Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
painkillah
HV Guru

|
04.01.2016 11:52:16
|
|
|
Esimesel pildil ju näha, et First boot device on usb-hdd, second boot device cdrom ja third boot device on usb-fdd. Äkki paneks First boot deviceks lihtsalt HDD (võimisiganes seal valik on), ja seejärel ka siis Hard disk boot priority paika ajada vastavalt mis kettal os ja mbr peaks olema.
_________________ www.oggym.ee // OG Gym // Pärnu, Roheline 74
See pole politsei ei poltergeist, mis turvased on teinud meist,
vaid vabaduse illusioon, mis mõnel mehel lõpu toond. |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
04.01.2016 11:56:42
|
|
|
esimesel pildil on usb hdd. cd rom ja usb fdd..
teisel pildil on HDD prioriteet, kus on näidatud nii kingstoni ssd, kui ka usbi otsas tolgendav fläss draiv.
tahad usbilt buutida, paned teisel pildil oma fläss draivi esimeseks ja esimesel pildil paned esimeseks HDD..
see bios loeb USB pulgad ketaste hulka
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
tagasi üles |
|
 |
metskotkas
HV kasutaja

|
04.01.2016 19:31:30
|
|
|
Lihtsalt ei viitsinud pildi tegemise hetkeks muuta prioriteeti. Olen proovinud ka HDD esimeseks. Hetkel USB-HDD esimene prioriteet lihtsalt sellepärast, et üldse wini sisse saaks, läbi pulga..
Ja miks üldse peaks olema mul bootmanager teisel kettal? OS on SSD'l. Teine terane ketas on lihtsalt failide hoidmiseks.
Hiljem loen laurx eelmist posti uuesti, hetkel kiire, põikasin korraks arvutist läbi (:
_________________ “We hardly ever realize that we can cut anything out of our lives, anytime, in the blink of an eye.” |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
04.01.2016 19:35:18
|
|
|
tsitaat: |
Ja miks üldse peaks olema mul bootmanager teisel kettal? OS on SSD'l. Teine terane ketas on lihtsalt failide hoidmiseks.
|
ei peakski aga sul on.
sedasi saab juhtuda siis kui sa ostsid masina algselt kõvakettaga, tehnik pani ketta sata_0 i ja installis. sina panid SSD juurde mingisse järgmisse porti, viskasid installiplaadi sisse ja tegid puhta installi. 0 kettale tehtid bootmanager ja install ise tehti 1 kettale.
mina teen selle pärast mitmete ketastega masinatele uut installi nii, et füüsiliselt korjan teised kettad tagant.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
tagasi üles |
|
 |
metskotkas
HV kasutaja

|
04.01.2016 21:46:27
|
|
|
laurx kirjutas: |
tsitaat: |
|
ei peakski aga sul on.
sedasi saab juhtuda siis kui sa ostsid masina algselt kõvakettaga, tehnik pani ketta sata_0 i ja installis. sina panid SSD juurde mingisse järgmisse porti, viskasid installiplaadi sisse ja tegid puhta installi. 0 kettale tehtid bootmanager ja install ise tehti 1 kettale.
mina teen selle pärast mitmete ketastega masinatele uut installi nii, et füüsiliselt korjan teised kettad tagant. |
Kasti ostsin SSD'ga, ise panin terase ketta juurde.. Aga formattinud olen küll korra.
EDIT: Tõstsin ketaste SATA asetsused ümber. HDD oli tõesti enne SSD'd.
https://www.youtube.com/watch?v=ffQRcXSNh5k Biose menüü selline muidu
_________________ “We hardly ever realize that we can cut anything out of our lives, anytime, in the blink of an eye.” |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
metskotkas
HV kasutaja

|
04.01.2016 22:00:51
|
|
|
kontrolli millegagi, kas kingstoni peal on installikas alles, kui on, jäta masinasse ainult see kingston ja tee need fixboot käsud mida siin enne pakuti. |
Kuidas ma kontrollin seda (:
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
05.01.2016 14:48:36
|
|
|
karusloom kirjutas: |
igaks juhuks kysin, et ega juhuslikult süsteemi kettale ei saanud linnukest aknasse "compress this driveto save disk space". Kui sinna sai linnuke siis ketas teise masina külge ja ketta sätete all tuleks sealt linnuke eemaldada. |
See pole seni seganud.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
metskotkas
HV kasutaja

|
05.01.2016 18:36:24
|
|
|
mingi live linuks võiks sind aidata selles osas. sama asjaga saad vajadusel oma olulised andmed välja kopeerida teisele kettale ja peale seda teed lihtsalt uue installi. |
Mismõttes installikas? Ma olen ju praegusel hetkel reaalselt selle kingstoni peal olevas winis sees. Lihtsalt USB pulk peab ka sees olema
Jällegi, hiljem kui aega tekib, proovin eespool laurx'i soovitust.
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
05.01.2016 20:02:52
|
|
|
Märt., tegelikult segab. |
Ei vaidle su'ga, lihtsalt endal on seni korras olnud, seda viga on olnud 3 korda, korra oli mälu viga, korra suri ketas ja korra tuli SATA pesades ringi tõsta. IDE puhul pidi buutiv ketas olema kas 5 või 6 pesa.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
tagasi üles |
|
 |
metskotkas
HV kasutaja

|
05.01.2016 22:23:15
|
|
|
puder ja kapsad.. |
MA vaatan ka jah.
Error on see mis eespool kirjutasin(süsteem ei leia wini.....). Ja Kingstoni peal olevasse OS'i saan ainult siis, kui win10 pulk sees. Sealt tegin repair windows - startup fix (vms) peale diagnoosi lasi wini sisse ja nii ongi. Ilma pulgata endiselt error ees, aga kui pulk masinas, siis buudid kenasti wini. Winis olles, kui pulk eemaldada, hangub arvuti.
jällegi pole hetkel kahjuks aega -.-
|
tagasi üles |
|
 |
karusloom
HV kasutaja
|
05.01.2016 23:27:55
|
|
|
uut installi ei tee kuna .....? See on lihtsalt küsimus kuna mul endal on juba sportlik uudishimu ja soov seda masinat ise näppida või kuulda lahenduse käiku.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
karusloom
HV kasutaja
|
05.01.2016 23:44:22
|
|
|
a miks seda uuesti installima peaks? tuleb lihtsalt õigel kohal buut ära fixida.. kuna teema on pikalt lahti, võib algatajale format parimaks ravimiks osutuda.. suure tõenäosusega põhjustas selle pulgajama see esimene fix mis tehti ja nihu läks. |
Olen täiesti nõus, aga praeguseks tundub, et liiga palju eri fixe on juba läbi lastud ning tabelite õigeks ajamine ning veendumine, et miskit üleliigset neis ei sisaldu tundub kergelt mõttetu, seda enam kui tegemist on suht uue paigaldusega ning miskit erilist omanäoliseks kohandamist ei ole tehtud. Just my point of view.
|
|
tagasi üles |
|
 |
metskotkas
HV kasutaja

|
06.01.2016 00:30:07
|
|
|
uut installi ei tee kuna .....? See on lihtsalt küsimus kuna mul endal on juba sportlik uudishimu ja soov seda masinat ise näppida või kuulda lahenduse käiku. |
Vot sellepärast juba ei tee, et endalgi on huvi, et mis lahendus on. Kindlasti saab kuidagi asja lahendada!? (:
..seda enam kui tegemist on suht uue paigaldusega ning miskit erilist omanäoliseks kohandamist ei ole tehtud. Just my point of view. |
Kas nüüd just väga uus paigaldus...ja midagi ikka on omajärgi ka timmitud. Kunagi olin küll seda meelt, et kui miski vussi läks, tegin pikalt mõtlemata formati Aga seekord ei tahaks nõnda talitada.
Sellessuhtes, et arvutit saan ju kasutada, ainult pulk peab sees olema. Otseselt ei sega ka...aga huvi muudkui kasvab
a miks seda uuesti installima peaks? tuleb lihtsalt õigel kohal buut ära fixida.. kuna teema on pikalt lahti, võib algatajale format parimaks ravimiks osutuda.. suure tõenäosusega põhjustas selle pulgajama see esimene fix mis tehti ja nihu läks. |
Mismõttes esimene fix? Nii kui bioses default settingud panin, oli bootmgr missing. Siis proovisin pulga abil repair teha(tundus loogiline tegevus) ja sealt koheselt pulga peale jäingi. Hiljem cmd's neid fixmbr (ja midagi oli veel..) tehes sain selle uuema errori, et ei leia wini. Eks oma rumalusest tuleb õppida.
Nüüd on siis natuke aega, aga pole jällegi viitsimist :/ Peaks nagu varsti põhku pugema.
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
06.01.2016 16:47:22
|
|
|
Teised kettad küljest ja ssd-le repair?
|
tagasi üles |
|
 |
MrAndu
HV kasutaja

|
06.01.2016 16:58:43
|
|
|
metskotkas,
käsurealt:
1. igaks juhuks uuesti:
bootsect /nt60 C:
2. boot failid:
bcdboot c:\windows /s c: /f ALL
siis ka ei tule pulgata üles?
_________________ Ma pole mingi spetsialist kuigi võiks ju olla... |
|
tagasi üles |
|
 |
metskotkas
HV kasutaja

|
10.01.2016 11:37:09
|
|
|
Hiljem proovingi, et võtan teise ketta küljest.
Bootsect nt60 sai proovitud. Teist käsku ei.
Täna on hiljem aega...proovin (:
EDIT: Täna siis oli aega ja võtsin probleemi ette. Etteruttavalt ütlen ära, et enam pole pulka vaja
Mis ma tegin -
* Võtsin teise ketta tagant ja jäi ainult OS ketas.
* Bootisin USB pulga pealt win installi - repair my computer.
* Valisin command prompt ja sisestasin käskluse bootsect /nt60 C:
* Peale seda startup fix
* Ja korras!
Alguses proovisin kohe startup fixi teha, aga andis errori, et ei saanud parandada. Siis tegingi Cmd's selle bootsect käsu ja peale seda startup fix töötas.
Päris täpselt aru ei saa mis juhtus. Aga natuke targemaks sain küll (: Aitäh kõigile, kes võtsid vaevaks probleemi süveneda ja endapoolsete ideedega aidata
YAY!
|
tagasi üles |
|
 |
|