Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
WAV
HV veteran
|
12.09.2011 23:30:10
|
|
|
Nooh, sai eetri Digi-TV revolutsioon suure kära ja halaga kuid ikkagi ära tehtud, läheb samamoodi ka kaabelversiooniga...
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
13.09.2011 15:06:10
|
|
|
High-Q kirjutas: |
tõsi, starmani dvb-c digi-tv ei ole eriti hea, vähemalt SD variant... |
Mis sellel viga on? Pole küll midagi kurta. Palju parem kui DVB-T. Kust seda paremat materjali sinna sisse ikka võtta, pigem on pudelikael ilmselt hoopis programmipakkujate poolne.
Ma olen ka üsna kindel, et kui see digipööre tehtud saab, pakutakse neid lisateleka vaatajakohti palju odavama hinnaga kui praegu. Praegu lihtsalt ei ole selles segmendis konkurentsi.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
karumõmm
HV vaatleja
|
13.09.2011 17:06:12
|
|
|
Riik võiks kohustada kohalikke kanaleid HD-pilti edastama , siis ma läheks täitsa vabatahtlikult digile üle. Praeguse seisuga kavatsen küll viimase võimaluseni tagurlikuks analoogikuks jääda ja suudan vastu panna STV tädidele, kes helistavad ja räägivad, et neil on mulle ilgelt soodne digipakkumine, millega tuleks kiirustada, sest varsti on juba hilja.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anna tooli
|
|
Kommentaarid: 359 loe/lisa |
   |
297 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
15.10.2011 08:01:16
|
|
|
ot: |
Nimelt on kaabel-TV operaatorite vastuvõetavad teleprogrammid praegu 95 protsendi ulatuses digitaalse signaaliga ja teenusepakkuja konverteerib selle televaatajate jaoks analoogsignaaliks. Tulevikus selline kvaliteeti kaotav tagasikonverteerimine lihtsalt kaob. |
Tulevikus peavad analoog teleri omanikud ise hakkama digitaalset signaali analoogseks konvertima ja maksma digitaal-TV hinda, saades hakkiva ja kanali vahetus viivitustega telepildi.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
1 :: |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
17.10.2011 22:15:13
|
|
|
Marie kirjutas: |
ot: |
Nimelt on kaabel-TV operaatorite vastuvõetavad teleprogrammid praegu 95 protsendi ulatuses digitaalse signaaliga ja teenusepakkuja konverteerib selle televaatajate jaoks analoogsignaaliks. Tulevikus selline kvaliteeti kaotav tagasikonverteerimine lihtsalt kaob. |
Tulevikus peavad analoog teleri omanikud ise hakkama digitaalset signaali analoogseks konvertima ja maksma digitaal-TV hinda, saades hakkiva ja kanali vahetus viivitustega telepildi. |
Lahedat sokki aetakse ikka siin HVs vahetevahel. Way to go.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
netmaster
HV kasutaja

|
23.10.2011 23:23:51
|
|
|
tsitaat: |
Lahedat sokki aetakse ikka siin HVs vahetevahel. Way to go. |
mis siin sokk on? Niikaua, kuni inimese silm "analoogseade" on, vastab eespool esitatud väide suuresti tõele, rääkimata muidugi analoogtelekate jaoks konvertimisest.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
24.10.2011 08:34:21
|
|
|
"Analoogtelerid" (CRT-d siis vist) on niikuinii juba ajast ja arust.
_________________ O: Low-profile pci bracket |
|
Kommentaarid: 100 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
24.10.2011 08:55:39
|
|
|
Jah, see on ainult inimese enda probleem kui ta ajaga kaasas ei taha käia ning halab kõige pärast...
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
netmaster
HV kasutaja

|
24.10.2011 10:28:29
|
|
|
1dumbpcuser kirjutas: |
"Analoogtelerid" (CRT-d siis vist) on niikuinii juba ajast ja arust.
 |
ma kordaks veelkord, niikaua, kuni inimese silm on analoogseade, on kõik telerid on "analoogtelerid". Erinevus on lihtsalt digitaalse signaali analoogseks konvertimise kohas. Kas seda tehakse digiboksis, või teleka DAC'is, pole märkimisväärset vahet. Tõsi, mida hiljem digitaalsignaal analoogiks konverditakse, seda väiksemad on kvaliteetikaod, eriti kui seda tehakse teenusepakkuja juures. Kuid digitaalsel signaaliedastusel on ka ilmselgeid puudusi. Minul näiteks on mõnda aega kodus ühes telekas olnud digi ja analoog samal ajal, ning alalõpmata ma märkan, et keegi on teleka sisendi digi pealt analoogiks pannud põhjendusega, et ei pea teist pulti otsima ja kanalivahetus on kiirem, kui ei tea, mida vaadata. Parem pildi kvaliteet ei paista kedagi huvitavat ja ausaltõeldes on see vahe kaablivõrkude puhul praktilise telekavaatamise seisukohalt väheoluline. Kindlasti ei pääse me digitaliseerimisest, kuid ülemineku tempot võiks siiski reguleerida turg, mitte kellegi korporatiivsed huvid ja kuskilt tulnud käsk.
viimati muutis netmaster 24.10.2011 10:52:59, muudetud 1 kord |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
24.10.2011 10:32:34
|
|
|
Mida see kanalivahetuse kiirus siin määrab, jääb teil mõni actionfilmi parim koht nägemata või
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
GertR
Kreisi kasutaja

|
24.10.2011 10:35:10
|
|
|
carlking kirjutas: |
Mida see kanalivahetuse kiirus siin määrab, jääb teil mõni actionfilmi parim koht nägemata või  |
No kuidas sa kanaleid tapad, kui 2 sekundit pausi iga kord
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
24.10.2011 10:39:33
|
|
|
Mul paralleelselt kasutusel dvb-t box ja elioni digitv... +/- meetodil kanalite vahetus ei ole märkimisväärselt pikema vahega kui nõuka ajal...
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
netmaster
HV kasutaja

|
24.10.2011 10:51:38
|
|
|
Mida see kanalivahetuse kiirus siin määrab, jääb teil mõni actionfilmi parim koht nägemata või  |
kui sa tead, mida vaadata, siis pole vahet, aga enamus inimesi tahab millalgi lihtsalt kanaleid läbi lappida, et näha, kas on midagi vaadata. Ma ei ütlegi, et see kanalivahetuse kiirus oleks mingi ülioluline faktor teleka vaatamisel, pigem on see lihtsalt üks paljudest digitaliseerimisega kaasnevatest miinustest.
Mul paralleelselt kasutusel dvb-t box ja elioni digitv... +/- meetodil kanalite vahetus ei ole märkimisväärselt pikema vahega kui nõuka ajal... |
see sõltub telekast. Mul üks vanem LCD vahetab analoogis kanaleid paari millisekundiga, samas uuem samsa plasma uimerdab kuid on ikkagi kiirem, kui digi. Igasugune ajaarvestus on subjektiivne, kui sul oleks mõlemad variandid korraga ees, küll sa siis vahet märkaks.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
24.10.2011 10:52:40
|
|
|
vaatan telekast midagi heal juhul kord kuus ja elan üle selle väikese lag'i, see pole nüüd mingi argument ütlemaks, et "digi on ikka täielik jura"
viimati muutis Sold OUT 24.10.2011 10:57:01, muudetud 2 korda |
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
netmaster
HV kasutaja

|
24.10.2011 10:53:56
|
|
|
vaatan telekast midagi heal juhul kord kuus ja elan üle selle väikese lag'i |
ilmselgelt esindad sa siis maksujõulise elanikonna seas absoluutset vähemust.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
24.10.2011 10:57:03
|
|
|
vaata pigem neid aspekte:
telekava teleka ekraanil
salvestamine saate täpsusega, ei pea mingeid taimereid sättima
signaali kinnipüüdmine väga lihtne
kindel kvaliteet: kui ülekandes on jamad, siis lihtsalt pilti ei ole, analoogiga võis pilt olla kristallselge ja siis oli pool pilti mingit värelust või varjusid täis... digi võib ka hakkida, aga siis peab ikka asi antennis olema
imo digi ei oma nii kõrgeid nõudmisi antennile. Varem analoogi püüdis mul katusel olev antenn, nüüd näen FTA kanalid ära toas oleva "traadijupi" laadse antenniga (nagu vanasti autokatusel olevad GSM antennid) analoogi ei näinud ma ühegi toaantenniga.... ja ma ei ela teletorni all.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
24.10.2011 11:03:43
|
|
|
Kanalivahetuse kiirus oli minumeelest oluline seni kuni tuli EPG. Miks peaks enam kanaleid ükshaaval läbi klõpsima, kui on võimalik üks ülevaatlik tabel ette võtta?
See eeldab muidugi, et telekas suudab info normaalsel ja kergesti haarataval kujul kuvada.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
netmaster
HV kasutaja

|
24.10.2011 11:24:44
|
|
|
telekava teleka ekraanil |
kui on, paljudel kanalitel ei ole.
salvestamine saate täpsusega, ei pea mingeid taimereid sättima |
antud juhul sätib taimereid teenusepakkuja ja kui saated ei hakka õigel ajal, siis ei saa sa ise midagi teha (lõpetada salvestamine 10min hiljem näiteks). Samuti on salvestamine paljudel juhtudel tasuline teenus või digitaalselt üldse võimatu.
signaali kinnipüüdmine väga lihtne |
jutt käib hetkel küll kaabelTV'st aga sellegipoolest - sugugi mitte.
Kui mina sain suvilas enne täiesti talutava pildi ette ja sellest mulle paariks nädalast aastas piisas, siis peale digitaliseerimist pidin pidin ma Viasat'iga liituma, et üldse midagi näha. Kuigi digi tulemine parandas mingil määral saatjate võrku ja mõnel juhul tõstis võimsusi, tahab digi üldjuhul siiski paremat signaali/müra suhet, kui analoog.
Miks peaks enam kanaleid ükshaaval läbi klõpsima, kui on võimalik üks ülevaatlik tabel ette võtta? |
sest enamus inimesi ei suuda kõikide nähtud saadete nimesi meeles pidada, ega ainuüksi nime järgi arvata, kas saade väärib vaatamist. Samuti pole telekavas näiteks reklaamipause kirjas.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
24.10.2011 11:29:04
|
|
|
netmaster kirjutas: |
telekava teleka ekraanil |
kui on, paljudel kanalitel ei ole.
|
Otseses mõttes pask teenusepakkuja siis kui saatekavagi ei suuda pakkuda.
Ning see kanalivahetuse teema. Jah analoogi ajastul oli ka endal komme kanaleid läbi plõksida. Samas digi-ga kadus selline tegevus. Kuna saan kava sirvida ja vaadata mis kust tuleb ning seejärel huvipakkuvale kanalile minna. Puudub igasugune vajadus kõik kanalid läbi lasta.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
24.10.2011 13:10:05
|
|
|
netmaster kirjutas: |
ma kordaks veelkord, niikaua, kuni inimese silm on analoogseade, on kõik telerid on "analoogtelerid". Erinevus on lihtsalt digitaalse signaali analoogseks konvertimise kohas. Kas seda tehakse digiboksis, või teleka DAC'is, pole märkimisväärset vahet. |
Kui LCD teleril on sisendiks digitaalne signaal, siis kus punktis käib "analoogiks" muundamine? Paneeli pikslites?
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
netmaster
HV kasutaja

|
24.10.2011 13:36:11
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
Kui LCD teleril on sisendiks digitaalne signaal, siis kus punktis käib "analoogiks" muundamine? Paneeli pikslites? |
ei, pikselite heledus sõltub voolutugevusest, ehk siis analoogsignaalist. Kui meil on HDMI või mõne muu digisisendiga LCD teler, siis kuskil enne füüsilist LED'i, tuleb digisignaal analoogiks pöörata.
Ma saan aru küll, et see on juuksekarva lõhkiajamine, ja digisignaalist tehtud pilt on üldjuhul parema kvaliteediga, kuid minuarust ei ole see pisike kvaliteedivahe seda väärt, et praktiliselt kõiges muus järeleandmisi teha.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
aise
HV Guru

|
24.10.2011 13:46:29
|
|
|
stv analoog -> kaabeldigi on vahe ikka meeletu, analoog sähvis nii, et vähe ei ole (sama telekas mõlemal juhul).
|
|
Kommentaarid: 189 loe/lisa |
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
24.10.2011 14:07:10
|
|
|
netmaster, mis järeleandmisi? Starmani analoogkaabli pildi oluliselt kehvem välimus võrreldes digiga peaks küll näha olema igale inimesele, kes televiisorit vaadata saab. Okei, kineskooptelekaga pole see vahe suur, kuid on ikkagi digiboksi kasuks. Isegi kodumaised kanalid on arvestatavas osas 16:9 peale üle läinud, 16:9 analoogis oli aga õnnetu saast, peaaegu pool pildiinformatsioonist läks kaduma. Suure ekraani peal oli see lausa õudne vaadata. Ja tingitud oli see sellest, et Starman ei saanud loomulikult anamorphic signaali edastada, kuna Vasjade ja Ljubade kineskooptelekad venitavad selle peale ju näod välja.
Lisaks veel EPG, mingid lisateenusevariandid (ma näiteks tellin Soome YLE1 ja YLE2 kanaleid eraldi, 45 senti tükk - väga normaalne). Analoogil on NULL eelist digi ees, kui suht kahtlane hinnaargument välja arvata. Mida rohkem inimesi digi peale kolib, seda ebarentaablim oleks teenusepakkujal analoogi alles hoida ja hinnatõus ning sundmeetodil üleminek ongi paratamatu.
Kanalite vahetuse kiirus, please...
Marie kirjutas: |
Tulevikus peavad analoog teleri omanikud ise hakkama digitaalset signaali analoogseks konvertima ja maksma digitaal-TV hinda, saades hakkiva ja kanali vahetus viivitustega telepildi. |
Laotame siis üksipulgi laiali -
"Tulevikus peavad analoog teleri omanikud hakkama ise digitaalset signaali analoogseks konvertima" - so what? Kas parem on see, kui telekas muudab analoogsignaali digisignaaliks, koos analoogsignaali müradega ja uuesti digisignaaliks tagasi? Kui teleka puhul on siin silmas peetud CRT telekat, siis digiboksi digi-analoogkonversioon annab kokku parema tulemuse kui kaabel otse telekasse. Fakt.
"maksma digitaal-TV hinda" - teenusepakkuja keerab enivei analoogi kinni, sinna ei ole mitte midagi parata, see on progress, millele kätt ette ei pane. Mul Keilas ei eksisteeri enam tükk aega mingisugust analooglevi Starmani võrgus. Kas ma olen selle üle kurb? Absoluutselt mitte. Kes on, peab õppima selle olukorraga leppima, midagi teha pole.
"saades hakkiva ja kanali vahetus viivitustega telepildi" - mitte midagi ei haki. Lihtsalt ei haki ja kõik. Vähemalt minu kodus. Kanalivahetuseviivitusest ma ei hakka parem rääkima. Kui teleka vaatamise eesmärk ei ole parem pildikvaliteet, vaid kanalite vahetuse kiirus, siis on prioriteedid väga paigast ära.
EDIT: analoogkaabli signaali teekond oli algusest alates tegelikult selline - digisignaal > digisignaali muundamine analoogiks teenusepakkuja juures. Ja lõpus on veel üks digitaal/analoogkonversioon, et LCD telekale pilt ette manada. CRT puhul veidi otsem teekond, kuid paratamatult ikkagi kehvema kvaliteediga kui digi.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
24.10.2011 14:21:35
|
|
|
ei, te ei saa aru, kineskoopteler aastast 1998 on kõvasti kvaliteetsem kui praegune best-of-the-best lcd teler ning kui see kodus mugavalt osb plaadist telerialusele paigutada, ongi parim complekt olemas... pole vaja mingeid digikanaleid mis on nii halvad, et kanalivahetust ootad terve minuti...
Spoiler 
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|