Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Telerite üldteema vol. 2 (Küsitlus: Kui vana on sinu igapäevaselt enimkasutatav teler?) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 168, 169, 170 ... 400, 401, 402  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kui vana on sinu igapäevaselt enimkasutatav teler?
Alla 1 aasta
10%
 10%  [ 47 ]
1-3 aastat
32%
 32%  [ 140 ]
4-6 aastat
25%
 25%  [ 110 ]
7-10 aastat
18%
 18%  [ 80 ]
11-13 aastat
7%
 7%  [ 33 ]
14-16 aastat
3%
 3%  [ 14 ]
17-20 aastat
0%
 0%  [ 4 ]
Üle 20 aasta
1%
 1%  [ 5 ]
hääli kokku : 433

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Sold OUT
no credit
Sold OUT

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 24.04.2019 14:25:05 vasta tsitaadiga

Ma ka varem kiskusin need maha kohe. Uuel telekal pole veel menyydesse sattunudki, digiboksi pildi teevad need asjad ikka talutavamaks ning plexi kraam on niisamagi hea. Ei viitsi confida neid asju enam peale-maha, võrrelda ja kuskilt netist uurida mida kuidas kruttida. Karbist telekas lauale ja võrgujuhe taha on parim variant
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
dex
HV veteran
dex

sõnum 24.04.2019 14:27:37 vasta tsitaadiga

Seda teemat ongi siin korduvalt lahatud ja arvamused jagunevadki täpselt kaheks. Mind häirib see 24 FPS jubedalt isegi Kosmose IMAXIs (ja see peaks ju ometi olema Eesti kõige-kõigem kino ja vaevalt, et seal ka mingit kehva sisu näidatakse) esimesed 15 minutit näitab minu aju mulle kiiresti vahetuvaid pilte, mitte videod.
anubis
HV Guru
anubis

sõnum 24.04.2019 14:33:25 vasta tsitaadiga

Noh, inimesed ju otsustasid, et 48fps ei kõlba filmide puhul.

Mulle Kääbik meeldis muidu @48fps.

Aga teleka puhul on parem kui iga signaal jookseb oma originaalsagedusel, igasugune aktiivne pildiparandus ja CSI filtrid tähendavad, et allikas on kehv ja tuleks midagi muud otsida icon_smile.gif
Kommentaarid: 326 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 277
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 24.04.2019 14:37:15 vasta tsitaadiga

Alles liikusid uudised, kuidas 60FPS videod panevad inimestel pead valutama ja okse jooksma.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
Tõnu Tõukemõnu
HV kasutaja
Tõnu Tõukemõnu

sõnum 24.04.2019 14:44:57 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
raxz, täpselt.
Ma pole mingi seebiooperi fanatt kus pilt täiesti pekki keeratakse.

Hakkimise tekitab TM ise oma kaadrite tekitamisega.
Kui film on 24fps, siis ma vaatangi seda sama sagedusega.

tsitaat:

Nende eest sa ju maksadki...

Ära aja naerma icon_lol.gif

Maagid h00s, ma soovitaks natukene gugeldada seda teemat sul.
Siin vist kunagi ka lahati seda teemat, 24fps vz 60hz paneel

Varsti peaks see probleem minevik olemakui tulevad 120hz 4K paneelidega telekad

Tahtsin just sulle kirjutada et ära sina naerma aja icon_lol.gif

Mul omal on oma kunagise 7 a vana Philipsi 7. seeria teleri näol väga hea kogemus selle 120Hz parandusega. Mitme filmiga kogetud. See muidugi FHD teler, mitte 4K aga põhimõte jääb samaks. Mitmed filmid, mis rämedalt tükeldavad niiet ajab pea valutama ja mõjub ebaloomulikult. Lülitan selle 120Hz clearmotioni sisse ja voila, hoopis teine asi, pilt on sujuv. Natuke ghostingut on, aga see on ka 7 a. vana teler ja sel ajal polnud see hertsi asi teleritel eriti arenenud anyway.
Ma ei saa jätkuvalt aru miks see clear või trumotion halb on.
Väga palju on ka muid imelisi uusi featuure, nt 4K HDR, X1 extreme nt Sonyl, mis paneb pildile piksleid vahele et ka tavatv oleks vaadatav. Või siis full array led, et oleks tagavalgustus vastavalt vajadusele kogu ekraanil jne jne jne.
Cleari kohta lugesin ka jah, et paljudele inimestele ei meeldi ultrasmooth pilt, aga reaalne elu ongi ultrasmooth ja ka gamerid panevad hullu pappi magama arvuti alla et saada mängud maks graafikaga tööle säilitades siiski hea kiiruse, ostavad 144Hz või 240Hz monitore, et oleks mäng sujuvam ja realistlikum. Endal ka 144Hz molu ka 60 peale iialgi tagasi ei lähe icon_smile.gif Vahe on mäekõrgune 144 kasuks.
Jne jne
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
leierpro
HV vaatleja

sõnum 24.04.2019 14:46:07 vasta tsitaadiga

24fps on tuletatud sellest, et filmilindil on 24 kaadrit(pilti) sekundis, mängides kaadrisagedusega muutub meil kiirus. Videoedastus formaadid PAL on 25fps(50Hz) ja NTSC on 30fps(60Hz), viimasele lisati üks kaader juurde. Digitaalses proffi kinos oleneb mis on algmaterjal, peaks minema kuni 120fps välja ja algmaterjal olenenb kui palju filmi raha pandi. Telekate fps hoopis kolmas asi icon_biggrin.gif
tagasi üles
Tõnu Tõukemõnu
HV kasutaja
Tõnu Tõukemõnu

sõnum 24.04.2019 14:59:05 vasta tsitaadiga

rex kirjutas:
Alles liikusid uudised, kuidas 60FPS videod panevad inimestel pead valutama ja okse jooksma.

icon_lol.gif icon_lol.gif

Mul paneb loll jutt pea valutama ja okse voolama, kusjuures ojadena icon_razz.gif

Imelik jah et tänaval inimesed ei käi tükeldades, nagu lag oleks sees ja jääks aeg seisma 24x sekundis. Krt küll, godforbidden realms we live in icon_smile.gif

Reaalses elus on trumotion sees ja see pole pelgalt mitte 120Hz vaid oma 10000000Hz, selle järgi mõnel pidev okserada järgi!?? icon_eek.gif icon_lol.gif

viimati muutis Tõnu Tõukemõnu 24.04.2019 15:00:06, muudetud 1 kord
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 24.04.2019 14:59:30 vasta tsitaadiga

leierpro kirjutas:
24fps on tuletatud sellest, et filmilindil on 24 kaadrit(pilti) sekundis, mängides kaadrisagedusega muutub meil kiirus. Videoedastus formaadid PAL on 25fps(50Hz) ja NTSC on 30fps(60Hz), viimasele lisati üks kaader juurde. Digitaalses proffi kinos oleneb mis on algmaterjal, peaks minema kuni 120fps välja ja algmaterjal olenenb kui palju filmi raha pandi. Telekate fps hoopis kolmas asi icon_biggrin.gif

Pigem tuletatud sellest, et 24 kaadri puhul oli enamvähem ok liikuv pilt ja kuna film oli kallis, siis milleks rohkem kulutada kui minimaalselt vajalik silma petmiseks. Mõned on selles dogmas siiani kinni. Nagu ka armastavad vändaga või siinil lykatavaid aknaid autol, manuaalkasti jne

Tõnu Tõukemõnu
HV kasutaja
Tõnu Tõukemõnu

sõnum 24.04.2019 15:01:41 vasta tsitaadiga

Sold OUT kirjutas:
leierpro kirjutas:

Pigem tuletatud sellest, et 24 kaadri puhul oli enamvähem ok liikuv pilt ja kuna film oli kallis, siis milleks rohkem kulutada kui minimaalselt vajalik silma petmiseks. Mõned on selles dogmas siiani kinni. Nagu ka armastavad vändaga või siinil lykatavaid aknaid autol, manuaalkasti jne

icon_lol.gif Kümpi.

Ja mis vändaga, ikka nagu Flintstones, jalgadega lükkad hoogu thumbs_up.gif
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 24.04.2019 15:02:05 vasta tsitaadiga

Maagid h00s, su postitus on pudru ja kapsad
tsitaat:

Väga palju on ka muid imelisi uusi featuure, nt 4K HDR

Mis see hetkel teemasse puutub üldse?

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
anubis
HV Guru
anubis

sõnum 24.04.2019 15:08:52 vasta tsitaadiga

FALD võimaldab LCD korral reaalselt terve pildi ulatuses korrektset valgustust tagada (piisava tsoonide arvu korral), tegemist pole mingi võimenduse ega paranduse vaid allikmaterjali tõetruu kujutamisega.

Sellepärast OLED ja eelnevalt ka plasma hinnatud olidki, kuna piksel ise on valgusallikas ja ei vaja taustavalgust mis pildi tumadamaid osi halliks muudab.
tagasi üles
Tõnu Tõukemõnu
HV kasutaja
Tõnu Tõukemõnu

sõnum 24.04.2019 15:11:47 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
Maagid h00s, su postitus on pudru ja kapsad
tsitaat:

Väga palju on ka muid imelisi uusi featuure, nt 4K HDR

Mis see hetkel teemasse puutub üldse?

Ei ole pudru ja kapsad. Lihtsalt tõin välja et see Clearmotion vms on üks featuur lihtsalt. Teisi featuure veel ja rumalamad kasutajad kindlasti keeraks ka HDRi, full array jne välja, lisaks muudaks pildi kusekollaseks. Paljud ju ei talu valkjat või sinakat tooni, hakkavad kohe oksele ja pea valutama icon_lol.gif

Üldiselt sel puhul ma soovitan suurt 75" 720p "pehme kollaka pildiga" telerit, millel 22fps, et olla kindel et oksele ei hakkaks!

Oh, yeah, meelde tuli, millegipärast selliseid ei toodeta.

Tõsisemal toonil rääkides, siis Absoluutselt kõigil neil featuuridel on mõte - üsna üheselt mõistetav, et muuta pilt teravaks, valgustus reaalseks ja kiirus sujuvaks nagu reaalses elus.
Miks peab tv pilt olema kollakam kui reaalne elu ja kiiruses tükeldama icon_idea.gif?
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 24.04.2019 15:15:34 vasta tsitaadiga

Ma ei viitsi sel teemal vaielda, tee oma telekaga mida tahad
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 24.04.2019 15:17:14 vasta tsitaadiga

Ükskõik, kuhu sisse astud ja näed, et telekas käib, on 99% juhtudest värvid põhjas - kõik on punaste nägudega. Inimestele meeldib, kui telepilt on "ilusam" kui elu ise.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
anubis
HV Guru
anubis

sõnum 24.04.2019 15:21:36 vasta tsitaadiga

Mõned kalibreerivad pildi loomulikuks ja üritavad tarbida võimalikult kõrgekvaliteedilist andmevoogu milles seda materjali on võimalikult vähe töödeldud.

Teised keeravad taustavalguse põhja (pilt peab ere olema!), panevad igasugused *motionid peale ja pildiparandused-servateravdused ning värvivõimendused ja naudivad digiboksist kehva allikmaterjali madalale andmevoole taandatud ruudupildist läbi svammi väljapressitud joonisfilmi icon_smile.gif

Lõppeks võib igaüks teha täpselt seda, mis talle huvi pakub. Lihtsalt maitsed ongi erinevad.
tagasi üles
raxz
HV Guru

sõnum 24.04.2019 15:21:48 vasta tsitaadiga

Maagid h00s, kui tahad reaalset elu näha, vaata aknast välja. Kui tahad filmi vaadata, mine kinno (või vaata kvaliteetset filmi kodus true 24fps ekraanil).
Filmi vaadates elad sa sellesse sisse ja kompenseerid elamusega kaadrite puudumise. Sinu keha visuaalne süsteem (aju+silmad?) hakkab kaasa genereerima ja film ei ole katkendlik.
Mõnda aega tagasi ei olnud veel kinodel võimalik näidata 60fps filmi. Praegu ilmselt on enamus kinodes, aga 24fps ei ole veel kusagile suremas.
Lisaks tahab 60fps üle 2 korra rohkem renderdusaega ja jõudlust. Kuna seda kusagil näidata ei olnud, siis seda ka ei tehtud.

Kui oleks olemas 22fps filmid, siis oleks 22fps paneel selle vaatamiseks kõige õigem. Need sitased "pildiparandused" ei tee midagi paremaks.
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 45
tagasi üles
dex
HV veteran
dex

sõnum 24.04.2019 15:28:28 vasta tsitaadiga

Mitte, et ma hakkaks profiga rämedalt vaidlema, aga Raxz, kas Sa vaatad kossu, jalkat võrkpalli samuti ilma vahekaadriteta ja kas väidad, et isegi need on paremad ilma?
Tõnu Tõukemõnu
HV kasutaja
Tõnu Tõukemõnu

sõnum 24.04.2019 15:31:22 vasta tsitaadiga

anubis kirjutas:
Mõned kalibreerivad pildi loomulikuks ja üritavad tarbida võimalikult kõrgekvaliteedilist andmevoogu milles seda materjali on võimalikult vähe töödeldud.

Teised keeravad taustavalguse põhja (pilt peab ere olema!), panevad igasugused *motionid peale ja pildiparandused-servateravdused ning värvivõimendused ja naudivad digiboksist kehva allikmaterjali madalale andmevoole taandatud ruudupildist läbi svammi väljapressitud joonisfilmi icon_smile.gif

Lõppeks võib igaüks teha täpselt seda, mis talle huvi pakub. Lihtsalt maitsed ongi erinevad.

Ma jätsin algusest peale mainimata et kõik need featuurid, parandused jne sobivad hästi, kui vaatad tv-pc ühendades HDMI kaabliga 4K filme (varem FHD filme).
Tava tv on sedavõrd kehva pildiga, isegi "HD" kanalid, et nende puhul tõesti sitast saia ei tee.
Krt isegi need n. ö. "HD" kanalid on kõigest 480x, millele on veidi piksleid juurde pikktud et tuleks 720-le ligilähedane tulemus. Reaalselt FHDs jooksvatest kanalitest pole meil veel haisugi. Aga telerid on ammugi 4K peal ja varsti 8K.

Kanali edastajatel soovitan juba 16K kanalite edastuse peale mõelda, jättes muu sodi vahele thumbs_up.gif Ehk siis jõuavad telerite arengule järgi icon_lol.gif
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 24.04.2019 15:45:50 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Ma jätsin algusest peale mainimata et kõik need featuurid, parandused jne sobivad hästi, kui vaatad tv-pc ühendades HDMI kaabliga 4K filme (varem FHD filme)

Ja sul need hakivad eks kui sul pole ühtegi pildiparandust tööl?
Ma ennem kirjutasin sulle, guugelda 24fps ja 60Hz.
Teleka paneel 24hz peale ja ei mingit hakkimist ega sitta.

tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 24.04.2019 15:49:37 vasta tsitaadiga

kas arvutiga ühendades, eriti kui sisend on markeeritud kui pc või nimetatud kui pc, pildiparandused üldse aktiveeritud on?
mida see philipsi clearmotion 120hz endast muidu tehniliselt kujutab, black frame insertion?

tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 24.04.2019 15:51:57 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
kas arvutiga ühendades, eriti kui sisend on markeeritud kui pc või nimetatud kui pc, pildiparandused üldse aktiveeritud on?
mida see philipsi clearmotion 120hz endast muidu tehniliselt kujutab, black frame insertion?

Täpselt sama asi mis teistelgi, nimi vaid teine
https://www.rtings.com/tv/learn/fake-refresh-rates-samsung-clear-motion-rate-vs-sony-motionflow-vs-lg-trumotion

tagasi üles
raxz
HV Guru

sõnum 24.04.2019 16:20:54 vasta tsitaadiga

dex kirjutas:
Mitte, et ma hakkaks profiga rämedalt vaidlema, aga Raxz, kas Sa vaatad kossu, jalkat võrkpalli samuti ilma vahekaadriteta ja kas väidad, et isegi need on paremad ilma?
Väga ei vaata telekast sporti. Ja kui vaatan, siis tuleb see ilmselt Airplayga ja Apple TV väljund on ilmselt automaatselt 60. Telekast sporti vaadates ma mingit elamust ei saa. Vahepeal käin lives vaatamas.
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 45
tagasi üles
pots4t4j4
HV Guru

sõnum 24.04.2019 18:08:55 vasta tsitaadiga

Ma pole küll näinud, et mu teleka pilt hakiks või kuidagi aeglane oleks kuskil mingit filmi või asja vaadates, äkki ei oska otsida ja tore ongi kui ei saa aru või ei oska näha seda, mingid truemotionid ja asjad on väljas.
Kommentaarid: 490 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 398
tagasi üles
Renka
HV Guru
Renka

sõnum 24.04.2019 18:38:04 vasta tsitaadiga

pots4t4j4, pilt ei hakigi. Lihtsalt mõnele meeldib kui pilt on "sujuvaks" ja "uduseks" tehtud. Kõik need truemotionid jmt asjad kaotavad pildilt detailsust vahepealsete kaadrite interpoleerimisega.
Mulle on otse näkku väidetud, et vähemdetailne pilt ongi parem ja "palju parema kvaliteediga". icon_eek.gif icon_lol.gif Seda siis ühe inimese juures kus katsetasin nii 100Hz mode kui native telekapilti.
Ehk siis kui pildilt on kadunud igasgune mõistlik detailsus mis isegi TV kehva algmaterjali puhul olemas oli siis on tegu parema kvaliteediga järeldasin ma sellest väitest ja rohkem vaidlema ei hakanud icon_smile.gif
Igal juhul oma silmaga pole ma veel näinud ühtegi truemotion vmt lahendust mis päriselt pilti paremaks teeks. Ikka udusemaks ja detailivaesemaks.

Kusjuures päris südamest ajas naerma antud väide. Kui nüüd antud kasutaja viimaseid postitusi lugeda siis on ta tõenäoliselt EMOs oma postituste pärast?
Maagid h00s kirjutas:
Mul paneb loll jutt pea valutama ja okse voolama, kusjuures ojadena icon_razz.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
tofay
HV kasutaja

sõnum 24.04.2019 19:20:18 vasta tsitaadiga

Paljud (odavamad) telerid ei toetagi natiivselt 24fps. Kui film peale panna, peaks teler pildi korraks mustaks viskama ja järgnema info 24hz töörežiimi kohta.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Telerite üldteema vol. 2 (Küsitlus: Kui vana on sinu igapäevaselt enimkasutatav teler?) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 168, 169, 170 ... 400, 401, 402  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.