praegune kellaaeg 26.06.2025 22:10:31
|
 |
Uudised »
Pealtkuulamine ja tsensuur, NSA, ACTA, CISPA, DMCA, GDPR... »
Eesti valitsus on ACTA salaja heaks kiitnud? (Euroopa Parlamendis peatselt lõpphääletus?)
|
märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine 1, 2, 3 ... 48, 49, 50 ... 67, 68, 69 järgmine
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
RassK
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
mustkast
HV kasutaja
|
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
27.01.2012 01:34:47
|
|
|
beyond1 kirjutas: |
maatriks kirjutas: |
Ma ei ole küll ACTA pooldaja, aga kui ACTA kohta sellist jama kirjutatakse ja tõe pähe levitatakse... seda mina kah õigeks ei pea. Väga tugevad väited ilma mingisuguse tõestuseta, "retsepti" levitamine ei tee ka ACTA korral sind kindlasti kriminaalkurjategijaks, ühesõnaga lihtsalt valetatakse tähelepanu püüdmiseks. Minu arvates vale lähenemine. |
Tõsi, samas kui ma piraadilahes rahulikult oma iganädalast ameerika seriaali seemendada tahan, siis tulevad jamad.
|
Peavadki tulema jamad.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
tagasi üles |
|
 |
mario20031
Kreisi kasutaja

|
27.01.2012 01:37:53
|
|
|
nothing important
viimati muutis mario20031 19.08.2012 03:01:44, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
fallout3
Kreisi kasutaja
|
27.01.2012 01:46:16
|
|
|
mario20031 kirjutas: |
Miks peavad?Kust ma mujalt näeksin?eesti telekanalid võiks sellisel juhul seriaale sisse osta ja näidata uusi osi mitte mitu aastat vanu seriaale. |
Telekanalitest on minul ükskõik. Kommertsiaalsete õiguste omanike probleem on see, et nad ei suuda hakkama saada oma teenuse ülemaailmse levitamisega mõistlikul ajal, samal ajal kui internet sellega hakkama saab. Ma võiks vabalt netflixile või pandorale raha ka teenuse eest maksta, aga kui ma seda teenust Eestis ikkagi kasutada ei saa ja kohalikud kanalid ka neid asju sisse osta ei saa või ei suuda, siis mul on raske mingit moraalset probleemi näha selles, et keegi mu raha võtta ei taha.
|
|
tagasi üles |
|
 |
XATM092
HV veteran

|
27.01.2012 01:56:16
|
|
|
Sealt edasi lingitaval facebooki lehel on küll jube head artiklite tõlgendused.
|
|
tagasi üles |
|
 |
TxT
HV vaatleja
|
27.01.2012 02:09:27
|
|
|
Toetan ka seda teemat.
|
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
27.01.2012 02:59:39
|
|
|
ak05 kirjutas: |
Kas ACTA jõuab riigikokku või mitte on hetkel ebaselge - sõltub, kas eesti seadusi tuleb ACTA-ga seoses muuta. Kui tuleb, siis riigikogu peab hääletama. Kui mitte, siis piisab valitsuse heakskiidust, mis on sisuliselt täna olemas. Ma siiski eeldan, et suure tõenäosusega ACTA parlamendi jõuab ja siis on mingi lootus siiski olemas. Võtke ühendust enda saadikuga ja tehke talle selgeks, et ACTA ei ole hea asi. Mõned lingid on siin juba olnud, igaks juhuks kordan üle: http://www.netvibes.com/acta#Learn_about_ACTA
Teie saadiku meiliaadress on kujul nimi.perekonnanimi@riigikogu.ee Spämmida ei tasu, see tekitab vastupidist effekti - kirjutage ausalt, mis on teie mure. Mina olen valimistel 2000+ häält saanud, tänaseks ei ole keegi ACTA muredega minu poole veel pöördunud (ajakirjanikud ainult, aga see ei loe). |
Oot, mismoodi saab olla valitsuse heakskiit, kui üks habemega sell ennist väitis et valitsus pole asja arutanudki?
Andrei, oled kindel et Riigikogu pole meil - kummitempel?
_________________ --- |
|
tagasi üles |
|
 |
Lotharius
rallisibul

|
27.01.2012 03:33:46
|
|
|
fallout3 kirjutas: |
Miks peavad?Kust ma mujalt näeksin?eesti telekanalid võiks sellisel juhul seriaale sisse osta ja näidata uusi osi mitte mitu aastat vanu seriaale. |
Telekanalitest on minul ükskõik. Kommertsiaalsete õiguste omanike probleem on see, et nad ei suuda hakkama saada oma teenuse ülemaailmse levitamisega mõistlikul ajal, samal ajal kui internet sellega hakkama saab. Ma võiks vabalt netflixile või pandorale raha ka teenuse eest maksta, aga kui ma seda teenust Eestis ikkagi kasutada ei saa ja kohalikud kanalid ka neid asju sisse osta ei saa või ei suuda, siis mul on raske mingit moraalset probleemi näha selles, et keegi mu raha võtta ei taha. |
Nii on. Ma võiks ka selle Elioni DTV raha pigem taolistele ettevõtetele kantida, kui nad oma teenust meil pakuks Aga kuna ei paku, siis tuleb teisiti hakkama saada.
_________________ Geek it til it MHz |
|
tagasi üles |
|
 |
UB
HV Guru

|
27.01.2012 08:46:25
|
|
|
Kui tavaliselt ei pea inimene oma süütust tõestama, siis autorikaitsega on juba praegu asjad teistmoodi - nad võivad sinu lehe maha võtta ja sina pead siis tõestama, et ajad õiget asja.
Tuleb meelde üks Tehnokrati saade, kus oli kutsutud esindaja selgitusele, et miks tahetakse lehte maha võtta, kuhu on lingitud videod, mille kättesaadavus on stuudio poolt ametlikult lubatud. Seal oli isegi kood all, millega lubati video oma lehele linkida. Autorikaitset see ei huvitanud ning käskisid kodulehel olevad videod ära korjata või kirjalik luba tuua. Kui sellistele võikutele antakse veel suurem võim, siis tunnevad ka ausad kodanukud ennast ohustatuna!
|
|
tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
|
tagasi üles |
|
 |
Karlsson
Kreisi kasutaja
|
|
tagasi üles |
|
 |
630
HV kasutaja
|
27.01.2012 09:33:22
|
|
|
Tegemist on meelelahutusega. See ei ole "must have". Kui Eestis ei näe, siis polnud järelikult ette nähtud. See on ikka päris huvitav lähenemine, et kui kellelgi on midagi, mida sa osta tahaks..aga tema ei viitsi asjaga tegeleda/ei müü sulle ...siis lähed ja lihtsalt varastad. Ja õigust jääb ülegi- ma ju tahtsin osta..oma viga, et ei müünud!.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
27.01.2012 09:49:54
|
|
|
630 kirjutas: |
Tegemist on meelelahutusega. See ei ole "must have". Kui Eestis ei näe, siis polnud järelikult ette nähtud. See on ikka päris huvitav lähenemine, et kui kellelgi on midagi, mida sa osta tahaks..aga tema ei viitsi asjaga tegeleda/ei müü sulle ...siis lähed ja lihtsalt varastad. Ja õigust jääb ülegi- ma ju tahtsin osta..oma viga, et ei müünud!. |
Samas siin tulebki see moraalne dilemma sisse materiaalse ja intellektuaalse omandi vahel.
Kui kellelgi on leib ja ta ei taha mulle seda müüa ning siis ma selle varastan, siis on ta saanud reaalset kahju, sest ta ei saa seda leiba enam kellelegi raha eest müüa.
Samas kui meil on siin digitaalsel kujul informatsioon, millele ligipääsu piiratakse, siis see vaene miljardiliste kasumitega suurkorporatsioon ei jää sellest vaesemaks, kui ma sellele infole mingil moel omasoodu ligipääsu saan, sest ma ei ole talt seda infot ära võtnud. Pigem on see ikkagi nende endi küündimatus, et nad ei taha siitmailt raha kokku korjata, mida inimesed oleks nõus neile andma. Tänapäevases internetis mingis iTunes laadses multimeediapoes on ju geograafiliste piirangute eemaldamine põhimõtteliselt mingi linnukese eemaldamise küsmus kuskil sätetes, aga seda ei taheta teha.. "sest nii on õigem".
Aga noh praegusel hetkel muidugi seaduse silmis on siiski tegemist vargusega ja põhimõtteliselt ei saa seda heaks kiita. Meetodid selle kontrollimiseks kipuvad aga tõesti kontrolli alt väljuma..
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
27.01.2012 09:56:49
|
|
|
Täna hommikul oli Kuku raadios intervjuu kellegagi nö. "Brüsselist", kes ACTAga rohkem kursis on. Ei suuda kahjuks nime ja positsiooni üles leida, meeles on vaid "...direktsiooni direktor" vms.
Igaljuhul - kui rääkida ACTA kasust siis tõi ta välja selle, et tegu on ülemaailmse leppega, kus nii Eesti kui Euroopa Liit on vaid üks osapooltest, osapooli on märksa rohkem. Eesti seadusandlus vastab juba praegu ACTA'le, küll aga ei vasta mitmete teiste osapoolte seadusandlus veel ACTA'le (täpsemalt tõi näitena välja Mehhiko). Ehk siis peale ACTA jõustumist kui näiteks Mehhikos piraadistatakse Eesti Artisti siis on Eesti Artistil suurem võimalus ja õigus läbi vastavate kanalite nõuda autoritasu Mehhikost välja. Ehk siis ma sain aru niimoodi, et Eesti jaoks on ACTA nõudmised juba praegu jõus ja juba praegu tegelikult saaks vastavaid meetmeid Eestis rakendada ja käsi väänata. Igalpool mujal maailmas see aga nii pole.
Kell 7:38 oli see intervjuu, loodetavasti varsti tekib ka see Kuku kodulehele järelkuulataval kujul.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Leinö
HV veteran

|
27.01.2012 09:59:48
|
|
|
Usun, et enne 2013 ei juhtu midagi, näitena riikidele, kes ei ole veel alla kirjutanud et näete, midai ei juhtunud. Kuid kui deadline kukub ja leping allakirjutamiseks lukku pannakse, läheb möll lahti.
|
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
ottf
HV veteran
|
27.01.2012 10:35:34
|
|
|
630 kirjutas: |
Tegemist on meelelahutusega. See ei ole "must have". Kui Eestis ei näe, siis polnud järelikult ette nähtud. See on ikka päris huvitav lähenemine, et kui kellelgi on midagi, mida sa osta tahaks..aga tema ei viitsi asjaga tegeleda/ei müü sulle ...siis lähed ja lihtsalt varastad. Ja õigust jääb ülegi- ma ju tahtsin osta..oma viga, et ei müünud!. |
bullshit!!!!!
viimati muutis ottf 27.01.2012 10:54:19, muudetud 5 korda |
|
tagasi üles |
|
 |
Killer-Bea
HV kasutaja

|
27.01.2012 10:35:55
|
|
|
See link tuleks vastavatele valitsuse asjaosalistele edasi saata näitamaks milline vastuseis sellele on.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
27.01.2012 10:44:59
|
|
|
Meenutame, kuidas 2007. aasta kevadel Savisaar ütles, et need 90k tema vastu kogutud allkirja ei loe, sest need ei ole ju tema valijad. Kurb küll, aga ilmselt ei kõiguta see ka mitte kedagi.
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
tagasi üles |
|
 |
Killer-Bea
HV kasutaja

|
27.01.2012 10:49:41
|
|
|
http://kogukond.org/2012/01/el-i-acta-ametnik-astus-piinlikkusest-tagasi/?fb
Eesti valitsusel oleks nüüd ideaalne võimalus acta'st loobuda ja vaadata, et mis nüüd seal riikides kes alla kirjutasid saama hakkab. Ma olen üpriski kindel, et see ei saa ilus olema ja need 22 riiki kes juba alla kirjutanud on praegu, loobuvad sellest. 180 päeva suudetakse muidugi need riigid autoritasude näol tühjaks lüpsta ja suure venna taskusse kasseerida. USA uus majanduslik strateegia pikendamaks mulli lõhkemist?
|
|
tagasi üles |
|
 |
whippit
HV vaatleja
|
27.01.2012 11:25:46
|
|
|
Tänud, oli tõesti huvitav ja selgitav.
|
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
27.01.2012 11:54:38
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
Ehk siis peale ACTA jõustumist kui näiteks Mehhikos piraadistatakse Eesti Artisti siis on Eesti Artistil suurem võimalus ja õigus läbi vastavate kanalite nõuda autoritasu Mehhikost välja. Ehk siis ma sain aru niimoodi, et Eesti jaoks on ACTA nõudmised juba praegu jõus ja juba praegu tegelikult saaks vastavaid meetmeid Eestis rakendada ja käsi väänata. |
Eestis on käte väänamine praegu piiratud. Alates sellest, et arvesse läheb konkreetne kahju mida tekitati (mitte umbmäärane "saamata jäänud tulu" mis, nagu praktika näitab, võib ka plaadi jao muusika eest 1,5+ miljonit tähendada) ning lõpetades sellega, et eraisiku andmeid jagatakse välja kohtuniku määrusel üksikpäringute alusel.
Niipalju kui kohalikku EAKOt ka kirutakse peab nentima, et neil pole eriti palju metsaminekuid ette näidata. Kahjuks välismaiste autorikaitsete kohta sama öelda ei saa. Eesti "maha võeti muusikavideo mille autor ise üles laadis" lood pole võrreldavadki sellega kuidas näiteks sakslaste GEMA nõudis esitustasusi muusika pealt mida levitati Creative Commonsi lepingutega või kuidas USAs jäi tunnustatud (k.a. muusikaäri suurkujude poolt) hiphopisait aastaks oma domeenist ilma. ACTA eksisteerimine tekitab GEMA sarnastele asutustele vaat et otsese kohustuse "oma" õigusi ka teistes riikides "kaitsta".
ACTA pooldajate (loen sinna hulka ka neid kes lähenevad asjale stiilis "mul sest savi") põhiargumentideks paistavad olevat ACTAs esinevad sõnakõlksud "kooskõlas eksisteerivate seadustega" ja "võib". Esimese puhul jäetakse kahe silma vahele, et seadused pole kivisse raiutud, ainus mis takistab tekste muutmast on see, et mingi osapool pole muudatusega rahul. ACTA näol on nüüd olemas stabiilne osapool mis ütleb et talle meeldiks seaduse muutmine. Teise kahjuks räägib praktika.
PS! Kõigile kes mõtlevad stiilis "ma ei pira seega mind kogu see värk ei puuduta" pisike infokübe: maailma enimkasutatav BitTorrenti trackerisoft - opentracker - kaasab vastustesse laest võetud IPsid. Seega piraatlusest hoidumine ei takista mitte mingit moodi su hetke-IPd mõnda autorikaitse andmebaasi sattumast.
PS2! Annan endale täiesti aru, et jutlustan võimalikust tulevikust mis ei pruugi teoks saada, aga pigem ütlen oma sõna sekka täna, kui nendin aasta-kahe pärast, et muuta enam midagi ei saa ja oleks pidanud varem midagi tegema.
_________________ IMO & GPLed
viimati muutis HacaX 27.01.2012 12:21:34, muudetud 2 korda |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
klf
HV vaatleja
|
27.01.2012 12:13:22
|
|
|
Näide reaalsest elust (inglise keeles paraku, slashdot): http://entertainment.slashdot.org/story/11/11/14/0248208/german-copyright-group-to-collect-from-creative-commons-event
tsitaat: |
In Leipzig, Germany, an 8 hour music/dance party event was organized to play nothing but creative commons music the entire time. A German copyright group called GEMA told the organizers that to be certain that no rights were infringed, it would need a list of all artists including their full names, place of residency and date of birth. After the event GEMA sent an invoice for 200 euros. |
Ja täpsustav kommentaar: http://entertainment.slashdot.org/comments.pl?sid=2523512&cid=38047176
tsitaat: |
It's called the "GEMA Vermutung", the GEMA assumption. As (allegedly) the vast majority of musicians are represented by the GEMA, the assumption is that any repertoire played at a public event contains music by artists which are represented by the GEMA. Since this is civil law, there is no "in dubio pro reo". Each party presents information supporting its own position and the judge decides which side has the better case. In the past, the GEMA only needed to point at its membership roster to win. That's why there is now (due to this current case) an effort going on to list more non-GEMA artists than there are on the GEMA roster, to overturn the GEMA assumption and require the GEMA to provide actual information that GEMA licensed music has been played before they can collect. |
Nagu öeldud, (interneti ajastul) on toimunud edasiminek kommunikatsiooni ja majanduse valdkonnas, mille läbi Autorid ja nende loomingu tarbijad võivad saavutada otsese kontakti, lülitades vahelt välja parasiteeruvad organisatsioonid. Milline roll peaks olema EAÜ'l? Kelle huve nad täna kaitsevad?
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
 |
Uudised »
Pealtkuulamine ja tsensuur, NSA, ACTA, CISPA, DMCA, GDPR... »
Eesti valitsus on ACTA salaja heaks kiitnud? (Euroopa Parlamendis peatselt lõpphääletus?) |
mine lehele eelmine 1, 2, 3 ... 48, 49, 50 ... 67, 68, 69 järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|