Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
solution
HV Guru

|
13.12.2008 23:20:22
Dell D630 ülekuumenemine |
|
|
Probleem selles, et mu sülearvuti muutub vägaväga kuumaks. Vahest ka nii kuumaks, et pilt jookseb triibuliseks ning arvuti teeb iseendale restarti. Garantiis olen juba käinud - sealne tehnik vaatas asjad üle ning ütles, et kõik on kombes. Kindluse mõttes vahetas termopasta..mõneks ajaks ~1kuuks oli rahu majas. Arvuti on koguaeg lauapeal, seega õhuliikumine ei ole takistatud.
Sellised temperatuurid ei ole ju normaalsed?
|
|
tagasi üles |
|
 |
_marek
HV Guru

|
13.12.2008 23:56:17
|
|
|
Päris müstilised numbrid jah, mul endal läpakas praegu kaisus voodis tekipeal ja õhuvahetus sisuliselt puudub. Installisin sama programmi omale proovi mõttes ja numbrid sellised:
Conf profiilis (Dell Vostro 1400 - C2D T5470 1,6GHZ)
Korpuse suurus suht sama, niiet õhuvahetus peaks ka enamvähem sama olema.
Kindlasti soovitaks tagasi hooldusesse pöörduda, see asi ei ole normaalne.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Look Right
Anna vin

|
14.12.2008 02:33:46
|
|
|
Väga kahtlane indiid. Enda Dellil olid ka vahepeal üsna kõrged tempid (mängides viskas ka juba resa), kuid ma avastasin, et minul tegi asja hullemaks just temp/ventikate kontrollimise soft I8kfanGUI. Võtsin ventikate kontrollimise maha ning tempid kukkusid kohe mingi 10'C. Aga enne ma ise kakkusin läpakal klaveri pealt ära ja veendusin ka, et vent korralikult ringi käib ning poleks tolmune ega midagi.
Millised olid tempid uue termopastaga (kui sa mäletad)? Sest nagu huvitav on just, et kuu aja möödudes tuli see jama tagasi. Näitab äkki, et viga on siiski termopastas?
_________________ Ehitusprojektid ja konstruktiivsed lahendused HV kasutajatele soodsamalt
M: Zafira A/Astra G põhjakaitse - 30€ |
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru
|
14.12.2008 10:40:13
|
|
|
Eri seeriate ja, veel enam oluliselt erinevate konfide vahel ei saa temperatuure võrrelda ju...
solution-il on nVidia kiibiga, jah? Samas kui _marek-ul on profiili järgi oluliselt vähem soojust tekitav Intel X3100 masinas.
Kas masin on selle skriini tegemisel täiskoormuse all? Kui ei, siis on üsna kahtlane tõesti. Ega jahutust tolmust puhastamata ei jäetud? Protsessori tuumad peaksid jõude seistes olema 44-48c, vähemalt mul on.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
14.12.2008 10:49:01
|
|
|
siLc: Tõenäoliselt ongi nii, et tehnik ei viitsinud seda ventilatioonisüsteemi laiali harutada ja siis tolmust puhastada. Ilma laiali lammutamata seda ummistavat "tolmuvilti" kätte ei saa.
solution: Mine enne remonti tagasi, kui see temperatuur Su arvuti emaplaadi "läbi küpsetab" 8)
|
|
tagasi üles |
|
 |
mrxx
Kreisi kasutaja

|
14.12.2008 10:54:25
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
siLc: Tõenäoliselt ongi nii, et tehnik ei viitsinud seda ventilatioonisüsteemi laiali harutada ja siis tolmust puhastada. Ilma laiali lammutamata seda ummistavat "tolmuvilti" kätte ei saa. |
termopastat ei ole ka võimalik vahetada ilma masinat lahti lammutamast. selle jaoks tuleb samuti palm ja headsink maha võtta.
temperatuuridest nii, et dellil puuduvad kindlad andurid, mille alusel programmid tempe võtavad, nii et neid ei saa eriti tõepähe võtta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
RKsilver_old
HV vaatleja
|
14.12.2008 11:35:20
|
|
|
Teema-algataja mainis, et viskab pildi triibuliseks, mis tõestust sul veel tarvis, et kärsahaisu oleks tunda ?
ma ise olen ka Tahanteada-ga ühel arvamusel, viimase lause poolest
|
|
tagasi üles |
|
 |
mrxx
Kreisi kasutaja

|
14.12.2008 11:56:06
|
|
|
ma ei väida et probleem ei ole jahutuses, võimalik et viimati garantiis käies ei saanud jahutus korralikult peale, või jäi panemata videokaardi chipi ja headsinki vaheline soojusjuht, tänu millele videokaart sureb vaikselt.
kui väideti et vahetati termopasta eelmine kord, siis kindlasti puhastati ka ventilaator. kuna ise tegelen sellega päevast päeva, siis ei ole võimalik kohe kuidagi sellest mööda vaadata.
kui pilt triibuline, siis videokaart õhtal omadega.
masinaga garantisse ja mobo vahetus.
viimati muutis mrxx 14.12.2008 12:02:06, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
14.12.2008 12:02:36
|
|
|
mrxx: Olen piisavalt näinud läppareid, milledel on tehtud kõikvõimalikke termopastade vahetusi, kuid milledel on temperatuur ikkagi "taevas". Ja kui siis ligemalt uuurida, tuleb välja, et ventilatsiooniahtis olevat tolmuvaipa pole keegi välja puhastanud 8)
Siia ritta võib panna läppareid, mis on käinud mitu korda emaplaatide vahetuses, kuid tolmuvaip on täpselt sama, mis seal on kogu aeg olnud. Keegi pole viitsinud vaeva näha sellise primitiivse tegevusega.
Ja väga tihti on ka nii, et ega niisama peale vaadates see tolmuvaip ka näha pole. Selle nägemiseks ja kättesaamiseks tuleb ka ventilatsioonisüsteem laiali lammutada. Ja seda lammutamist ei viitsitagi ette võtta - kui pole näha, siis pole ka
probleemi.
----------------------------------------------------------------------
mrxx: Keegi ei hakka masina emaplaati vahetama, kui omanik ise suured, kõrged temperatuurid tekitab ja siis triibulist pilti näeb, kuna temperatuuri tõttu mõni komponent lolliks läheb
|
|
tagasi üles |
|
 |
mrxx
Kreisi kasutaja

|
14.12.2008 12:18:02
|
|
|
delli arvutite puhul ei ole seal mingit ventilatsioonisüsteemi. on ainult ventilaator ja headsink. kui termopastat vahetad, võtad nii kui nii headsinki maha ja tõmbad selle tolmukorra radika vahelt ära ja ventilaatori puhud läbi, tavaliselt tekivad sinna suured tolmutakistused sisse. antud mudelil ongi kogu jahutussüsteem ventilaator ja headsink ja seal ei tule muud lammutada, kui headsink maha keerata.
minu meelest ei ole arvuti omanik hetkel kuidagi neis kõrgetes temperatuurides süüdi, nagu ta kirjutab et masin laua peal ja hea jahutus tagatud. kuna tal see probleem on juba korra olnud ja eelmisest remondist kasu ei olnud, siis arvatavasti vahetatakse see kord emaplaat ära, kuna nvidia chipiga on viimasel ajal parasjagu probleeme olnud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Look Right
Anna vin

|
16.12.2008 16:43:24
|
|
|
Kodus ise annab ka kuidagi D630 laiali lammutada? Klaveri võtsin pealt ära aga edasi küll kuskilt harutama ei oskaks hakata.
Kui masina põhimõtteliselt pooleks raatsid lammutada, siis küll Käetugi tuleb ära võtta, et jahutusele ligi saada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mrxx
Kreisi kasutaja

|
|
tagasi üles |
|
 |
solution
HV Guru

|
16.12.2008 19:00:43
|
|
|
taikonaut kirjutas: |
Kodus ise annab ka kuidagi D630 laiali lammutada? Klaveri võtsin pealt ära aga edasi küll kuskilt harutama ei oskaks hakata.
Kui masina põhimõtteliselt pooleks raatsid lammutada, siis küll Käetugi tuleb ära võtta, et jahutusele ligi saada. |
Sul garantiid pole? Et ise pead nussima.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Look Right
Anna vin

|
17.12.2008 15:23:20
|
|
|
Mingi pool aastat vana isend. Hooldusesse viin, siis plekin ikka ise ju puhastamise eest.
_________________ Ehitusprojektid ja konstruktiivsed lahendused HV kasutajatele soodsamalt
|
tagasi üles |
|
 |
solution
HV Guru

|
17.12.2008 22:07:31
|
|
|
Mingi pool aastat vana isend. Hooldusesse viin, siis plekin ikka ise ju puhastamise eest. |
Lähed sinna ütled, et ülekuumenemisega probleeme. Kui lahti võtavad peavad niivõinaa puhastama ju
|
|
tagasi üles |
|
 |
Look Right
Anna vin

|
19.12.2008 14:26:11
|
|
|
Aga kui kähku umbes see tolmumatt jahutuse ära ummistab? Poole aastaga või on ikka kauem?
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru
|
19.12.2008 15:56:35
|
|
|
Aga kui kähku umbes see tolmumatt jahutuse ära ummistab? Poole aastaga või on ikka kauem? |
Oleneb ju kui tolmuses keskkonnas kasutada. Endal puhusin radikat ilma lahti võtmata iga paari kuu tagant läbi ning temperatuuriprobleeme ei ole.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Look Right
Anna vin

|
21.12.2008 13:20:30
|
|
|
No ma olen võtnud kasutusele ühe vineerplaadi, mis on läpaka all , kui läpakas süles on. Otse kuskil teki peal vms ei leba üldse. Seega nagu väga tolmune keskkond ei ole. Ise olen ka üritanud siiski läbi puhuda, et vähem tolmune oleks.
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
21.12.2008 13:35:42
|
|
|
taikonaut: Polegi iga kord ilmtingimata vaja, et tolmuvirn otse läppari all oleks. Läppar suudab ka õhus olevat tolmu piisavalt kokku koguda. Eriti veel siis, kui vent täie kiirusega ringi uhab.
|
|
tagasi üles |
|
 |
flake
HV veteran
|
22.12.2008 10:49:59
|
|
|
minu dellil oli sama jama.. videokiip põles läbi, vahetati ja paar kuud peale seda hakkas masinat jõle kuumaks viskama ning video erroreid andma paar korda. Nüüd sai arvuti Maxi antud, need testisid seda seal, tegid diagnostika ja vahetasid pasta. Loodame et probleem lahenes kenasti. Arvuti rändab õega koos Portugali aastaks ja ma ei taha et sellega seal midagi taolist juhtub
_________________ ..||.. |
|
tagasi üles |
|
 |
solution
HV Guru

|
23.12.2008 00:00:12
|
|
|
flake kirjutas: |
minu dellil oli sama jama.. videokiip põles läbi, vahetati ja paar kuud peale seda hakkas masinat jõle kuumaks viskama ning video erroreid andma paar korda. Nüüd sai arvuti Maxi antud, need testisid seda seal, tegid diagnostika ja vahetasid pasta. Loodame et probleem lahenes kenasti. Arvuti rändab õega koos Portugali aastaks ja ma ei taha et sellega seal midagi taolist juhtub  |
Noh...ütleme nii, et mul sama asi. Eestis ei asu, ning kodus käin harva...ja pole aegagi selliste asjadega tegeleda. Tõstan seal korralikku kära seekord, enne seda kirjutan ka kirja DELL baltikusse.
|
|
tagasi üles |
|
 |
fallout3
Kreisi kasutaja
|
24.12.2008 12:00:47
|
|
|
Mul D620 (Core Duo T2400) umbes sama jamaga - niisama vaikselt istudes püsib temperatuur kuskil 40-50 kraadi juures, aga kui vähegi millegagi tegeleda, kasvõi firefoxiga 4-5 tabiga istudes tahab temperatuur vähemalt 60-70 kraadini minna, vahel ka 80 ja nõks peale. Erilist vahet ei ole märganud laua peal hoidmise või voodi peale unustamise vahel. Peal on ka Notebook Hardware Control, mis hoiab prose enamasti 0,99 GHz peal, ja läbi mille CPU ja HDD temperatuuri näha.
Oskab keegi öelda, kas Dell garantii poole pealt nurisema hakkab, kui see ise lahti võtta ja eeldatav vildikiht ära koristada? Või kui mingi detail lõpuks otsad peaks andma, kas siis Next Business Day garantii (ostetud väljaspool Eestit) midagi korvab ka, või jään ise kulusid kandma?
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
VR53
HV Guru

|
25.12.2008 02:04:03
|
|
|
laurx kirjutas: |
solution, delli tehasegarantii on ülemaailmne. tag i alusel tehakse suvalise volitatud esindaja juures sul asjad korda. |
Mitte kõikidel arvutitel, Latitudel on küll. Kuid Studio ja Inspiron on regioonide kaupa.
_________________ Uued Lenovo sülearvutid: www.lenovoarvutid.ee
Sülearvuti ekraan katki? www.displayseek.com |
|
tagasi üles |
|
 |
solution
HV Guru

|
29.12.2008 19:15:09
|
|
|
VR53 kirjutas: |
laurx kirjutas: |
solution, delli tehasegarantii on ülemaailmne. tag i alusel tehakse suvalise volitatud esindaja juures sul asjad korda. |
Mitte kõikidel arvutitel, Latitudel on küll. Kuid Studio ja Inspiron on regioonide kaupa. |
Tänud!
Probleem on suhteliselt piinav, kuna läpakas on lihtsalt tuliKUUM. Tegin ka paar testi lasertermomeetriga, tulemused järgmised:
Speedfan näitas arvutis selliseid numbreid:
Spoiler 
2DELL'i (üks on Inteli videoga) - temaga pole probleeme esinenud. Temp korras
Spoiler 
Mõõdetud volume ja power nupu piirkonnas:
Spoiler 
Inteli videoga läpakal samast kohast mõõdetuna:
Spoiler 
Prose radikas on 53C!!!
Spoiler 
Alt:
Spoiler