Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Koduinternet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 211, 212, 213 ... 919, 920, 921  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
nexus
HV veteran
nexus

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.01.2014 20:01:19 vasta tsitaadiga

Six kirjutas:
See ei olegi võimalik.
Staatiline IP nüüd ruuteriga pole küll kuidagi seotud, et teise kohta kaasa läheb icon_smile.gif

Su jutt saab tõene olla ainult siis, kui koos ruuteriga vahetasid ka teenust nt kolisid ADSLi pealt VDSLi peale vms ja seoses sellega said ka uue staatilise IP.
Ja kuna sinu ip jäi vabaks, siis võis sõber selle endale saada.
Või siis sõber elab sinuga koos samal aadressil icon_smile.gif

Aga nii on.
Ühtegi teenust tellinud-vahetanud-muutnud ei ole.
Sõber elab 5km eemal.
Eelmine IP oli: 88.196.14.XX
Praegune: 217.159.162.XX
Kommentaarid: 240 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 198
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
harakas
Kreisi kasutaja

sõnum 21.01.2014 20:16:47 vasta tsitaadiga

Vaat ei saa aru. Mina igatahes sain uue ip kui Inteno ruuteri taha ühendasin, nii et see peab ikka kuidagi ruuterivahetusega seotud olema.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tomes
HV kasutaja

sõnum 21.01.2014 20:19:16 vasta tsitaadiga

Aadresse jagatakse MAC-i alusel, lease kehtib päris pikalt. Ma kolisin samuti koos sama IP-ga uuele aadressile. Staatiline on muidugi teine jutt, see peaks ikka vastavalt asukohale/kliendile/ühendusele olema.
Kommentaarid: 64 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 58
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 21.01.2014 20:30:51 vasta tsitaadiga

Staatilise IP tellijal on kinnitatud IP aadress teenuse jaamapordi külge, seadmete vahetamisel kulub max 15min enne kui uus seade sama IP kätte saab (ip vabaneb eelmise seadme küljest).
Ainus viis kuidas sinu ip koos vana ruuteriga minema jalutas on see, et see ei olnud su staatiline ip.
Kas teenuse tellimisel said meilile teavituse, teie teenus on aktiveeritud ja ip aadress XXX.XXX.XXX.XXX ? Kas numbrid klapivad?
Kommentaarid: 259 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
nexus
HV veteran
nexus

sõnum 21.01.2014 21:06:28 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
Ainus viis kuidas sinu ip koos vana ruuteriga minema jalutas on see, et see ei olnud su staatiline ip.
Kas teenuse tellimisel said meilile teavituse, teie teenus on aktiveeritud ja ip aadress XXX.XXX.XXX.XXX ? Kas numbrid klapivad?

Kes seda mäletab.
Mäletan, et lepingus olid minu jaoks olulised avatud pordid ja staatiline IP.
Olen seni teadnud, et mul need on. Seni ei olnud veel IP-aadress muutunud.
Oli kodus ka "serverilaadne moodustis", probleeme väljastpoolt ligipääsemisega ei olnud kunagi.
Kommentaarid: 240 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 198
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 21.01.2014 21:16:57 vasta tsitaadiga

Tuleb ikka muret tunda, kas aadress mille staatiliseks saad on sulle antud ja töötab.
Point lihtsalt see, et kui teenuse tellimisel ruuterit 15min väljas ei hoia siis ei küsi ruuter omale ka tellitud staatilist IP aadressi ja kasutad niiöelda dynaamilist mis on teoreetilist ka staatiline, seni kuni ei juhtu mõni ettenägematu olukord icon_biggrin.gif
Staatiline IP on üsna kallis teenus mis sisuliselt on Elioni ja kliendi jaoks erilahendus, sinuga tehakse tasulise teenuse kokkuleppe, vormistatakse Elioni pool, saadetakse sulle meili peale info mis teenusega kaasneb koos ip aadressiga. Peast ei ütle kuid kirjas on ilmselt ka info ruuteri väljas hoidmise kohta. Peale seda tuleks probleemide korral teavitada Elioni (juhul kui aadress ei vasta tellitule)
Üldiselt tellib klient selle teenusega ka mõne domeeni ning siis on selgelt näha, et kõik toimib.

Antud juhul ei saa meie küll foorumis aru, kas staatiline ip oli see mis sul enne oli või see mis nüüd uus ruuter sai, või isegi seda, kas sul ikka tegelikult staatiline ip tellitud on ja arvel rida olemas. Kõne 165.
tagasi üles
raxz
HV Guru

sõnum 21.01.2014 21:52:27 vasta tsitaadiga

Krt Firewalli alt poleks küll leidnud. Kõik teised kohad vaatasin ammu läbi. Igas teises ruuteris on portide suunamine ja tulemüür erinevas kohas olnud. Tänud.
Six kirjutas:
Network -> Firewall
New port forward:
Name - suvaline, nt HTTP
Protocol - TCP
Ext zone - wan
Ext port - 80
Int zone - lan
Int IP address - 192.168.1.2
Int port - 80
Add -> Save & Apply
raxz kirjutas:
Kuidas selle Inteno portide suunamine käib?
Tahan välise IP:80 pealt saada sisevõrgu 192.168.1.2:80 peale.
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 45
tagasi üles
kempi
HV veteran

sõnum 22.01.2014 09:34:54 vasta tsitaadiga

Kusjuures päris pull on see kortermaja CAT 5 lahendus. Kasutasin kaks pool aastat Thomsoni tellist ja IP ei muutunud selle aja jooksul. Elekter käis selle aja jooksul paar korda ära, millest üks oli ca 15-20 min - ma ei tea, kas keldris Elioni switchid said tala või mitte. Ruuterile sai selle aja sees mitmeid restarte tehtud ja alati sain sama IP.

Kui vahetasin oma ruuteri Asuse vastu, alles siis sain uue IP - ega seegi on nüüd mitmeid kuid püsinud sama IP otsas.

Alan
HV veteran
Alan

sõnum 22.01.2014 10:17:41 vasta tsitaadiga

kempi kirjutas:
Kusjuures päris pull on see kortermaja CAT 5 lahendus. Kasutasin kaks pool aastat Thomsoni tellist ja IP ei muutunud selle aja jooksul. Elekter käis selle aja jooksul paar korda ära, millest üks oli ca 15-20 min - ma ei tea, kas keldris Elioni switchid said tala või mitte. Ruuterile sai selle aja sees mitmeid restarte tehtud ja alati sain sama IP.

Kui vahetasin oma ruuteri Asuse vastu, alles siis sain uue IP - ega seegi on nüüd mitmeid kuid püsinud sama IP otsas.

Vahetub, kui auk veel suurem on. Eks lease time on kõrgem, kui 15-20min.
Endalgi on üsna stabiilselt sama IP olnud ja viimase aasta jooksul ainult korra muutus - kui ruuter pikemalt välja lülitatud oli (kaabeldasin ümber).
Kommentaarid: 131 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 121
tagasi üles
renekas
HV kasutaja
renekas

sõnum 22.01.2014 10:38:58 vasta tsitaadiga

Nojah mul oli thomsoniga pea 2a sama ip, intenoga nüüd võttis uue, mingi imelikust rangest 176....
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 21
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 22.01.2014 11:02:57 vasta tsitaadiga

Mul vist juba 3 aastat sama ip icon_biggrin.gif
Tegelikult vahet pole kui muutub thumbs_up.gif

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 22.01.2014 11:42:28 vasta tsitaadiga

Alan kirjutas:
kempi kirjutas:

Vahetub, kui auk veel suurem on. Eks lease time on kõrgem, kui 15-20min.
Endalgi on üsna stabiilselt sama IP olnud ja viimase aasta jooksul ainult korra muutus - kui ruuter pikemalt välja lülitatud oli (kaabeldasin ümber).

ADSLiga oli vähemalt 24 tundi ruuter väljas ja ikka 4 aastat oli sama ip.

Pailaps
HV Guru

sõnum 22.01.2014 12:16:21 vasta tsitaadiga

Arvestades seda, et iga ipv4 ip aadress on hinnas, siis naljalt ei jaga uusi.
p2ep
HV veteran

sõnum 22.01.2014 14:41:43 vasta tsitaadiga

kempi kirjutas:

MAC-põhine IiiPeede jagamine ilmselt.
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 28
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 22.01.2014 15:29:53 vasta tsitaadiga

Siin keegi just uuris Thomsoni või Inteno MAC-i vahetamise võimalust. Juhul, kui see võimalik on ja mingi ime läbi on uus MAC sama nagu mõnel teisel seadmel, siis mis selle tagajärg oleks?
Kommentaarid: 730 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 551
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 22.01.2014 15:31:39 vasta tsitaadiga

Polegi, siin jagamine ei toimi mitte füüsilise aadressi , vaid sidevahendi järgi. Täpsemaid detaile ei saa jagada.
-parun-
Kreisi kasutaja

sõnum 23.01.2014 20:14:13 vasta tsitaadiga

Inteno puhul on siin foorumis juba korduvalt küsitud portide suunamise kohta, aga räägime nüüd füüsilistest portidest. Mul on mingi kamm LAN3 pordiga. Täna kukkus lambist ära. Kuigi sinna porti on seade ühendatud, näitab ruuter veebiliideses seda hallina, samuti ei põle ükski tuli selle pesa juures. Pole vahet missugune seade ühendada, selles pordis ühendust ei tekki. Ei aita ei restart ega reset nupp. Korra varem oli ka sama jama aga siis hakkas port pärast restarti uuesti toimima. Ons see nüüd mingi softi anomaalia või on mu ruuter lihtsalt vigane?
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 23.01.2014 21:38:25 vasta tsitaadiga

-parun- kirjutas:
Inteno puhul on siin foorumis juba korduvalt küsitud portide suunamise kohta, aga räägime nüüd füüsilistest portidest. Mul on mingi kamm LAN3 pordiga. Täna kukkus lambist ära. Kuigi sinna porti on seade ühendatud, näitab ruuter veebiliideses seda hallina, samuti ei põle ükski tuli selle pesa juures. Pole vahet missugune seade ühendada, selles pordis ühendust ei tekki. Ei aita ei restart ega reset nupp. Korra varem oli ka sama jama aga siis hakkas port pärast restarti uuesti toimima. Ons see nüüd mingi softi anomaalia või on mu ruuter lihtsalt vigane?

Ruuteri füüsiline port perses.

indrpo
HV Guru

sõnum 23.01.2014 22:01:29 vasta tsitaadiga

Ükskord jõuame sinnamaale, et Elioni vasepaar pole kehva vaid Gbit jaoks peab üsnagi korralik võrgukaabel ruuterist arvutisse olema. Nagu mainitud siis kahtlane teema on teada port 1 ja 2 pesadega kus realtek ja intel võrgukaardid ei taha püsida, pidavalt tarkvaraliselt lahendatav olema, ehk v2.0
tagasi üles
annes
HV vaatleja

sõnum 23.01.2014 22:13:15 Inteno ja Elioni tasuline eksperdi teenus vasta tsitaadiga

Pole eriline foorumites postitaja, aga siiski mõtlesin anda ühe teema hambu ja kaasa mõtlemiseks.
Olen Elioni klient ja tõin siis ka selle Inteno purgi endale koju. Kaos algas kohe esimesest päevast, aga kui kasutajatoest öeldi, et reset või 10 euri asjapulgale, tegin reseti ja saigi lahendatud oma mure. Mure oli, et DHCP jagas suvaliselt läbisegi klientidele 192.168.1 ja 172.16.30 võrgu IP aadresse klientidele. Kasutajatugi küsis, et kas sellest siis on midagi? Ega vist pole tõesti kui sisevõrgu seadmed ei pea üksteist nägema, võiksid ju ikkagi näha. Ühesõnaga pakist välja, reset ja siis juba oli parem.

Siiski jäi õhku küsimusi, mida raha eesti esitasin:

1. K: Soovin, et väljast vaadates oleks üleliigsed pordid kinni - Input ahela policy accept ja loomulikult portscanner näitab, et kõik pordid lahti. V: Teen telneti ja midagi ei juhtu, sisuliselt ei saa aru miks port peab olema kinni. "Elion ei hakka policyt muutma või muid erandeid klientidele tegema." Milleks kasutada tulemüüre (minu note)? Muide ise tehtud policyd tulemüürile GUI's rakenduvad, aga ei toimi reaalselt. Arvas ka ekspert, et policy on õigesti tehtud...

2. K: Soovin paketi põhist tulemüüri logi V: Olgugi, et openwrt masin ja võimekas ka, siis a'la netflow tasemel või mingil muul viisil näitamise erandeid kliendile Elion ei tee. Näha sellist logi täna võimalik ei ole.

3. K: Cisco VPN ühendus katkeb 30 sekki peale sessiooni loomist V: Uurime ja lahendame. No hea seegi (minu note)

Muret tekitab jäik suhtumine, hakka või teenuse pakkujat vahetama, õnneks on ehk valida. Viimane arvamus ei ole kujunenud ühe korra kohapealt, olen juba 2 Tomsoni ruuterit välja vahetanud. Mille eest "ekspert" 10 euri küsis ma aru ei saa. Ilmselt vist maksin teadmise eest, et mingeid erandeid ei tehta, võta või nagu öeldi "vaheta Tomsoni vastu".
tagasi üles
-parun-
Kreisi kasutaja

sõnum 23.01.2014 22:57:44 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
Ükskord jõuame sinnamaale, et Elioni vasepaar pole kehva vaid Gbit jaoks peab üsnagi korralik võrgukaabel ruuterist arvutisse olema. Nagu mainitud siis kahtlane teema on teada port 1 ja 2 pesadega kus realtek ja intel võrgukaardid ei taha püsida, pidavalt tarkvaraliselt lahendatav olema, ehk v2.0

Minu ruuteril on probleem LAN3 pesaga, millele vastab syslogis Eth1. Aga pane sa sinna taha, mida iganes, port ellu ei ärka ja logis ka ühendamine ei kajastu. Sama pordiga oli sama probleem kohe esimesel päeval. Tookord äratas reset selle ellu tagasi ja vahepeal kogu aeg töötas. Täna jälle kukkus lambist ära. Tehtud on 2 korda resetti aga ka see ei aita. Ilmselt siis ikka füüsiliselt piixus.
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 23.01.2014 23:31:09 Re: Inteno ja Elioni tasuline eksperdi teenus vasta tsitaadiga

annes kirjutas:
Pole eriline foorumites postitaja, aga siiski mõtlesin anda ühe teema hambu ja kaasa mõtlemiseks.
Olen Elioni klient ja tõin siis ka selle Inteno purgi endale koju. Kaos algas kohe esimesest päevast, aga kui kasutajatoest öeldi, et reset või 10 euri asjapulgale, tegin reseti ja saigi lahendatud oma mure. Mure oli, et DHCP jagas suvaliselt läbisegi klientidele 192.168.1 ja 172.16.30 võrgu IP aadresse klientidele. Kasutajatugi küsis, et kas sellest siis on midagi? Ega vist pole tõesti kui sisevõrgu seadmed ei pea üksteist nägema, võiksid ju ikkagi näha. Ühesõnaga pakist välja, reset ja siis juba oli parem.

Siiski jäi õhku küsimusi, mida raha eesti esitasin:

1. K: Soovin, et väljast vaadates oleks üleliigsed pordid kinni - Input ahela policy accept ja loomulikult portscanner näitab, et kõik pordid lahti. V: Teen telneti ja midagi ei juhtu, sisuliselt ei saa aru miks port peab olema kinni. "Elion ei hakka policyt muutma või muid erandeid klientidele tegema." Milleks kasutada tulemüüre (minu note)? Muide ise tehtud policyd tulemüürile GUI's rakenduvad, aga ei toimi reaalselt. Arvas ka ekspert, et policy on õigesti tehtud...

2. K: Soovin paketi põhist tulemüüri logi V: Olgugi, et openwrt masin ja võimekas ka, siis a'la netflow tasemel või mingil muul viisil näitamise erandeid kliendile Elion ei tee. Näha sellist logi täna võimalik ei ole.

3. K: Cisco VPN ühendus katkeb 30 sekki peale sessiooni loomist V: Uurime ja lahendame. No hea seegi (minu note)

Muret tekitab jäik suhtumine, hakka või teenuse pakkujat vahetama, õnneks on ehk valida. Viimane arvamus ei ole kujunenud ühe korra kohapealt, olen juba 2 Tomsoni ruuterit välja vahetanud. Mille eest "ekspert" 10 euri küsis ma aru ei saa. Ilmselt vist maksin teadmise eest, et mingeid erandeid ei tehta, võta või nagu öeldi "vaheta Tomsoni vastu".

Siinkohal on abiks Su enda poolt hallatav seade.
Ei Inteno ega Thomson ei vasta tõenäoliselt ootustele.

Väheste seadistamisvõimaluste tõttu kasutan ise Mikrotikku ja sinna yhendatud ip telefone

salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 25.01.2014 16:11:49 vasta tsitaadiga

Asus RT-N66U + Cisco WIP310 toimiks? Cisco peaks siis lauatelefoni asendama.
Pailaps
HV Guru

sõnum 25.01.2014 18:10:44 vasta tsitaadiga

salatoimik kirjutas:
Asus RT-N66U + Cisco WIP310 toimiks? Cisco peaks siis lauatelefoni asendama.

Töötaks kindlasti, kuid seda Cisco mudelit peab käsitsi häälestama, eelseadistusega pole.

lullerhaus
HV vaatleja
lullerhaus

sõnum 26.01.2014 01:39:51 vasta tsitaadiga

Huvitav kas sellise VoIP adapteriga nagu Cisco SPA112 saaks asus rt-N66U ruuteri taga telefoni tööle?
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Koduinternet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 211, 212, 213 ... 919, 920, 921  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.