Kas osta praegu 3950x või oodata sügiseni kui tuleb uus generatsioon- 4950x/5950x?
See uus generatsioon ikka päris sügisel ei tule. See tuleb alles novembri lõpp või detsember. Saadavus võib alles olla jaanuaris 2021.
Ma isiklikult ootaks uut generatsiooni, kui just 3950x'i sigaodavalt ei saa...
Ma ostsin üle 20 aasta vist esimese amd masina, läppari
Kusagilt peab ju alustama _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
Jaanuaris vist kolin suure masina ka amd peale _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
Lisaks siia kogemuse omast käest.
Ei ole päris sama plaat mis videos... B550M asemel on mul B550 (mATX vs ATX) ja võimalik, et M versioon toimib, aga...
Ostsin paar päeva tagasi Gigabyte B550 Aorus Pro plaadi ja see oma €180 hinnaga odavate plaatide alla tegelikult ei kuulu (vähemalt minu arvates).
Gigabyte B550 Aorus Pro ja Gigabyte B550 Aorus Pro AC (identne plaat + wifi) plaatidel on üks väga kole viga küljes (ei tea kas kõigil, aga netis on teisigi kurtjaid).
Nimelt on neil mingi probleem mäludega, eriti kiirematega ja USB portidega. Mida kiirem mälu, seda suuremad probleemid - vähemalt minu katsete põhjal tundub nii.
Kui mälu XMP profiil on aktiivne, on pidev jama USB seadmetega.
Klaviatuuril kohati jääb klahvi vajutus registreerimata ja kohati jääb vajutus lõputult kordama, nagu oleks nupp all (seda isegi biosis olles).
Hiir lihtsalt lõpetas töötamise, pidin juhtme välja tõmbama ja taagsi panema.
USB audio oli häireid täis ja vahepeal jäi täitsa vait paariks sekundiks.
Biosi uuendamine ei aita.
Ühe mälukomplektiga tundus et asi läks stabiilseks, kui XMP deaktiveerisin ja kasutusel oli SPD profiil, aga see tähendas 3600MHz pealt 2133MHz peale minekut.
XMP ja 3600MHz kiirusel ei olnud ka stabiilsust, masin crashis suht kiirelt.
Proovisin ka teise 3200MHz mälukomplektiga, mis oli tootja aksepteeritud mälude nimekirjas aga sellega ei saanud isegi SPD kiirustel nii, et USB probleeme ei oleks.
Spetsifikatsiooni järgi peaks see plaat toetama 5200/5400MHz kiiruseid erinevate protsessoritega. Aga ei saa isegi 2133 peal iga mäluga korrektselt tööle. Täiesti vastuvõetamatu olukord.
Minu eelmine odav B450 plaat, Asus Prime B450-Plus töötab samade mäludega ideaalselt, ei mingeid probleeme.
Hetkel kolisin tagasi B450 plaadi peale (mille jõudsin juba müüki panna aga õnneks mitte veel maha müüa) ja loodan B550 eest raha tagasi saada.
Tundub, et tuleb põhjalik kodutöö teha enne uue B550 plaadi ostu. Või äkki mõtlema hoopis X570 peale.
Praegu soovitaks kõigil väga hoolega mõelda enne kui Gigabyte Aorus Pro (AC) plaati ostma minna. Või peab sul olema täiesti ükskõik sellest, kas ja kuidas USB seadmed toimivad.
Kas keegi oskab öelda miks see Ryzen 5 3600x idles nii imelikult käitub?
Täiesti lampi mitte midagi tehes viskab idles 35c pealt 60c peale ja teeb seda iga 5 sekundi tagant isegi kui CPU utilization on 1%.
Selle peale tõmbab Wraith Prism koguaeg ventikaid üles ja alla.
Olen proovinud Ryzen Powerplan settinguid, ei aidanud, proovisin ka Processor maximum state: 99% peal ja ka see ei aidanud.
BIOSis on temperatuurid stabiilsed ja madalad aga kohe kui Windowsi jõuan hakkab see pihta.
Täiesti lampi mitte midagi tehes viskab idles 35c pealt 60c peale ja teeb seda iga 5 sekundi tagant isegi kui CPU utilization on 1%.
Olen proovinud Ryzen Powerplan settinguid, ei aidanud, proovisin ka Processor maximum state: 99% peal ja ka see ei aidanud.
BIOSis on temperatuurid stabiilsed ja madalad aga kohe kui Windowsi jõuan hakkab see pihta.
Mul oli sarnane probleem tarkvaraline, aitas windows reinstall. Põhjusele jälile ei jõudnudki.
time123, chipseti draivusid ei üritanud reinstallida. Amd gpu draiverite installi pakett paistab, et tõmbab ka chipseti nulli kohati. Windows reinstall vj iseenesest chipseti ja power plani uuesti laadida...
USB seadmed kadusid mul tagant tavaliselt Inteli peal kui OC rakendasin. Aga et ka default DDR seaded emaplaadi toimimise tuksi keerab on küll imelik ehk kivi GB kapsaaeda...
Kuna x570 saab 200€ siis, miks nende "odavate" B550 üldse jaurata. Kui korraliku õhuvooluga kast ei tohiks ka kiibistiku vent probleemiks olla...
Mul oli sarnane probleem tarkvaraline, aitas windows reinstall. Põhjusele jälile ei jõudnudki.
No see oleks nii öelda viimane asi mida proovida jah, kuigi Ryzenile üle minnes tegin windowsile reinstallii.
Ise arvasin ka vahepeal, et äkki on mingid Inteli driverid kuidagi windowsi reinstalliga jäänud arvutisse mis tõttu see nii käitub.
Aga eks ma proovin reinstalli.
Imelik jah see, et 1% CPU utilizationiga viskab temperatuurid kõrgemale kui mängudes/cinebenchis ja see on nagu tsükklina iga mõne sekundi tagant ehk siis fan käib edasi tagasi nagu tolmuimeja.
Huvitav kas mingit programmi pole mis tõmbaks kõik chipset driverid ja asjad maha ning siis laseks windowsil need reinstallida restartides? DDU nagu on aga see vist ainult Display driveritele.
Märkasin sama 3600x'iga. Jõudsin järeldusele, et seda teeb boost. Iga kord kui prosel natukesegi midagi teha vaja, keerab kellad 4 kuni 4.2 GHz peale ja seal kõrgemal asi kütab. Kui läksin kordajat käsitsi mudima ja panin selle 3.8 GHz (base clock) siis boost enam ei toimunud ja temperatuur ning vent läksid stabiilseks. Benchmark ka kukkus muidugi veidi. Natuke aega kasutasin nii, siis panin tavareziimi. Suva tegelt. Aga see Prism on jama, liiga palju 80+ kraadi peal, parem mingi asisem jahutus võtta.
Igatahes Windowsi installiga raske seletada. Ise tõstsin vanast Inteli masinast SSD uude AMD omasse ja läks ludinal käima. Vaja oli lihtsalt re-aktiveerida.
Märkasin sama 3600x'iga. Jõudsin järeldusele, et seda teeb boost. Iga kord kui prosel natukesegi midagi teha vaja, keerab kellad 4 kuni 4.2 GHz peale ja seal kõrgemal asi kütab. Kui läksin kordajat käsitsi mudima ja panin selle 3.8 GHz (base clock) siis boost enam ei toimunud ja temperatuur ning vent läksid stabiilseks. Benchmark ka kukkus muidugi veidi. Natuke aega kasutasin nii, siis panin tavareziimi. Suva tegelt. Aga see Prism on jama, liiga palju 80+ kraadi peal, parem mingi asisem jahutus võtta.
Igatahes Windowsi installiga raske seletada. Ise tõstsin vanast Inteli masinast SSD uude AMD omasse ja läks ludinal käima. Vaja oli lihtsalt re-aktiveerida.
Natuke imelik, et see boost on sest ma ei tee ju midagi, ma panen kõik peale hwinfo kinni ja ei liiguta isegi hiirt ja cpu temperatuur käib lihtsalt üles alla tsüklis (45c pealt hüppab 60-65c) temperatuur hüppas sama kõrgele kui mängudes/benchides on ja kohati isegi kõrgemale.
Vaatan, et voldid mis CPU saab on ka väga imelikud, keskmiselt mingi 1.4-1.45 Idles, võibolla proovin ise fixed voltage mingi 1.2V 4.1GHz peal tööle saada, imelik ka see, et ryzen ei idle alla 3.8GHz
Pole mitte kordagi näinud isegi idles, et mu Wraith Prism alla 1500 RPM oleks, sest see asi koguaeg käib üles alla, vahepeal laseb siin 0% CPU utilizationiga 2800 RPM ringi nagu keegi võtaks tolmu.
seda teeb boost. lõplikult seda käitumist vältida ei saagi, sest see on normaalne.
boost on väga kiire ja väga agressiivne. takt üles käib paari millisekundiga ja ühe tuuma koormuse all lastakse 1.4v või veidi rohkem sinna rõõmsalt sisse.
vaata, et monitooringuks kasutatav soft oskaks mõistlikult käituda, et taustal olev kraam ei kasutaks regulaarselt proset jne. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.