Viilutaja, See on võibolla nüüd väljatuleku hetkel oli vahe 6%. Enam kaarti ei oma ja ei hakka ka selle testiks ostma, et sulle midagi tõestada.
Ja isegi mu spoleris olevat pilti vaadata siis vahe on 7%. mis 10+% sa jahud. Sina oled see kes valesid fakte esitab.
Kristocfc, Välja tulles maksid nad tublisti üle 500€
anubis, Nõus, ma otsin alati best-bang-4-buck karti, selleks saigi 5700x valitud. Aga kuna probleeme oli rohkem kui asi väärt siis leppisin selle -6% jõudlusega ja kolisin nvidiale tagasi.
Vaata TechPowerupi AMD ülevaateid, nendel on alati AMD CPU'd ja kaardid millegipärast kõigist ülejäänutest alati -3-5% nõrgemad.
Seega ei usalda seda saiti juba väga ammu, ning nad ei uuenda oma andmeid. Tehakse launch draiveritega test ja nii jääbki.
Viilutaja, Mina ei usalda seda HardwareUnboxed saiti. Nii palju vale fakte viimasel ajal, nvidia kui amd kohta. Ei viitsi rohkem süveneda. Usu mida tahad. _________________ If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough – Albert Einstein
1. Pidevalt AMD software unustab custom tuning sätted ära. (Seda probleemi on küll järjest vähem, aga tuleb ikka ette)
2. Idle's hoiab VRAM clocki maxis koguaeg, see probleem on siis multi monitori kui ka alates mingist korralikust resost ühe monitoriga(polnud seda jama 1440p moluga, aga 3440x1440 144hz moluga on)
3. DX11 performance paljudes mängudes ebastabiilne, clock kõigub 800-2000mhz vahel, fps dropid.
4. Custom resolution tehes ei lase ühegi valemiga üle 6bit colori panna, CRUga tehes töötab.
5. Mõnes mängus freesync backlight flickering on hullem kui nvidia GPU'ga kuigi freesync peaks just AMD leib olema.
6. Eraldi monitori (telekasse) läbi AV resiiveri pilti lastes vilgutab pilti 30mintsa juures umbes 1-2 korda. Heli mööda HDMI'd tuleb. Mõtlesin, et ressi viga. Aga nvidiaga kõik korras.
minul kokkupuuteid nendega ei ole. seega ei saa ka kommenteerida. mul pmst alates momendist kui sain sellest black screen freeze probleemist mööda (installides vana driverpacki) murevaba kasutamine olnud.
Viilutaja, Mina ei usalda seda HardwareUnboxed saiti. Nii palju vale fakte viimasel ajal, nvidia kui amd kohta. Ei viitsi rohkem süveneda. Usu mida tahad.
Ainuke sait, mis julgeb välja öelda nii AMD kui Nvidia osas, kui midagi sitasti
Too näide, muidu lihtsalt lahmid. Mis fakte nad valesti öelnud on?
SilQ, Tahaks isegi huvi pärast proovida mõnda, millel peaks olema viga. Ainuke mida ma peast tean, et DX11s mängin on Ghost Recon Breakpoint ja Anno 1800, pole otseselt kummagi puhul täheldanud, et midagi viga on.
Viilutaja, Ütlen veelkord, igaüks usub mida tahab. Ma ei näe vajalikuks midagi hakata siin tõestama. Kui sa arvad, et ma lahmin. Olgu sul sinu õigus seda arvata. Ma ei lange rohkem enam vaidlusesse. Ma olen oma seisukoha välja öelnud:
2060 -> 3060Ti edasiminek on tuntav sarnase MRSP juures.
Ja ütleisn ka päris tõsised põhjused miks mulle AMD sellel hetkel ei sobinud. 6000 seeriat veel jälgin.
Foxxx, Mind isiklikult häirisid 1, 2 ja 6 kõige enam. Teistele muredel oleks leidnud lahendused. _________________ If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough – Albert Einstein
Viilutaja, Mina ei usalda seda HardwareUnboxed saiti. Nii palju vale fakte viimasel ajal, nvidia kui amd kohta. Ei viitsi rohkem süveneda. Usu mida tahad.
Endiselt ootan neid valesid fakte, mida nad öelnud on...
SilQ kirjutas:
Viilutaja, Ütlen veelkord, igaüks usub mida tahab. Ma ei näe vajalikuks midagi hakata siin tõestama. Kui sa arvad, et ma lahmin. Olgu sul sinu õigus seda arvata. Ma ei lange rohkem enam vaidlusesse. Ma olen oma seisukoha välja öelnud:
2060 -> 3060Ti edasiminek on tuntav sarnase MRSP juures.
Ma kordagi ei öelnud, et edasiminekut pole 2060->3060Ti sama raha eest.
Loe palun uuesti.
Minu väide oli, et 5700XT pealt minnes 3060Ti'le saad 20% lisa perfi kuid pead maksma +20% rohkem.
Sinu väide oli, et see on OK ja nii peabki olema.
Nüüd sa hakkad ajama 2060->3060Ti juttu äkitselt... Ma kordagi ei maininud midagi selles võrdluses.
Aga kui sa selle nüüd välja ise töid siis olen nõus, et RTX2060 (400msrp) on tunduvalt kehvem kui RTX3060Ti (400msrp).
Ning praegu siis sa ise tõestasid minu väite tõesust, et edasiminekul uuele põlvkonnale pead saama sama raha eest tunduvalt parema perfi
viimati muutis Viilutaja 02.12.2020 14:06:09, muudetud 3 korda
SilQ, 6nda punktiga ei ole ise kokku puutunud, seega ei saa kaasa rääkida, VRAMi clocki uurisin mingi hetk ja sain aru, et seda probleemi on nii AMD kui Nvidia leeris ja nii palju kui mina lugesin välja, siis see ei ole probleem otseselt, vaid peaks välistama artifactid. Eripära pidigi esinema multimonitor setupide ja kõrgetel refresh ratedel.
Mul on see ka kuna 165hz monitor ja otseselt see mind ei häiri, las ta olla siis
Arx07, Võimalik, otseselt ei ole täheldanud, et oleks tugevaid tempierinevusi kas clock liigub või mitte. Kui 60hz peale lasen molu, siis liigub alla. Personaalselt ütleks, et suhteliselt suva, las olla maxis.
Foxxx, lihtsalt teadmiseks, et Amperedega seda "probleemi" ei ole, et VRAM tuksub maxiga koguaeg. Pole kursis kuda RDNA2'ga on.
See on mingite draiverite kala.
Panin tähele seda ka Vega64 puhul, kus varasemate draiveritega HBM klokk liikus, kuid hilisematega oli paigal (default 950mhz peal). Ning siis mingi uuema puhul oli jälle korras.
Kuid ma kunagi ei pööranud sellele tähelepanu. Minu jaoks pole vahet, kas jookseb +10w peal või siis +45w peal. Ei ole selline vahe, mida kuidagi tähele paneks. Ei elektriarves ega ka soojuseralduses. Mul on lauaarvuti 24/7 sees.
Viilutaja, Kuidas mõnele meeldib asju väänata. Loe palun sina ka uuesti.
Esiteks: Ei ole vahe 20%, pole veel kuidagi tõestatud, et on. Teiseks miks peaks võrdlema 1,5 aastat vana kaarti tänase just tulnud kaardiga, kui ühel on hetkel hinnad laes ja teisel nii maas kui saab olla. Ma ei mõista. Ja kui sa ei tea siis mõlemal kaardil väljatuleku hetkel hinnaks mrsp 399$.
Foxxx, nvidial seda viga ei esine. See on ainult AMD viimase 2 seeria mure ja väidetavalt on 6000 seerial seda enam ei ole. Mind häiris, sest hakkas aeg-ajalt vente üles tuuritama idles. _________________ If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough – Albert Einstein
No miks siis suvel müüdi palju rohkem videokaarte, kui sügisel?
Kevad, suvi ja sügis olid Saksamaal ja mujal Europoopas tänu koroonale teistsugusemad kui tavaliselt. Kevadel oli esimene laine+lockdown ja suur paanika, suvel paljud ei julgenud enam puhkama minna ja ilmselt kulutasid muu seas ka IT peale.
Foxxx, lihtsalt teadmiseks, et Amperedega seda "probleemi" ei ole, et VRAM tuksub maxiga koguaeg. Pole kursis kuda RDNA2'ga on.
Panin tähele seda ka Vega64 puhul, kus varasemate draiveritega HBM klokk liikus, kuid hilisematega oli paigal (default 950mhz peal). Ning siis mingi uuema puhul oli jälle korras.
Kuid ma kunagi ei pööranud sellele tähelepanu. Minu jaoks pole vahet, kas jookseb +10w peal või siis +45w peal. Ei ole selline vahe, mida kuidagi tähele paneks. Ei elektriarves ega ka soojuseralduses. Mul on lauaarvuti 24/7 sees.
Ei ole driverite kala. AMD support ise ütles, et kaart on nii disainitud ja driver seda ei muuda. _________________ If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough – Albert Einstein
SilQ, Eks mingeid kompromisse tuleb teha, ma olin kevadel valiku ees, kas 2700S või 5700XT ja puhtalt rahakott pani paika, et 150 - 200 eurot rohkem maksta 2700S eest tundus veits palju ja tagant järgi ma elan selle paar ventide üles tõmbamist üle selle rahalise vahe puhul. Alternatiiv on ilmselt panna Custom fancurve, et vendid koguaeg vaikselt liigutavad õhku, minu kaardi puhul on kõige rohkem kuulda seda hetke kui vendid ennast käima tõmbavad, siis kui nad juba käivad ma enam seda väga tähele ei pane.
Vaata TechPowerupi AMD ülevaateid, nendel on alati AMD CPU'd ja kaardid millegipärast kõigist ülejäänutest alati -3-5% nõrgemad.
Seega ei usalda seda saiti juba väga ammu, ning nad ei uuenda oma andmeid. Tehakse launch draiveritega test ja nii jääbki.
techpowerupis on rohkem vanematel mootoritel kraami, hardwareunboxed kasutab keskmisest rohkem dx12/vulkan asju.
Viilutaja kirjutas:
Arx07 kirjutas:
idle taktsagedustega nii gpu kui mälu osas tegelevad mõlemad tootjad jooksvalt. nii amd kui nvidia pool on see asi käinud mõnevõrra edasi-tagasi iga põlvkonna juures. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
techpowerupis on rohkem vanematel mootoritel kraami, hardwareunboxed kasutab keskmisest rohkem dx12/vulkan asju.
Viilutaja kirjutas:
Arx07 kirjutas:
idle taktsagedustega nii gpu kui mälu osas tegelevad mõlemad tootjad jooksvalt. nii amd kui nvidia pool on see asi käinud mõnevõrra edasi-tagasi iga põlvkonna juures.
Jah, kuid kes testib vanemat kraami uute värskelt välja tulnud kaartidega, kas on kahtlus et ei vea ära mingeid 2+ aasta vanuseid mänge? Mis point sellel on?
Tänapäeval DX12 ja Vulkan ongi põhiline. Mõne populaarse vanema DX11 mängu võid ju lisada, kuid enamus võiks olla ikka uuemad mängud, mis näitab ka reaalselt kaartide taset uute mängudega.
Mind näiteks ei huvita GTA V fps, mis on igivana mäng ja jookseb väga hästi ka keskmisel raual.
Tahaks näha ikka praegu välja tulnud ja kuni max 1.a vanuseid mänge.
Optimist kirjutas:
londiste kirjutas:
Lisaks prosena nõksa lahjem i9-9900K + PCIe3->4 vahe peaks ka 1-2% olema.
Lisa siia otsa launch draiverite kasutamine ...
Selles osas on HardwareUnboxed vennad väga teretulnud, et teevad vähemalt 2x aastas uued testid, uute ja küpsemate draiveritega ja kui tulevad välja uued tipp prosed, siis testivad kõik kaardid nendega läbi.
Minumeelest ükski teine ülevaateid tegev kanal sellist meeletut testimist ei tee, et tarbijal oleks kõige värskem ja parem ülevaade reaalsest jõudlusest.
Viilutaja, ma ei viitsi praegu hakata neid mängunimekirju läbi töötama aga:
- tpu-l on iirc vaid paar sellist vana mängu nimekirjas - witcher3, civ6 ja original sin 2 on vast ära märgitavad. muu on paari viimase aasta kraam. nende läbilõige mängude ja mootorite osas on päris hea.
- kiirel pilgul su videole on hwu listis pigem rohkem vanemaid mänge - dx:md, wildlands, for honor, wolf2, sniper elite 4, samuti witcher. mootorite ja mängude dubleerimist on rohkem.
ei ütle, et üks või teine oleks õigem. aga nende lähenemine ja seega tulemused ongi veidi erinevad.
muuseas, vähemalt jutu järgi ka tpu ei taaskasuta vanu testitulemusi.
see, kas dx12/vulkan on täna põhiline on pehmelt öeldes vaieldav. võiks olla, aga reaalsus on midagi muud. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
Foxxx, Jumala õige, tegin samamoodi. Valikus oli 2060s ja 5700xt. Hinnad olid tollel ajal täpselt samad, 5700XT oli 4€ kallim. Kuna mind meelitas Freesync, kuna on see monitor ja 6% rohkem jõudlust. Ostsin AMD. Kahjuks, need vead häirisid mind nii et olin nõus 6% jõudlusest loobuma ja minna tagasi nvidia peale. Custom fancurve ka ei toiminud amd driveri all nagu on kirjutatud punkt 1. MSI afterburneni peale panin hakkas pilt iga 1 sekundi tagant flickima. AMD ise väitis, et on veast teadlik ja fixivad. Aga iga 5 minuti tagant kaart lükkab vendid 10 sekundiks fully oli minu jaoks häiriv. Kuna korpus on väike ja kaart läks kuumaks siis ta nii tegi. Lõpuks, kui tuli 6's viga. Ma ei saanud arvutist filmi vaadata, kui 2h filmi jooksul on umbes 8x blackscreen 2 sekundiks. Siis oli mulle selge, et ma olen nõus selle 6% jõudlust kaotama.
Täna ma jälgin taas kaarte, kiiret ei ole. Vaatan hinda. Kui 6000 seerial asjad korras ja hind stabiliseerub ei välista 6800 taas katsetamast. _________________ If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough – Albert Einstein
Eks see ole nagu rehvidega, et ei tasu teste võtta puhta kullana vaid mõelda, kus antut toodet kasutama hakkad. Naast sobib maale, lamell linna. Kui ostad kalli ja kiire videokaardi ning plaanid sellega mängima hakata mitme aasta taguseid mänge, siis on AMD igati õigel kohal, iseküsimus kas nende mängude jaoks üldse oleks vaja olnud uut arvutit. Aga kui videokaart sai ostetud selleks, et mängida uusi mänge, parimate tehnoloogiatega siis tasuks testidest välja otsida ka need mängud, minul nt Control, Watchdogs, CoD Black ops, Cyberpunk jt ja kui nüüd on hea testija, siis on ta teinud ka testid Ray tracingu ning DLSS-iga ning siis tulemusi AMD kaartidega võrrelda. Tulemused on juba ette teada, nii testides, kui ka siinses foorumis vastuste näol. _________________ Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla!
SilQ, Eks see pisut ole joppamise asi ka, erinevad kooslused mängivad erinevalt, erinevad kaardid võivad täiesti erinevalt käituda. Ma olen suures pildis oma Sapphire 5700XT Nitro+ SE-ga rahul. Sellele eelnev kaart 1660S oli kahtlemata veel vaiksem (olgem täpsem selle venti ma kunagi ei kuulnud), aga ka jõudluse vahe oli tuntav. Järgmisega sama moodi vaatan mis turg teeb ja mul personaalselt sügavalt suva mis tootja logo see kaardi peal on
Eks see ole nagu rehvidega, et ei tasu teste võtta puhta kullana vaid mõelda, kus antut toodet kasutama hakkad. Naast sobib maale, lamell linna. Kui ostad kalli ja kiire videokaardi ning plaanid sellega mängima hakata mitme aasta taguseid mänge, siis on AMD igati õigel kohal, iseküsimus kas nende mängude jaoks üldse oleks vaja olnud uut arvutit. Aga kui videokaart sai ostetud selleks, et mängida uusi mänge, parimate tehnoloogiatega siis tasuks testidest välja otsida ka need mängud, minul nt Control, Watchdogs, CoD Black ops, Cyberpunk jt ja kui nüüd on hea testija, siis on ta teinud ka testid Ray tracingu ning DLSS-iga ning siis tulemusi AMD kaartidega võrrelda. Tulemused on juba ette teada, nii testides, kui ka siinses foorumis vastuste näol.
Okei siis. Kui on soov uusi mänge mängida ja mäng juhuslikult toetab RT või DLSS'i, siis on AMD kaardid niivõrd aeglased, et neid ei ole otstarbekas enam osta. Nojah edasi polegi mõtet diskuteerida.
Mehed, AMD ei ole ostmiseks hea, kuna RT on kehv ja DLSS tuge pole. Eriti kui sa peaks ühte neist mängudest sealt listis soovima mängida. Oleme rääkinud.
Lugesin ka seda Wirxi postitust ja raputasin lootusetult pead.
Võiks nagu vaadata ülevaateid. Reaalsus on midagi muud hoopis.
Pigem kõik vanemad mängud on need kus AMD nõrgem ja mis keskmist skoori allapoole toob. Ning kõikides uuemates on parem.
Samas tuleks veel defineerida, mis on vana mäng ja mis on uus mäng, et kõik oleks ühel arusaamal.
GTA V, Witcher III jms. Need on ilmselgelt vanad mängud.
Battlefield V on suht piiri peal või noh, nüüdseks juba pigem vanem mäng, sest 2.a sai täis.
..
Foxxx, Mind isiklikult häirisid 1, 2 ja 6 kõige enam. Teistele muredel oleks leidnud lahendused.
Minu põgus kogemus AMD leeris seni näitab, et see custom sätete kadumine kummitab vaid ebastabiilse tuning profiiliga driveri crashi korral. Vastasel juhul oleks väga tüütu.. See reference 6800XT hoiab ventika pöördeid muidu liiga madalal ja keeldub neid üldse tõstmast lisaks pingutab "voltide ja poweriga üle"..
Out of box "automatic tuning" boostib kaardi stabiilselt 2400MHz+ peale vähemalt CoD warzone mängides samal ajal ventikat hoides min pööretel ja ofc paneb samal ajal voltide ja power limitiga üle võlli ka. 1200RPM venti ja 1.15 voldi ja max powerdraw osas on 78 kraadi "avg temp" ja siis 90 kraadi ringi "hot spot". Tundub nagu ventika pöörete määramisel kuumimat osa kaardist ei arvestata samal ajal clockide määramisel küll.
Custom tuning profiil, kus fan curve natuke kõrgemaks tõstetud ~1900 kanti (ikka ei kuule selle pöörlemist laua alt muust mürast üle tulevana), voldid langetatud 1.05 peale, boost piir pandud 2450 peale ning power limit defaultis. Selle profiili tulemuseks on ikkagi 2400MHz piiri ületav suht stabiilne boost clock ning samal ajal kõvasti madalamad temperatuurid (62 avg ja 72 vms hotspot).
Enda jaoks peaks tüütuks veaks seda, et olen 2 nädala peale siis 2x pidanud DP kaabli disconnectima ja teise auku pistma, kuna mu vana GSYNC kiibiga monitoriga viskab pildi "eest ära". 1x on virvendanud ja 1x tõstnud pildi eest ära nii, et desktopi vasakusse serva jäävad ikoonid on 2cm monitori paremast servast ning muu osa siis off screen. Reboot nendel puhkudel ei aidanud ja ainus, mis aitas oligi füüsiliselt kaabli teise pesasse tõstmine. Ning häda oli vaid windowsis, mitte biose juures.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.