Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Märt.
HV Guru

|
09.04.2012 20:52:20
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Märt.: Smarti häire korral tasub üsna tihti mõne konkuent-programmiga asi üle kontrollida, kuna erinevad programmid kipuvad aeg-ajalt SMART-i erinevalt käsitlema.
Enda läpparis jookseb 1,5 aastat juba selline WD-ketas, millel osad programmid näitavad "kollast Warningut", osad programmid näitavad, et kõik on OK.
------------------------------
PS: Mina ise eelistan tihti hoopis HD Tune Full Skänni. kerib ketast kaua, pikki tunde, aga on näha, kas on tekkinud "punaseid ruute" või ei. |
HD Sentinel annab esmase info, vajadusel käin juba sobival hetkel tootjautiliidiga üle. Seni pole HD Sentinel veel valetanud. Ainult regamata progega paraku skänni teha ei saa, aga see polegi nii oluline, sest tootjautiliit on ikka täpsem.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
09.04.2012 21:18:29
|
|
|
Märt., Seatools Windowsi all mul üldse ei toiminud korralikult. Näitas kõigi kõvaketaste kohta General ..., aga tõmbasin alla iso faili ja bootisin arvuti sellega üles ja siis toimis korralikult.
Huvitaval kombel HD sentinel ei näita enam smart infot. Lülitasin teenuse välja, käivitasin sentineli ning kõvaketaste kohta on kõik andmed küsimärgi all. Ei temperatuuri, ei performance, ei smart ega midagi. Kas ta kogub mingi aja andmeid, et neid siis näidata?
Viskan paar pilti kah:
Spoiler 
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
09.04.2012 21:53:07
|
|
|
LiivaneLord, seda pulli pole HD Sentinel mul teinud. Vaata, proovi, sul Win 7, mul muudes masinates siin XP, seal pole selliseid jamasid olnud, naise läpakasse, kus ka Win 7 pole veel paigaldada jõudnud, nii et vabandust, jään vastuse võlgu.
Seatoolsi kohta niipalju, et õige test saab ikka siis toimuda, kui opsys ei tööta, viska see "forWindows" minema.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Karmalaks
HV kasutaja

|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
11.04.2012 23:47:28
|
|
|
Mis võib põhjustada HDD partitsioonitabeli kustutamist/katkiminekut?
Tegu vana Seagate 250GB 7200.9 kettaga. Aegajalt kaotab parditabeli ära. Kraam on muidugi kõik ilusti alles ja saab taastada kerge vaevaga.
Koguaeg 1 part ainult peal ja sisu on puhas video mida ainult paar korda nädalas ehk vaja vaadata.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
12.04.2012 07:34:27
|
|
|
Alusta kaablite ja toite põhjalikust kontrollist. Seatools teste oled vast juba isegi proovinud....
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
12.04.2012 08:30:35
|
|
|
Mnator, Nii vana ketas, et see probleem juba aastate vältel tuttav olnud. Erinevatel platvormidel. Erinevate kaablite ja erinevate toidetega. Seatools pole kunagi mingeid vigu sellel kettal leidnud.
Kunagi uurisin, siis lihtsalt tundub, et 7200.9 oli kehv seeria sattunud. Nagu WAV kuskil ütles, siis isegi sama mudeli kvaliteet võib tugevalt kõikuda. Mis siis veel seeriast rääkida.
Aga ma olen lähedal selle errusaatmisele niikuinii. Edasi müüma ei hakka. Esiteks ei saa selle eest midagi ja teiseks ei taha vigast kellelegi müüa.
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
12.04.2012 08:49:33
|
|
|
Üks võimalik tegur oleks veel vibratsioon koos mingite muude halbade asjaolude kokkusattumisega aeg-ajalt. Aga kui varsti nagunii vanaduspuhkusele ta saadad, siis mida varem seda teed, seda parem.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
13.04.2012 21:45:02
|
|
|
Heh, jälle kõvaketas jamas. Vaatasin telekat, siis jäi pilt seisma ja siis oli juba selge, milles asi. Aga kuna ka Firefox lakkas vastamast (temp on suunatud HDD-le), siis kontrollisin, kas kõvaketas kadus tagant ära. Klikkasin kõvaketta partitsiooni peale ning ei vastanud. Arvasin, et kaob ära, aga mõne sekundi pärast jälle ärkas.
Üks asi, mis veel kripeldab, on see, et mingi aeg sai üritatud AHCI mode aktiveerida ilma Windowsit installimata. Paraku mu emaplaadil on ainult IDE ja RAID valik. Mingi registri häkiga sai aktiveeritud AHCI ning BIOSes pidin siis panema RAID peale ja toimis. Aga kuna RAIDi lugemine võtab liiga palju aega, siis lülitasin tagasi IDE peale ning ka siis Windowsi läks käima.
Nüüd ongi nii, et BIOSis on IDE, aga ometi saan kõvakettaid riistvara ohutu eemaldamise abil vajadusel käigupealt lahti ühendada.
Äkki võib ka see olla, et hoopis tarkvara kalab ning üritab kõvaketast lahti ühendada? HD sentinelil on täpselt samad numbrid sealt smart all, kui enne seda probleemi (19 times, 29597 times).
Esmaspäeval vist pean ikka Windowsi uuesti installimise ära tegema.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
13.04.2012 22:32:37
|
|
|
LiivaneLord: Kui võimalik, siis katseta seda ketast mõne teise emaplaadi taga või mõnd teist ketast enda emaplaadiga. Ja vaata, mis siis juhtub.
On olemas taolisi kettaid, mis selliselt lolliks lähevad, et samasugused analoogsed jamad majas.
Ning on olemas pooltõbiseid emaplaate, mis samuti ei suvatse ketastega korralikult suhelda. Üks taoline jookseb enda tuttava arvutis ja ainus ketas, millega OK veel suhtleb, on PATA-ketas. SATA-ketastega on nii, et töötab, siis jälle ei tööta jne. Mingi kasutatud ECS-i emaplaadiga oli tegu ning SATA-probleemid olid ka selleks põhjuseks, miks see emaplaat välja vahetati ja siis PATA-kettaga edasi kasutusse läks.
----------------------------
Kui on ketta viga ja kettal on garantii veel kehtiv, siis võid veel kõvasti vaielda saada, et see ketas garantiis ära vahetatakse terve ketta vastu.
Aga edu.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
14.04.2012 09:11:40
|
|
|
LiivaneLord, selliste andmete põhjal ei imestaks küll mingi Winni ja BIOS-e seadistuste totaalse hulluksminemise üle. Ise eelistaks kah sel juhul Winn uuesti puhtalt peale lasta.
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
12.07.2012 06:31:03
|
|
|
Mul on kodus kolm 2.5" HDD'd. Kahel neist on SATA ja toitepesa kõrval neli kontakti:
Alumine ketas on Fujitsu oma ning kaks ülemist on Samsungi kettad. Mille jaoks tootjad neid klemme kasutavad? Nagu ma aru saan, siis pole need kasutuses kõigi tootjate poolt- vähemalt minu Fujitsu kettal pole seda pesa HDD PCB külge joodetud?
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
12.07.2012 06:57:53
|
|
|
mightythor: Kas ketta Datasheeti oled uurinud? Kui ei, siis tasub uurida, kuna osadel ketastel saab sealt kiirust piirata 1,5Gigabitisele kiirusele.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
12.07.2012 07:52:38
|
|
|
Tavaliselt need jumperitega seatavad. Kunagi uurisin välja mida need tähendavad:
tsitaat: |
SSC - Spread Spectrum Clocking - Enabling reduces electromagnetic interference (EMI).
PUIS - Power Up In Standby - Enabling prevents power-up when voltage is applied and instead wait's for command from controller.
1.5GB PHY - Limit speed to 1.5GB/s SATAI for MOBO-s that do not support SATAII or SATAIII. |
Reaalselt on mul kasu olnud ainult SSC-st (ketas ei tahnud töötada. Pärast jumperiga SSC seadmist töötas kenasti).
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
22.07.2013 23:33:12
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
Tavaliselt need jumperitega seatavad. Kunagi uurisin välja mida need tähendavad:
tsitaat: |
SSC - Spread Spectrum Clocking - Enabling reduces electromagnetic interference (EMI).
PUIS - Power Up In Standby - Enabling prevents power-up when voltage is applied and instead wait's for command from controller.
1.5GB PHY - Limit speed to 1.5GB/s SATAI for MOBO-s that do not support SATAII or SATAIII. |
Reaalselt on mul kasu olnud ainult SSC-st (ketas ei tahnud töötada. Pärast jumperiga SSC seadmist töötas kenasti). |
Kuidas see huvitav töötab? Vähendatakse voolutugevust?
Mulle sattus täna Samsungi HD040GJ HDD, mis ei töötanud ABIT AV8 emaplaadiga muul juhul kui seadistasin HDD jumper'i abil 1.5GB/s režiimi.
Küsimus kah: kas katkise kõvaketta puhul seda klikkivat heli teeb kõvaketas seetõttu, et kirjutamis- ja lugemispäid pargitakse korduvalt lühikese aja jooksul stardipositsioonile?
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
loox
HV kasutaja
|
23.07.2013 19:41:45
|
|
|
mightythor kirjutas: |
Tomorrow kirjutas: |
...
Reaalselt on mul kasu olnud ainult SSC-st (ketas ei tahnud töötada. Pärast jumperiga SSC seadmist töötas kenasti). |
Kuidas see huvitav töötab? Vähendatakse voolutugevust?
|
Taktsagedustele pannakse värin (sgaeduse modulatsioon) peale. Tulemuseks on see, et ühe konkreetse sageduse peal õhku (eetrisse) kiiratav keskmine võimsus väheneb, sest sama võimsus määritakse mingile sageduste vahemikule laiali.
http://www.fujitsu.com/global/services/microelectronics/product/assp/sscg/
Aga et selle peale ketas tööle hakkab, on üllatav.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|