Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Ho Ho
HV Guru

|
15.12.2012 12:46:09
|
|
|
ot: |
guest1902 kirjutas: |
Muidu paneb mõtisklema, et mida programmeerija statistikaga peale hakkab. |
tbh peaks statistikat korralikult õpetama juba oluliselt varasemas kooliastmes, et inimesed saaks aru mida räägitakse kui öeldakse miskit stiilis "asteroidi tabamuse tõenäosus 1/10000"  |
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
15.12.2012 13:57:57
|
|
|
Taux007 kirjutas: |
jõehobu, mul oli samuti gümnaasiumis Pascali algõpe + hiljem "programmeerimine" Excelis. Ma ei saa öelda, et sellest pole kasu olnud.
1) Loogikat arendas
2) Ülikoolis oli seetõttu lihtsam informaatikaid teha
3) Motiveerib vaikselt ise programmeerimist õppima, kuna vahepealse ajaga on jõudnud "settida". |
Minul ei olnud Pascal esimene keel. PASCAL oli teine, aga läbi aegade kokkuvõttes ütleks, et mitte midagi Pascali õppimisest pole asjata olnud. Vähemalt pärast kirjutad nii, et aastate pärast saad ise ka oma koodist aru.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Deadlock
Kreisi kasutaja
|
15.12.2012 17:06:35
|
|
|
Mulle meeldis TTÜ Informaatika matemaatikatest Diskreetne Matemaatika II rohkem kui statistika ja tõenäosus. DM II õpetas ise mõtlemist, valemite koostamist täiesti nullist ja nende valemite matemaatilist tõestamist. Äärmiselt rahuldav tunne, kui jõuad oma loogikaga järelduseni, et kombinatsioonide arv on just
ja sa saad aru, kust iga selle valemi osa tuleb ja miks ta seal on.
_________________ "Believe you can, believe you can't; either way, you're right." - Henry Ford |
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
17.12.2012 23:40:08
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Muidu paneb mõtisklema, et mida programmeerija statistikaga peale hakkab. |
tbh peaks statistikat korralikult õpetama juba oluliselt varasemas kooliastmes, et inimesed saaks aru mida räägitakse kui öeldakse miskit stiilis "asteroidi tabamuse tõenäosus 1/10000"  |
No joptvõi jälle hakkab see laul pihta, et kuidas keegi ei saa "lihtsatest asjadest" aru. No ma olen statistikat päris mitmeid nädalaid hommikusöögiks söönud ja ei saa su lausest mitte aru. Mida see 1/10000 peaks tähendama? Mis usaldusnivool? Kuus sigmat? Nii diskreetselt lammutada nagu täringuid on rohkem naljanumber. Võtnuks siis needsamad täringud, et tuua oma pointi välja (mida sa tõenäoliselt teha tahtsid), et üksik katsepunkt ei allu mingisugusele tõenäosusjaotusele ja on juhuslik; paljude katsepunktide tulemusena kujuneb välja jaotus. Nkn asteroidi põkkumine Maaga on selline debiilne näide, kuna selle tõenäosuse saamiseks on arvutatud kolmandate suuruste kaudu, mille mõõtetulemused võivad alluda eri tõenäosusjaotusele. See teema on nii kuradi keeruline, et on mõeldamatu nõuda hardcore matstatti varasemates kooliastmetes.
Nuff said, natuke vastukaalu tüüpilisele eneseupitamisele kellegi "üldsuse" kritiseerimise võtmes. |
_________________ assumption is the mother of all fuck ups
,,think before you print and save a ROOT::TTree'' |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
18.12.2012 12:43:45
|
|
|
lolque, laote siin matemaatilist semantikat
aga kui juba funktsionaale ja mitteeukleidilist geomeetriat (seda läheb tõenäoliselt vaja üldse füsas) lititakse
siis eestikeelsetes definitsioonides oritenteerumine ei tohiks takistuseks olla
palju on tuimalt ingl k üle kantud, ainult väga basic tase on eestlaste oma leiutis või russitsism (kes kurat võttis kasutusele sõna "korpus"?)
---
ja siis tuleb keegi lagedale "matemaatika tegelik keel on valemite keel"
juba notatsioonis on niivõrd palju varieeruvusi; lisaks ega kõike ei saagi matemaatiliste valemitena esitada, ilma et oma notatsiooni ei defineeriks |
Muidu paneb mõtisklema, et mida programmeerija statistikaga peale hakkab.
Noh, olenevalt projekti iseloomust on vaja nkn sellist matemaatilist aparatuuri omandada, mida kõrgkoolis ei õpetata (dunno, nt kvaternioonid?), aga statistika...
Igast diskmatid ja algoritmikad on muidugi must have |
Kuidas sa sellest diskmatist ja algoritmidest aru saad kui sa tõenäosusteooriat ja statistikat üldse ei valda? See juhuslikkuse mõiste on programmeerimisel igal pool risti ja põiki jalus. On ikka vahe kas sa hoiad miljoni arvu mälus ja arvutad iga kord, kui vaja on nende keskmise või hoiad ja uuendad ainult statistikuid näiteks.Kuhu edasi? Varsti teeb keegi selgeks, et progammeerijal pole aritmeetikat ka vaja tunda?
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
18.12.2012 14:55:23
|
|
|
Tõenäosusest keskkooli kursuste tasemel piisab ju Tundub, et oled midagi segi ajanud, sest ma küll ei mäleta, et oleks statistikast mingeid eeldusi tehtud, mõistmaks algoritmide teooriat ja diskmatti. Piisab keskkooli tasemel matemaatika tundmisest, kui keerukusi arvutama hakata. Diskmatt on täiesti eraldiseisev..
Ja väike kõrrepoiss ka, ma pole midagi aritmeetikast kirjutanud...
_________________ assumption is the mother of all fuck ups
,,think before you print and save a ROOT::TTree'' |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Batdog
HV vaatleja
|
18.12.2012 17:09:37
|
|
|
No katsu sa ainult gümnaasiumi tõenäosusteooria põhjal aru saada ja ära tõestada, miks quicksordi puhul on kasulik sisend enne juhuslikku järjekorda lüüa ja alles siis sellele qs algoritmi rakendada. TTÜs algoritmide ja andmestruktuuride erikursusel oli näiteks juhusliku suuruse expected value ja selle omadus (linearity of expectations) üks põhilisi matemaatilisi tööriistu ülesannete lahendamisel ja keerukuste tõestamisel (mitte et see oleks mingi kõrgem tõenäosusteooria, aga gümnaasiumis ma nendega küll veel kokku ei puutunud, võib-olla mõnes koolis puututi).
Suur osa programmeerijaid võib väita, et neil ei lähegi Bayesi võrke, Kalmani filtreid, juhusliku suuruse entroopiat vms kunagi vaja, sest nad ei teagi kunagi, millal nad neid kasutada oleksid saanud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
18.12.2012 21:13:54
|
|
|
Tõenäosusest keskkooli kursuste tasemel piisab ju Tundub, et oled midagi segi ajanud, sest ma küll ei mäleta, et oleks statistikast mingeid eeldusi tehtud, mõistmaks algoritmide teooriat ja diskmatti. Piisab keskkooli tasemel matemaatika tundmisest, kui keerukusi arvutama hakata. Diskmatt on täiesti eraldiseisev..
Ja väike kõrrepoiss ka, ma pole midagi aritmeetikast kirjutanud... |
Minu kogemus on selline, et misiganes matemaatilist distsipliini sa ka ei mainiks, ikka tuleb keegi ja ütleb, et programmeerijale pole seda vaja.
Batdog kirjutas: |
No katsu sa ainult gümnaasiumi tõenäosusteooria põhjal aru saada ja ära tõestada, miks quicksordi puhul on kasulik sisend enne juhuslikku järjekorda lüüa ja alles siis sellele qs algoritmi rakendada. TTÜs algoritmide ja andmestruktuuride erikursusel oli näiteks juhusliku suuruse expected value ja selle omadus (linearity of expectations) üks põhilisi matemaatilisi tööriistu ülesannete lahendamisel ja keerukuste tõestamisel (mitte et see oleks mingi kõrgem tõenäosusteooria, aga gümnaasiumis ma nendega küll veel kokku ei puutunud, võib-olla mõnes koolis puututi).
Suur osa programmeerijaid võib väita, et neil ei lähegi Bayesi võrke, Kalmani filtreid, juhusliku suuruse entroopiat vms kunagi vaja, sest nad ei teagi kunagi, millal nad neid kasutada oleksid saanud. |
Nii ongi. Kurvaks läheb tavaliselt siis kui ammendavat läbivaatust mingi probleemi lahendamisel kasutama hakatakse.
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
8bit
HV vaatleja
|
19.12.2012 08:14:31
|
|
|
Kas eesti keeles on mingeid õpikuid või raamatuid, mida saaks matemaatika riigieksami uuestitegemiseks kasutada? Koolist on juba 10 aastat möödas. Oleks vaja midagi sellist, kus saaks õppida eesti keeles (mõisted pole enam meeles), nt õpikust, kuid kas need on praegusel ajal rohkete näidetega? Minu ajal olid meil nõukaaegsed õpikud, kus näidisülesanded praktiliselt puudusid. Ma ei käinud küll nõuka-ajal koolis, õpikud olid lihtsalt nii vanad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
l3mpz
Kreisi kasutaja

|
19.12.2012 11:13:34
|
|
|
8bit kirjutas: |
Kas eesti keeles on mingeid õpikuid või raamatuid, mida saaks matemaatika riigieksami uuestitegemiseks kasutada? Koolist on juba 10 aastat möödas. Oleks vaja midagi sellist, kus saaks õppida eesti keeles (mõisted pole enam meeles), nt õpikust, kuid kas need on praegusel ajal rohkete näidetega? Minu ajal olid meil nõukaaegsed õpikud, kus näidisülesanded praktiliselt puudusid. Ma ei käinud küll nõuka-ajal koolis, õpikud olid lihtsalt nii vanad. |
Vaata Apollos ringi
Seal erinevaid asju ettevalmistumiseks
TTÜ raamat http://www.apollo.ee/vastustega-matemaatika-ulesannete-kogu-riigieksamiks-valmistujale.html
ja siis veel selline http://www.apollo.ee/eksaminandile-matemaatika-riigieksamist-2012.html
ja siis mingi Tõnso raamatud kah veel vist 10-12 klass (pole täitsa kindel)
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
09.01.2013 09:20:59
|
|
|
siin käis vahepeal läbi link, kus tüüp läbis 3 aastase ülikooli kasutades tasuta kursuseid ja ühe aastaga. väga sooviks seda linki
_________________ Ole tore ! |
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
5 :: |
8 :: |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taux007
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
09.01.2013 12:25:20
|
|
|
see sama tõesti. seal on mõned huvitavad õpetused, mida tasuks jälgida. aitäh
_________________ Ole tore ! |
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
8 :: |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
11.01.2013 01:17:48
|
|
|
ufo56 kirjutas: |
Nii võru kutsehariduskeskusesse paberid sisse viidud, kino hakkab saama (infotehnoloogia süsteemid)
17.07.2008 |
27 dets sai läbi
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taux007
HV veteran

|
11.01.2013 10:15:39
|
|
|
Oled siis targem ka ja töötad selles sektoris edukalt?
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
Raunts33
HV kasutaja
|
18.01.2013 17:20:45
|
|
|
Kui matemaatika hinne on 3 pidevalt( 7-ndast klassist juba), kas see oleks takistuseks Tallinna polütehnikumi sissesaamiseks? Füüsika 5, keemia 3, eesti keel 4. (ained mis teevad ka osakaalu)
9-s klass hetkel
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
C1rca
HV veteran

|
18.01.2013 17:41:19
|
|
|
Asi käib ikka ju keskmise järgi, Polükas ei tohiks midagi hullu olla, seal ilmselt neid mata 3-lisi jalaga segada. Ma selle pärast ei muretseks.
|
|
Kommentaarid: 100 loe/lisa |
   |
93 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
19.01.2013 15:59:30
|
|
|
Taux007 kirjutas: |
Oled siis targem ka ja töötad selles sektoris edukalt? |
Targem mitte ja tööd pole leidnud. Kõik teadmised ja mis ikka ise-õpitud/kogetud.
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
19.01.2013 16:51:31
|
|
|
Midagi ikka õppisid
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vermon
Kreisi kasutaja

|
24.01.2013 09:24:15
|
|
|
Ma mõtlesin ka päris pikalt peale baka lõppu, et see oli nüüd küll ajaraiskamine ja ma seal praktilisi teadmisi ei saanud. Mingi aja pärast tehes koos tööd inimestega, kes ei ole koolis seda ala õppinud, märkasin, et midagi on ikka kasu olnud.
Näiteks imestasin kui taipasin, et igasugu trikid andmebaaside tabelitega (andmeliiasuste vähendamine jms.) ei olegi kõigil selge vaid see on ikka puhtalt koolist külge jäänud
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
24.01.2013 10:25:34
|
|
|
Ja siis satud kokku töötama sellisega kes endale juba 15 aastaselt on kõik raamatutest selgeks teinud ning teab kõike väga detailideni tööalaselt... aga peale tööd drinke tehes ja rääkides mõnest muust valdkonnast, kasvõi reisimisest ja kultuurist on järsku tegu tüübiga kes ongi totaalne kuivik ning teabki vaid oma andmebaasidest ja andmemudelitest... juba selle silmaringi avardamise pärast tasub ülikoolis käia, ja aktiivselt kasutada võimalusi mis lasevad maailma avastada... Üks õppejõud ütles TTÜ's kunagi väga ilmekalt, et ülikool polegi kõigi jaoks... kolmandik teist ei lõpeta kunagi, samas omavad just need mittelõpetajad pärastpoole laia silmaringi eelist
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
25.01.2013 10:39:41
|
|
|
Hehe, mul kohe algamas 12-s semester, ühel aastal ei võtnud ühtegi uut ainet (mistõttu 2 semestrit läksid tühja), sai mitu ainet läbi kukutud, sest mulle meeldib reisida ja on juhtunud, et näiteks ühe sessi ajal sai kuu aega backpackitud Aasias jmt
Samas on hetkel veel 39 punni puudu, millest 8 on lõputöö. Enam võimatu ei näigi
...jube pain in the ass tho...
_________________ Jogani pogani pooh |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vermon
Kreisi kasutaja

|
25.01.2013 10:56:34
|
|
|
Oot mis eriala millises koolis? Ma sain küll TTÜ'st kohe eksmati kui üks semester ennast ei liigutanud
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
jt234
HV veteran

|
25.01.2013 12:55:01
|
|
|
Kui deklaratsiooni kinnitad, peaks okei olema kuni piisavalt EAP-sid üle on.
Räägin siis EIK kogemuse baasil.
_________________ Dima oli siin |
|
Kommentaarid: 130 loe/lisa |
   |
2 :: |
122 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
25.01.2013 15:38:31
|
|
|
R A T kirjutas: |
Hehe, mul kohe algamas 12-s semester, ühel aastal ei võtnud ühtegi uut ainet (mistõttu 2 semestrit läksid tühja), sai mitu ainet läbi kukutud, sest mulle meeldib reisida ja on juhtunud, et näiteks ühe sessi ajal sai kuu aega backpackitud Aasias jmt
Samas on hetkel veel 39 punni puudu, millest 8 on lõputöö. Enam võimatu ei näigi
...jube pain in the ass tho... |
lol... welcome to the club... üliõppur since @ sügis 2005 TTÜ & ITC
ja no... eksmati mõnikord saad aga it erialadele ennistamiseks on vaja vaid dekanaati avaldus kirjutada ja 99% oledki immatrikuleeritud jälle... ja seda riigieelarvelisele kohale...
Tallinna Tehnikakõrgkoolist eksmatrikuleeriti mind alles 2006 sügisel kuna polnud õpperaamatulegi järgi läinud (unustasin, et 2005 sain sinna masinaehituse erialale sisse üldse )
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
79 |
|
tagasi üles |
|