Avaleht
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  Kergküps laptop a la macaivar :P märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 17, 18, 19  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
koristaja
HV kasutaja
koristaja

sõnum 03.12.2010 23:36:54 vasta tsitaadiga

sätin end teemat jälgima ...
sattus kätte üks Asus x53, linuxi cd-ga välisel molul pilt, muidu LCD triibuline ...
kahtlustan lahtist NV videokivi

kodus vaid gaasiahi, sellega ei hakka proovimagi
võimalused:
laenan fööniga jootejaama
kruvin ehitusföönile termopaariga temp.kontrolleri
tööl naaberfirmas on elektroonikatööstus, uurin neilt, mida soovitavad
pistan külapeal elektriahju, või annan kogenenumale küpsetada ...

Aga üks teine asi vaevab,
läpaka korpus praoga ja mitte just kõige jäigem, kui teeks alu.plekist ja profiili juppidest uue karbi teisele.
Mida asja juures jälgida, kas keegi üritanud midagi sarnast?
Kas siin oleks ainet uueks TSI teemaks?

nax
HV kasutaja
nax

sõnum 05.12.2010 17:18:25 vasta tsitaadiga

Korpus ei tohi lühist tekitada. Mis seal muud ikka.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kfl
HV Guru

sõnum 05.12.2010 22:39:01 vasta tsitaadiga

koristaja kirjutas:
... alu.plekist ja profiili juppidest uue karbi teisele. ...?

Jorsik
HV kasutaja
Jorsik

sõnum 06.12.2010 01:56:25 vasta tsitaadiga

Parandasin eile ühe 7950GT graafikakaardi ära küpsetamisega, nagu retsept oli - 5 minutit 200°C juures tagurpidi icon_smile.gif Enne oli pilt sinisekirju ja triibuline, nüüd selge nagu allikavesi. Internet on ikka üks tore asi.
tagasi üles
mikk150
HV kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.12.2010 12:38:07 vasta tsitaadiga

hot air reflow ga(ja ka teistega) on see tore asi et kivid paigutavad ennast ise padidele ümber nii et pole vaja eriti karta selle pärast et kiibid minema jooksevad.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 09.12.2010 14:25:34 vasta tsitaadiga

mikk150: Kui sul on sirge tasapind tagatud, siis ehk ei jookse kas "kivi" või tinakuul kohalt minema.
Kui aga "kompott" tasapinnas pole, siis võivad nii "kivi", kui tinakuulid vabalt natuke siia-sinna "ujuda" ning tulemuseks on "mittetöötav / surnud" värk.

Silmaga pole need pisinihked eristatavad, kuid (näiteks) BGA kontroll-röntgenseadme all on ilusti selline "sõitmine" näha.
tagasi üles
sperov
HV kasutaja
sperov

sõnum 13.12.2010 15:52:59 vasta tsitaadiga

Ise olen ühe G4 ja Asuse ellu äratanud. Asuse puhul katsin emaplaadi fooliumiga ja jätsin VGA kivi jaoks aknakese ja kuumutasin gaasipõletiga. Probleemsem koht on korraliku jahutuse meisterdamine peale küpsetamist.
tagasi üles
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 13.12.2010 16:54:42 vasta tsitaadiga

väga vana trikk, hea oleks 185C ja emaplaat fooliumiga katta, ainult turgutamist vajav komponent välja jätta
lihtsam on kuumaõhupuhur ja vastav suundotsik sinna otsa, ei pea läpakat täitsa lahti võtma.
IBM T seeriaid nii päris palju ellu äratanud.

Villemk2
HV veteran
Villemk2

sõnum 15.12.2010 21:22:38 vasta tsitaadiga

peaks vist uue teema tegema, aga mul väike õpetus nendele, kel vaja surnud videoga/põhjasillaga hp kiirelt tööle saada. see vaid süvendab üprobleemi, aga töötab!
see töötab nagu "teki meetod" aga jätab kõvaketta terveks.
pane ventika vahele midagi, nii, et see ringi ei käiks(soovitan mingit metallist jubinat, nt kõveraks väänatud juukseklambrit, kuna kõrgel temperatuuril lükkab vent tiku pooleks-testitud), ja lülitad sisse, ootad umbes 5 minti ja siis lylitad nupust välja, siis uuesti sisse ja peaks pilt ees olema icon_smile.gif
kui asja extreemsemaks teha, nt kui tahad wifit selle puudumisel, siis pane tööle coretemp+prime95(kõige väiksema mälukasutusega test)+furmark
ja siis vaatad kuidas temp tõuseb.
kui vent seisab, siis ilma koormuseta temp eriti üle 70C ei lähe, aga koormuse all läheb kiirelt 100C, 90C-100C hakkab wifi tööle, kui kellelgi dvd drive jamab, siis see töötab nendel temperatuuridel ka kenasti.
mul pole õnnestunud üle 105C kätte saada, aga katsetage ja andke teada kuidas läheb!!
tagasi üles
Chaza!
Kreisi kasutaja
Chaza!

sõnum 15.12.2010 21:25:50 vasta tsitaadiga

Villemk2 kirjutas:
peaks vist uue teema tegema, aga mul väike õpetus nendele, kel vaja surnud videoga/põhjasillaga hp kiirelt tööle saada. see vaid süvendab üprobleemi, aga töötab!
pane ventika vahele midagi, nii, et see ringi ei käiks(soovitan mingit metallist jubinat, nt kõveraks väänatud juukseklambrit, kuna kõrgel temperatuuril lükkab vent tiku pooleks-testitud), ja lülitad sisse, ootad umbes 5 minti ja siis lylitad nupust välja, siis uuesti sisse ja peaks pilt ees olema icon_smile.gif
kui asja extreemsemaks teha, nt kui tahad wifit selle puudumisel, siis pane tööle coretemp+prime95(kõige väiksema mälukasutusega test)+furmark
kui vent seisab, siis ilma koormuseta temp eriti üle 70C ei lähe, aga koormuse all läheb kiirelt 100C, 90C-100C hakkab wifi tööle, kui kellelgi dvd drive jamab, siis see töötab nendel temperatuuridel ka kenasti.
mul pole õnnestunud üle 105C kätte saada, aga katsetage ja andke teada kuidas läheb!!

No see on küll parim soovitus ever. thumbs_down.gif Kas pisut lihtsam poleks võtta lihtsalt vendi juhe emaplaadi küljes olevast pistikust lahti? icon_rolleyes.gif

tagasi üles
Villemk2
HV veteran
Villemk2

sõnum 15.12.2010 21:57:56 vasta tsitaadiga

ei ole, sest siis pead arvuti laiali lammutama ju..
ja kui wifi töötab saad venti tööle panna jälle!
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 15.12.2010 23:03:36 vasta tsitaadiga

Villemk2: Täpsustuseks niipalju, et HP DV-de vead on erinevad, kusagil 5-6 neid ning kõikvõimalikud "teki-fööni"- jms. kuumutused kehtivad ainult teatud veatüüpide korral, ülejäänute korral mitte.

Aga huvitav vaadata, kuidas nii a 3 aastat vana õpetus taas päevavalgele on tiritud - et pane vent seisma ja siis aja läppar kuumaks. icon_smile.gif beer_yum.gif
tagasi üles
Villemk2
HV veteran
Villemk2

sõnum 15.12.2010 23:18:49 vasta tsitaadiga

see minu väljamõeldud variant on siiani 2 dv6k ja üha 2k peal töötand, pildi saab ette ikka icon_smile.gif
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 15.12.2010 23:55:53 vasta tsitaadiga

njaa...minu dv2000 läks niisamagi, mingit tekki vms vajamata laua peal üle 100C "soojaks"...Vahepeal läks normaalset käima, vahepeal vajas soojast peast väikest lööki, vahepeal tegi automaatselt resasid, siis läks ta ise korda, vahepeal tegin ise resasid kuni korda sai ning suht tihti lihtsalt ei saanudki tööle icon_biggrin.gif Kuni paranduses ära käis.
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 19.12.2010 11:46:19 vasta tsitaadiga

Villemk2 kirjutas:

Ma tegin selle eksperimendi ära, kuid see teki meetod mul tulemust ei andnud, võtsin seejärel emaplaadi samalt arvutilt välja ja ahju ning järjekortsel arvutil pilt ees, ühte Asust Ver.:F3KE ja Compag nx6325 pole õnnestunud aga mingi valemiga tööle saada, arvata võib, et neil miskid detailid läbi põlenud.

Chaza!
Kreisi kasutaja
Chaza!

sõnum 22.12.2010 03:17:22 vasta tsitaadiga

S96SP sai kuumapuhurit ja pilt jälle ilus. Enne oli rohekas pilt, välises monitoris oli pilt ilus. icon_smile.gif
tagasi üles
Cert85
HV kasutaja
Cert85

sõnum 20.01.2011 20:46:31 vasta tsitaadiga

Kurat, arvan, et minu go7600 on samuti videkaardi teema ikka icon_mad.gif
Kas neile aitab ka ahi? Ainult kaart siis võtta ja see ahju panna.
Välisega pilt ilus, aga monitoril, nagu siin: http://www.youtube.com/watch?v=iRvwZ8VntsI

Küsisin video autorilt, et kas leidis vea, aga tal oli ka välisel monitoril 4ja kuu pärast pilt kadunud- eeldus siis, et kaardi viga.

xtro
HV veteran
xtro

sõnum 20.01.2011 21:28:51 vasta tsitaadiga

Yup, 99% kaarti viga ja peaks toimima küll ka eraldi mgm kaarti küpsetamine thumbs_up.gif
Hennu7o2
HV kasutaja
Hennu7o2

sõnum 20.01.2011 23:08:27 vasta tsitaadiga

Mul on üks Gigabyte lauaarvuti emaplaat kutu, kas selle fooliumisse mässimine ja ahju panek oleks mõeldav ?
Kui jah, siis mis kohad täpsemalt kuumust vajavad ?

edit: mul on kuumapuhur ka muidu..
tagasi üles
attrs
HV Guru
attrs

sõnum 20.01.2011 23:32:58 vasta tsitaadiga

Hennu7o2, loe teema läbi - lauaarvuti mobosid ei tohi ahju pista.
Pealegi aitab see vaid mõne kindla tüüpvea puhul.

xtro
HV veteran
xtro

sõnum 21.01.2011 01:02:23 vasta tsitaadiga

Yep, lauaarvuti mobol lähevad konded + lauaarvutil sillad nii lihtsalt lahti ei tule + sama kehtib int video kohta. jahutus on neil nimelt much better. Osa lauaarvutis käivaid vga-sid (7/8 nv seeriad ) võivad küpsetamisel tulemusi anda samas.
Hennu7o2
HV kasutaja
Hennu7o2

sõnum 21.01.2011 03:25:40 vasta tsitaadiga

ma lugesin teemat küll, aga pidin siiski igaks juhuks järele küsima icon_smile.gif
Aga keegi miski soovitust oskab anda, kui arvuti käima läheb aga pilti ette ei tule ( videokaardis viga ei ole )
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 21.01.2011 07:31:57 vasta tsitaadiga

Lauaarvutitel lendavad sillad, nii mis myhiseb emaplaadilt lahti. Alles hiljuti oli paar MSI-plaati, milledel tuli sildadele survet avaldada, siis to"o"tasid, muidu mitte. Oluline on see, et lauaarvutite emaplaadid peavad olema sirged, siis on m6tet katsetada. Kui plaadid on k6verad, kaardus v6i propellerid, siis see v22ne v22nab ysna kohe silla uuesti lahti tagasi. Ja t2iesti sirgeid platesid on m6ned yksikud, ylej22nud k6lbavad helikopteri tiivikuks...

Postitatud mobile device
tagasi üles
xtro
HV veteran
xtro

sõnum 21.01.2011 10:04:13 vasta tsitaadiga

Tahanteada, jõuga saab igast asju teha, ei räägi asjade väänamisest. Korralikul emaplaadil millel chipsetile enam vähem radikas pandud ja millele loomajõuga pole kallale mindud sellist asja ei juhtu.
See, et kuhugi silla läheduse surve avaldamine mõjib ei tähenda pealegi et sild lahti on. Sama suur tõenäosus, et mõni sisemine rada on sodi ja painutamisel annab ühendust.

Point on see, et vähe korralikumal emmel need sillad kinni püsivad kui joomajõuga kallale ei minda icon_rolleyes.gif

piraat262
HV veteran
piraat262

sõnum 23.01.2011 20:55:20 vasta tsitaadiga

Ordi Enduro 668PDB 'ga oli probleem, et hangus, aga kõik testid olid positiivsed. Sai siis igaks petteks ka proovitud ahjuvarianti, umbkaudselt 200 kraadi ringis 5 minutit ja arvuti imekombel hetkel töötab, ei kuku ära omadega. Iseasi, kui kauaks.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  Kergküps laptop a la macaivar :P mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 17, 18, 19  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.