Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  kõigil tavakasutajatel on 50 või 60 hertz pilt monitoril märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
v2hja
HV Guru
v2hja

sõnum 26.01.2004 22:28:28 vasta tsitaadiga

sant kirjutas:
Vahet pole mitu tolli molu on,iga üks vaatab ise icon_wink.gif
Mul on 20' tolli ja 800*600 reso 8) ,sõbral on 21 tolli mõnitor 640*480 reso thumbs_up.gif
Winamp on ekraanil minu pea suurune icon_razz.gif

kas neil muidu on prillid ?
aga arvuti taga on siis ilma jah ...

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
keit
HV vaatleja
keit

sõnum 26.01.2004 22:43:23 vasta tsitaadiga

mulle meeldib ikka 1280x1024 19" nüüd pistsin 100Hz ja jälgisin teravalt, isegi teravam tundub pilt kui 85-ga, ... vb kujutan ette icon_razz.gif
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
z@ke
Kreisi kasutaja
z@ke

sõnum 26.01.2004 22:51:40 vasta tsitaadiga

mul 17" @800x600 85MHz thumbs_up.gif
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 58
tagasi üles
lighter
HV kasutaja

sõnum 26.01.2004 23:00:57 vasta tsitaadiga

kännuämmelg kirjutas:
kordan veelkord: 100Hz kaadrisagedus on silmadele (eestis ) kahjulikum, kui 82Hz . nimelt on meil võrgupinge sagedus 50Hz, 100Hz on lasteaia matemaatika põhjal 50 Hz kordne. välja lööb virvendamine taustavalgusega, hõõglambi puhul tänu inertsile vähem, luminofooridega rohkem. vilkuv pilt väsitab silma, kuid otseselt kahjulikum on kontrastide vahe. viimaseid saab vähendada õigesti suunatud piisava lisavalgusega. silmad lähevad reeglina aga peeti sellepärast, et inimene pikka aega järjest vaatab kontsentreeritult heledat pilti ja seetõttu pilgutab vähem silmi. silma pilgutamine aga niisutab limaskesta...

selle idiootse jutu kohta ei oska ma küll midagi öelda, aga siinkohal võiks välja tuua ühe pisut absolutiseeriva, ent paluski paika pidava väite, et
üldiselt on lood siis sellised, et vähe andekamad ja targemad inimesed on need, kes vaatavad hertse ja igasugu 14 aastased häkkerid ja "lihtinimesed" ei vaata, seda üldiselt küll siis, kui rääkida inimestest kes teevad igapäevaselt arvutiga tööd. Poemüüjal suva mida vahib, tippjuht tunneb muret ka silmade pärast.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 27.01.2004 04:52:16 vasta tsitaadiga

näed, meil on ka inimene, kes mõõdab oma andekust sellega, mitu kaadrit sekundis tal monitoripilt silme ees vilgub icon_lol.gif
huvitav, millele su paikapidav väide toetub? keda me peame andekaks? muusikuid,kunstnikke,teadureid? no nende pilk on nii hägus ja kaootiline, et nende silmi see ei riku.
ainukesed, kellele see pildipõrnitsemine peavalu valmistada võib on just needsamad häkkerid, mängurid jne. kellede iseloom ei luba hetkegi pilku objektilt pöörata.
äh, mis ma jahun, loe parem mitteidioote:http://www.epl.ee/artikkel_255258.html
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
lighter
HV kasutaja

sõnum 27.01.2004 13:43:07 vasta tsitaadiga

sellepärast neil seal need silmad punased ongi, et ei ole oma monitoril hertse paremaks pannud. Ja andekust ei mõõda ma mitte sellega, mitu korda sekundis pilt monitoris muutub, vaid sellega, mida on kallis arvutikasutaja valmis ette võtma selle parandamiseks. Sinna juurde lisasin ma ka sellise väikese märkuse, et seda nende seas, kes igapäevaselt arvutiga töötavad. Ning iga endast lugupidav teadur peaks niipalju füüsikat tundma, et tunneks hertside pärast muret. muusikud, kunstnikud, okei, pilgud las olla kaootilised aga 60hz rikuvad neil kah täpselt samamoodi silmi, ja vaata, ma ei öelnud et see oleks 100% paikapidav, vaid et üleüldiselt mina isiklikult olen täheldanud küll, et mida haritum inimene on, seda rohkem ta silmade pärast muretseb.

ja selle vastu ma ei ole kordagi midagi öelnud, et silmadele teeb liiga see, et vaadatakse järjest kaua ekraani ning ei pilgutata silma, täiesti õige jutt, aga kui sa tahad et keegi su juttu ka tõsiselt võtaks, siis kustuta see 82hz häma sealt ära. Igaüks kes on 100hz peal olnud ei talu paari minutit kah 82 peal, ja seda mitte kuna see 82 oleks liiga tervislik icon_biggrin.gif
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 27.01.2004 13:53:00 vasta tsitaadiga

icon_lol.gif tubli,et aru said
see häma on toodud sisse sellepärast, et kaadrilaotussagedus 100Hz pole õigeim valik eestis kasutamiseks
nimelt ei tohiks 50 HZ võrgusageduse juures kordseid kasutada, kuna see sagedus võib minna samasse takti üldvalgusega.
eriti on seda tunda nö päevavalguslampide juures.
[/b]
tagasi üles
ajnurm
Kreisi kasutaja
ajnurm

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.01.2004 15:30:00 vasta tsitaadiga

kännuämmelg kirjutas:
see häma on toodud sisse sellepärast, et kaadrilaotussagedus 100Hz pole õigeim valik eestis kasutamiseks
nimelt ei tohiks 50 HZ võrgusageduse juures kordseid kasutada, kuna see sagedus võib minna samasse takti üldvalgusega.
[/b]

See väide oleks teoreetiliselt õige ainult juhul, kui sagedus elektrivõrgus oleks TÄPSELT 50 Hz. Paraku kõigub see sagedus vähemalt 5% siia-sinna. Kui ei usu, siis proovi mõne vanema ja odavama kell-raadioga, mis kasutab kvartsistabilisaatori asemel vooluvõrgu 50 hertsi. Valetab nii mis jube.

tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 27.01.2004 16:27:32 vasta tsitaadiga

ajnurm kirjutas:
kännuämmelg kirjutas:
[/b]

See väide oleks teoreetiliselt õige ainult juhul, kui sagedus elektrivõrgus oleks TÄPSELT 50 Hz. Paraku kõigub see sagedus vähemalt 5% siia-sinna. Kui ei usu, siis proovi mõne vanema ja odavama kell-raadioga, mis kasutab kvartsistabilisaatori asemel vooluvõrgu 50 hertsi. Valetab nii mis jube.

jälle tuline õigus icon_lol.gif
paraku võid seda anomaaliat ise jälgida luminofoori paistel.
kuna kõigil jube purelemise tuju on, siis mainiks ka seda, et kaadrisagedus monitori OSD-l ja arvutis sätestatuna
võib erineda icon_wink.gif
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 27.01.2004 16:35:32 vasta tsitaadiga

mul setingutest pandud 75Hz aga molu ise näitab 74Hz icon_smile.gif
corvette
HV veteran

sõnum 27.01.2004 16:47:25 vasta tsitaadiga

Kännuämmelg räägib õiget juttu, kuigi ise istun 100Hz molu taga kindlamalt icon_smile.gif
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 48
tagasi üles
lighter
HV kasutaja

sõnum 27.01.2004 19:36:15 vasta tsitaadiga

Okei tore, kordset ei või kasutada, aga siis äkki seletad miks minu mäletamsit mööda oli 100hz parem kui 82hz? ja kust see 82 üldsegi tuleb? et kordset lahti saada võiks kasutada ka 103hzi või 98hz ?
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 27.01.2004 21:33:50 vasta tsitaadiga

õige! minul massinad aga ei toeta selliseid sagedusi icon_wink.gif
ära näri selle 82Hz kallal, see oli lihtsalt toodud ühe näitena, mille puhul seda efekti ei teki.
tagasi üles
lighter
HV kasutaja

sõnum 27.01.2004 22:11:29 vasta tsitaadiga

Tore, siis hästi, kuna minu viimane crt jooksis just olude sunnil 103hzi peal.
tagasi üles
sant
HV veteran

sõnum 27.01.2004 22:18:40 vasta tsitaadiga

No nii,minu 'hertzmeeter' Cdelano b CCCP,näitab 49,95 hz edit:224 voldise võrgu pinge juures;ma polegi tegelt kunagi 50 hz näinud icon_wink.gif
So, at the end of the day, after I have butchered all the nvidiots all around me, standing alone in a pool of blood surrounded by the corpses of my victims, a horrible truth reveals itself to me: I am an amd\ati fänboy...and I must do my dark masters bidding, for I am damned for all eternity...

viimati muutis sant 27.01.2004 22:21:46, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 60
tagasi üles
pang
HV veteran

sõnum 27.01.2004 22:19:22 vasta tsitaadiga

mul pask monitor. Üle 85 HZ ei lase(vana kah teine) 1024x mingi asi
Kommentaarid: 50 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 46
tagasi üles
ajnurm
Kreisi kasutaja
ajnurm

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.01.2004 22:38:28 vasta tsitaadiga

kännuämmelg kirjutas:
paraku võid seda anomaaliat ise jälgida luminofoori paistel.
kuna kõigil jube purelemise tuju on, siis mainiks ka seda, et kaadrisagedus monitori OSD-l ja arvutis sätestatuna
võib erineda icon_wink.gif

Endal töötab Dell D1025 HE 1024x768@100Hz nii luminofoori kui tavalise hõõglambi valgusega juba terve aasta ja mingeid sageduste kordistumisi ning sellest tuleneda võivaid jamasid pole ma veel näinud. Ja kaadrisagedus on nii kaardil kui ka reaalselt monitoril 100Hz. Vist hea monitor. thumbs_up.gif

tagasi üles
HDD
HV veteran
HDD

sõnum 27.01.2004 22:41:17 vasta tsitaadiga

DivXXviD, noo see küll nats loll ju ... Et 85 mhz taluda ei suuda ...
Noo endal on 1280*1024@85 Hz peal ise oln rahul:P

dynamic
HV kasutaja
dynamic

sõnum 28.01.2004 00:18:22 vasta tsitaadiga

Ma nõustuks ikkagi inimesega, kes eespool väitis, et vahe ei tule sisse mitte niiväga kaadrisagedusest, vaid pildikastist endast. Kui on ikka vana, kumer ja udune pilt silmade ees, siis 120 Hz seda ilusamaks ei tee. Samas hea monitori puhul suurt vahet pole, kas on 85 Hz või 100 Hz.

Vahest HV foorumeid lugedes tekib ka tunne, et mõned mehed tunnevad ennast lihtsalt sitaks hästi, kui saavad võimalikult suuri numbreid kirjutada. Stiilis "mul on 120 Hz ja 2048 * 1536" või "ma klokkisin oma prose 4 GHz peale, mis sest, et hakkas musta tossu välja ajama". Miskipärast ei mõelda selle peale, mis optimaalne oleks. Võib-olla nendel tundlike silmadega inimestel silmad valutavad sellepärast, et reso on põhja keeratud ja kõik näeb väga kribu välja. Aga tuleb kannatada, sest muidu sõber tuleb ja naerab kui sitt mees sa oled:

sant kirjutas:
sõbral on 21 tolli mõnitor 640*480 reso thumbs_up.gif
Winamp on ekraanil minu pea suurune icon_razz.gif

Ise elasin aastaid 800*600 ja vist 75Hz peal, kui 15" monitor oli. Suvel ostsin uue Samsungi 17-tollise ja olen täiesti happy 1024*768*32 resoga 100 Hz peal. Parem tõuske vahepeal püsti, sirutage selga ja jalutage 15 minutit värske õhu käes. Ja sööge porgandeid.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 28.01.2004 11:58:54 vasta tsitaadiga

... omadest kogemustest, pole soovitav ühtegi monitori alla 85Hz kasutada (va. TFT), kui vanaduspäevil plaanis maailma ilma abivahenditeta kaeda. 60Hz on silmade surm ja võite praegu küll hõisata, et pole nagu hullu midagi, kuid hiljem kindlasti kahetsete, kui esimestele prillidele poodi järgi lähete. Loomulikult on suur vahe ka monitoridel, mõne taga ei kannata isegi 85Hz'ga kaua istuda, aga n. Sony Trinitron toru taga võib ka 75Hz olla hädaga kõlblik. Soe soovitus kõigile neile, kes ikka veel alla mainitud parameetrite monitori kasutavad - muutke need vastavaks eelpooltoodule või kui monitor ei võimalda, siis osta selline, mis soovitud resol vähemalt 85Hz välja annab. N. 1024x768@85Hz võimelised monitorid ei tohiks hetkel enam kuigi palju maksta ja sellise resoga peaks olema võimalik enamik toiminguid suht rahuldavalt tehtud saada ...
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  kõigil tavakasutajatel on 50 või 60 hertz pilt monitoril mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.