Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Jahutus »  Räägime oma graafikakaardi jahutustest märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 204, 205, 206 ... 224, 225, 226  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
sanSa
HV vaatleja

sõnum 14.11.2011 00:47:02 vasta tsitaadiga

Tahaks oma HD4890-le uut jahutust, vana on ilmselgelt oma aja ära elanud, sest ventikas teeb juba viimased paar kuud vahepeal väga valjut plärinat ja üldsegi oli see jahtus paras piix oma jahutusomaduste ja lärmakuse tõttu. Siiamaani on silma jäänud Arctic Accelero Twin Turbo PRO ja Arctic Silencer Accelero S1 rev. 2. Põhjus miks just need on väga lihtne: 1) ma tahan kindlasti vaikset jahutust. 2) mõlemad võrdlemisi odavad.

Probleem on selles, et mul on non-reference kaart, täpsemalt on mul HD-489X-ZSFC(http://news.ferra.ru/images/239/239655.jpg). Eriti imelik selle kaardi juures on see, et sellel jahutusel puuduvad igasugused jahutuselemendid VRM ja Memory kiipidel(!). Kahjuks ei tea ma ka nende kiipide temperatuure, sest mingitel põhjustel XFX on nii teinud, et ma neid ei näeks, st. näiteks GPU-Z-s lihtsalt pole neid "Sensorite" tab'i all. Arvatavasti lähevad nad üpris kuumaks selle jahutusega, kuigi samas mul on see kaart olnud nüüd juba pea 2 aastat ja siiamaani pole suuremaid probleeme olnud kui välja jätta mõned driveritega jamamised ja ventika plärisemine.

Nii palju kui ma aru olen saanud, siis suurim probleem VGA jahutamise ja jahutuste juures on just VRM-i jahedana hoidmine. Räägitakse, et need heatsink'd mis Twin Turbo PRO'ga kaasa antakse pole kõige paremad ja peaks eraldi juurde ostma mingid etemad, kuid ma arvan, et kuna mul praegu VRM'l jahutus üldse puudub ja siiamaani midagi juhtunud pole, siis peaks siiski ka need "juustud" heatsink'd asja märgatavalt parandama, eriti kui kaart jookseb stock sätetel ja seda kaarti ma arvatavasti overclockima ei hakka ka.
Tahakski teada, kas on mõtet osta Twin Turbo PRO, mis oleks minu esimene valik, Arctic Silencer Accelero S1 rev. 2 ja sinna paar venti peale tõmmata või hoopis mingi muu?
Aitäh icon_razz.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 14.11.2011 06:26:18 vasta tsitaadiga

VÕta TT Pro ära, midagi muud leiutama hakata on mõttetu.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
sanSa
HV vaatleja

sõnum 14.11.2011 16:49:41 vasta tsitaadiga

1dumbpcuser kirjutas:
VÕta TT Pro ära, midagi muud leiutama hakata on mõttetu.

Ise arvan ka, et see kõige mõistlikum lahendus, sest review'dest olen aru saanud, et ta on väga vaikne ja jahutab ka hästi kui välja jätta see probleemne VRM'i ala.
tagasi üles
SilQ
HV Guru
SilQ

sõnum 14.11.2011 21:38:01 vasta tsitaadiga

SilQ kirjutas:
Kas keegi sellist asja ka omab: http://www.prolimatech.com/en/products/detail.asp?id=159&subid=574#showtab

Või mis on üldse mõistlik GPU jahutus.

Videokaardiks on mul Ati 6950, juhuks kui kellelgi tekib segadus.
Kommentaarid: 241 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 208
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 14.11.2011 23:20:53 vasta tsitaadiga

Mõistlik on KOHE poest korraliku jahutusega kaart osta, kui just vesijahtust peale ei pane.

Endal ostsin Accelero Xtreme Plusi HD6950-le, kuna tehasejahutus undas mis kole.

SilQ
HV Guru
SilQ

sõnum 15.11.2011 00:29:08 vasta tsitaadiga

1dumbpcuser kirjutas:
Mõistlik on KOHE poest korraliku jahutusega kaart osta, kui just vesijahtust peale ei pane.

Endal ostsin Accelero Xtreme Plusi HD6950-le, kuna tehasejahutus undas mis kole.

Mõistlik jutt. Idles lärmakuse üle ma ei kurdagi. Loadis teeb ta juba teist häält, ja kui plaan veidike üle kolkkida siis saab temast päris suur heliallikas. Hetkel on loadis GPU umbes 2000rmp juures kõige lärmakab objekt. Usun et isegi parima tehase cooleriga ei saaks ma teda piisavalt vaikseks.

Aga räägi oma valikust, kas 3x max 2000rmp venti liiga mürarikkad ei ole?
Milline näeb välja ventide pistik? Kas kõik 3 ventilaatorit on ühe kaabli taga?
Palju läks kaart jahedamaks ja vaiksemaks?

Tänud.
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 15.11.2011 06:33:29 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Aga räägi oma valikust, kas 3x max 2000rmp venti liiga mürarikkad ei ole?
Milline näeb välja ventide pistik? Kas kõik 3 ventilaatorit on ühe kaabli taga?
Palju läks kaart jahedamaks ja vaiksemaks?

Idles on väga vaikne, koormuse all on mingit õhuvuhinat tuleb. Ventide pistik on mini-4pin (st PWM-ga) ning on üks pistik kõige kolme ventilaatori jaoks. Kaart läks päris palju jahedamaks, kellates käis tehasejahutiga pea 100-kraadi peal ära, nüüd nii suuri numbreid ei näe, kuid täpseid ei oska hetkel öelda.

Vana versiooni enam meitemaalt ei leiagi icon_eek.gif , vaid Plus II saadaval. Muid erinevusi polegi vist peale selle, et mäluradikate komplektid on kaasas, vanale pidi ise eraldi need juurde ostma.

KuriVaiM1
HV veteran
KuriVaiM1

sõnum 17.11.2011 16:50:42 vasta tsitaadiga

kas on võimalik et GPU jahutus läbi kui juba arvuti käimapanekust pläriseb, kusagile vastu ei tohiks käia aga vibra on nii suur et põrandalt on juba tunda, mingi aeg kui juba pöörded ülesse saab jääb vaikseks (üle 1000 rpm-i) mõne tunni tagant lambist hakkab plärisema, tolmust tegin putaks eriti fanni külge oli räigelt suuri tolmutontte kogunenud, võit - 10C koormusega aga plärin ei kao kusagile, kaardiks 5870
Killerwave
HV Guru
Killerwave

sõnum 17.11.2011 20:06:43 vasta tsitaadiga

Ehk on vent läbi kulunud kuna istus tolmukorra all ja ei saanud vabalt keerelda? icon_rolleyes.gif Üldiselt kui vent plärisema hakkab pole sellega palju teha enam...
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 31
tagasi üles
KuriVaiM1
HV veteran
KuriVaiM1

sõnum 19.11.2011 13:48:48 vasta tsitaadiga

tundub et nüüd korras nädalaks või kaheks, terve kaardi pidi laiali lammutama et fannile ligi pääseda, lambiõli tsentsisse ja kolb seest kokkumäärida ning siiani pole enam kurja häält teinud koormusega kõrgematel pööretel
põhimõtteliselt sama sümpton:

Link

noxton
HV Guru
noxton

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 20.11.2011 14:55:09 vasta tsitaadiga

sai siis lõpuks soetatud endale ca 60.- Arctic Accelero Xtreme Plus II http://www.arvutikeskus.ee/est/TOOTEKATALOOG/ARVUTIKOMPONENDID-Jahutid-VGA-Cooler/Arctic-Accelero-Xtreme-Plus-II-VGA-Cooler-121917 arvutikeskusest oma 2GB HD6970 DDR5 Sapphire-le. Sapphire stockjahutus tegi juba ca 30% juures def settingutega suurt müra (sama kõva müra teeb artic nüüd 80% juures) ja temp idles kukkus 58kraadi pealt 36 kraadile. thumbs_up.gif
Uskumatu, kui vaikne artic on, idles pöörded ca 26% ja täiesti hääletu! full loadis oli stock jahutusega temp ca 70-80kraadi ja pöörded ca 40%, articut pole veel full loadis proovinud. icon_biggrin.gif
Aga märgatav vahe ikka thumbs_up.gif kartsin, et 60 euri on liiiga palju välja käia üldse õhkjahutuse eest, aga ei. Olen vaikuse armastaja ja väga rahul
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 169
tagasi üles
maxman321
Kreisi kasutaja
maxman321

sõnum 20.11.2011 15:29:05 vasta tsitaadiga

endal 4870x2 endiselt, AC cooling peal ja vaikus majas ja temp korras iga koormusega. icon_wink.gif
Kommentaarid: 91 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 83
tagasi üles
otty
HV kasutaja

sõnum 20.11.2011 16:13:15 vasta tsitaadiga

noxton kirjutas:
sai siis lõpuks soetatud endale ca 60.- Arctic Accelero Xtreme Plus II http://www.arvutikeskus.ee/est/TOOTEKATALOOG/ARVUTIKOMPONENDID-Jahutid-VGA-Cooler/Arctic-Accelero-Xtreme-Plus-II-VGA-Cooler-121917 arvutikeskusest oma 2GB HD6970 DDR5 Sapphire-le. Sapphire stockjahutus tegi juba ca 30% juures def settingutega suurt müra (sama kõva müra teeb artic nüüd 80% juures) ja temp idles kukkus 58kraadi pealt 36 kraadile. thumbs_up.gif
Uskumatu, kui vaikne artic on, idles pöörded ca 26% ja täiesti hääletu! full loadis oli stock jahutusega temp ca 70-80kraadi ja pöörded ca 40%, articut pole veel full loadis proovinud. icon_biggrin.gif
Aga märgatav vahe ikka thumbs_up.gif kartsin, et 60 euri on liiiga palju välja käia üldse õhkjahutuse eest, aga ei. Olen vaikuse armastaja ja väga rahul

Kuidas muude kiipide temperatuurid kaardil on? GPU-Z-ga peaksid olema võimaline neid monitoorima icon_wink.gif
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
SilQ
HV Guru
SilQ

sõnum 20.11.2011 16:15:42 vasta tsitaadiga

noxton kirjutas:

Endal sama ost ees. Ordis ei olnud veel sees pidi järgmine nädal tulema. Sellepärast ordi et sealt tuleb ale.
tagasi üles
noxton
HV Guru
noxton

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 20.11.2011 18:30:00 vasta tsitaadiga

otty, pole veel jälginud, aga mäludele sai radikad peale kleebitud thumbs_up.gif
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 169
tagasi üles
sanSa
HV vaatleja

sõnum 26.11.2011 00:26:49 vasta tsitaadiga

Panin oma uuele HD 6950 2GB kaardile TT Pro peale, tempid on kõrgemad kui stock jahutusega, furmarki pidin peale ~minutit kinni panema, et mitte lasta oma kaardil ära kõrbeda. Kaart idleb ~47 C juures. Termopastaks on MX-2 ja omast arust sai ilusasti nii nagu vaja see pasta sinna vahele topitud - mitte liiga palju aga ka mitte liiga vähe. Ei mõista mitte, mida ma valesti teen...
tagasi üles
otty
HV kasutaja

sõnum 26.11.2011 00:43:04 vasta tsitaadiga

Äkki panid siiski vähe termopastat? Vaata see uuesti üle, vaata mälude ja muude komponentide radikad üle. Vaata, kas pingutasid kinnitused mõõdukalt icon_wink.gif
tagasi üles
sanSa
HV vaatleja

sõnum 26.11.2011 01:10:32 vasta tsitaadiga

otty kirjutas:
Äkki panid siiski vähe termopastat? Vaata see uuesti üle, vaata mälude ja muude komponentide radikad üle. Vaata, kas pingutasid kinnitused mõõdukalt icon_wink.gif

VRM-i peal on radikas ainult, see mis stock jahutusest järel on, mälude peal pole radikaid ja polnud ka stock jahutusega, seega eeldan, et ei tohiks nendega probleemi olla. Pingutuse koha pealt on küll küsimus: Kui kõvasti ma peaksin kruve kinni keerama? IMO kõvemini kinni keerates pressib jahutus ülearuse pasta välja ja täidab jahutuses olevad mikroaugud jm. paremini ära, või peaks pigem vähem pingutama?
tagasi üles
omgwtf
HV Guru
omgwtf

sõnum 26.11.2011 01:30:24 vasta tsitaadiga

Ika tihedalt peab pingutatud olema. Samas väga üle ka ei maksa pingutada(enamuste cooleritega tegelt vist üle otseselt ei annagi pingutada)
Kommentaarid: 155 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 137
tagasi üles
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 26.11.2011 01:34:53 vasta tsitaadiga

kas radikat katsudes on ka sooja tunda?
tagasi üles
sanSa
HV vaatleja

sõnum 26.11.2011 01:39:28 vasta tsitaadiga

djpvx kirjutas:
kas radikat katsudes on ka sooja tunda?

Kergelt on soe jah idles, loadi all pole proovinud veel.
Edit/ Samas ma katsusin kuumustorusid mitte radikat.
tagasi üles
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 26.11.2011 01:43:48 vasta tsitaadiga

47 kraadi peaks olema veits enamat, kui lihtsalt Kergelt soe imo
tagasi üles
sanSa
HV vaatleja

sõnum 26.11.2011 01:50:29 vasta tsitaadiga

djpvx kirjutas:
47 kraadi peaks olema veits enamat, kui lihtsalt Kergelt soe imo

No ütleme siis soe icon_lol.gif , kuum ei saaks öelda.
tagasi üles
otty
HV kasutaja

sõnum 26.11.2011 02:24:42 vasta tsitaadiga

No niimoodi pingutad ära, et päris jõuga ei keera. Mõõdukalt, seni kuni kruvikeeraja peopesas/näppude vahel enam ei keerle. icon_wink.gif
tagasi üles
kfl
HV Guru

sõnum 26.11.2011 03:50:27 vasta tsitaadiga

mõtlesin, et ostan termolüliti ... aga millisele temperatuurile
x1950xtx kaart netiarvutis

idee järgi
vent käib madalatel pööretel 7V
temp tõustes lülitub ümber 12V

? või on mõni veel odavam-lollikindlam moodus kaarti alakoormusel automaatselt vaigistada

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Jahutus »  Räägime oma graafikakaardi jahutustest mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 204, 205, 206 ... 224, 225, 226  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.