Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
askela
HV vaatleja
|
07.01.2013 01:22:44
|
|
|
Aga kas lenovo W500 seiatel on MXM, kas keegi teab ?
|
|
tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
07.01.2013 01:37:09
|
|
|
askela, lenovo ei tooda üldjuhul arvuteid, mille eesmärgiks oleks kellegi "mängupüss" olla. Vaata parem alienware seeriat.
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER |
|
tagasi üles |
|
 |
askela
HV vaatleja
|
07.01.2013 01:47:09
|
|
|
Ma vahepeal joonestan ka peale mängimise aga tahan et oleks võimalik fx kaardi quadro või gtx peale vahetada , w700 seria arvutid on hirmus kallid, kui raha oleks taskust võtta siis poleks ma isegi siia kirjutanud !
|
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
07.01.2013 09:56:02
|
|
|
Lenovo (või pigem eelkäija IBM) ongi kallis brand. Ja samas pigem konservatiivne kui uuendustega etteruttav. Paljud on näiteks nina kirtsutanud, et Thinkpad'il tänapäeval muidu enesestmõistetavaks peetud HDMI pesa pole. Sihtgrupp aga ei olegi kodukasutaja.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
07.01.2013 10:29:25
|
|
|
rex kirjutas: |
Lenovo (või pigem eelkäija IBM) ongi kallis brand. Ja samas pigem konservatiivne kui uuendustega etteruttav. Paljud on näiteks nina kirtsutanud, et Thinkpad'il tänapäeval muidu enesestmõistetavaks peetud HDMI pesa pole. Sihtgrupp aga ei olegi kodukasutaja. |
Ära ajast maha jää, on ka selliseid ThinkPade olemas, millel HDMI on täiesti olemas.
Lenovo ThinkPad SL510 2847-9YU Laptop
Ja Youtube videos on ilusti näha HDMI olemasolu:
http://www.youtube.com/watch?v=iQ5BrjPfhh0
|
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
07.01.2013 11:31:58
|
|
|
See on rohkem selline hädapärast Thinkpad, small business line (samas üldises foonis üldse mitte halb masin). Ma pidasin rohkem mainstream T/X seeriate viimaseid mudeleid silmas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Azatris
HV veteran

|
07.01.2013 13:49:37
|
|
|
Ma olen oma Displayportiga väga rahul.
Ainult et uusima Displayport to Displayport kaabli leidmine oli omaette seiklus. Saingi kusjuures Lenovo enda oma.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
07.01.2013 16:24:30
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
rex kirjutas: |
Lenovo (või pigem eelkäija IBM) ongi kallis brand. Ja samas pigem konservatiivne kui uuendustega etteruttav. Paljud on näiteks nina kirtsutanud, et Thinkpad'il tänapäeval muidu enesestmõistetavaks peetud HDMI pesa pole. Sihtgrupp aga ei olegi kodukasutaja. |
Ära ajast maha jää, on ka selliseid ThinkPade olemas, millel HDMI on täiesti olemas.
Lenovo ThinkPad SL510 2847-9YU Laptop
Ja Youtube videos on ilusti näha HDMI olemasolu:
http://www.youtube.com/watch?v=iQ5BrjPfhh0 |
Asjatundjad mõtlevad "Thinkpad" öeldes endiselt kvaliteetsele T- ja X-seeriale, mitte Lenovo säästuseeriatele...
|
|
tagasi üles |
|
 |
Azatris
HV veteran

|
08.01.2013 10:42:20
|
|
|
Kuna mul aitas Archlinuxiga mängimisest, siis lähen tagasi Windows 7 Pro peale.
Kuna ma proovisin ära ka UEFI boot mode'i, pidin ma oma SSD muutma GPT pealt MBR'ile.
Aga nüüd uurides leidsin, et fingerprint booting ei tööta thinkpadidel UEFIga (ma usun, et probleem otsesemalt GPT's? või on keegi tööle saanud? mingid workaroundid vist on, tasuks proovida?), nii et Windowsit installides sooviks ma SSD tagasi MBRi peale muuta. Kas selleks on mingi lihtne viis või ma lihtsalt teen Archlinuxi enda all (CD'lt bootides) selle conversioni olles enne kõik failid maha võtnud? Ma ei tea, kas ma kuidagigi saan enam oma Lenovo Recovery DVD'dega bootida... see peaks olema opsysist sõltumatu, eks?
Teine küsimus oleks see, et mida ma peaks tegema Windowsit nullist installides, et SSD partitioneid korralikult alignida? Mäletan, et keegi postitas enne siia mingi viisi kontrollimiseks, kas on korralikult aligned või ei. Mul ei olnud. Ja siis sellest tuligi idee vahepeal Archi proovida, kuna nii kui nii tuli ketas puhtaks teha. Samas kas ma peaks kuidagi "teistmoodi" kustutama failid SSD'lt kui tavalisel HDD'l, et performance oleks korralik?
|
|
tagasi üles |
|
 |
pinTero
HV veteran

|
08.01.2013 10:50:37
|
|
|
Azatris kirjutas: |
Kuna mul aitas Archlinuxiga mängimisest, siis lähen tagasi Windows 7 Pro peale.
|
Kõige lihtsamas variandis buudi plaadilt mingi Linux (SysrescueCD nt.), kustuta kõik partitsioonid ära ning installi Win7. Sealmaal, kus saab valida ketast ja partitsioone, vajuta lihtsalt Next ja Win7 teeb automaatselt õige joonduse ja formati..
Ma eeldan, et Arch'i kasutades oli/on sul kontroller ikka AHCI peal ja sa lisasid fstab faili ka 'discard' käsu, et Trim funktsioon toimiks?
Kui ei, siis peaksid igal juhul tegema kettale Secure Erase (või siis Enchanced Erase), mis terve ketta "ära nullib", et siis värskena ja koos Trim käsuga kasutama hakata.
Secure Erase õpetus siin: http://mackonsti.wordpress.com/2011/11/22/ssd-secure-erase-ata-command/
(kui läppari sees asi ei õnnestu, proovi mõne lauaarvuti küljes. Endal Inteli Sata3 kontra otsas kusjuures ka ei toiminud ja tuli ketas Sata2 pesssa ühendada)
|
|
tagasi üles |
|
 |
heikis
HV Guru
|
08.01.2013 11:00:16
|
|
|
uusima uefi biosiga (t420 puhul siis 2102 detsembri reliis) ning uusima fingerprint tarkvaraga, ei tohiks uefi only puhul probleeme olla. või oled juba proovinud?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Azatris
HV veteran

|
09.01.2013 03:12:43
|
|
|
heikis, ei ole veel proovinud, aga eks nüüd siis on võimalik. Need artiklid, mida lugesin, oli enamasti 2011 omad. Eks siis teen selle julge sammu ja jätan SSD GPT peale. Olen varem kohanud igal pool väljendit, et kui absoluutselt vaja ei ole, siis ei tohiks BIOSi updateda. Aga tegelikult vist suurt hullu pole, eriti kui mul see pisike eesmärk on? Mingeid muid probleeme ei peaks tekkima? St TRIM töötab kui on GPT + SSD?
pinTero, ma unustasin täielikult SSD jaoks vajalikke protseduure teha, kusjuures. Nii et proovin teha selle meetodiga, mida linkisid. Aga kuidas Win7 install saab teha automaatselt õige joonduse kui mul factoryst tulnud installitud Win7 ei olnud õigesti joondatud? Ma lihtsalt tahaks teada, kus saab üldsegi valesti minna kunagigi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
pinTero
HV veteran

|
09.01.2013 03:13:42
|
|
|
Aga kuidas Win7 install saab teha automaatselt õige joonduse kui mul factoryst tulnud installitud Win7 ei olnud õigesti joondatud? Ma lihtsalt tahaks teada, kus saab üldsegi valesti minna kunagigi. |
Tehasest tuli Thinkpad SSD'ga ja partitsioonide joondus oli vale? Äärmiselt kummaline. Mis masinaga muidu tegu ja millega kontrollisid?
Ise joondust ära käkkida on üsna lihtne - näiteks installida Win7 eelnevalt XP poolt vormindatud kettale või siis mingit kloonimisutiliiti valesti kasutades.
Kui teha puhas Win7 install, puhtalt meedialt käsitsi ja lasta uus partitsioon setupil luua, peab igal juhul õige joondus tulema...
|
|
tagasi üles |
|
 |
Azatris
HV veteran

|
09.01.2013 03:17:29
|
|
|
pinTero, aa nojah, targad mehed poes, kus mu mudel kokku pandi, nad kloonisid võib-olla kuidagi otse HDD'lt hoopiski, ma ei tea seda. See Inteli SSD ja mõned muud osad said eraldi sisse pandud. Aga hind oli super ja mingeid kalasid pole olnud senini. T420 on.
Aga see GPT+SSD issue jääb alles... ma ei tea, kas UEFI on väärt seda, et ma ei pruugi saada kasutada mingeid SSD utilitiese (http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2228064 'st lugedes).
|
|
tagasi üles |
|
 |
pinTero
HV veteran

|
09.01.2013 03:56:31
|
|
|
pinTero, aa nojah, targad mehed poes, kus mu mudel kokku pandi, nad kloonisid võib-olla kuidagi otse HDD'lt hoopiski, ma ei tea seda. See Inteli SSD ja mõned muud osad said eraldi sisse pandud.
|
Dejavu
Siin paar lehte tagasi oli just sama case, kus teatud "asjamehed" olid üritanud uuel arvutil süsteemi SSD peale kloonida, kopeerida vms. ja tulemuseks oli vigane joondus ning aeglane ssd
Ma ei saa aru, kuidas on võimalik, et it valdkonnas tegutsevad poed või teenindused ei oma teadmisi, kuidas SSD kettaid korrektselt toimima panna.
Ja takkatippu küsitakse veel sellise poolvigase tulemuse eest teenustasu. (või tehti antud juhul 'kauba peale'?)
Müstika ja masendus
Mis puudutab UEFI't, siis Windows 8 puhul oleks "Secure Boot" üks eelistest, kuigi mina selles enda jaoks mingit erilist kasu ei näe.
Muud erilist see UEFI ja GPT layout Windowsimaailmas ju vist ei annagi hetkel... või on kellelgi ideid?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Azatris
HV veteran

|
09.01.2013 04:07:44
|
|
|
Jep, no minu teenindus oli 5+, sain mitmekordset alet jne jne, mingeid teenustasusid ei lisatud. Annan neile andeks. SSD oli misaligned küll, aga minu arust ikkagi väga kiire (noh, 2012 Office Word avanes 1 sekundiga).
Aga UEFI peaks andma natuke boot speedi juurde (lausa pool sekundit). Aga liiga palju jamamist, ma lähen legacy BIOSile ja MBRile tagasi lihtsalt ja hakkan homme installima.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru
|
11.01.2013 13:10:46
|
|
|
Tasuta ei saa naha peale ka enam tänapäeval
Jahutusele ligi pääsemiseks tuleb emaplaat korpusest välja võtta. Selleks on vaja klaver ja käetugi maha võtta - ei tohiks liigselt kontimurdev olla.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
11.01.2013 13:34:53
|
|
|
Tänud, eks ma millalgi lammutan natuke siis.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Troll
HV Guru

|
14.01.2013 00:00:12
|
|
|
Alusta sellest, et lihtsalt puhu nendesse küljel ja taga olevatesse vendiavadesse nii kõvasti kui jaksad (ilma arvutit lahti võtmata)! Mul samasuguse probleemi puhul aitas ja töötas üle kahe aasta korralikult, aeg-ajalt lihtsalt kordasin protseduuri...
_________________ TÜMPA, TÜMPA...EEST ÄRA, TROLL TULEB!!! |
|
tagasi üles |
|
 |
waux
HV Guru

|
14.01.2013 00:04:52
|
|
|
Või mine osta 4-10 euriku eest suruõhku arvutipoest.
|
|
tagasi üles |
|
 |
pinTero
HV veteran

|
14.01.2013 00:48:39
|
|
|
Väiksematsorti ventide jms puhumiseks on väga tegus asi "Rakett Õhupump" Amazonis maksab ainult 11€.
X61s puhul piisab ventilaatorile ligisaamiseks vaid klaviatuuri eemaldamisest. Termopasta vahetamiseks tuleb tõesti lammutada ja emaplaat kätte saada. Kui juhendi järgi teha, ei ole midagi keerulist tegelikult.
|
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
14.01.2013 01:20:35
|
|
|
Kas see rakett on parem kui tavalised kerakujulised või ovaalsed selised riistad?
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju |
|
tagasi üles |
|
 |
pinTero
HV veteran

|
14.01.2013 02:40:01
|
|
|
von Wu kirjutas: |
Kas see rakett on parem kui tavalised kerakujulised või ovaalsed selised riistad? |
No ei teagi. Peaks vist kehtima põhimõte - mida suurem, seda parem surakas õhku välja tuleb.
Tööl on mul see kõige suurem Rocket ja väga mõnus puhuda.. Mingi aeg tagasi tellisin DX'st kopikate eest mingi koopia - kohale tuli poole väiksem "plönn", mille tila peale paari puhumist otsast lendab. Mõttetu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
14.01.2013 10:59:02
|
|
|
Pole mingit vahet, peaasi, et pihku mahub. Apteegist peaks ka sellise klistiiripirni kiirelt kätte saama. See võiks ka iga fotohuvilise varustuse hulgas olla, kuna suuga objektiivilt tolmu puhudes kipuvad alati ka tatipritsmed kaasa minema. Jahutusradikale need muidugi midagi halba ei tee. Natuke ebameeldiv ehk ainult, kui selle radikaribisid seestpoolt katva villakihi ventikasse puhud ja see sulle koheselt peenekshekseldatuna habemesse puhutakse. Väljalülitatuna seda tehes on vahel juhtunud, et ventikas ei suudagi enam tööle hakata.
Samas käivad Thinkpad'id tõesti nii lihtsalt ja loogiliselt juppideks, et ka lahti võttes puhastamine pole problemaatiline.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|