|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Markos
HV veteran
|
20.09.2024 13:34:45
|
|
|
| MRTO kirjutas: |
| Markos kirjutas: |
| etk kirjutas: |
| Fanboydele jõuab asi kohale siis, kui kõik ette ennustatud stsenaariumid realiseeruvad nii, et lihtsalt pole enam võimalik vastu vaielda, see tähendaks juba meditsiinilise diagnoosi saamist. |
Eks tuletab sulle siis mõne aasta pärast meelde, kui elektriautoga sõidad ja enam hübriidi fanboy ei ole  |
Kui ev tuleb, siis hübriid jääb igal juhul alles. Kui paigaldad soojuspumba, ei ole mõistlik ahju või gaasikatelt välja lõhkuda. EV tulek minujaoks tähendab kulude suurenemise aktsepteerimist. |
Jou. Vasta küsimusele vahelduseks ka. Muidu kukud aina allapoole redelil.
Edit. Oje. Vastus.
Hind kukub vähem kui kolmesel bemmil samast aastast. Õige hinnaga läheb iga toode. Mina võtan seda kui umbes 400eurost renti umbes 3 aastat. Mul on keskmiselt üks auto poolteist aastat olnud. Soomes on mitukümmend korda rohke elektrinaid ja niipalju kui laadimas käind siis kõik tesla platsid tühjad ja vabad. Täna 7300 auto puhul 99% laadijatest vabad . Nüüd vaata palju neid siia iga pakkuja veel planeerind on. Lisaks 3a juba uute majade type2 kohustus jne. Need on ju lihtsaöt rumalad hirmud ja väljamõeldised. |
Laadijaid ei paigalda riik plaanimajanduse korras, vaid äriettevõtted, kes eeldavad ROI'd. Kui nad näevad, et laadijate lisandumisel käive (ja kasum) enam ei suurene, siis tõmmatakse ka selle projektiga pidurit. Ega asjata ei ole kõige suuremad EV'de eestkõnelejad energiafirmade PR isikud. Lisaks on riigil poolt hakatud nüüd laadijate infra rajamisele ka kaikaid kodarasse loopima.
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 :: |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
20.09.2024 13:40:28
|
|
|
| Betamax kirjutas: |
Ulmevennad. Pole midagi öelda rohkem. Sama nagu need iPhone vs Android või Windows vs Linux vaidlused  |
Põmst ongi. Paar fanboy-d peavad ristisõda kuigi keegi pole ju öelnud, et vihkab EV-d. See pole lihtsalt igaühele ja igaks olukorraks.
Argumendid lähevad ka kohati sama jaburaks a'la sea selga saab ju ka sadula istutada.
|
|
| Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
M8T0
HV Guru
|
20.09.2024 13:44:25
|
|
|
Okei aga suuremosa tarbimisest polegi mõeldud ju kiirlaadijate peale olema. Mõttetu on siin seda uuesti ja uuesti läbi võtta.
Ehitusseadustik ja märksõna elektriauto ütleb piisavalt mis suund on.
| napoleon kirjutas: |
Ulmevennad. Pole midagi öelda rohkem. Sama nagu need iPhone vs Android või Windows vs Linux vaidlused  |
Põmst ongi. Paar fanboy-d peavad ristisõda kuigi keegi pole ju öelnud, et vihkab EV-d. See pole lihtsalt igaühele ja igaks olukorraks.
Argumendid lähevad ka kohati sama jaburaks a'la sea selga saab ju ka sadula istutada. |
Pigem on asi , et ühed ja samad tuulepead ketravad sama sousti vastujutuga ja mitte ainult siin. Markose sugune on vaevaks võtnud seda elektriautode omanike grupis ka FBs teha. See näitab ju ajunatukese viga juba. Kui ei meeldi siis hoia eemale. Ära demonstreeri rumalust. See oleks ju sama nagu ma läheks mingisse diisligruppi soiguma 😃
|
|
| Kommentaarid: 87 loe/lisa |
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
20.09.2024 13:47:35
|
|
|
No jätkuvalt ei konkureeri ju diisliga ei saa ju sinna minna
Lisaks soetusmaksumus on ka täpselt selle 7€/100km peal elektrika kahjuks.
|
|
| Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
20.09.2024 13:49:21
|
|
|
| tsitaat: |
| Mina võtan seda kui umbes 400eurost renti umbes 3 aastat. |
Kas see on täisteenusrent või millest see koosneb ?
| Markose sugune on vaevaks võtnud seda elektriautode omanike grupis ka FBs teha. See näitab ju ajunatukese viga juba. Kui ei meeldi siis hoia eemale. Ära demonstreeri rumalust. See oleks ju sama nagu ma läheks mingisse diisligruppi soiguma 😃 |
Ma olen võtnud vaevaks valesi kummutada.
viimati muutis Markos 20.09.2024 13:56:20, muudetud 1 kord |
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
M8T0
HV Guru
|
20.09.2024 13:50:11
|
|
|
| Magic kirjutas: |
Lisaks soetusmaksumus on ka täpselt selle 7€/100km peal elektrika kahjuks. |
Sa ei vastanud ka sujuvalt küsimusele.
Näita üks sama kuluga ligi 400kw spm ning arvesta, et järgmine aasta on see kulu poole vähem.
|
|
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
20.09.2024 13:51:19
|
|
|
Lisaks soetusmaksumus on ka täpselt selle 7€/100km peal elektrika kahjuks. |
ja läheme jälle uuele ringile... hind ja kulud ei ole ju ainuke kriteerium? Škoda peaks ju BMW, MB ja Audi jms selgelt surnuks konkureerima, sest soetusmaksumus ja kilomeetrihind?
viimati muutis pppd 20.09.2024 13:51:56, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
M8T0
HV Guru
|
20.09.2024 13:52:43
|
|
|
Kas see on täisteenusrent või millest see koosneb ? |
Sissemakse plus liisingumaksed kokku selle aja peale miinus eldatav müügihind 1/3 võrra vähem kui ost või alla selle pigem.
Edit. Minu paha. Kunagi mõtlesin ja nüüd uuesti arvutades olid numbrid valesti meeles. 400 ja 4 aastat juhul kui saan üle kolmandiku võrra vähem müügist.
viimati muutis M8T0 20.09.2024 13:55:57, muudetud 2 korda |
|
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
20.09.2024 13:53:51
|
|
|
Mida ma teen selle 400kW-ga? Ma ostan auto praktilisuse pärast mitte, et seda laadijas hoida.
Lisaks kuidas järgmine aasta kulu 3,5€?
//
Lisaks ei hellitaks mõtet, et elektriautole lisamakse ei tule. Kindlasti tuleb, mis lükkavad selle kulu ikka sinna diisli kanti. Kasvõi selle tõttu, et see lisakaal sööb rohkem rehve ja rehvitolm on kahjulik nagu diisli või bena peenosakesed.
|
|
   |
200 |
|
| tagasi üles |
|
 |
M8T0
HV Guru
|
20.09.2024 13:57:17
|
|
|
Mida ma teen selle 400kW-ga? Ma ostan auto praktilisuse pärast mitte, et seda laadijas hoida.
Lisaks kuidas järgmine aasta kulu 3,5€?
//
Lisaks ei hellitaks mõtet, et elektriautole lisamakse ei tule. Kindlasti tuleb, mis lükkavad selle kulu ikka sinna diisli kanti. Kasvõi selle tõttu, et see lisakaal sööb rohkem rehve ja rehvitolm on kahjulik nagu diisli või bena peenosakesed. |
Mis vahet sel on mida sina sellega teed. Tuutu oled? Auto võimsus ja kütuse kulu on seotud asjad. Näita mulle sama võimast sama kuluga spm autot enne kui edasi lollust ajad.
Edasi on kodulaadimine uuest aastast. Loed üldse mida kirjutatakse?
Kas see on täisteenusrent või millest see koosneb ?
| Markose sugune on vaevaks võtnud seda elektriautode omanike grupis ka FBs teha. See näitab ju ajunatukese viga juba. Kui ei meeldi siis hoia eemale. Ära demonstreeri rumalust. See oleks ju sama nagu ma läheks mingisse diisligruppi soiguma 😃 |
Ma olen võtnud vaevaks valesi kummutada. |
Sa ju toodad neid.
viimati muutis M8T0 20.09.2024 13:59:53, muudetud 2 korda |
|
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
20.09.2024 13:57:55
|
|
|
| Veab, kui kodus laadida saad. Luksus.
|
|
| Kommentaarid: 745 loe/lisa |
   |
1 :: |
1 :: |
561 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
20.09.2024 14:02:01
|
|
|
| Veab, kui kodus laadida saad. Luksus. |
Pigem vaesuse märk, ei jõua isegi enam poodi laadima minna mida nii ülistas
|
|
   |
200 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
20.09.2024 14:02:29
|
|
|
Sissemakse plus liisingumaksed kokku selle aja peale miinus eldatav müügihind 1/3 võrra vähem kui ost või alla selle pigem.
Edit. Minu paha. Kunagi mõtlesin ja nüüd uuesti arvutades olid numbrid valesti meeles. 400 ja 4 aastat juhul kui saan üle kolmandiku võrra vähem müügist. |
Khm, mul on 450 eur kuus KOGUKULU järgneva 4a peale. Seal sees on siis kütus, hooldused, kindlustused ja amortisatsioon. Amort suureneb ja tõuseb 138 eur pealt kuus 200'le, paratamatus vanuse tõustes.
| Sa ju toodad neid. |
Ei, ma olen nagu matemaatikaõpetaja ja life coach.
viimati muutis Markos 20.09.2024 14:05:22, muudetud 1 kord |
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
M8T0
HV Guru
|
20.09.2024 14:03:04
|
|
|
| Veab, kui kodus laadida saad. Luksus. |
Pigem vaesuse märk, ei jõua isegi enam poodi laadima minna mida nii ülistas  |
Tuleb vastus ka või langed veel allapoole sõnaõiguse redelil?
Niisama süvenemata oskab igaüks kelbast ajada - seda sa juba näitad, et oskad.
|
|
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
20.09.2024 14:04:57
|
|
|
Jah ei lähe isiklikult solvama, nendin vaid fakte.
Vaataks ette....teema keerasid pekki järjekordselt suured elektriaude fännid, kes varjupoolel ka Xi fännid nagu Musk
|
|
   |
200 |
|
| tagasi üles |
|
 |
M8T0
HV Guru
|
20.09.2024 14:08:40
|
|
|
Edit. Minu paha. Kunagi mõtlesin ja nüüd uuesti arvutades olid numbrid valesti meeles. 400 ja 4 aastat juhul kui saan üle kolmandiku võrra vähem müügist. |
Khm, mul on 450 eur kuus KOGUKULU järgneva 4a peale. Seal sees on siis kütus, hooldused, kindlustused ja amortisatsioon. Amort suureneb ja tõuseb 138 eur pealt kuus 200'le, paratamatus vanuse tõustes. |
Su auto on aeglasem kui 40se akuga leaf. Iial ei ostaks seda tojoota junni. GS450h oli täitsa enamvähem.
Kui sa madalat kogukulu ainuml taga ajad siis võta üks vana lpg jubin ning ära remondi midagi. Tuleb odavam kui 450eur kuus kõvasti.
Jah ei lähe isiklikult solvama, nendin vaid fakte.
Vaataks ette....teema keerasid pekki järjekordselt suured elektriaude fännid, kes varjupoolel ka Xi fännid nagu Musk |
Said lõpuks ise ka aru, et kurat ikka võrdväärset spm pole olemas. Tubli.
|
|
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
20.09.2024 14:09:06
|
|
|
| Sa korralik sekti liige juba.
|
|
| Kommentaarid: 206 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
20.09.2024 14:17:06
|
|
|
Su auto on aeglasem kui 40se akuga leaf. Iial ei ostaks seda tojoota junni. GS450h oli täitsa enamvähem.
Kui sa madalat kogukulu ainuml taga ajad siis võta üks vana lpg jubin ning ära remondi midagi. Tuleb odavam kui 450eur kuus kõvasti. |
Ära vii teemat kõrvale, minu jaoks on antud auto perf täiesti piisav, suudan ka lahjematega sõita ja ei ole nõus perfi pealt juurde maksma. Tõettöelda olen ma sõitnud igasuguste paugupillidega, aga pole neid kunagi omada tahtnud. See Leafi väide on muidugi kahtlane. Ma ajan auto puhul taga balanssi, välimus, mugavus, kvaliteet, vastupidavus ja kulu. Tesla sisemus näiteks ei ole ligilähedaseltki Lexusega võrreldav, odav vakstu. See vana GS450h .... teise põlve hübriid. Viiimane GS450h kolmanda põlve oma oli juba hoopis teine klass.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
20.09.2024 14:18:38
|
|
|
Kas 400kW on vaja selleks, et maanteel nui neljaks kolonnist mööda pressida, et 2 minutit võita ja siis rääkida, et 20min paus laadimiseks pole probleem?
Kui on huvi ennast ringrajal või kiirendusvõistlusel proovile panna, siis need on nagunii hobiautod millega kulud pole väga primaarsed.
|
|
| Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
20.09.2024 14:20:38
|
|
|
Need 0-100 numbrid olid nagu nii 5 aastat tagasi teema. Mõni ei saa ikka üle, et pidevalt vaja rõhutada kW. Tavaliselt rõhub sellega mingile isiklikule puudujäägile...
Selliseks edevuseks on bena mitte mingi elektrikas.
//
Ja Leafi näide...neil ju tippkiirus piiratud...ega muidu ei uimerdaks 80-ga
|
|
   |
200 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
20.09.2024 14:20:39
|
|
|
pidagem meeles, kui EV on mingi näitaja poolest halvem, siis on tegu "tõeks osutunud müüdiga" ja EV on sitt. Kui Markose auto on mingi näitaja poolest EV-st halvem, siis on see ebaoluline näitaja, mida tal pole vajagi
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
20.09.2024 14:22:13
|
|
|
| Eks see kW jutt kestab seni kuni mõni jälle posti otsas keset Tartut nagu see üks Tesla...
|
|
   |
200 |
|
| tagasi üles |
|
 |
etk
HV kasutaja

|
20.09.2024 14:24:33
|
|
|
| napoleon kirjutas: |
Argumendid lähevad ka kohati sama jaburaks a'la sea selga saab ju ka sadula istutada. |
Nagu näha, siis loetakse ikka oma filtriga teksti.
Suudad ehk välja tuua mõne näite, kus elektriautode "fännid" viitaksid, et "igaühele ja igas olukorraks" sobib?
Tahad toon sulle korduvaid näiteid, kus spm fännid käivad elektriautode teemades karjumas, et elektriauto ei sobi millekski? Neid leiab. Rohkem leiab, et need sobivad ainult linna. Järgmisena leiab, et need sobivad ainult soojale maale jne.
Elektriautode huvilised on vägagi nõus ausalt väljendama mis on nende sõidukite piirid ja võimekused. Mingil põhjusel spm fännid, kes käivad läbustamas igalpool ja oma õlgmehikes iehitamas ei suuda aga seda aksepteerida ja räuskavad edasi.
Ja kõigele lisaks tulevad veel mingiteks Hiina armastajateks nimetama, kui nende pooltõdesid või üleüldist reaalsust julgetakse esile tõsta. Kuidas saab niivõrd reaalsusest irdunud olla ja oma fantaasias elada? Peidetakse pea liiva alla Hiina agressiivse arengu ees ja siis aastate pärast nutetakse patja, et kuri paha Hiina vallutab maailma. Korjakem siis pea liivaalt välja ja arenegu kiiremini, kui ei taheta järeljooksikuks jääda.
| Ma olen võtnud vaevaks valesi kummutada. |
Vaadates mida sa siin ja mujal produtseerid, siis sa rohkem toodad valesid, mis vajavad kummutamist, kui ise neid kummutad. Päris irooniline on sinult säärast lauset kohe lugeda.
|
|
| Kommentaarid: 44 loe/lisa |
   |
42 |
|
| tagasi üles |
|
 |
M8T0
HV Guru
|
20.09.2024 14:24:51
|
|
|
Ehk siis see, et teid ei koti , tähendab, et mõttetu. Humoristid.
400kw auto kulu ei saa võrrelda 150kw auto kuluga olenemata kas see on vajalik, mõttekas või mis iganes. Tore teemast kõrvale suunamine eksole.
Jõuame siis jälle sinna. Avalikest laadijatest 7eur või kodust 3.5eur sajale on sitaks odav kulu kui autol on ligi 400kw. Kui 150kw auto sama palju võtab siis see on räige ülemaksmine ja rumal omanik.
40se akuga leaf on täis akuga 7.9s sajani ja 30% akuga 8.5s
Sinu tojoota oli uuena 8.4 markos.
|
|
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
20.09.2024 14:26:28
|
|
|
| Jõudsid järgmise foorini kiiremini, hakkab kuidagi parem?
|
|
   |
200 |
|
| tagasi üles |
|