Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Pentaxi arutelu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 81, 82, 83 ... 87, 88, 89  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
TeaMeTzu
HV veteran

sõnum 24.10.2014 21:24:59 vasta tsitaadiga

Ei, teoreetiliselt olen aru saanud. Kui tahan, et fookuskaugus oleks väiksem peab olema ava suurem ja vastupidi. Aga ma ei saa aru, millal kasutada vahepealseid numbreid. Mina olen siiani ainult kõige suuremat ava kasutanud ja noh ma ei tea, pildid on normaalsed icon_rolleyes.gif ?

4M

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 24.10.2014 21:51:52 vasta tsitaadiga

Ma kasutan umbes kogu aeg avarezhiimi ja põhiliselt selleks et muuta just sedasama teravussügavust. Kui tahad maksimumteravust ja valgust piisab siis reeglina paar astet ava kinni, kui aga pildid on normaalsed siis lähtudki ainult sügavuse vajadusest.

Sõltuvalt objektiivist peab silmas pidama et täisaval, millega toimub fokusseerimine ja kinnisemal millega reaalselt pildi teed, võib fookuse kaugus erineda.

degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 25.10.2014 08:37:28 vasta tsitaadiga

Kui pildid on normaalsed ja sa ise rahul oled on kõik hästi.
Ise kasutan aastaid järgmist meetodit: kõigepealt ISO (vastavalt valgusoludele), seejärel ava (ava prioriteet) ning säri kompensatsioon (+0.3 vaikimisi)

Palju olulisem on hetke jäädvustamine, kui fototeooria ja konventsionaalne lähenemine sellele.
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 26.10.2014 15:33:28 vasta tsitaadiga

TeaMeTzu kirjutas:
Ei, teoreetiliselt olen aru saanud. Kui tahan, et fookuskaugus oleks väiksem peab olema ava suurem ja vastupidi. Aga ma ei saa aru, millal kasutada vahepealseid numbreid. Mina olen siiani ainult kõige suuremat ava kasutanud ja noh ma ei tea, pildid on normaalsed icon_rolleyes.gif ?

4M

Teravussügavus icon_exclaim.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
TeaMeTzu
HV veteran

sõnum 26.10.2014 21:22:21 vasta tsitaadiga

1dumbpcuser kirjutas:
TeaMeTzu kirjutas:

4M

Teravussügavus icon_exclaim.gif

Ära pikka viha pea icon_biggrin.gif.

4M

jackstick
HV vaatleja

sõnum 01.11.2014 23:35:53 vasta tsitaadiga

Tekkis selline küsimus, kuidas saab kaamerat (Pentax k-50) nii seada, et saaks pärast iga pilti kohe säriaega ja ava muuta. Mul, millegi pärast see nii, et lubab kontrollratastega pärast klõpsu tegemist antud seadeid uuesti muuta ainult siis, kui olen kas galerii avanud või iso seadete vahelehe või lihtsalt menüü, ning siis tagasi nö. pildistamisrežiimi.
tagasi üles
Valvejoodik
HV veteran
Valvejoodik

sõnum 02.11.2014 01:13:41 vasta tsitaadiga

Kas see mitte nii ei peakski töötama (et saab kohe valida)? Proovi algseaded taastada.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 15
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 02.11.2014 04:38:56 vasta tsitaadiga

Pentaxiga igasugune kokkupuude puudub, kuid kas ei või probleem tuleneda sellest, et oled valinud mingi sellise võtterežiimi, mis eeldab mitme järjestikuse kaadri tegemist samade või ette antud ulatuses automaatselt muudetavate seadetega? Nagu näiteks kahveldus, hdr või panoraamirežiim vms? Kujutan ette, et sellisel juhul võib meenüüsse minek seeria ära katkestada ja lubada taas uusi seadeid määrata, kuid seeria sees lastakse automaatselt enne seeria algust kindlaks määratud seadetega ja kasutaja ise jooksvalt seadeid muuta ei saa.
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 02.11.2014 14:50:21 vasta tsitaadiga

jackstick kirjutas:
Tekkis selline küsimus, kuidas saab kaamerat (Pentax k-50) nii seada, et saaks pärast iga pilti kohe säriaega ja ava muuta. Mul, millegi pärast see nii, et lubab kontrollratastega pärast klõpsu tegemist antud seadeid uuesti muuta ainult siis, kui olen kas galerii avanud või iso seadete vahelehe või lihtsalt menüü, ning siis tagasi nö. pildistamisrežiimi.

mäsasja. mis režiimis sa pidlistad? Sellist asja nagu pole küll kohanud icon_rolleyes.gif Olen pildistanud nii K-50 kui K-500, K-5, K-7 ja K10D-ga.

tagasi üles
jackstick
HV vaatleja

sõnum 03.11.2014 13:42:13 vasta tsitaadiga

namstoop kirjutas:
jackstick kirjutas:

mäsasja. mis režiimis sa pidlistad? Sellist asja nagu pole küll kohanud icon_rolleyes.gif Olen pildistanud nii K-50 kui K-500, K-5, K-7 ja K10D-ga.

Tegin väikse selgitava video sellest, vabandan portrait formaadi pärast.. https://www.youtube.com/watch?v=tNWmA9m3zpY&list=UUNRUQ5Ib_80PF6RQrP6If-w
Uuendasin veel firmaware ka k-50l viimane versioon 1.02, mis samuti ei parandanud probleemi.
Režiimiks manual.
tagasi üles
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 03.11.2014 14:11:23 vasta tsitaadiga

jackstick kirjutas:
namstoop kirjutas:
jackstick kirjutas:

Tegin väikse selgitava video sellest, vabandan portrait formaadi pärast.. https://www.youtube.com/watch?v=tNWmA9m3zpY&list=UUNRUQ5Ib_80PF6RQrP6If-w
Uuendasin veel firmaware ka k-50l viimane versioon 1.02, mis samuti ei parandanud probleemi.
Režiimiks manual.

Lülita pildi eelvaade välja või sea pikemaks (näiteks 3 sekundit)
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
jackstick
HV vaatleja

sõnum 03.11.2014 14:18:53 vasta tsitaadiga

pacho kirjutas:
jackstick kirjutas:
namstoop kirjutas:
jackstick kirjutas:

Režiimiks manual.

Lülita pildi eelvaade välja või sea pikemaks (näiteks 3 sekundit)

Proovisin, ei muuda midagi. Ei tohiks ju objektiivist ka oleneda.
Ehk tuleb lihtsalt Fauni Kaubandusega ühendust võtta ja aparaat garantiisse saata?
tagasi üles
puer
Kreisi kasutaja
puer

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.11.2014 14:22:43 vasta tsitaadiga

jackstick, garantiisse jah
Kommentaarid: 53 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 47
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 03.11.2014 14:26:13 vasta tsitaadiga

On sel aparaadil särikahvelduse võimalus? Lülita seda sisse ja välja ja vaata mis muutub.
Kas praegu saab pärast x pildi tegemist seadeid muuta? Kui jah siis kas pärast seda saab igal pildil või tuleb jälle x võtet teha?

namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 03.11.2014 14:31:14 vasta tsitaadiga

jackstick kirjutas:
namstoop kirjutas:
jackstick kirjutas:

Režiimiks manual.

kuna ma isiklikult seda info-screeni ei salli, siis ma seda ei kasuta. K-50 peaks ju olema ka võimalik välja lülitada, et see pärast pildistamist ette ei tule. Vaata, mis siis juhtub.

tagasi üles
jackstick
HV vaatleja

sõnum 03.11.2014 16:26:55 vasta tsitaadiga

Okei, leidsin lõpuks mingi lahenduse. Võtterežiim oli seatud single frame shooting peale, muutsin selle continuous shootinguks ning nüüd saan muuta seadeid peale iga pilti, kuid kas ma peaks saama seadeid muuta ka singe frame shootingus, pärast iga pilti?

elukaz, särikahveldus võimaldab ka muuta pärast iga kolme pilti aga mitte näiteks pärast üht või kaht. Single framega ei luba ikka muuta, või äkki ta ei ole ette nähtudki?
namstoop, infoscreeni peitmine ei muuda midagi, seda saab küll välja lülitada, aga siiski ei muutu sellest midagi.
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 03.11.2014 19:23:19 vasta tsitaadiga

Peaks saama seadeid muuta iga kaadri järel ka single frame korral. Eriti just siis!
Pane mõni pilt üles, ehk on EXIFis kirjas, mis imeseaded need on, mis end muuta ei lase.
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
Valvejoodik
HV veteran
Valvejoodik

sõnum 03.11.2014 20:25:21 vasta tsitaadiga

Samas ega continious režiim midagi halba ei ole. Kui ei viitsi edasi jamada, pildistagi sellega... Kui ainult aparaadi kellegi teise kätte annad, hoiata, et ärgu liiga kaua nuppu all hoidku icon_lol.gif
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 15
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 03.11.2014 21:59:33 vasta tsitaadiga

Näppsisin nüüd enda K-7 ja ei leidnud küll ühtegi sellist kombinatsiooni või võimalust, mis kaamera selliselt käituma paneks. Ka info-screen ei põhjustanud miskit sellist. Kuna tegu ilmselt tarkvaralise probleemiga, siis võid ju proovida firmware uuendamist. Äkki aitab.

http://www.ricoh-imaging.co.jp/english/support/digital/k-50_s.html

tagasi üles
TeaMeTzu
HV veteran

sõnum 18.12.2014 12:48:40 vasta tsitaadiga

Tervist!

Mul hetkel need kaks objektiivi:
http://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-DA-18-55mm-F3.5-5.6-II-Version-2-Zoom-Lens.html ja
http://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-DA-50-200mm-F4-5.6-Zoom-Lens.html.
Kas need kaks objektiivi oleks mõttekas selle http://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-DA-18-250mm-F3.5-6.3-Zoom-Lens.html vastu vahetada (eelkõige kahtlen, et 18-55 kvaliteet peaks parem olema)?

4M

r3nx
HV veteran

sõnum 18.12.2014 13:32:26 vasta tsitaadiga

Oleneb olukorrast. Pildikvaliteedis võitu kindlasti ei saavuta. Kui objektiivide vahetus seni on problemaatiline olnud ja on tuntavalt jäänud pilte tegemata, kuna vale asi ees, siis oleks mõtet, muul juhul ei õigusta. Ise ilmselt kasutaks 18-250 ainult reisil, et võimalikult vähe kola kaasa võtta, aga seni pole seegi probleeme valmistanud. Enamasti ikka ju tead ette, mis olukorda satud ja mis asi ees võiks olla.
Kommentaarid: 76 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 72
tagasi üles
TeaMeTzu
HV veteran

sõnum 18.12.2014 13:57:34 vasta tsitaadiga

Tavaliselt on ees 18-55 obje, aga pilte on jäänud tegemata just loomadest/lindudest, sest enamjaolt on nad kaugemal. Mida tähendab üldse see pildikvaliteet? Plaanis ei ole seinasuurust pilti printida lasta (enamjaolt vaadatakse ikka monitorilt pilte). Mugavama on kindlasti 18-250 objektiiv, aga küsimus, ka minusuguse algajaga jääb see pildikvaliteet üldse objektiivi taha kinni?

4M

namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 18.12.2014 15:19:06 vasta tsitaadiga

TeaMeTzu kirjutas:
Tervist!

Mul hetkel need kaks objektiivi:
http://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-DA-18-55mm-F3.5-5.6-II-Version-2-Zoom-Lens.html ja
http://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-DA-50-200mm-F4-5.6-Zoom-Lens.html.
Kas need kaks objektiivi oleks mõttekas selle http://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-DA-18-250mm-F3.5-6.3-Zoom-Lens.html vastu vahetada (eelkõige kahtlen, et 18-55 kvaliteet peaks parem olema)?

4M

mul see 18-250 mm olemas. Selliseks universaalseks reisiobjektiiviks ideaalne. Ja kvaliteedilt kehvem, kui need kaks kitikat, see nüüd küll ei ole. Olen mõlemat kitti kasutanud. Igal sajal juhul on mugavam, kui reisil saab lainurgast teleni ühe objektiiviga. Ei ole sellel 18-55 mm ju mingit sellist superkvaliteeti, mida taga nutma jääda.

Samas kui vahel veidi kvaliteeti taga ajada, siis ainult selle objektiiviga muidugi hakkama ei saa. Aga sinna juurde sobivad kenasti kõned lahtise avaga fiksid juurde. thumbs_up.gif

tagasi üles
TeaMeTzu
HV veteran

sõnum 18.12.2014 15:22:56 vasta tsitaadiga

Aga ma saan aru, et algajale sobib see objektiiv ainukeseks objektiiviks hästi? Kas kvaliteedi all mõtlete müra või midagi muud veel?

4M

Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 18.12.2014 15:25:57 vasta tsitaadiga

TeaMeTzu kirjutas:
Mida tähendab üldse see pildikvaliteet? Plaanis ei ole seinasuurust pilti printida lasta (enamjaolt vaadatakse ikka monitorilt pilte). Mugavama on kindlasti 18-250 objektiiv, aga küsimus, ka minusuguse algajaga jääb see pildikvaliteet üldse objektiivi taha kinni?
Pildikvaliteet on pildikvaliteet. :) Müra tuleb üldistatuna sensorilt, "joonis", värviülekanne, bokeh objektiivist.

Kui ise oled enda piltidega rahul, teised kah siis on kõik korras. Ma olen osad enda nö. reisifotod teinud mobiiliga, osad suure kaamera ja fiksidega, hiljem lasknud pildid 10x15 peal paberile välja - näpu vahel vaadates ei ole vahet kas on tehtud fiksobjektiivi ja suure kaamera või siis mobiiliga. No okei - muidugi ma oskan vahet otsida ja leian ka kuid selleks peab noriva pilguga olema.

Ega seal meeletut vahet ei ole kui võtad nende KIT-zoomide asemele ühe pikema ulatusega zoomi. Ma ise kasutan seda 18-250 aeg-ajalt K100D ees ning olen igati rahul. Jah, fiksobjektiividega ei saa võrrelda - aga eks mugavusel on oma hind. Endal ongi lisaks 18-250'le 50/1,7 fiksobjektiiv fotokotis kaasas.

Monitore ja pildisuuruseid on erinevaid. Kui me räägime sellest, et üldiselt vaadatakse brauseriga pilte siis üldiselt foto pikem külg väga üle 1000 piksli ei lähe. Selle jaoks on isegi mobla pilt igati okei kui tavaliselt kauguselt vaadata. Kui nüüd 1080p ekraani ära täidad (1920x1080 pikslit) siis hakkavad juba natuke detailid rohkem silma. Kui juba 4k peale jõuda siis on punkte ekraanil ümardatult 9 megapiksli jagu - ja kui need pole kvaliteetsed pikslid siis võib hakata häirima. Muidugi oleneb kui kaugelt vaadata.

Pikk jutt, sitt jutt. Keskmise tavalise mõistliku "tavakasutaja" jaoks on ultrazoom (näiteks Pentaxi 18-250) väga hea valik. Nõudlikum kasutaja jõuab algul ~3x valgusjõuliste F/2,8 zoomideni ja lõpuks fiksobjektiivideni. Keskmine "sõber" naudib iga tehnikaga tehtud pilti millesse oled pointi ja hinge osanud sisse panna. :)

EDIT: vahepeal on postitusi tulnud, täiendasin enda juttu.

viimati muutis Dirty Harry 18.12.2014 15:27:39, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Pentaxi arutelu mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 81, 82, 83 ... 87, 88, 89  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.