Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia TV märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 2035, 2036, 2037 ... 2332, 2333, 2334  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas kavatsed peale järelvaatamise lõppemist tellida salvestusteenust 5€ kuus?
Jah
9%
 9%  [ 51 ]
Ei
42%
 42%  [ 222 ]
Mul juba olemas
38%
 38%  [ 200 ]
Kolin mujale
9%
 9%  [ 48 ]
hääli kokku : 521

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Vahur
HV Guru
Vahur

sõnum 17.01.2020 12:46:21 vasta tsitaadiga

Täpselt sama ka ka minul - peale seda kuii Telia TV peale üle viidi siis telepilt jääb sekundiks paariks seisma ja siis jookseb veidi aega korralikult. Enne nende poolset paketimuudatust seda ei olnud. Aga kuna nende ruuterit ei kasuta, siis hetkel ei saa neile ka kurta.
Kommentaarid: 458 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 388
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
simon26
HV vaatleja

sõnum 17.01.2020 22:24:20 vasta tsitaadiga

v1per kirjutas:
Võimalik, et see teema siit läbi käinud, kuid hetkel silma ei jäänud.
Asi selles, et pärast seda kui Telia oma NutiTv uuendas on tekkinud probleeme, kus pilt telekas hangub ära, õigemini jookseb hetkeks (1-3 sekundit) kinni, heli toimib normaalselt. Esialgu esines seda põhiliselt kordustv ja salvestuste vaatamisel, kuid aeg-ajalt olen n.ö otse vaatamise ajal seda märgnud.

Kõiksugu restardid jmt. olen juba läbi proovinud. Ennem seda jama polnud, pärast telia uuenemist tekkis. Milles võib asi olla?

Mul on ka täpselt sama probleem kui pildi seaded on 2160p50, kui panen seaded 1080p50 sii probleemi pole, telekas on 2019 samsung Q85R
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Karl434
HV vaatleja

sõnum 18.01.2020 22:35:16 vasta tsitaadiga

Kas kellelgi on nii, et vahepeal muutub Telia TV menüü teksti teravus kaks korda halvemaks kui normaalne ja kui teha süsteemile restart, on tekst jälle terav? Samuti kogen vahepeal seda sama paari-sekundilist hangumist nagu eelpool mainitud. Digiboks on 3-4 aastat vana.
tagasi üles
wirx
HV Guru
wirx

sõnum 19.01.2020 12:26:35 vasta tsitaadiga

Oskab keegi lahendust pakkuda - Kodus 200Mbit ühendus koos Telia TV-ga, kui teleka kanaleid vaadata siis pidevalt jääb pilt seisma iga paari minuti tagant, kui videolaenutust kasutada toimib kõik kenasti. Helistasin Teliasse ja ütlesid, et viga on selles, et Telia TV box pole ühendatud otse Telia Inteno ruuteri külge. Ja tõsi ta on, kuna telefoni kaabli ühendus tuleb sisse keldris, siis seal telekat pole, saadan signaali mööda LAN kaablit edasi Asus RT-AX92U wifi ruuterisse ja sealt LAN kaablit kaudu switchi küljes istub kohe Telia TV box. Wifi ruuter toimib Access pointina ning allub Inteno ruuterile ja on samas võrgus. Telia tehnilise toega rääkides öeldi, et ma pole sugugi ainukene ja Telial polegi olemas tehnilist lahendust sellise lihtsa probleemi lahendamiseks, et kas vead uue kaabli või siis loobud Telia TV-st. Asja teeb halenaljakaks see, et videolaenutus toimib täiesti probleemivabalt sama TV boxiga, aga kuna teenused pidid erinevad olema, siis Telial pole lahendust juhuks, kui ei saa otse Inteno ruuteri külge TV boxi ühendada.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
indrpo
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.01.2020 12:32:00 vasta tsitaadiga

wirx, Oeh, jälle ruuter wifi tugijaamaks. Multicast live tv striim paugutab su wifisse ja põhjustab hakkimist?
Igmp snooping wifi ruuteris sisse lülitatud?
Kommentaarid: 259 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
wirx
HV Guru
wirx

sõnum 19.01.2020 13:28:53 vasta tsitaadiga

Disable hetkel by default, peaks sisse lülitama?
Edit: Enables sama seis.

Pailaps
HV Guru

sõnum 19.01.2020 13:52:02 vasta tsitaadiga

wirx kirjutas:
Disable hetkel by default, peaks sisse lülitama?
Edit: Enables sama seis.

Asus RT-AX92U ei toeta korralikult multicast forwarding funktsiooni. /var/mcpd.confi võid vaadata.

Mina läksin antud seadme tootja puuduste tõttu Zyxel Armor X1 teed. Variant on Ubiquity või Mikrotik võtta ja vastavalt ära konfida.

wirx
HV Guru
wirx

sõnum 19.01.2020 15:18:57 vasta tsitaadiga

Mul on pigem variant Telia TV-st loobuda, sest miljoneid kasumeid teeniv firma ei suuda normaalset teenust pakkuda.
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 19.01.2020 15:23:38 vasta tsitaadiga

Milles miljoneid kasumit teeniv firma süüdi on, et kasutad ühilduvusprobleemidega kolmanda osapoole seadet?
Kommentaarid: 730 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 551
tagasi üles
p2ep
HV veteran

sõnum 19.01.2020 16:31:05 vasta tsitaadiga

wirx kirjutas:
Mul on pigem variant Telia TV-st loobuda, sest miljoneid kasumeid teeniv firma ei suuda normaalset teenust pakkuda.

"Panin autole suvekad alla ja jääga ei taha pidada" - kas viga on teeoludes või rehvivalikus?
Sama teema ruuteriga ...
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 28
tagasi üles
KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 19.01.2020 16:32:11 vasta tsitaadiga

p2ep kirjutas:
wirx kirjutas:

"Panin autole suvekad alla ja jääga ei taha pidada" - kas viga on teeoludes või rehvivalikus?
Sama teema ruuteriga ...

Kui delfi kommentaare uskuda, siis mõlemal juhul on süüdi reformierakond.
Kommentaarid: 151 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 133
tagasi üles
seeru
HV veteran

sõnum 19.01.2020 21:38:48 vasta tsitaadiga

KillFrenzy kirjutas:
p2ep kirjutas:
wirx kirjutas:

Sama teema ruuteriga ...

Kui delfi kommentaare uskuda, siis mõlemal juhul on süüdi reformierakond.

Mina vastu küll ei vaidleks.
beer_yum.gif
tagasi üles
aks
HV veteran
aks

sõnum 19.01.2020 22:08:15 vasta tsitaadiga

simon26 kirjutas:
v1per kirjutas:
Võimalik, et see teema siit läbi käinud, kuid hetkel silma ei jäänud.
Asi selles, et pärast seda kui Telia oma NutiTv uuendas on tekkinud probleeme, kus pilt telekas hangub ära, õigemini jookseb hetkeks (1-3 sekundit) kinni, heli toimib normaalselt. Esialgu esines seda põhiliselt kordustv ja salvestuste vaatamisel, kuid aeg-ajalt olen n.ö otse vaatamise ajal seda märgnud.

Kõiksugu restardid jmt. olen juba läbi proovinud. Ennem seda jama polnud, pärast telia uuenemist tekkis. Milles võib asi olla?

Mul on ka täpselt sama probleem kui pildi seaded on 2160p50, kui panen seaded 1080p50 sii probleemi pole, telekas on 2019 samsung Q85R

Sama siin kui kordus TV vaadata siis iga mõne sekundi tagant aja tagant pilt hakib korraks.
Kommentaarid: 128 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 119
tagasi üles
wirx
HV Guru
wirx

sõnum 19.01.2020 23:29:54 vasta tsitaadiga

No ma saaks aru, kui mu wifi ruuter blokiks või segaks Telia signaali ära vms. Kordus Tv ja videolaenutus töötab alati 100% probleemideta, aga niipea kui panen live TV siis asi enam ei toimi. Live TV töötab probleemideta ka sama wifi ruuteri küljes olevas laptopis, olgu see siis wifis või LAN-iga küljes. Ehk siis lihtsalt poolik lahendus Telia poolt ja ma pole sugugi ainus, rikete telefonis öeldi et paljudel sama mure ja ainus lahendus on eraldi LAN kaabel vedada Telia TV boxi jaoks. Tänapäeval, kui nõudepesumasinad, tolmuimejad ja külmkapid on ammu juba wifis on eriti narr, et digi-tv box üldse LAN ühendust vajab ning veelgi narrim on see, et ei toimi korrektselt ning lahenduseks on eraldi LAN kaabel vedada ruuterist.
time123
HV Guru
time123

sõnum 19.01.2020 23:31:37 vasta tsitaadiga

Kas kõige uuem digiboks VIP5305 töötab täiesti ilma viivituseta? Hetkel vanake VIP1003 ja peale nupu vajutamist hetke mõtleb, nt telekava vaadates.
Kommentaarid: 203 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 178
tagasi üles
KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 19.01.2020 23:50:55 vasta tsitaadiga

wirx kirjutas:
No ma saaks aru, kui mu wifi ruuter blokiks või segaks Telia signaali ära vms. Kordus Tv ja videolaenutus töötab alati 100% probleemideta, aga niipea kui panen live TV siis asi enam ei toimi. Live TV töötab probleemideta ka sama wifi ruuteri küljes olevas laptopis, olgu see siis wifis või LAN-iga küljes. Ehk siis lihtsalt poolik lahendus Telia poolt ja ma pole sugugi ainus, rikete telefonis öeldi et paljudel sama mure ja ainus lahendus on eraldi LAN kaabel vedada Telia TV boxi jaoks. Tänapäeval, kui nõudepesumasinad, tolmuimejad ja külmkapid on ammu juba wifis on eriti narr, et digi-tv box üldse LAN ühendust vajab ning veelgi narrim on see, et ei toimi korrektselt ning lahenduseks on eraldi LAN kaabel vedada ruuterist.

Live tv digiboksi toimib üle multicasti. Kordus ja videolaeneutus ei käi üle multicasti.
Live tv läpakasse, vahet pole kas wifi või lan ei käi üle multicast, vaid kehvema kvaliteediga HLS stream.

Sulle juba öeldi milles viga on, su seade on sõnnik. Pmst. võiks probleemi lahendada mingi loll gigane switch enne asust, digiboksid paned ka switchi järgi.
Või kuna sul võrgukaabel tuleb intenost asuse juurde niikui nii, siis pane võrgukaablie telefoni pistik ühte otsa, ühe paari külge!!! ja too inteno asuse juurde.

https://en.wikipedia.org/wiki/Multicast
https://en.wikipedia.org/wiki/HTTP_Live_Streaming
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 20.01.2020 07:34:08 vasta tsitaadiga

Mis mind kõige rohkem üllatab, inimesele selgitatakse ja pakutakse lahendus, vastuseks tuleb ikkagi, et teil on asi pask, tehke ise oma asi korda.

Mulle meenuvad Thomsoni ruuteri ajad kui TeliaTV digiboksi ainus viis digiboksi ühendamiseks oli VLANitud Thomsoni LAN pesas 3 ja 4 ja kõik.
Ei mingit jagatud sisevõrgukablit igasuguste erinevate vahe vidinatega.

Ok, võiks ju nõustuda, ajad on muutunud, korralik OTT teenus võks olla, ükskõik kuhu digiboksi pistan, põhimõtteliselt on see platvorm olemas pisikeste piirangutega. Sama mis "muu" interneti peal jookseb kui Telia kaabli vlani kätte ei saada.
Kas ma tahaks sellele üle kolida? Kaabli võimalusel, mitte. Buffer on suur, pilt veel mitte FHD jms. Olgugi, et siis ei avalda paketikadu pildis probleeme, lahendan pigem enne probleemi allika ja ühendan digiboksi otse kaabliga Intenosse.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 20.01.2020 09:24:22 vasta tsitaadiga

kas on ka mingi tehniline põhjus, miks hls ei võiks sama kvaliteediga pildi edastada?
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 20.01.2020 09:58:58 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
kas on ka mingi tehniline põhjus, miks hls ei võiks sama kvaliteediga pildi edastada?

Natuke on.. veel. Kunagi võibolla mõeldakse midagi välja. icon_wink.gif
Hetkel multicast HD üle eesti näiteks ETV 8Mbit/s striim ühe voona.
Kui unicasti peale HLS (h.265)teha siis 250000x5Mbit/s seab võrgule päris suure koormuse.
Samal ajal muidugi langeks natuke koormus erinevate kanalite multicast striimide vaatamisel/jooksmisel üle eesti.
+ samal ajal me teame siin, et motorolad ei saa h.265ga hakkama ja OTT lahendust ei toeta, seega tuleb kunagi ka nende vahetustega tegeleda.
tagasi üles
Hirff
HV kasutaja
Hirff

sõnum 20.01.2020 10:23:21 vasta tsitaadiga

Pereliige kolis ühest korterist teise ning sellega seoses sai talle uus telekas ostetud ning võetud kasutusele Telia TV. Tegelikult ei teagi, kas tegemist Telia TV või telekast tuleneva probleemiga, aga probleemid siis sellised, et aeg-ajalt läheb telekas ise öösiti (just nimelt öösiti) käima ja sellisele kanalile, mis on mingi täiesti nö lambikanal, mida kunagi keegi ei vaata. Kuna paketil on mõlemad vaatajakohad kasutuses, siis mõtlesin, et äkki teise inimese lisatud meelespead mõjutavad kuidagi, kuid ei. Telia seadmed on mitmeid kordi resetitud, samuti on kontrollitud kõikvõimalikud TV seaded. Samuti läheb pilt aeg-ajalt minutiks-kaheks mustaks ja siis töötab normaalselt edasi - see probleem on viimase paari nädalaga tekkinud. Telekas mõned kuud vana. Ise kaldun arvama, et telekas teeb mingit imelikku isetegevust, kuid äkki on kellelgi veel samalaadseid kogemusi ning teab rääkida, et just nimelt Telia TV oli põhjustaja.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 20.01.2020 10:29:12 vasta tsitaadiga

MarttiX0, boks lükaku ööseks standbysse. hdmi cec võiks olla sisselülitatud. hdmi deep color sätel teleris off.
kui jätkub must pilt siis uus hdmi kaabel juhul kui on tegemist uue arrise ja soodsama otsa led teleriga.
tagasi üles
wirx
HV Guru
wirx

sõnum 20.01.2020 13:19:43 vasta tsitaadiga

indrpo kirjutas:
londiste kirjutas:

Kui unicasti peale HLS (h.265)teha siis 250000x5Mbit/s seab võrgule päris suure koormuse.
Samal ajal muidugi langeks natuke koormus erinevate kanalite multicast striimide vaatamisel/jooksmisel üle eesti.
+ samal ajal me teame siin, et motorolad ei saa h.265ga hakkama ja OTT lahendust ei toeta, seega tuleb kunagi ka nende vahetustega tegeleda.

Ehk siis tulles algusesse tagasi, siis miljoneid teeniv firma lihtsalt säästab ja ei taha normaalset lahendust raha kokkuhoiu tõttu pakkuda. ETV HD bitrate toaantenniga on üle 10mbit, Sati kanalid HD-s on 12mbit. Netflix UHD 15mbit kandis, youtube fhd 6mbit ja siis Telia ei saa rohkem pakkuda "tehnilistel põhjustel", kui 3mbit(arvuti kaudu või järelvaatamine). Netflix ja youtube ise võtavad juba way rohkem neti mahust ära, kui TV kanalid ning nende vaatamise eest ei küsi Telia eraldi teenustasu, egas seadme üüri. Mida aga ei saa öelda Telia TV boxi kohta.
Kui ma nüüd paneks lolli ja odava gigabitise switchi vahele enne wifi ruuterit ja sealt suunaks ühe kaabli Telia TV boxi ja teise sellesse eriti paska Asuse RT-AX92U 802.1ax 10gbit Wi-Fi 6 ruuterisse, kas siis on lootust, et pilt enam ei haki?

KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 20.01.2020 13:25:55 vasta tsitaadiga

wirx kirjutas:

Kui ma nüüd paneks lolli ja odava gigabitise switchi vahele enne wifi ruuterit ja sealt suunaks ühe kaabli Telia TV boxi ja teise sellesse eriti paska Asuse RT-AX92U 802.1ax 10gbit Wi-Fi 6 ruuterisse, kas siis on lootust, et pilt enam ei haki?

On. Või too inteno tuppa. Ma ei tea mis sul seal keldris on, seal vast saaks otse seinapesa kontakidele alla võrgukaabli ühe paari kruvida ja toas pigista telefoni ots kaabli ühe paari külge.
Palju sul seda kaablit keldrist asuseni on?

wirx kirjutas:
Netflix ja youtube ise võtavad juba way rohkem neti mahust ära, kui TV kanalid ning nende vaatamise eest ei küsi Telia eraldi teenustasu, egas seadme üüri. Mida aga ei saa öelda Telia TV boxi kohta.

Need ei jookse ka 24/7 igas kodus mitme teleka taga, nagu paljude digiboksid.
tagasi üles
armjan
Kreisi kasutaja

sõnum 20.01.2020 13:53:02 vasta tsitaadiga

wirx kirjutas:
indrpo kirjutas:
londiste kirjutas:

Ehk siis tulles algusesse tagasi, siis miljoneid teeniv firma lihtsalt säästab ja ei taha normaalset lahendust raha kokkuhoiu tõttu pakkuda. ETV HD bitrate toaantenniga on üle 10mbit, Sati kanalid HD-s on 12mbit. Netflix UHD 15mbit kandis, youtube fhd 6mbit ja siis Telia ei saa rohkem pakkuda "tehnilistel põhjustel", kui 3mbit(arvuti kaudu või järelvaatamine). Netflix ja youtube ise võtavad juba way rohkem neti mahust ära, kui TV kanalid ning nende vaatamise eest ei küsi Telia eraldi teenustasu, egas seadme üüri. Mida aga ei saa öelda Telia TV boxi kohta.

Telia võib olla ka maailma rikkaim ja raha niisama laiali jagada, ka see ei teeks Su ruuterit, millel puuduvad vajalikud võimalused, pädevamaks ega Teliale rohkem söödavaks. Puudus on ruuteris ja siin vaata tootja poole või peeglisse (ruuteri soetasid ise).
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 20.01.2020 14:14:50 vasta tsitaadiga

wirx, DVB lahendused pole võrreldavad interneti tv teenustega. Seda enam, et pane siis Viasati pilt Telia pildiga kõrvuti, nagu öö ja päev.
YT ja Netflix panevad küll korralikku koormust võrgule aga korraga hüpata kogu klientuurile Unicast TV striimile võrgul mille ressurss ei ole 100% ulatuses tagatud korraga igale kliendile, oleks overkill... hetkel.
See oleks umbes sama nagu sina peaksidki koduse võrgu 10Gbit/s seadmetega ehitama selleks, et iga kodune seade saaks samaaegselt 1Gbit/s igal ajahetkel korraga kõikidest seadmetest kätte. Need seadmed pole odavad. Ja telekomi puhul me ei saaks rääkida enam isegi siis ainult 100Gbit/s seadmetest asulasse ning millised serverid veel peaksid seda süsteemi tasutal toetama.
Aga muidugi suund ilmselt sinnapoole on, HLS standardi ülalpidamiskulud on taustal soodsamad.

Multicast pole pask kui sa mõtled tehnoloogiliselt, ehita oma võrk õigesti üles ja saad väga hea pildi.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia TV mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 2035, 2036, 2037 ... 2332, 2333, 2334  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.