 14:57:17 vasta tsitaadiga

Magic kirjutas:
Mida ma teen selle 400kW-ga? Ma ostan auto praktilisuse pärast mitte, et seda laadijas hoida.
Lisaks kuidas järgmine aasta kulu 3,5€?
//
Lisaks ei hellitaks mõtet, et elektriautole lisamakse ei tule. Kindlasti tuleb, mis lükkavad selle kulu ikka sinna diisli kanti. Kasvõi selle tõttu, et see lisakaal sööb rohkem rehve ja rehvitolm on kahjulik nagu diisli või bena peenosakesed.

Mis vahet sel on mida sina sellega teed. Tuutu oled? Auto võimsus ja kütuse kulu on seotud asjad. Näita mulle sama võimast sama kuluga spm autot enne kui edasi lollust ajad.
Edasi on kodulaadimine uuest aastast. Loed üldse mida kirjutatakse?

Markos kirjutas:
tsitaat:

tsitaat:
Markose sugune on vaevaks võtnud seda elektriautode omanike grupis ka FBs teha. See näitab ju ajunatukese viga juba. Kui ei meeldi siis hoia eemale. Ära demonstreeri rumalust. See oleks ju sama nagu ma läheks mingisse diisligruppi soiguma 😃

Ma olen võtnud vaevaks valesi kummutada.

Sa ju toodad neid.

viimati muutis M8T0 20.09.2024 14:59:53, muudetud 2 korda
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 20.09.2024 14:57:55 vasta tsitaadiga

Veab, kui kodus laadida saad. Luksus.
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 20.09.2024 15:02:01 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Veab, kui kodus laadida saad. Luksus.

Pigem vaesuse märk, ei jõua isegi enam poodi laadima minna mida nii ülistas icon_lol.gif
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 20.09.2024 15:02:29 vasta tsitaadiga

MRTO kirjutas:
Markos kirjutas:
tsitaat:

Sissemakse plus liisingumaksed kokku selle aja peale miinus eldatav müügihind 1/3 võrra vähem kui ost või alla selle pigem.

Edit. Minu paha. Kunagi mõtlesin ja nüüd uuesti arvutades olid numbrid valesti meeles. 400 ja 4 aastat juhul kui saan üle kolmandiku võrra vähem müügist.

Khm, mul on 450 eur kuus KOGUKULU järgneva 4a peale. Seal sees on siis kütus, hooldused, kindlustused ja amortisatsioon. Amort suureneb ja tõuseb 138 eur pealt kuus 200'le, paratamatus vanuse tõustes.

tsitaat:
Sa ju toodad neid.

Ei, ma olen nagu matemaatikaõpetaja ja life coach.

viimati muutis Markos 20.09.2024 15:05:22, muudetud 1 kord
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Elektri- ja vesinikautode (ja muude alternatiivide) teema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 451, 452, 453 ... 510, 511, 512  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.