Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Avot
Lõuapoolik

|
07.07.2014 00:50:42
|
|
|
Gotmilk, tänud! Eks ma alustan proovimist ja kruttimist kui DK 2 kätte saan.
Millise süsteemiga need oculuse demod töötavad. Kas nendes 3D efekt automaatselt ilusti paigas või saab ka valida? Millise mulje need on Sinule jätnud?
Ja küsimus ka vana klassiku kohta. Half-Life 2, kas see mäng töötab otse, ilma VorpXi? Vähemalt kirjas, et täis tugi on olemas. Mida see tegelikkuses tähendab? Kurram, küsimusi nii palju. Selle mängimine isegi tavaliste 3D prillidega oli päris huvitav kogemus minule.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Gotmilk
HV kasutaja
|
07.07.2014 10:24:45
|
|
|
Avot
Oculuse ametlikud demod töötavad kohe out of the box. Conf failis pean ainult enda pikkuse ja IPD paika panema. http://en.wikipedia.org/wiki/Pupillary_distance
Arvutid kus need demod jooksevad on erinevad. Paljud demod ei ole visuaalselt väga intensiivsed ja seega ei nõua ka väga võimast arvutit.
Kui Skyrimi või mingid muud mängu mängida tahad siis on rohkem pusimist. Igal draiveril on tavaliselt mingi control panel kus saad katse eksituse meetodil niikaua ringi pusida kuniks enda jaoks parimad settingud leiad. Skyrimiga on minuteada veel see jama, et kui kastudad mod-e mis vajavad SKSE-d siis nende draiveritega stereo visooni tööle ei saa. Vb. on nüüd asi muutunud aga varem vähemalt ei saanud kuna seal tekkis mingi konflikt.
HL2 on Valve poolt ametlik support olemas. Eks peab täpselt googeldama kuidas see tööle käib kuid siit leidsin vana õpetuse. http://www.roadtovr.com/how-to-configure-half-life-2-beta-for-your-oculus-rift-gameplay-video/
Tean veel, et üks developer teeb oma VR tuge HL2 jaoks ja see pidavat paljude sõnul parem olema kui Valve ametlik versioon. http://www.roadtovr.com/hl2vr-mod-half-life-2-virtual-reality-download/
Seal saad träkkida käte liikumist kui sul Razer Hydra on.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Avot
Lõuapoolik

|
19.07.2014 12:41:58
|
|
|
Kas kellelegi on infot tulnud oma tellimuse kohta? Ootus tundub väga pikalt
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
24.07.2014 09:47:19
|
|
|
Juulis pidid tulema juba. Viimane nädal... youtube'is veel midagi asjalikku ei ole märganud...
_________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!| |
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
renhoelder
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
HDTanel
Overclocker

|
24.07.2014 11:07:24
|
|
|
Loodetavasti saan esimeste seas ka käpad peale Eestis Videos incoming
Aga tahaks jah suuresti näha mida OLED ja 1080p siis pakub vs tavaline.
Hea meelega kutsuks taas rahvast järgi testima mõlemat seadet korraga ala mingi HV eri.
_________________ Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
Minu Instagram - HDTanel |
|
Kommentaarid: 635 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
496 |
|
tagasi üles |
|
 |
Gotmilk
HV kasutaja
|
24.07.2014 12:38:05
|
|
|
Päris 10k rifti veel teele saadetud ei ole. Hetkel teevad nad esimese nn. "kohale toimetamise test run-i" veendumaks, et kõik on OK ja siis läheb neil distribution centr-es automaatne süsteem tööle (mis loodetavasti 1-2 päeva jooksul realiseerub) ja ülejäänud esimese batchi riftid saadetakse ka teele. Hektel paistab, et oma esimesed riftid saavad kätte kõik need kes esimese 90 minuti jooksul seadme tellisid. Mina tellisin müügi tulemise hetkest 28 -ndal minutil ja tänu sellele jäin esimese test run-i sisse. Täna hommikul saadeti mulle confirmation, et raha on maha võetud ja seade hakkab UK-st tulema. Loodetavasti saabub esmaspäevaks Eestisse.
Mis esimesse 10k rifti puutub siis need lähevad inimestele kes tegid oma tellimuse esimese 36 tunni jooksul. http://vrfocus.com/archives/1467/12-5k-rift-dk2s-sold-first-36-hours-oculus-confirms/ Hiljem tellijad peaksid jääma augusti/septembri kanti.
Tahtsin veel tähelepanu resolutsiooni jutule viia. Paar nädalat tagasi arutasime reso tähtsuest riftis. Täna leidsin Oculuse dokumentatsioonis sellise lõigu.
The DK2 Rift has a display resolution of 1920 x 1080, but the distortion of the lenses means the
rendered image on the screen must be transformed to appear normal to the viewer. In order to
provide adequate pixel density for the transformation, each eye requires a rendered image that
is actually larger than the resolution of its half of the display.
Such large render targets can be a performance problem for some graphics cards, and
dropping framerate produces a poor VR experience. Dropping display resolution has little
effect, and can introduce visual artifacts. Dropping the resolution of the eye buffers, however,
can improve performance while maintaining perceived visual quality.
|
|
tagasi üles |
|
 |
HDTanel
Overclocker

|
24.07.2014 15:07:11
|
|
|
Gotmilk, sa vana Rifti testisid?
_________________ Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
|
   |
496 |
|
tagasi üles |
|
 |
cubedude
Kreisi kasutaja

|
24.07.2014 15:47:48
|
|
|
HDTanel kirjutas: |
Gotmilk, sa vana Rifti testisid? |
Gotmilk kirjutas: |
Muideks ma olen viimased 1.5 aastat rift1 devkiti päevas ca 5-6 kasutanud (töö nõuab). Siiani pole ühtegi tervise probleemi tekkinud ja see on veel DK1 käkerdis millel madal reso ja puudub positional tracking. |
|
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
87 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ertai
HV veteran

|
24.07.2014 22:26:13
|
|
|
Saan ka sügisel neid näppida, aga ootamist on veel kõvasti. DK1t polegi proovinud kusjuures
|
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
25.07.2014 08:39:06
|
|
|
Rift lööb SDCC'il laineid.
Using Facebook’s brand new Oculus Rift virtual reality technology, Legendary Pictures invites fans to join the fight and take control of the 250-foot Jaeger, in a combat simulator – with no drift connection required. During the experience star Charlie Hunnam acts as your co-pilot and guide, while the goggle headset allows you to look in all directions at the interior of the Jaeger and, of course, the approaching kaiju. Built using the same assets Industrial Light & Magic worked with for the movie, it’s seriously intense!
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
2 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Gotmilk
HV kasutaja
|
28.07.2014 13:33:13
|
|
|
Ei ole veel Oculust kätte saanud. Ups-i andmetel peaks reedeks kohal olema. Praegusel hetkel tundub, et uuel Oculuse SDK-l on palju nn. probleeme mis tuleb ära lahendada enne kui DK1 demod DK2 jaoks uuendatud saab. Seega siin võib vabalt minna vähemalt kuu kaks kuniks kõik jõuavad oma projektid uuendatud. Praegusel hetkel DK2 peal midagi eriti mängida ei ole. Samuti kõik injection draiverid (vireo, vorpx, tridef) mis lubasid skyrimi ja muid asju mängida ei toeta DK2 versiooni. Millal ja kas nad ennast uuendavad ei tea keegi. Vorpx-i looja lubas kohe asjaga tegelema hakata kui oma headset-i kätte saab. Aga arvestades, et DK1 välja tulekust läks 5 kuud enne mööda kui ta oma draiveri välja lasi võib see ka DK2 peal korduda.
|
|
tagasi üles |
|
 |
HDTanel
Overclocker

|
28.07.2014 13:58:44
|
|
|
Gotmilk, miks sa arvad, et niikaua läheb? Nad pidi nullist üles ehitama koodi selle jaoks, nüüd lihtsalt väike upgrade vaja teha, usun, et võib isegi mõne tunni töö olla, oleneb kui suur aju on. aga sellepeale väga küll ei tulnud, et mitte midagi ei tööta DK2 peal
_________________ Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
|
   |
496 |
|
tagasi üles |
|
 |
Gotmilk
HV kasutaja
|
28.07.2014 14:57:17
|
|
|
DK2 ei ole väike upgrade. Kogu sisu koos süsteemiga on välja vahetatud. Oled screeniga low persistance tehnoloogia + time warp + positional tracking + OP süsteemide draiverid + mängumootorite integreerimine. <-- ja need on kõigest asjad millest mina teadlik olen. Rääkimata pidevast R&D VR- jaoks. Kui see kõik oleks ainult "väike upgrade" oleks maailm täis firmasid kes VR-is innovatsiooni looks.
Nad isegi lükkasid DK2 shippimise edasi kuna sdk ei olnud valmis.
http://www.roadtovr.com/oculus-rift-dk2-shipment-delayed-polish-oculus-sdk/
Ja ega see sdk arendus kunagi valmis ei saagi. Alati on vaja uunedusi luua kuna tehnoloogia pidevalt areneb. Praegu on olukord selline, et nii mõnigi developer on otsustanud oodata millal kriitilised probleemid ära lahendatakse sest muidu ei saa nad oma projektiga edasi minna.
Sul on Oculuse dev foorumis kasutaja olemas. Mina viska sinna pilk peale ja näed, et nende äsja releasitud uus SDK ei ole ideaalne. Näiteks dünaamilised varjud katki tehtud kuna DK2 kasutab renderdamisel oma projection matrix-i ja mängumootor ei saa sellest aru. Päris mitmel developeril pilt lihtsalt väriseb kuna time warp töötab valesti. Lisada sinna otsa hunnik pisemaid probleeme mis tuleneb arvutite erinevast konfist.
|
|
tagasi üles |
|
 |
rene p
HV veteran
|
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
30.07.2014 13:30:33
|
|
|
Huvitav kuidas see performance'it mõjutab? Nagu tavaline 4k-gi?
_________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!| |
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
cubedude
Kreisi kasutaja

|
30.07.2014 14:23:29
|
|
|
Aeron kirjutas: |
Huvitav kuidas see performance'it mõjutab? Nagu tavaline 4k-gi? |
No graafikat peab nagunii 4k reso peal ära arvutama et kuidas õige on ja siis tuleb eraldi protsess juurde et see 4k pilt jaotada 2 ekraani peale mis on 1/4-ndik reso ekraani kohta... Samas selle saaks n.ö. monitori riistvara/tarkvara kaela ajada et arvuti ise, mis pilti annab ei peaks rohkem tööd tegema. Väga huvitav tehnoloogia (või õigemini olemasoleva tehnoloogia piiride ületamine), videot soovitan kindlalt vaadata mis on antud artiklis. Samas kui see annab väga hea resolutsiooni, siis spetsiifilised joonevärvid vms ei ole üldse nii täpsed kui individuaalselt pikslid suudavad kuvada aga ehk see miinus on väike võrreldes hinna vahet mis võib tulla hakataksegi nii tegutsema selliste mitte-proffesionaalsete asjade jaoks mis ikkagi nõuavad suurt reso.
viimati muutis cubedude 30.07.2014 15:43:41, muudetud 2 korda |
|
   |
87 |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
30.07.2014 15:32:38
|
|
|
Aeron kirjutas: |
Huvitav kuidas see performance'it mõjutab? Nagu tavaline 4k-gi? |
kuna reso on 4k, siis perf ongi sama, mis 4k resoga mängides.
|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
30.07.2014 15:35:09
|
|
|
nende kasutatud lahendus siiski arvutab asju gpu peal, nii et sealt peab mõningane performance hit lisaks tulema.
ma küll kahtlustaks, et reaalses tootmisvalmis rakenduses annaks seda ilmselt ka rauas teha.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
30.07.2014 15:52:35
|
|
|
londiste kirjutas: |
nende kasutatud lahendus siiski arvutab asju gpu peal, nii et sealt peab mõningane performance hit lisaks tulema.
ma küll kahtlustaks, et reaalses tootmisvalmis rakenduses annaks seda ilmselt ka rauas teha. |
see overhead, mis selle kokkupanemise jaoks kulub, ei ole nüüd küll midagi märkimisväärset.
|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
cubedude
Kreisi kasutaja

|
|
   |
87 |
|
tagasi üles |
|
 |
zuurikw
HV vaatleja
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Avot
Lõuapoolik

|
01.08.2014 10:39:29
|
|
|
1 august on käes ja rifti pole kuskil! Tellimis hetkel 21.03 sain aru, et juulis peaks rift minul olema. Kõigile siis hoiatuseks, kes te praegu tellite! Tähtajad ei pea, peavad, aga nagu "juudi poes"!
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|