Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  2012. aasta sügisest näeb kaabel-TVs vaid digipilti märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 24.10.2011 14:27:13 vasta tsitaadiga

icon_biggrin.gif

osta punkt ee lehelt laenatud

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Sold OUT
no credit
Sold OUT

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 24.10.2011 14:34:40 vasta tsitaadiga

jah, õige pildifiil ei vaata lcd poolegi, kuna selle pildipilt on kunstlik. kõvematel gurudel on toas lahtine elektronkahur, mis on vana "Rekord" teleka seest välja monteeritud ning naudivad "otsepilti"
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 24.10.2011 14:39:29 vasta tsitaadiga

carlking kirjutas:
jah, õige pildifiil ei vaata lcd poolegi, kuna selle pildipilt on kunstlik. kõvematel gurudel on toas lahtine elektronkahur, mis on vana "Rekord" teleka seest välja monteeritud ning naudivad "otsepilti"

Selline teler tahab omale tahapoole mõningast ruumi saada. icon_wink.gif

Spoiler Spoiler Spoiler

von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 24.10.2011 14:47:58 vasta tsitaadiga

Starmani analoogkaabli pilt on millegipärast tõesti kehv. Sugulase juures olen vahel juhtunud vaatama. Hiljuti pandi talle digi sisse ja tunduvalt parem on.
Õhu kaudu leviva signaaliga aga oma kogemuste põhjal vastupidised lood. Analoogpilt oli välisantenniga väga hea (korraliku DVD-ga täiesti võrreldav) ja isegi toaantenniga sai enam-vähem vaadatava pildi (elan maal). Digi tulekuga oli vaja uut antenni + võimendit ja pilt ikka aeg-ajalt hakib, jääb kinni või kaob üldse ära. Asukoht on muidugi suhteliselt leviala piiri lähedal ka.

Tutvusringkonnast üks varasem digile üle mineja, kel alguses teise telekasse ka analoog sisse tuli, kiitis digipildi kvaliteeti hirmasti, aga ise vaatas analoogi mingi väikse toaantennijunniga, tulemuseks loomulikult päris rõve pilt. icon_lol.gif

netmaster
HV kasutaja
netmaster

sõnum 24.10.2011 16:26:42 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Starmani analoogkaabli pildi oluliselt kehvem välimus võrreldes digiga peaks küll näha olema igale inimesele, kes televiisorit vaadata saab.

analoog iseenesest ei pea märkimisväärselt kehvem olema, kui see nii on, siis on see konkreetse teenusepakkuja probleem. Ja isegi kui ta on veidi kehvem, siis kindlasti mitte nii palju, et saade vaatamata jääks.

tsitaat:
Analoogil on NULL eelist digi ees, kui suht kahtlane hinnaargument välja arvata.

no palun, mõned ilmselgemad digi puudused:
1. hind, kuumaks ma mõtlen
2. seadmete vajadus ja hind. Pole olemas ühtegi telekat, kus oleks sees kõigile sobiv DVB-T, DVB-C ja IPTV box. Punkt. Pluss veel CI moodulid, mitmed puldid ja kõik muu jura, mida inimene peab omale ostma või mitme aasta jooksul kohustuslikus korras "rentima". Ja kui sa oled siis lõpuks ikkest vabanenud selgub, et selle karbiga pole teise teenusepakkuja juures midagi peale hakata, ning ring hakkab otsast peale.
3. digiga kaob ära võimalus programmi väikeste kuludega mitmest seadmest vaadata. Enamusel on (seoses tehnika arenguga, millest me ei pääse) tekkinud koju mitu, võibolla isegi 4-5 telekat.

kui pildikvaliteet ja mõned lisateenusd välja jätta, on kõik kaabeldigi plussid teenusepakkuja poolsed. Eelkõige võimaldab see kasutaja tähtajaliste lepingute- ja muude konksudega oma külge aheldada ja igasugu lisateenuste eest (märkamatult) lisaraha kasseerida.

tsitaat:
Mida rohkem inimesi digi peale kolib, seda ebarentaablim oleks teenusepakkujal analoogi alles hoida ja hinnatõus ning sundmeetodil üleminek ongi paratamatu.

mis nendel inimestel üle jääb, kui operaatorid analoogi ei paku, sest see ei ole neile nii kasulik, kui digi, ülalpool mainitud põhjusel. Jah, analoogi on suurtes mastaapides ühtlase kvaliteediga võibolla keerulisem pakkuda, kuid kui seda on siiani tehtud, siis ma ei usu, et töötava süsteemi lõhkumine annaks mingit reaalset kokkuhoidu peale selle, et kliendid on lõpuks sunnitud nende jaoks kallimat teenust ostma. Rõhk sõnal - sunnitud.

tsitaat:
Kui teleka puhul on siin silmas peetud CRT telekat, siis digiboksi digi-analoogkonversioon annab kokku parema tulemuse kui kaabel otse telekasse. Fakt.

ja analoog annab kindlasti parema tulemuse, kui telekas üldse ilma signaalita. Mina näiteks ei ole nõus oma neljale telekale STB'si ostma ja ülesin lastele, et kui analoog, kinni pannekse imegu pöialt oma toas teleka vaatamise asemel. Kui Starman'i tehnik mul viimati külas käis laiutas tema ka käsi ja ütles, et pea pooltel peredest on rohkem, kui üks-kaks telekat, ning et ei jõua seda kisa ära kuulata, kui analoog kinni pannakse.

tsitaat:
"maksma digitaal-TV hinda" - teenusepakkuja keerab enivei analoogi kinni, sinna ei ole mitte midagi parata, see on progress, millele kätt ette ei pane.

kui on teenus ja kui on kliendid, kes on nõus selle eest maksma, siis miks peaks turumajanduse tingimustes seda teenust lihtsalt sulgema. Praegusel juhul pannakse teenus vägisi kinni kartellikokkuleppele sarnastel tingimustel ja muidugi mõtlevad kõik operaatorid, et kuhu neil klientidel ikka minna on, küll nad seda digiteenust edasi tarbivad juba sellistel tingimustel, nagu ette kirjutatakse. Lisaboonusena tapetakse selle aktsiooniga seoses maha viimasedki kohaliku tähtsusega väikesed kaabelTV firmad, kes lihtsalt ei jäksa digile üleminemist rahastada.

Mul ei ole midagi digi peale ülemineku vastu, aga seda ei peaks tehtama käsukorras, vähemalt mitte kaablivõrkudes.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 24.10.2011 16:47:21 vasta tsitaadiga

tsitaat:

aga seda ei peaks tehtama käsukorras, vähemalt mitte kaablivõrkudes

keegi ei käsigi sul digile üle minna, telepilt ei ole inimõigus

netmaster
HV kasutaja
netmaster

sõnum 24.10.2011 17:55:17 vasta tsitaadiga

carlking kirjutas:
keegi ei käsigi sul digile üle minna, telepilt ei ole inimõigus

ah et kui ühel heal päeval otsustatakse automüüjate lobitöö tulemusel ühistransport sulgeda, mingil naeruväärse põhjendusega, näiteks, et teedele on autode jaoks ruumi vaja, siis ütled sa, et see pole mingi inimõigus ja kui ei jäksa ratast osta või sellega piisavalt kaugele sõita, siis istuge kodus?
tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 24.10.2011 21:05:29 vasta tsitaadiga

See, et õhulevis analoogpilt oli parem kui nüüdne digi, on tingitud eelkõige nüüdse digilevi saatjate liiga väikesest saatevõimsusest. Jah, digilevis üldiselt ongi kombeks saatevõimsusi väiksemana hoida, kuid meil Eestis tehti see vähendamine miskipärast julmema suhtega kui kasvõi näiteks Lätis ja Soomes. Ei tea mida või keda kardeti...
Aga see on juba jah õhulevi teema, seega mõneti offtopic siinses kontekstis.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 24.10.2011 22:06:20 vasta tsitaadiga

WAV, see, et DVB-T pilt on kehv, on tingitud ikka ainult ja ainult sellest, et stream on liiga tugevalt kokku pakitud. Need, kes praegu oma antennisüsteemiga digipildiga hädas on, vaatasid varem analoogis ilmselt mingisugust lumesadu.
Aga DVB-T pole siinse teema jutt.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
Renq
HV veteran
Renq

sõnum 24.10.2011 22:21:48 vasta tsitaadiga

Üldiselt ma seda digitaliseerimist pooldan, aga siis peaks olema ka karm kontroll, et inimestele lihtsalt pähe ei kustaks. Näiteks starmani analoog tv kineskoop teleriga on okei, lcd'ga ilus. digi tv'ga on mõlemal teleril ilus pilt. See kaoni HD digiboks, mida praegu pakutakse on täielik pask. EPG on pidevalt sassis, tihti peale on lihtsalt "no title". See, et kanali vahetus vähe rohkem aega võtab mind ei sega, küll aga häirib mind suhteliselt kõrge hind, mida peab maksma kõigi nende kanalite eest, mida elusees ei vaata.
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 25.10.2011 07:49:02 vasta tsitaadiga

tsitaat:

2. seadmete vajadus ja hind. Pole olemas ühtegi telekat, kus oleks sees kõigile sobiv DVB-T, DVB-C ja IPTV box. Punkt.

IPTV boxiga telereid pole olemas (vähemalt selliseid, mis meie elioniga töötaks). PUNKT.
KÕIK uuemad telerid, mis pole just kõige odavama otsa mudelid (sest osadel on nt ainult DVB-T, kuid puudub DVB-C tuuner), omavad MPEG4 DVB-T ja -C dekoodrit, millega saab vaadata kohalikku digi. PUNKT.
tsitaat:

3. digiga kaob ära võimalus programmi väikeste kuludega mitmest seadmest vaadata. Enamusel on (seoses tehnika arenguga, millest me ei pääse) tekkinud koju mitu, võibolla isegi 4-5 telekat.

Jah ja ei. Tasuta kanalite puhul vaata mitmes teleris tahad. Tasuliste kanalite puhul on ka muidugi lahendus olemas ühe kaardi "jagamine" (seadmed on täiesti ka eestis müügil, pista telerisse vaid juhtmeta conax moodul ja vaata tasulisis kanaleid)

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 25.10.2011 19:04:27 vasta tsitaadiga

1dumbpcuser kirjutas:
... Tasuta kanalite puhul vaata mitmes teleris tahad. ....

Millised need tasuta kanalid kaabellevis on, digipoksi on ikkagi ka nende tasuta kanalite puhul juurde vaja muretseda, milleks peale digipööret kaabel-TV_s, mingit kaabel-TV pakkuja teenust tulevikus edasi kasutada, neid tasuta kanaleid saan ka üle õhu oma seadetega vaadata, seejuures mingit lisa maksu maksmata, mingisugusele kaabel-TV teenuse pakkujale, ehk siis olemegi alguses tagasi, kus väitsin, et peale sellist kaabel-TV digipööret lõpetan teenusepakujaga lepingu ja arvatavasti nii toimivad paljud praegused analoog kaabel-TV tarbijad.

Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 25.10.2011 19:11:53 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
1dumbpcuser kirjutas:
... Tasuta kanalite puhul vaata mitmes teleris tahad. ....

Millised need tasuta kanalid kaabellevis on, digipoksi on ikkagi ka nende tasuta kanalite puhul juurde vaja muretseda, milleks peale digipööret kaabel-TV_s, mingit kaabel-TV pakkuja teenust tulevikus edasi kasutada, neid tasuta kanaleid saan ka üle õhu oma seadetega vaadata, seejuures mingit lisa maksu maksmata, mingisugusele kaabel-TV teenuse pakkujale, ehk siis olemegi alguses tagasi, kus väitsin, et peale sellist kaabel-TV digipööret lõpetan teenusepakujaga lepingu ja arvatavasti nii toimivad paljud praegused analoog kaabel-TV tarbijad.

Ma ei saa aru mida sa üritad seletada. Kui sa saad vaadata tasuta kanaleid praegu üle õhu tasuta siis vaata neid tasuta, mida see kaablipakkuja siis sind torgib?

Marie
HV Guru
Marie

sõnum 25.10.2011 21:46:04 vasta tsitaadiga

carlking kirjutas:
....

Ma ei saa aru mida sa üritad seletada. Kui sa saad vaadata tasuta kanaleid praegu üle õhu tasuta siis vaata neid tasuta, mida see kaablipakkuja siis sind torgib?

Hetkel ei vaata üle õhu, olen ainult testinud levi ja see oli ideaalne, olen STV KTV-Kodu paketi klient ja peale analoogsignaali kadumist kaablist on mu kõik telerid piltidud, kui telerid pilti ei näita, siis milleeest teenusepakkujale maksad, edasine on paras komöödia, osta digipoksid igale telerile, maksa iga vaatajakoha eest, milleks seda janti vaja kui ainult tasuta eesti kanaleid peres vaadatakse

1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 26.10.2011 08:11:55 vasta tsitaadiga

Kaabellevis vist jah tasuta kanaleid pole (peale ETV iirc), aga sellegipoolest, elasid digipöörde üle antenniga telerit vaatavad inimesed, elavad ka need, kes kaabliga vaatavad.

Suck it up icon_exclaim.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
.:MDK:.
HV veteran

sõnum 26.10.2011 11:01:02 vasta tsitaadiga

Ma ei saa aru, miks enamus analoogtelevisiooni propageerijad sonivad, et paljudel on kodus 5-6 telekat? Ega ikka ei ole. Ja kui saab endale nii palju telekaid lubada, siis paar digiboksi on selle kõrval nohu. Olen 100% veendunud, et enamuse analoog-kaabli vaatajate jaoks läheb üleminek ilma eriliste probleemideta ja need kes virisevad, need virisevad niikuinii.
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 26.10.2011 11:13:22 vasta tsitaadiga

Just. Need 5-6 telekat on kõigil kindlasti mingid 3D või plasmaekraaniga variandid, mille pealt silmi analoogsignaaliga vägistada.
Tegelikult on need reeglina aastaid vanad kineskoopteleviisorid, mille turuväärtus hetkel on arvatavasti 6-7 korda väiksem kui digiboksil.
Kommentaarid: 730 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 551
tagasi üles
HV veteran

sõnum 26.10.2011 11:51:18 vasta tsitaadiga

Kahtlen, et ka neid inimesi nii palju on, kellel 21" CRT igas toas püsti on pandud. Mõne erandliku näite võib ju leida, aga see ei ole teema.
Kommentaarid: 105 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 96
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 26.10.2011 12:12:54 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:

Tegelikult on need reeglina aastaid vanad kineskoopteleviisorid, mille turuväärtus hetkel on arvatavasti 6-7 korda väiksem kui digiboksil.
Mis seal vahet on kui nad pilti näitavad. Ma ei ole viimasel ajal käinud poodides pilte võrdlemas kuid kas mitte ei ole seni nii, et värvide ja üldse pildi "headuse" poolest on odavad LCD'd kõvasti kehvemad kui kineskooptelekad?

Endalgi on kodus kineskoop veel siiani ning kui just uus ekraan ei peaks tasuta sülle kukkuma siis ei vaheta seda niipea välja. Ma muidugi vaatan telekat harva.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 26.10.2011 15:49:34 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
Betamax kirjutas:

Mis seal vahet on kui nad pilti näitavad. Ma ei ole viimasel ajal käinud poodides pilte võrdlemas kuid kas mitte ei ole seni nii, et värvide ja üldse pildi "headuse" poolest on odavad LCD'd kõvasti kehvemad kui kineskooptelekad?

Endalgi on kodus kineskoop veel siiani ning kui just uus ekraan ei peaks tasuta sülle kukkuma siis ei vaheta seda niipea välja. Ma muidugi vaatan telekat harva.

Mu tekst oli vastuseks .:MDK:. väitele, et kõik, kes omavad mitut televiisorit, on rikkurid.
Ei ole. Mul on endal kodus kaks telekat ja maal samamoodi kaks telekat. Kõik vanad kineskoobiga Samsungid ja üks Daewoo. 3 neist on nii vanad, et pole isegi SCART-pesa. Aga töötavad ideaalselt ja ei näe põhjust uusi osta.
Kommentaarid: 730 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 551
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 26.10.2011 19:08:09 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
carlking kirjutas:
....

Hetkel ei vaata üle õhu, olen ainult testinud levi ja see oli ideaalne, olen STV KTV-Kodu paketi klient ja peale analoogsignaali kadumist kaablist on mu kõik telerid piltidud, kui telerid pilti ei näita, siis milleeest teenusepakkujale maksad, edasine on paras komöödia, osta digipoksid igale telerile, maksa iga vaatajakoha eest, milleks seda janti vaja kui ainult tasuta eesti kanaleid peres vaadatakse

Siis tuleb valida tennusepakkuja kes ei küsi iga vaatajakoha pealt lisatasu...

Ning kui vaid eesti kanaleid vahitakse siis mida sa üldse liitud mingi kaabeltv-ga?

Marie
HV Guru
Marie

sõnum 26.10.2011 22:11:56 vasta tsitaadiga

salatoimik kirjutas:
...

Ning kui vaid eesti kanaleid vahitakse siis mida sa üldse liitud mingi kaabeltv-ga?

Enne oligi kogu aeg üle õhu teleka signaali vastuvõtt, aga soov oli teine interneti püsiühendus lisaks saada, STV pakkus koos kaabel-TV_ga, hind polnud ka siis ei tea mis kirves, see kõik oli vist kusagil aastal 2004, nüüd on Elion mu põhilise interneti pakuja ära ostnud, asendanud paketi, kortermaja omaga ja internet pole ka enam katkenud, nii-et egas seda STV internetti enam vaja polegi, kui teleripilti ka enam ei tule, siis saabki kerge südamega kogu sellest paketist loobuda.
.:MDK:. kirjutas:
Ma ei saa aru, miks enamus analoogtelevisiooni propageerijad sonivad, et paljudel on kodus 5-6 telekat? Ega ikka ei ole. Ja kui saab endale nii palju telekaid lubada, siis paar digiboksi on selle kõrval nohu. Olen 100% veendunud, et enamuse analoog-kaabli vaatajate jaoks läheb üleminek ilma eriliste probleemideta ja need kes virisevad, need virisevad niikuinii.

Jah ma olen rikas, lasterikas pere.
Kaks CRT telerit pärinevad mul aastast 1997, üks on 21" ja teine veel väiksem ja loomulikult asuvad nad erinevates laste tubades, suures toas veel üks neli aastat vana ebaõnnestunud pildikvaliteediga Samsungi 27" LCD, peale kaabel-TV digipööret ma arvatavasti kaabel-TV teenusepakkujaga lepingut ei pikenda ja kõik need kolm nii-nimetatud televiisorit viskan prügimäele, mingeid digipokse ma ostma ei hakka, kui siis, siis ainult uus teler millel kõik vajalik üle õhu digi-TV vastuvõtuks olemas.

netmaster
HV kasutaja
netmaster

sõnum 26.10.2011 22:43:30 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Siis tuleb valida tennusepakkuja kes ei küsi iga vaatajakoha pealt lisatasu...

Vot tahaks küll, aga täiesti tasuta vaatajakoha pakkumine, ehk siis analoogkaabelTV keelatakse ju ära!

Ja üldiselt valitakse pakkuja selle järgi, kes antud kohta levib. Peale pooletunnist Starman'i lehel surfamist (ainuke kaablipakkuja, kes minuni levib), ei saanud ma ikka üheselt aru, kas lisa vaatajakoht on raha eest, tasuta või pole üldse võimalik. Ainuke mitte eriti paljulubav lause oli üldtingimustes - "DigiTV osutamisel tagab Starman Lõpp-punktis iga Lepingu alusel kvaliteetse teenuse osutamise 1 (ühele) Terminaliseadmele (digiboksile).". Säh sulle siis...
tagasi üles
HV veteran

sõnum 27.10.2011 10:24:19 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
Jah ma olen rikas, lasterikas pere.
Kaks CRT telerit pärinevad mul aastast 1997, üks on 21" ja teine veel väiksem ja loomulikult asuvad nad erinevates laste tubades, suures toas veel üks neli aastat vana ebaõnnestunud pildikvaliteediga Samsungi 27" LCD, peale kaabel-TV digipööret ma arvatavasti kaabel-TV teenusepakkujaga lepingut ei pikenda ja kõik need kolm nii-nimetatud televiisorit viskan prügimäele, mingeid digipokse ma ostma ei hakka, kui siis, siis ainult uus teler millel kõik vajalik üle õhu digi-TV vastuvõtuks olemas.

Paljud veelgi suuremad pered vaatavad omale vajaliku ära ühest telekast, niiet sellega võrreldes on tõesti priiskamine. Ei olnud ka minul lapsepõlves personaalset telerit. Kui aus olla, siis võtaks ma pigem positiivselt, et lapsed ei saa enam 24/7 oma silmi ja ajusid nende vanade telekatega kiiritada. icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 105 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 96
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 04.02.2012 15:20:24 vasta tsitaadiga

Selline uudis siis -> Teine digipööre jääb ära
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  2012. aasta sügisest näeb kaabel-TVs vaid digipilti mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.