Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
elukaz
HV Guru

|
27.07.2013 09:44:26
|
|
|
Kui töö käigus objektiivi pikkus muutub siis imetakse klaaside vahele välisõhku.
Paari kübeme pärast puhastama ei hakkaks sest kokkupanekuga satub optika rohkem või vähem uude kohta. See on muidugi vaidlemise koht, kumb rohkem pildikvaliteeti mõjutab, aga ma usun et sa ei suuda leida selliseid tingimusi kus vähene tolm oleks kuidagi moodi pildikvaliteedis tuvastatav.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
0 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
caramis
HV Guru

|
25.08.2013 18:05:53
|
|
|
jõudu! plaanis on endale pärast sõbra K-x'i kuuajalist kasutamist osta nüüd K-30 koos WR kitikaga. fotograafia ise mulle enam väga võõras pole, pigem on asi selles, et pole muude objektiividega kui vaid 18-55mm pilte teinud
seega, mis objektiivi soetada tavalisteks poosifotodeks, stuudiosse, pidudele. olen mõelnud, et kas suurema avaga 50mm fix ajaks asja ära? või pigem 30 kanti neid minimeetreid vaadata? loodus ja makro on sekundaarsed. lisaks ka et mida eraldi välgu ostmisel uurida st. mis on see nüanss, millele tähelepanu pöörata?
_________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
3D-printimine - kuni 350x350x420mm ühe detaili kohta, valmidus enamike termoplastikute jaoks olemas (va. PEEK, PEKK jms) |
|
Kommentaarid: 164 loe/lisa |
   |
1 :: |
142 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jann1
HV Guru

|
25.08.2013 21:21:16
|
|
|
caramis, Miks just K30? Mul omal ka K30 Kaameraga väga rahul aga siiski tahaks k5.
Pigem osta omale K50! Saad parema sensoriga ja veits paremate lisadega... Kindlasti WR kit! Välguks soovitaks Metz 52 Af1. Üks lihtsamaid ja kiiremini õpitavaid. 50fix on väga hea asi... Kuid peale mõningast kasutust tahaksid kindlasti fix 30 kanti ka saada.
|
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
5 :: |
128 |
|
tagasi üles |
|
 |
caramis
HV Guru

|
25.08.2013 21:46:14
|
|
|
Jann1 kirjutas: |
caramis, Miks just K30? Mul omal ka K30 Kaameraga väga rahul aga siiski tahaks k5.
Pigem osta omale K50! Saad parema sensoriga ja veits paremate lisadega... Kindlasti WR kit! Välguks soovitaks Metz 52 Af1. Üks lihtsamaid ja kiiremini õpitavaid. 50fix on väga hea asi... Kuid peale mõningast kasutust tahaksid kindlasti fix 30 kanti ka saada. |
ei näe K30-l ja K50-l muud vahet kui et pehmem välimus ja 2x kõrgem ISO lagi, sensor on sama. pole mõtet maksta omaduse eest, mida ma nagunii ei rakenda except for spämm
sain Photopointis "kolmekümnest" proovida paar minutit, esmamulje jäi tugev. vihmas jääb veel tugevam. otseloomulikult valin WR kiti, tasuta varjuk kaasas ikkagi ju  (terake sarkasmi).
palju muidu kiired mälukaardid sarivõtetega kiirusega kaasa aitavad? klass 10 50mb/s kirjutamine on piisav?
_________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
3D-printimine - kuni 350x350x420mm ühe detaili kohta, valmidus enamike termoplastikute jaoks olemas (va. PEEK, PEKK jms) |
|
   |
142 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
25.08.2013 22:05:30
|
|
|
Pigem osta omale K50! Saad parema sensoriga ja veits paremate lisadega... |
mis lisad K-50 eriliselt paremad on kui K-30, mis 100€ väärt oleks (549€ VS 649€)? OK, ISO lubab kõrgemat. Aga mida veel? Ma ei suuda eriti küll tuvastada
hetkel mul näppimiseks ja testimiseks K-50 ja K-500 käes. Ausalt öeldes on nende erinevus ka nii väike (valdvalt tarkvaraline), et kui paari veidi nõmeda puudusega lepib (teravustamispunktide puudumine optilises pildiotsjas, loodi ja piltide automaatse ümberkeeramise puudumine ja mitte tolmu- ja niiskuskindel olemine), siis on isegi veel võimalik raha kokku hoida. Või siis ikkagi K-30 osta.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
caramis
HV Guru

|
26.08.2013 16:57:26
|
|
|
namstoop kirjutas: |
Pigem osta omale K50! Saad parema sensoriga ja veits paremate lisadega... |
mis lisad K-50 eriliselt paremad on kui K-30, mis 100€ väärt oleks (549€ VS 649€)? OK, ISO lubab kõrgemat. Aga mida veel? Ma ei suuda eriti küll tuvastada
hetkel mul näppimiseks ja testimiseks K-50 ja K-500 käes. Ausalt öeldes on nende erinevus ka nii väike (valdvalt tarkvaraline), et kui paari veidi nõmeda puudusega lepib (teravustamispunktide puudumine optilises pildiotsjas, loodi ja piltide automaatse ümberkeeramise puudumine ja mitte tolmu- ja niiskuskindel olemine), siis on isegi veel võimalik raha kokku hoida. Või siis ikkagi K-30 osta. |
täpselt, K-30 on "best buy"
|
   |
142 |
|
tagasi üles |
|
 |
insekas
HV Guru

|
28.08.2013 22:26:03
|
|
|
caramis kirjutas: |
... täpselt, K-30 on "best buy" |
eks ta hetkel vist kipu jahh sedasi olema ...
kuid endal õnnestus Photopointi "öömüügist" hankida siiski K-50 mudel 587 € eest ... ja senise 3 kasutusnädala jooksul pole pidanud veel selles apastraadis pettuma
eelmine "pildikarp" oli siis K-200D ... ja no ~5 aastane "vanusevahe" on ikka tuntav küll ... eriti kehvemates valgusoludes ...
_________________ Teooria - kui sa tead kõike, kuid miski ei tööta; Praktika - kui kõik töötab, aga sa ei tea miks.
Siin, IT-osakonnas, me ühendame teooria ja praktika – miski ei tööta ja keegi ei tea miks!
NB! - vajadusel saab kontakti telefonil: viis-üks-üks-üks-viis-üks-null |
|
Kommentaarid: 558 loe/lisa |
   |
2 :: |
468 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
28.08.2013 22:45:07
|
|
|
insekas, no K-200 võrreldes ei ole edasiminekus küsimust ju. Lisasid ja võimalusi on juba peoga lisandunud selle ajaga ja pildikvaliteet kõrgetel ISOdel on ka tiba teine tase.
K-50 on igati hea kaamera, selles ei ole kahtlust. Lihtsalt Pentaxilt mina isiklikult ootaks midagi veel enamat A noh äkki sügis toob K-5le väärilise järglase, mis ikka on on edasiminek, mitte sama asi veidi teises kuues ja kosmeetiliste tarkvara muudatustega.
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
caramis
HV Guru

|
28.08.2013 23:55:27
|
|
|
kuidas stuudiovälgud kaameraga koostöösse aetud saab, kui kerel vastavat pistikut pole?
|
   |
142 |
|
tagasi üles |
|
 |
insekas
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 558 loe/lisa |
   |
2 :: |
468 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
05.09.2013 17:25:40
|
|
|
Midagi uut "Pentaxi" rindelt. Panoraamkaamera. Või midagi.
https://theta360.com/
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
NoMilleks
HV kasutaja
|
17.09.2013 19:32:14
|
|
|
Üks väike mure vana hea K200D-ga. Autofookus nimelt. Kasutan manuaalseid fookuspunkte, palju paindlikum kui päris täisautomaatne fokuseerimine. Väike näide: pildistan inimest (umbes 10m kaugusel) mingi kaugema objekti taustal ning kuigi lasen fookuspunkti inimesele, jääb tihtilugu ikkagi inimene udusem ning kaugem objekt terav. Siis ei aita muu, kui lihtsalt MF. Teine häda on see, et autofokuseerides kuhugi kaugemale objektile (sisuliselt lõpmatus), siis ei anna see siiski nii teravat tulemust kui manuaalselt ise rõngast keerates, seega pisut AF paneb mööda. Olgu mainitud, et sel kitikal (18-55, momendil muud pole käepärast ka) on selline "featuur", et kui MF režiimis teravustamisrõngas täiesti lõpmatuse peale keerata, siis jääb kogu pilt mõnevõrra udusem, AF tavaliselt on jätnud millimeetrikese puudu, nii tuleb lõpmatus terav. Praegu aga annab AF selgelt kehvema tulemuse, kui oma silm. Obje ja kere kontaktid on puhtad, peegel ja mattklaas samuti. Vist on aeg midagi uuemat soetada?
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Valvejoodik
HV veteran

|
18.09.2013 20:29:31
|
|
|
Selle "featuuri" kohta niipalju, et osad (minul on kõik objed sellised olnud) objektiivid suudavad teravustada lõpmatusest edasi. Selletõttu ongi vist siis kerge udu
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
MacAivar
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
18.09.2013 22:01:24
|
|
|
Valvejoodik kirjutas: |
Selle "featuuri" kohta niipalju, et osad (minul on kõik objed sellised olnud) objektiivid suudavad teravustada lõpmatusest edasi. Selletõttu ongi vist siis kerge udu  |
see "featuur" on mõeldud selleks, et autofookusel oleks võimalik teravustades veidi edasi-tagasi saagida ka otstes.
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
PriitL
HV kasutaja
|
18.09.2013 22:09:45
|
|
|
Casanova kirjutas: |
Üks väike mure vana hea K200D-ga. Autofookus nimelt. Kasutan manuaalseid fookuspunkte, palju paindlikum kui päris täisautomaatne fokuseerimine. Väike näide: pildistan inimest (umbes 10m kaugusel) mingi kaugema objekti taustal ning kuigi lasen fookuspunkti inimesele, jääb tihtilugu ikkagi inimene udusem ning kaugem objekt terav. Siis ei aita muu, kui lihtsalt MF. Teine häda on see, et autofokuseerides kuhugi kaugemale objektile (sisuliselt lõpmatus), siis ei anna see siiski nii teravat tulemust kui manuaalselt ise rõngast keerates, seega pisut AF paneb mööda. Olgu mainitud, et sel kitikal (18-55, momendil muud pole käepärast ka) on selline "featuur", et kui MF režiimis teravustamisrõngas täiesti lõpmatuse peale keerata, siis jääb kogu pilt mõnevõrra udusem, AF tavaliselt on jätnud millimeetrikese puudu, nii tuleb lõpmatus terav. Praegu aga annab AF selgelt kehvema tulemuse, kui oma silm. Obje ja kere kontaktid on puhtad, peegel ja mattklaas samuti. Vist on aeg midagi uuemat soetada? |
Sama probleem esineb ka mul. Seni mingit lahendust leinud pole. Täiesti kaootiliselt esineb seda. Kit 18-55, 55-300, 50mm f1,8 ja 50-135 f2,8 objektiividega olen proovinud.
Ilmselt pole mõtet oma pead väga vaevata ja tasub uuema kere peale mõelda.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
NoMilleks
HV kasutaja
|
21.09.2013 10:12:03
|
|
|
Siin on miski autofookuse tuunimise õpetus. Proovisin. Justkui midagi sain paremaks. Aru ei saa, kas päriselt või ainult kujutan ette
Aga see probleem, et ei taha fokuseerida valitud fookuspunkti peale, vaid ikka miskipärast ainult keskmisele, püsib.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
PriitL
HV kasutaja
|
21.09.2013 21:56:32
|
|
|
Seda trikki olen juba paar aastat tagasi proovinud, aga mingit väga märgatavat vahet küll ei tunnetanud. Ostsin K-30 ära ja hoopis teine tera.
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jann1
HV Guru

|
22.09.2013 13:12:26
|
|
|
Johaidiii, Mul kaameral oli senini esimene versioon peal
|
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
5 :: |
128 |
|
tagasi üles |
|
 |
caramis
HV Guru

|
22.09.2013 19:00:57
|
|
|
Johaidiii, Mul kaameral oli senini esimene versioon peal  |
ot: |
no johhaidii  |
|
   |
142 |
|
tagasi üles |
|
 |
mazdagti
HV veteran

|
23.09.2013 07:57:09
|
|
|
Kuna K10D hämaruse probleemid hakkavad ära tüütama siis on hakanud peas tiirlema uue kere mõtted. Olen seni tekitanud konkurentsi K-5 vs K30. On keegi neid mõlemaid kasutanud ja oskab mõlema + ja - välja tuua? K-5 puhul mõtlen esimest versiooni kuna tundub et see on kuidagi rohkem oma raha väärt isegi kasutatuna. Ei taha tootjat vahetada kuna olemas 18-250mm originaal objektiiv mis minule peaaegu ideaalne kuna ei viitsi väga vahetada neid objesid seal otsas.
_________________ No ikka täitsa kagu nukas!
FB Volvokodu, diagnostikaabi Võrumaal. |
|
Kommentaarid: 154 loe/lisa |
   |
136 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
23.09.2013 08:14:59
|
|
|
mazdagti kirjutas: |
Kuna K10D hämaruse probleemid hakkavad ära tüütama siis on hakanud peas tiirlema uue kere mõtted. Olen seni tekitanud konkurentsi K-5 vs K30. On keegi neid mõlemaid kasutanud ja oskab mõlema + ja - välja tuua? K-5 puhul mõtlen esimest versiooni kuna tundub et see on kuidagi rohkem oma raha väärt isegi kasutatuna. Ei taha tootjat vahetada kuna olemas 18-250mm originaal objektiiv mis minule peaaegu ideaalne kuna ei viitsi väga vahetada neid objesid seal otsas. |
Ma eeldan, et sa räägid ikka K-5II-st? Päris korraga kasutanud pole, ning tegelikult K-30 olen ainult käes hoidnud. See-eest K-50 olen pikemalt näppinud. nende kahe kaamera vahe seisneb sellest, et K-50 on max ISO 51200, aga K-30 on vähemalt minu hinnangul tunduvalt mõnusam ja paremini käes püsiv kere.
Aga erinevustest K-30 ja K-5II - kui videot tahad teha, siis võta K-30. Parem pakkimine (MPEG-4 ja H.264 VS motion-jpg), manuaalsed ja poolmanuaalsed režiimid (M ja Av), rohkem erinevaid fps valikuid (kuni 720p@60fps).
Pildistamisel veidi aeglasem max säri (1/6000 VS 1/8000).
Poole kehvem aku kestvus (480 VS 980 kaadrit), aga eraldi adapterida (mida pole komplektis ) saab kasutada AA-akusid.
ISO 51200 VS 25600, samas ega päriselus 51200 väga kasutatavat pilti ikka ei anna. Ainult siis, kui valgustus on üsna hea (ehket vähe varjuala) ja eesmärgiks on midagi liikuvat pildistada, et säri lühikeseks saada. Netipildi või 10x15 väljatrüki muidugi saab tehtud küll.
K-30s on kasutusel esimese põlvkonna tolmueemaldus (sama mis K10D-s). K-5II olev DRII on üksjagu parem.
K-30-l puudub lisaekraan seadete jaoks. See on minu jaoks peamine puudus, aga on võimalik ära harjuda.
Mingeid väikeseid nüansse on veel (sarivõte jne), aga need peaks vist olema peamised.
Nii et kui need asjad probleemiks pole, siis go for K-30.
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
PriitL
HV kasutaja
|
23.09.2013 10:22:26
|
|
|
Oleks K-30nel filmimise ajal teravustamine ka, siis oleks super. Kuigi siis on see oht, et teravustamise heli jääb ka peale.
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spacefly
Kreisi kasutaja

|
23.09.2013 11:11:43
|
|
|
K5-l on samuti tüüpveana väga paljudel isenditel autofookusega probleeme. Uuendasin K5II peale ja hoopis teine tase on AF-l nüüd.
_________________ Parim tegevus, kui und ei tule, on lambaid ja nende postitusi lugeda. |
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
caramis
HV Guru

|
23.09.2013 12:50:30
|
|
|
K-50 üks pluss on veel ka parem võime hämaras automaatselt fokusseerida.
|
   |
142 |
|
tagasi üles |
|
 |