Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  AMD 7870 XT - Tahiti LE kiibiga kaartide omanike teema (Ülekiirendamine) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.07.2013 17:42:30 vasta tsitaadiga

Mina pean +8 power alati kasutama, kuna vastasel korral kellad kõiguvad 500 ja 1000 vahele mängudes ja see tähendab hüplikut jõudlust.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Wishkah
HV vaatleja
Wishkah

sõnum 15.08.2013 22:34:54 vasta tsitaadiga

Küsimus selline, et kuidas seda kaarti vaikseks saada? Või vaiksemaks icon_smile.gif
Praegu käib koormuse all undamine hullemalt 7 case venti kokku ja temp veidi alla 90c
Jookseb stock seadetel, clokkima pole hakanud kuna jõust puudu ei tule aga lärm ja temp on häirivad.
On soovitusi? Coolerit vahetada ei tahaks kuna see ei mõju garantiile hästi.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 15.08.2013 22:42:22 vasta tsitaadiga

Wishkah, CCC lahti ja sealt power'it maha. endal on -7 peal. samuti saad manuali peale venti kiiruse panna, ent ma ei tea, kuidas see tempile mõjub. endal üle 55 pole läinud koormusega vist ja talub ära täiesti icon_smile.gif

coolerivahetus on järgmine aste jep, ent garantii kohta mhm. samas kui tagasi panna hiljem, on vist suva. icon_smile.gif

Wishkah
HV vaatleja
Wishkah

sõnum 15.08.2013 22:54:59 vasta tsitaadiga

Ok, proovin ka 7% voli maha keerata, äkki muutub mõistlikumaks.
Keegi lihtsalt katet maha pole võtnud ja rohkem fan-e installinud?
Pildimaterjal ja näpunäited oleks teretulnud sest isegi 50% manual fan control on see asi megalärmakas.
Eelmine kaart oli MSI Twin Frozer jahutusega ja ma ei mäleta, et ma oleks kordki seda kuulnud ilma vurrideta kastis.
Vb ma lihtsalt pehmoks muutunud, vanarahva tarkuski ütleb ju, et võimsus tuleb kõva lärmiga... icon_biggrin.gif
Edit: Unustasin mainida, et tegu Club 3d Joker Cardiga mida õnnistatud ühe pisikese vurriga.
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 15.08.2013 23:03:13 vasta tsitaadiga

Wishkah, endal sama kaart ja mõtlen mingit arctic coolingu varianti peale aretada sinna... muud variandid on jah sellised poolepeedised ja ebatoimivadki.. icon_razz.gif
jahuti tuunimise kohta aitab google, vahetamise jms kohta.

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 15.08.2013 23:17:54 vasta tsitaadiga

Wishkah, Võta volti maha. Stockis on kaart rämedalt ülevolditud 0,2V võrra (kui koguvolt on 1,2V seega märgatav ülevolt). See põhjustabki 90 kraadiseid temperatuure.
Tee afterburneriga profiilid. nt mängus pole, siis mul kuuldamatu 25% vent. Mängus max 55% kuuldav, aga mitte häiriv.
Volti näpi powerup tuneriga (väga bugine proge aga ainus mis volti muuta laseb korralikult - afterburneriga saab voldimuutmist sisse häkkida, aga mul see ei toiminud korralikult).

Loe ka teemat eespoolt. Siin palju infot selle kohta minu enda poolt.
tagasi üles
Wishkah
HV vaatleja
Wishkah

sõnum 20.08.2013 20:46:27 vasta tsitaadiga

Ei saa kuidagi selle Powerup tuneriga settinguid salvestama, suht luts programm ikka.
Katsetan seda MSI Afterburner 3.0 betat, see pidi juba voltage controli toetama ilma häkkimata.
tagasi üles
liiv
HV Guru
liiv

sõnum 20.08.2013 22:58:05 vasta tsitaadiga

Esitan paar dumbjuuseri küsimust:

Kui te volti näpite, kas ei see võta "kaardist viimast", ning ei mõju halavasti hilisemale kaardi elueale? Kas ebakompetente kellaja (hetkel mõtlen end) ei või kaarti-toitekat ära rikkuda (ehki ma teen neid oppe väga ettevaatlikult)

Kas VTX3D Black Boosti sellisel kombel kellates ei muutu arvuti ebastabiilseks. Mul muutub isegi volti näppimata ebastabiilseks seepärast olen nadi kellamise pooldaja (ehki võtan info netist, kuhuni stock jahutusega minna võib).
Kas on võimalik mainitud VTX3D 7870 XT saada kellamise teel oluliselt paremaks kui ASUS GTX670 OC II minist?
Kommentaarid: 627 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 6 :: 517
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 21.08.2013 16:12:34 vasta tsitaadiga

Wishkah kirjutas:
Ei saa kuidagi selle Powerup tuneriga settinguid salvestama, suht luts programm ikka.
Katsetan seda MSI Afterburner 3.0 betat, see pidi juba voltage controli toetama ilma häkkimata.

Seal on väike nipp. Ava powerup tuner ja pane sätted paika. Nüüd enne programmist väljumist mine "%ProgramW6432%\PowerupTuner\Data" ja pane TULTable.ini failile peale read only setting, et järgmisel programmi käivitusel sätted ära ei kaoks.
Näiteks minu antud faili sisu:
Spoiler Spoiler Spoiler

Antud juhul siis kellad 1000/1500 ja volt langetatud 1.256 pealt 1.058 peale. Programmi käivitusel pead panema profiil 1 > load > apply > minimize (programm peab taustal jooksma).
MSI Afterburner (nii stable, kui ka beta toimivad) peab samuti taustal jooksma ja "Force constant voltage" säte peab sees olema. Ära selle pärast muretse. See mõjutab ainult 3D volti. 2D/IDLE volt langeb ikka 0.850 peale.
Vendi kiirust kontrollid kah afterburneri profiilidega 1 & 2. Konf fail kus nende profiilide info asub on "%ProgramFiles(x86)%\MSI Afterburner\Profiles" kaustas asuv VEN algusega fail. Minu VEN_*.cfg faili sisu:
Spoiler Spoiler Spoiler

Eks spoilerist näed isegi mis sätted mul on. Profile1 on 2D profiil ja Profile2 on 3D profiil. Powerlimit peab olema +8 (lihtsalt 8), et hoida kellad stabiilsena (usu mind sa ei taha, et see pendeldaks 500 > 925 ja sinu custom kella vahel mängudes).
Ma proovisin voldikontrolli betaga ja kuigi see pealtnäha toimis, siis tegelikkuses sain sigrimigri pildi kui omastarust õige voldi seadsin. Ehk siis midagi oli seal mäda. Vb üritasin liiga väikseks seada 2D volti või kellasid. 2D volti ja kellasid pole vaja näppida! Need seatakse driveripõhiselt IDLE-s 300/150 ja 0.850 peale. Tõstetakse vastavalt koormusele veidi ainult.

liiv kirjutas:
Kui te volti näpite, kas ei see võta "kaardist viimast", ning ei mõju halavasti hilisemale kaardi elueale? Kas ebakompetente kellaja (hetkel mõtlen end) ei või kaarti-toitekat ära rikkuda (ehki ma teen neid oppe väga ettevaatlikult)
Ainult siis kui ülevoltida ja usu mind see pole vajalik selle kaardi puhul. Stock volt on liiga kõrge põhjustades liiga suuri temperatuure ja kaardi eluea vähenemist (oletus). Mida mina ja teised teeme on hoopis voldi langetamine. Stock volt on isegi ülekiiirendamiseks enam, kui piisav. Seega kui sa kiirendad üle, siis pole vaja volti üldse muuta. Isiklikult leian ma, et kaart on minu vajadustele ja arvutile enam-vähem hetkel. Seega hetkel ma ei kiirenda üle vaid undervoldin ja jooksutan jahedamalt samadel kelladel (ok tegelikult 25Mhz OC ikka on, et ilus 1000 core kätte saada).

liiv kirjutas:
Kas VTX3D Black Boosti sellisel kombel kellates ei muutu arvuti ebastabiilseks. Mul muutub isegi volti näppimata ebastabiilseks seepärast olen nadi kellamise pooldaja (ehki võtan info netist, kuhuni stock jahutusega minna võib).

OC tehes võib kõik olla. Ütleme nii, et stock jahutuse ja voldiga peaks kõik kaardid 1100 core ära tegema. Vb 1150, aga soovitan kasutada testimiseks kõigepealt furmarki. Kui 5 min on seal stabiilne, siis kaks valikut. Kas proovid paar tundi reaalselt mängida (imo parim stabiilsustest ever) või tõstad kella jälle 25Mhz võrra (ja nii edasi kuni oled max stabiilse leidnud). Soovitan alustada just 1100 pealt. Mäludega on nii ja naa. Osad ütlevad, et neil crashib kohe kui kasvõi 1Mhz tõstavad. Teised saavad mitusada Mhz tõsta. Proovi kõigepealt 1501. Kui ei crashi, siis alusta 1550 pealt. Ainult ära samal ajal ürita tõsta core ja mem. Muidu ebastabiilsus tekib, siis ei tea kumb süüdi. Üks asi korraga.

liiv kirjutas:
Kas on võimalik mainitud VTX3D 7870 XT saada kellamise teel oluliselt paremaks kui ASUS GTX670 OC II minist?

Oluliselt paremaks?: Ei. Samale tasemele jõudluselt (enam-vähem): Jah. Vaikimisi on Tahiti LE jõudlus seal GTX 660/660Ti kandis (sõltub mängust).

EDIT: HD7K BIOS muutmine nüüd võimalik!
http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=189089

Lõpuks ometi saab volte ja kellasid muuta + fan profiile teha.
Lugesin kogu teema läbi. Hetkel on üks probleem multimonitor kasutuse korral, kus volti ei alandada idle tasemeni kahe monitori korral (ilmselt jookseb 3D profiilis).
Teine probleem on see, et potentsiaalselt kaotate Win8 fast boot toe, kuna editor salvestab tavalise bios-i mitte uefi bios-i mis mõnedel kaartidel on (minul k.a).

Saab selle bugise powerup tuneri kus kurat saata ja ei pea enam käsitsi afterburnerit modima. thumbs_up.gif
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 08.10.2013 14:23:14 vasta tsitaadiga

hd7000 seeria kaartide teemas tuli jutuks 7870xt jahutuse vahetamine ja küsiks nüüd ülevaadet kasutajatelt... kes ja millise jahutuse vastu originaali välja vahetanud on?

kirjeldage ka vahetusprotsessi ja hetkeseisu...

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 08.10.2013 15:47:44 vasta tsitaadiga

Pole veel vahetanud, sest pärast BIOS flashi (Custom fan profiil ja madalm volt = jahedam ja vaiksem) on vahetuse isu tunduvalt vähenenud icon_razz.gif
Kui OC teeks, siis iseasi, aga isegi selle jaoks pole vajadust. Jooksutab kõik mis mul on maksimumilähedaselt ära. Vb tulevikus, kui nõudlikumad mängud tulevad.
tagasi üles
durdae
HV kasutaja
durdae

sõnum 26.10.2013 15:06:13 vasta tsitaadiga

mis sätetel kaart nüüd jookseb, tomorrow?
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 27.10.2013 00:29:14 vasta tsitaadiga

durdae, Hetkel 1000/1500 @ 1.47mV max ja tempatuurid on mängudes kuni 66c Core ja 62c VRM.
Vent läheb kah kuni 50% peale ja erilist müra ei tekita. Voolu võtab kaart veidi üle 100W nõudlikeimas mängudes. Mina olen rahul hetkel. Ma polegi vaikimisi termopastat ära vahetanud parema vastu. Seal on kindlasti pool tuubi GPU ja jahuti vahel.
tagasi üles
durdae
HV kasutaja
durdae

sõnum 27.10.2013 11:52:01 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
durdae, Hetkel 1000/1500 @ 1.47mV max ja tempatuurid on mängudes kuni 66c Core ja 62c VRM.
Vent läheb kah kuni 50% peale ja erilist müra ei tekita. Voolu võtab kaart veidi üle 100W nõudlikeimas mängudes. Mina olen rahul hetkel. Ma polegi vaikimisi termopastat ära vahetanud parema vastu. Seal on kindlasti pool tuubi GPU ja jahuti vahel.

1.47? icon_eek.gif
mul on stockis ~1.25 ja mõtlesin vähemalt 0.1 volti maha võtta ning kui võimaldab, siis mõned megahertsid juurde keerata.

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 27.10.2013 12:09:10 vasta tsitaadiga

durdae, Ma proovisin 1.000 alguses kui kaardi sain ja see polnud stabiilne. Ka 1.040 polnud stabiilne väga nõudlikes mängudes nagu nt Crysis 3 ja Far Cry 3. Veidi veel juurde ja 1.047 on stabiilne olnud. Ilmselt mu kaart tahab veidi rohkem volti saada. Tehniliselt on ka ju 75Mhz üle default kloki ja 25Mhz üle boost kloki (925Mhz ja 975Mhz vastavalt). Eks iga kaart ole selles suhtes erinev. Segaduse vältimiseks üritan volte öelda neljakohalisena: 1.047 vs 1.47
Default volt on 1.256.
tagasi üles
durdae
HV kasutaja
durdae

sõnum 27.10.2013 12:16:35 vasta tsitaadiga

1.047 makes more sense ja on ju hea tulemus võrreldes stockiga.
huvitav, kas crossifre'i puhul tahavad kaardid pigem rohkem või vähem volti saada?
mõtlesin alustada 1.100 voldist ja vaadata, mis temperatuurid teevad.

rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 12.11.2013 04:01:40 vasta tsitaadiga

Mida keegi mängib selle kaardiga?
DeTHiCa.
HV Guru
DeTHiCa.

sõnum 12.11.2013 09:17:03 vasta tsitaadiga

rmc, kõike, mida hing ihaldab. ise hetkel arma2, arma3, bf3.
Kommentaarid: 144 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 136
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 12.11.2013 10:19:04 vasta tsitaadiga

Üldiselt jah sellist mängu pole veel leidnud mida see kaart ära ei vea. Detaile peab kõige julmemates mängudes veidi alla tooma, aga mingeid tohutuid kompromisse kah pole vaja teha õnneks. Ütleks, et 85% silmailust saab ka uusimates mängudes kätte @ 1080p
Hetkel plaanis väike jahutuse mod - shroud ära, def vent maha ja asendada 2xCorsair SP120-ga mis kinnitatud kaablisidemetega. Termopasta vahetus kah MX-2 vastu. Tempid ma ei usu, et meeletult langevad, kuna undervolditult juba praegugi jahe, aga peaks hulga vaiksemaks muutuma koormuse all. Saab ka ülekiirendamise ära proovida, et kaugele see isend läheb. Millalgi hiljem see nädal jagan tulemusi thumbs_up.gif
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 12.11.2013 15:53:57 vasta tsitaadiga

Mõtlesin just infot selle kohta, mis seisus kaart on, mida muudetud seoses karbist väljavõetuga ja, mis mänge, mis settingutel icon_smile.gif

ise avastasin, et bf3 on crashima hakanud, peaks driverid nullist installima vist. selle biosi ümbertegemise peaks ka ära tegema ja undervoltima jne. icon_smile.gif

DeTHiCa.
HV Guru
DeTHiCa.

sõnum 13.11.2013 21:54:09 vasta tsitaadiga

undervoltisin oma 7870XT-d veidi. boosti disablesin ära, ehk siis 925MHz @1.10V peale. lasin furmarki, 3dmarki, mängisin metro2033 ja crysis3 nii kaua kui viitsisin, kokkuvõttes tundub et sain kaardi 8-10 kraadi jahedamaks selle väikse voldialandusega, enne läks kaart mängides 83C või nii, praegu aga 73C kõige rohkem nägin. mitu tundi mängides võib natuke soojemaks minna.

oleks volti veel madalamaks lasknud, aga vaatasin et ASIC quality on nii vilets et ei ole mõtet riskida - 62.4%.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 14.11.2013 13:47:12 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Üldiselt jah sellist mängu pole veel leidnud mida see kaart ära ei vea. Detaile peab kõige julmemates mängudes veidi alla tooma, aga mingeid tohutuid kompromisse kah pole vaja teha õnneks. Ütleks, et 85% silmailust saab ka uusimates mängudes kätte @ 1080p
Hetkel plaanis väike jahutuse mod - shroud ära, def vent maha ja asendada 2xCorsair SP120-ga mis kinnitatud kaablisidemetega. Termopasta vahetus kah MX-2 vastu. Tempid ma ei usu, et meeletult langevad, kuna undervolditult juba praegugi jahe, aga peaks hulga vaiksemaks muutuma koormuse all. Saab ka ülekiirendamise ära proovida, et kaugele see isend läheb. Millalgi hiljem see nädal jagan tulemusi thumbs_up.gif

Niih. Vendid peal:

Stock vent Core/VRM: 67/62 - Kuuldav aga mitte häiriv. 2000+ RPM ja <~50% vendi kiirus.
2xSP120 @ 7V Core/VRM: 65/64 - Täiesti hääletu. RPM-i ei tea.
2xSP120 @ 12V Core/VRM: 48/47 - Kõige valjem kolmest. Taluvuse piiril. 2300RPM.

More to come...
tagasi üles
durdae
HV kasutaja
durdae

sõnum 15.11.2013 06:50:25 vasta tsitaadiga

vaataks pilte ka sellest kombost, kui palju tüli ei tee.
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 17.11.2013 00:49:02 vasta tsitaadiga

Hetkel ainult üks pilt. Unustasin pealt ja nurga alt pildistada enne masinasse suramist.
Kummipael on mis kaarti enamvähem loodis hoiab (muidu raibe raskuse all hakkab otsast (power connectorite juurest) alla vajuma thumbs_down.gif
Veidike tolmu korpuse põhjas (neetud suruõhk pole nii efektiivne kui ma lootsin).

Kuna korralike musti kaablisidemeid ei õnnestunudki hankida (go figure), siis kasutasin kahte halli sidet (rohkem polnud), et vendid kõigepealt omavahel kokku siduda ja seejärel kasutasin poolläbipaistvat nööri (vist sarnane sellele mida õngedes kasutatakse), et neljast otsast vendid jahuti peale fikseerida. Kuna see pole tight fit, siis kergelt ripub mis ongi ehk parem. See siis ajutine lahendus. Küll pärast on aega optimeerida.

Spoiler Spoiler Spoiler

EDIT:
Ok OC on nüüd kah paigas. Vähemalt ma arvan, et on. Järgneb pikaajaline test kindlustamaks, et see tõesti stabiilne on. Igatahes Unigine Heaven ja Valley on öö läbi loopides korras ja mitu tundi sai ka mängitud nendel kelladel. Throttlemist kah ei toimu, kuna tempid jäävad normi piiresse.
1260Mhz Core
1690Mhz Mem (6.7Ghz)

Protsentuaalselt on see siis ~27% üle def 925Mhz kloki ja ~23% üle 975Mhz boost kloki.
Mälu läks ~11% (Elpida pole just parim).

Keskmised temperatuurid on:

65c Core
80c VRM

Max volt mida GPU-Z näitas: 1.203mV (BIOS flashitud kuni 1.225mV andma).

Proovisin ka @ 7V jooksutada vente, aga loomulikult ei saa vendid 7V peal hakkama selle OC-ga ja kaart hakkas üsna kiirelt throttlema (Core 100 & VRM 115).
Seega jäävad 12V peale. Võib vist rahule jääda. Mingi aeg postitan uuendatud tulemused 3DMark jms teemadesse, kus on võrdlus vanade skooridega. Siis saab aimu palju OC juurde andis.
tagasi üles
DeTHiCa.
HV Guru
DeTHiCa.

sõnum 17.11.2013 01:11:26 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Mingi aeg postitan uuendatud tulemused 3DMark jms teemadesse, kus on võrdlus vanade skooridega. Siis saab aimu palju OC juurde andis.

jään ootama. viska siis siia teemasse kah linki või pilti.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  AMD 7870 XT - Tahiti LE kiibiga kaartide omanike teema (Ülekiirendamine) mine lehele eelmine  1, 2, 3  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.