Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Markos
HV veteran
|
06.05.2016 08:53:18
|
|
|
Sai pullipärast xpeonology xenserveri peale ära virtualiseeritud. Paraku nagu nende vabavarastega ikka, gnoboot'i arendus on vahepeal soiku jäänud ja DSM5.0 on lagi, ka 5.1, ega 5.2 ei lähe, 6'st rääkimata. ESX'i vendadel on elu muidugi lillelisem.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
15.05.2016 13:00:28
|
|
|
Sai siis endale üks DS916+ 8GB kah juurde vôetud, nüüd vaja veel käima joosta ja data vana pealt ära migreerida.
Mis selleks kôige môistlikud viis oleks?
Rsync? Shared folder sync? Midagi kolmandat?
Üldiselt tundub N3710 palju kiirem olevat kui D2700, vaatamata palju madalamale taktile, lisaks siis veel HW crypto ning 4K transcoding.
Vôrgu koha pealt muidugi erilist vahet pole, 1Gbit/s pole kummagi jaoks mingi probleem, samuti 2x1Gbit/s üle LAG'i.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Osiris
HV Guru

|
16.05.2016 10:36:24
|
|
|
Seni olen ma oma synodele pannud sisse sobivate parameetritega kingstoni mälud ja töötab kui kellavärk.
viimati muutis Osiris 16.05.2016 10:57:11, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
16.05.2016 10:46:43
|
|
|
Betamax, hetkel mitte, pole ka kuulda olnud et selle aastanumbri sees tuleks, samas mina kaaluks alternatiivina DS916+ 8GB mudelit (Ise olin sama dilemma ees).
Saad võimsama CPU ja rohkem mälu, küll aga 2 LAN porti vähem ja ühe kettasloti.
Ise olen muidu kasutanud neis Cruciali mälusid ja olen Taimingud ja Mhz matchinud, tehase poolt tulevaga...ei pea tingimata Synology enda branditud mälu olema (see muidugi annab kindluse, et kindlasti töötab, samas hind on 2-3x kallim)
Ketastena olen kasutanud ainult WD Red`e, siiani on 0 failuret olnud.
Uus karp sai seekord juba võetud Max mäluga, mis toetatud on...see paarkümmend eurtsi hinnavahet sama kasti 2GB mudeliga poleks ära tasunud.
Mälu koha pealt tasub muidugi Synology enda foorumit kaevata, sinu puhul siis seda teemat:
https://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?f=26&t=93519
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
viimati muutis Etz 16.05.2016 10:49:33, muudetud 2 korda |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
16.05.2016 10:46:50
|
|
|
Etz kirjutas: |
Uus karp sai seekord juba võetud Max mäluga, mis toetatud on...see paarkümmend eurtsi hinnavahet sama kasti 2GB mudeliga poleks ära tasunud. |
Tänud lingi eest. Kas on kusagil võimalik endale ise sobivate parameetritega DiskStation konfida või ostsid lihtsalt etema müügis olnud konfiga karbi?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
16.05.2016 10:50:55
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Uus karp sai seekord juba võetud Max mäluga, mis toetatud on...see paarkümmend eurtsi hinnavahet sama kasti 2GB mudeliga poleks ära tasunud. |
Tänud lingi eest. Kas on kusagil võimalik endale ise sobivate parameetritega DiskStation konfida või ostsid lihtsalt etema müügis olnud konfiga karbi? |
DS916+ on mudel, mida müüaksegi lihtsalt kahes konfiguratsioonis, ehk siis antud juhul ostsin etema müügis olnud konfiga karbi.
https://www.synology.com/en-global/products/DS916+
Ma jooksutan nende otsas VM`e kah, nii et mälu pole kunagi ülearu
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
16.05.2016 10:53:05
|
|
|
OK. Sealt foorumiteemast lugedes tundub, et peabki vist Kingstoni mälusid eelistama, sest nendega on siiani kõigil postitanutel töötanud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
16.05.2016 10:58:01
|
|
|
OK. Sealt foorumiteemast lugedes tundub, et peabki vist Kingstoni mälusid eelistama, sest nendega on siiani kõigil postitanutel töötanud. |
No ühel on konkreetne fail olnud sellega, et 4GB DIMM`i asemel on 8GB DIMM`i sinna toppinud ja konstanteerinud fakti, et ei tööta.
Üldiselt minu tähelepanek erinevate tootjate NAS`idega on see, et isegi kui on Single Slot kast, siis taimingid ja takt on küllaltki olulised (BIOS suhteliselt hard-coded) ja kui on öeldud, et max on 2+4 siis ei maksa eriti loota, et 2+8 või 4+4 seal töötaks...
|
tagasi üles |
|
 |
Osiris
HV Guru

|
16.05.2016 10:59:05
|
|
|
OK. Sealt foorumiteemast lugedes tundub, et peabki vist Kingstoni mälusid eelistama, sest nendega on siiani kõigil postitanutel töötanud. |
No ühel on konkreetne fail olnud sellega, et 4GB DIMM`i asemel on 8GB DIMM`i sinna toppinud ja konstanteerinud fakti, et ei tööta.
Üldiselt minu tähelepanek erinevate tootjate NAS`idega on see, et isegi kui on Single Slot kast, siis taimingid ja takt on küllaltki olulised ja kui on öeldud, et max on 2+4 siis ei maksa eriti loota, et 2+8 või 4+4 seal töötaks... |
Konkreetselt kogemus kahe mudeliga - DS416+ millel sees 2GB asemel 8GB ja töötab. Teine on DS2415+ millel 6GB asemel sees 16GB ja kah töötab ja mõlemad oskavad ära kasutada kõike mälu ka.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
16.05.2016 10:59:50
|
|
|
PCman kirjutas: |
Konkreetselt kogemus kahe mudeliga - DS416+ millel sees 2GB asemel 8GB ja töötab. Teine on DS2415+ millel 6GB asemel sees 16GB ja kah töötab ja mõlemad oskavad ära kasutada kõike mälu ka. |
DS416+
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
16.05.2016 11:23:53
|
|
|
Ma arvan, et esialgu testin mõne sülearvuti mäluga erinevad kombinatsioonid läbi. Mittesobivuse korral lihtsalt ei boodi tõenäoliselt. Seega, kui boodib, siis järelikult ka töötab
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
16.05.2016 11:27:18
|
|
|
Ma arvan, et esialgu testin mõne sülearvuti mäluga erinevad kombinatsioonid läbi. Mittesobivuse korral lihtsalt ei boodi tõenäoliselt. Seega, kui boodib, siis järelikult ka töötab  |
Memtesti saad kah jooksutada...
Logi puristatakse pärast: /var/log/memtester.log
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
16.05.2016 12:05:51
|
|
|
Huvitav, kas seal seda ei saa juhtuda, et kui tahad Synology käest mingi anomaalia puhul supportit saada (eriti kui on veel garantiiline pill), siis taolise omaloomingu avastamisel saadetakse pehmelt puu taha?
Pole seda "peenikest teksti" neil nii põhjalikult lugenud. Et mida seal mitte bränditud mälude kasutamise kohta öeldakse.
Meenus lihtsalt taoline keiss "suurte serverite" maailmast, kus vmware support keeldus koostööst enne, kui masinas olid mitte originaalmälud välja vahetatud. Mis sellest, et probleemi olemus ei olnud üldse mäludega seotud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
16.05.2016 12:06:56
|
|
|
warwas kirjutas: |
Huvitav, kas seal seda ei saa juhtuda, et kui tahad Synology käest mingi anomaalia puhul supportit saada (eriti kui on veel garantiiline pill), siis taolise omaloomingu avastamisel saadetakse pehmelt puu taha?
Pole seda "peenikest teksti" neil nii põhjalikult lugenud. Et mida seal mitte bränditud mälude kasutamise kohta öeldakse.
Meenus lihtsalt taoline keiss "suurte serverite" maailmast, kus vmware support keeldus koostööst enne, kui masinas olid mitte originaalmälud välja vahetatud. Mis sellest, et probleemi olemus ei olnud üldse mäludega seotud. |
Well, siiani pole mul igatahes keeldutud...need paar korda, mis nende suppordiga on tegemist teha tulnud...
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
16.05.2016 12:27:00
|
|
|
Üldiselt minu tähelepanek erinevate tootjate NAS`idega on see, et isegi kui on Single Slot kast, siis taimingid ja takt on küllaltki olulised (BIOS suhteliselt hard-coded) ja kui on öeldud, et max on 2+4 siis ei maksa eriti loota, et 2+8 või 4+4 seal töötaks... |
täiesti toimib, sai mingi hetk ka DS1515+ uuritud ja seal on sees ketaste pool siseküljel 2GB ja tühi mäpupesa korpuse sees välisküljel. Sestap pandi supportedisse kirja 2+4GB sest mugavalt lisatav on välisküljel 4GB.
Samas youtubes kõik olemas, vennad tegid natuke peenikest näputööd ja said ilusti ka siseküljele läbi plekist korpuse ava, vaikselt meelitades selle 2GB välja vahetada sarnase 4GB vastu ehk 2x4 töötab ilusti.
pesadel ei ole üldiselt erinevat mälumahu piirangut.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
16.05.2016 12:44:16
|
|
|
indrekp, ma ei rääkinud ainult Synology kontekstis.
Mul oli siin paar Thecuse kasti, mis töötasid ainult asümmeetrilise mälu konfiguratsiooniga ja ainult sedapidi nagu tootja oli ette näinud...
Enne seda muidu arvasin samamoodi, et vahet ju pole.
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
16.05.2016 13:01:22
|
|
|
warwas kirjutas: |
Huvitav, kas seal seda ei saa juhtuda, et kui tahad Synology käest mingi anomaalia puhul supportit saada (eriti kui on veel garantiiline pill), siis taolise omaloomingu avastamisel saadetakse pehmelt puu taha? |
Mälu lisamise/muutmise kohapealt ei oska ütelda.
Küll aga on mu Synology andnud ühel hetkel naljaka errori (unmountis kettad). Mille peale Synology support arvas nii: "We found some 3rd party package have been installed in the DiskStation, we can't guarantee the 3rd-party will work or harm system, if you install the 3rd-party software like ipkg or packages not provided from Synology officially, we will suggest to remove them and reboot DiskStation, then see if same issue, thanks."
|
|
tagasi üles |
|
 |
taavi
HV veteran
|
|
tagasi üles |
|
 |
indu
HV veteran

|
24.05.2016 14:12:08
|
|
|
Tere.
Tahtsin täna mail serverit proovida aga package centri all haigutab tühjus. Kellelgi hetkel sama probleemi pole ?
Endal nii töö juures kui ka kodus sama probleem.
_________________ http://www.lossirestoran.eu/ |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
24.05.2016 14:21:20
|
|
|
indu kirjutas: |
Tere.
Tahtsin täna mail serverit proovida aga package centri all haigutab tühjus. Kellelgi hetkel sama probleemi pole ?
Endal nii töö juures kui ka kodus sama probleem. |
Just vaatasin, tundub olevat mingi kala nende serveriga...see on täiesti orbiidilt kadunud...
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
24.05.2016 14:52:01
|
|
|
Küsimus, Syno viskas teate et "Volume ... has crashed". Üksik ketas, JBOD, rohkem neid NAS's polegi.
S.M.A.R.T. näitas et 1 sektori lugemis viga, samas oma testides tunnistab ta ketta Normal olevaks.
fsck.ext4 tunnistas ka failisüsteemi korrektseks ja terviklikuks.
Saan ma nüüd mingi mingi nipiga selle Volume ka vahepeal terveks uuesti tunnistada? Hetkel on tema tunnuseks "Crashed".
Või ainuke võimalus ongi backup-reset-restore?
Ketta üritan millalgi RMA'sse saata, kohalik garantii just lõppes...
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
24.05.2016 18:09:42
|
|
|
Kui on peegel, siis uus ketas sisse ja paned repair ja korras.
|
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
24.05.2016 22:18:49
|
|
|
SilQ, äkki loeks enne vastamist?
>> Üksik ketas, JBOD, rohkem neid NAS's polegi.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
tagasi üles |
|
 |
kjmrc
Kreisi kasutaja

|
25.05.2016 00:00:08
|
|
|
Küsimus - DS216se on application "web station" - mida see endast kujutab täpsemalt ning mida ta võimaldab mulle?
|
|
tagasi üles |
|
 |
|