Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  ATi RV770 aka HD4K seeria märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 396, 397, 398 ... 421, 422, 423  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 08.06.2010 10:46:22 vasta tsitaadiga

libe, kuda nii? Mul käib küll see radikas plastkorpusest välja nii et alles jääb radikas, punane metallist plaat mis jäheb vastu vRAM-e (selle küljes vent 3. kruviga) ja punane läbipaistev plastikust jahutuse korpus. Mis firma kaart sul on? icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 83
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
inzz
HV kasutaja
inzz

sõnum 26.06.2010 15:26:35 vasta tsitaadiga

Küsimus selline, et on mu HD4870 mälu(d) surnud?

Sümptomiteks on artifaktid igasugustes 3D rakendustes. Need kaovad mõneks ajaks ära, kui mälu kellasid ükskõik mis suunas natuke muuta, kuid tulevad mõne aja pärast jälle tagasi.
Artifakte loobib ta igasugustel kelladel. Ma olen sagedusi muutnud vahemikus 860-920 (def on 900). Venti kiiruse muutmine ei aita üldiselt (jahutus on Accelero S1 + 2x120mm). 100% peal võivad artifaktid hiljem tulla lihtsalt. Kõik see probleem ilmnes 1-2 nädalat tagasi. Need artifaktid jäävad ekraanile hiljem ka 2D peal. Kindlalt aitabalati restart.
Kaarti saamisest alates (2009 mai) on probleeme olnud Crysisega. Seal võisid artifaktid/vigased tekstuurid (osa maapinna tekstuurist venitatud lõpmatusse vms) ilmenda suvalisel hetkel mängimise ajal. Mõnikord sai rahulikult mitu tundi mängitud, mõnikord aga piisas viiest minutist, et artifaktid tuleks.
Video driverite vahetust on korduvalt proovitud, kunagi sai ka windows vahetatud ning alles hiljuti jahutuse alla uus termopasta pandud.

Edit//
Leidsin netist pilte sarnaste probleemidega ka. Ise teise arvuti taga praegu ja ei saa originaalallikast pilte võtta icon_razz.gif
Crysises on see tekstuuride jama sarnane sellega:
http://img72.imageshack.us/f/graphproblem.png/

Ja viimasel ajal on ilmnenud taolised artifaktid:
http://www.geeks3d.com/public/jegx/200906/furmark-artifact-gainward-hd-4870-gold-sample-02.jpg
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 26.06.2010 15:36:30 vasta tsitaadiga

CorsairX kirjutas:
libe, kuda nii? Mul käib küll see radikas plastkorpusest välja nii et alles jääb radikas, punane metallist plaat mis jäheb vastu vRAM-e (selle küljes vent 3. kruviga) ja punane läbipaistev plastikust jahutuse korpus. Mis firma kaart sul on? icon_rolleyes.gif
plastkorpuse saab põhja küljest lahti, kuid selle servad jäävad jahutuse alla
enam lahti kiskuma ei kavatse hakata, kuna probleem on vaibunud

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 26.06.2010 15:49:40 vasta tsitaadiga

inzz kirjutas:

Sümptomiteks on artifaktid igasugustes 3D rakendustes. Need kaovad mõneks ajaks ära, kui mälu kellasid ükskõik mis suunas natuke muuta, kuid tulevad mõne aja pärast jälle tagasi.
Artifakte loobib ta igasugustel kelladel. Ma olen sagedusi muutnud vahemikus 860-920 (def on 900). Venti kiiruse muutmine ei aita üldiselt (jahutus on Accelero S1 + 2x120mm). 100% peal võivad artifaktid hiljem tulla lihtsalt. Kõik see probleem ilmnes 1-2 nädalat tagasi. Need artifaktid jäävad ekraanile hiljem ka 2D peal. Kindlalt aitabalati restart.
Kaarti saamisest alates (2009 mai) on probleeme olnud Crysisega. Seal võisid artifaktid/vigased tekstuurid (osa maapinna tekstuurist venitatud lõpmatusse vms) ilmenda suvalisel hetkel mängimise ajal. Mõnikord sai rahulikult mitu tundi mängitud, mõnikord aga piisas viiest minutist, et artifaktid tuleks.
Video driverite vahetust on korduvalt proovitud, kunagi sai ka windows vahetatud ning alles hiljuti jahutuse alla uus termopasta pandud.

Edit//
Leidsin netist pilte sarnaste probleemidega ka. Ise teise arvuti taga praegu ja ei saa originaalallikast pilte võtta icon_razz.gif

http://www.geeks3d.com/public/jegx/200906/furmark-artifact-gainward-hd-4870-gold-sample-02.jpg

Paistab nagu kaart hakkaks surema kuigi enne kahtlustaks pigem veel tarkvaralist probleemi,kas OS/DX/Driverid.Kuskil seal võib kala peituda aga kui 2D-s juba artifaktitab on see halb märk.Kui juba BIOS-s artifaktitab siis 100% kaardi raudvaraline probleem icon_neutral.gif .
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 26.06.2010 15:52:15 vasta tsitaadiga

võta jahutus maha ja pane ta uue pastaga peale tagasi
Kommentaarid: 1009 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 728
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
inzz
HV kasutaja
inzz

sõnum 26.06.2010 16:35:49 vasta tsitaadiga

Winterwind kirjutas:
võta jahutus maha ja pane ta uue pastaga peale tagasi

Alles hiljuti sai seda tehtud, kui kuna sinna alla läks praegu MX1, siis võtan selle idee jätkuvalt arvesse icon_razz.gif

2D probleemid tulevad muidu alles siis, kui enne on 3D-s asi lolliks läinud.
Crysisega oli see jama igasuguses kombinatsioonis (Win XP dx9, Visa dx9/10, Win 7 dx9/10). Kui Crysis vigaste tekstuuridega kinni panna, siis saab neid näha ka ATI CCC-s 3d seadete juures ning ka teistes mängudes läheb asi koledaks. Muudes mängudes seda jama niisama üldse ei teki. MW2-s oli ka mingi jama video crashimisega, aga tekstuuridega oli asi korras.

Soovitati ka mälude radikad üle vaadata.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
chulo
HV kasutaja
chulo

sõnum 26.06.2010 17:36:29 vasta tsitaadiga

Mul oli ka sarnane probleem, nimelt tekkisid mingid punased täpid ekraanile. Viga oli kaardi ja PCI vahelises ühenduses. Peale kaardi klemmide puhastamist probleem kadus.
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 26.06.2010 19:35:02 vasta tsitaadiga

inzz kirjutas:

Edit//

kui ka mõnes teises masinas artifakte annab siis hopsti garantiisse.
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
eastsider
HV kasutaja
eastsider

sõnum 05.07.2010 18:50:49 vasta tsitaadiga

Selline küsimus, et kui ma tahan crossfire-t kasutada, siis kas mul peavad ühesugused kaardid olema? Või võin ka erinevaid kasutada, nt 4850 ja 4870?

Edit: sain vastuse, saab küll kasutada. Aga kas erinevate generatsioonide kaarte ka saab? Nt Hd4850 ja hd5750.

viimati muutis eastsider 05.07.2010 18:53:01, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 25
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 05.07.2010 18:52:55 vasta tsitaadiga

eastsider kirjutas:
Selline küsimus, et kui ma tahan crossfire-t kasutada, siis kas mul peavad ühesugused kaardid olema? Või võin ka erinevaid kasutada, nt 4850 ja 4870?

http://game.amd.com/us-en/content/images/crossfirex/CF_combo_chart.jpg icon_wink.gif

eastsider
HV kasutaja
eastsider

sõnum 05.07.2010 18:53:26 vasta tsitaadiga

Suur tänu, asi kohe selgem icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 25
tagasi üles
markus808
HV kasutaja
markus808

sõnum 10.08.2010 16:46:14 vasta tsitaadiga

Tere, selline küsimus, et plaanis 4890 crossfire süsteem endale aretada, aga nüüd natuke asja uurides selgub, et socket lga1156 ja eriti P55 kiibistikuga emaplaadid ei ole just kõige sobivamad selle jaoks. Kas teised lga1156 chipsetid on paremad? Või tuleks eelistada AMD platvormi sellisel juhul üldse?
Heineken
HV Guru

sõnum 10.08.2010 17:04:39 vasta tsitaadiga

Mis mõttes ei ole kõige sobivamad? 2 PCI-e x16 rada ja sellest piisab. icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 23
tagasi üles
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 10.08.2010 17:13:08 vasta tsitaadiga

P55 peal jooksevad kaardid CF-is reeglina 8x kiirustel.
a vahet pole, läbilaset on enam kui piisavalt.
Kommentaarid: 1009 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 728
tagasi üles
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 16.08.2010 09:04:25 vasta tsitaadiga

Sai siis ka oma 4870x2 arted kätte. Ükskõik kuhu mem kellasid liigutada mõlema gpuga arted, eriti kui mem kella liigutada seda juhtub mõlema GPU osaga.
Probleem ilmnes nädal, kaks tagasi kui olid üksikud arted dx9 all kui nüüdseks asi juba süvenenud. Nüüd ma näen juba 2d all ka, korraks olid, kui 3d lolliks läinud. DX9 all viskab artesid kui test kellasid mõlema gpu peal katsetada peale restarti on probleem kadunud. Ma pole terve terve suve suurt mängind ega foldind. Kaart ka tiba kõver.

Eriti probleem suureneb kui catalyst A.I näppida advanced peale. See kaart on ka viimane dual gpu kaart arvutis, edasi vaatan singlegpu poole.
Täpselt palju garantiid ja niipalju töötab ka. Alguses pidasin arted viletsa driveri süüks. Olen juba pci-e siini vahetanud aga ei miskit. windoozat reinstallinud kuid tulutult.

Probleem oli juba kuuaega tagasi kui nägin kaardi lülituse aeg kasti koos läbuga kui mäng kaardi sisse lükkab see on seeaeg kui toimub lülitus ja vilksatab pilti korraks ja all kast koos läbuga. DX10 all näiteks kannatab kõike teha driveri vahetus ei aita. Mängud pole artesid veel loopinud.

Etz
HV Guru
Etz

sõnum 16.08.2010 10:13:19 vasta tsitaadiga

Margus kirjutas:
...

Tuttav teema, endal üks andis samamoodi saba.
Algul hakkasid arted DX10 alla, siis DX9 all amuti ja lõppeks sai kasutada vaid AI disabled olekus.
3D ei kannatanud enam üldse 2`e GPU`ga.
Garantiiga oli kah paras jebimine, kuna nood seal ei suutnud viga jupp aega tuvastada.
Kaart ju boodib, 2D pilt on korras, mida sul veel vaja? 3D`d ei viitsinud keegi testida, siis lõppeks sain nad nii kaugele, et nad viitsisid oma testikal XP asemele Vista installida ja Vantaget lasta. Siis sain kobinata uue kaardi. Pilt oli ju koheselt sassis. thumbs_up.gif icon_lol.gif

Aga üldjoontes, peaks endal see kaart kah lendama, siis oli see arvatavasti viimane DualGPU kaart mul samuti...
Pigem 2 eraldi, kui üks suur kolakas, lihtsam igasugu jamasid debugida ning drivernussi on kah vähem...

Kui lõplikult pildi kotti paneb, äkki proovid grillida icon_lol.gif icon_lol.gif

tagasi üles
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 16.08.2010 11:02:29 vasta tsitaadiga

Etz kirjutas:
Margus kirjutas:
...

Tuttav teema, endal üks andis samamoodi saba.
Algul hakkasid arted DX10 alla, siis DX9 all amuti ja lõppeks sai kasutada vaid AI disabled olekus.
3D ei kannatanud enam üldse 2`e GPU`ga.
Garantiiga oli kah paras jebimine, kuna nood seal ei suutnud viga jupp aega tuvastada.
Kaart ju boodib, 2D pilt on korras, mida sul veel vaja? 3D`d ei viitsinud keegi testida, siis lõppeks sain nad nii kaugele, et nad viitsisid oma testikal XP asemele Vista installida ja Vantaget lasta. Siis sain kobinata uue kaardi. Pilt oli ju koheselt sassis. thumbs_up.gif icon_lol.gif

Aga üldjoontes, peaks endal see kaart kah lendama, siis oli see arvatavasti viimane DualGPU kaart mul samuti...
Pigem 2 eraldi, kui üks suur kolakas, lihtsam igasugu jamasid debugida ning drivernussi on kah vähem...

Kui lõplikult pildi kotti paneb, äkki proovid grillida icon_lol.gif icon_lol.gif

2D ja dx10 on korras vahest ka dx9 tunde võib lasta aga sisuliselt kaart manalasse teel. Mida ma sitast grillin ikkagi peab hd 5xxx ostma mõtlesin ,et ajab 6xxx välja. Garantii on ikkagi aasta ma ei usu ,et uue saan 2 aastat varsti täis ja ostetud kui ilmus. See teine aasta on lihtsalt feedback aasta kus midagi ei vahetata. Kaart ostetud ordist no mina ei viitsi sellega jamada ostan uue seeria ennem ja elu lill mõneks ajaks. Proovisin memtesti see ei tuvastanud midagi ikkagi kaart manalas. bsode olen saanud 2tk videoga seoses. Andsin justvanad backup kaardid ära kuna arvasin ,et pole vaja. icon_lol.gif icon_lol.gif Praegu istungi selle kahtlase kaardi otsas. icon_biggrin.gif Ime ,et veel midagi muud maha ei kärrsata. icon_lol.gif icon_lol.gif

Etz
HV Guru
Etz

sõnum 16.08.2010 11:24:58 vasta tsitaadiga

Tuttav siin mingi paar kuud tagasi vahetas sarnaste sümptomitega kah pea 2 aastat vana sama kaardi garantiis ära, vastu anti HD5870, kuna HD4870X2 on EOL icon_eek.gif

Tüüp ise oli suht sillas, perfis peaaegu ei kaotanud, sai jahedama ja DX11 kaardi pealekauba...

Kui endal see kaart peaks kah ühel hetkel saba andma, on sitem lugu, garantii on läbi (1a, ostetud firma nimele)...
Siis peaks vast endal juba kogu masina uuendamise ette võtma icon_rolleyes.gif
Nu käib, kaua käib... eks siis vaata, mis saab, niisama ei näe mõtet vahetada, ehk vean HD6K seeria tulekuni välja sellega... icon_smile.gif

Kusjuuress, mul on hakanud tunduma, et folding tapab selle kaardi pika peale maha ja ilmselt siis temperatuuriga... icon_rolleyes.gif

tagasi üles
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 16.08.2010 11:29:19 vasta tsitaadiga

Etz kirjutas:
Tuttav siin mingi paar kuud tagasi vahetas sarnaste sümptomitega kah pea 2 aastat vana sama kaardi garantiis ära, vastu anti HD5870, kuna HD4870X2 on EOL icon_eek.gif

Tüüp ise oli suht sillas, perfis peaaegu ei kaotanud, sai jahedama ja DX11 kaardi pealekauba...

Kui endal see kaart peaks kah ühel hetkel saba andma, on sitem lugu, garantii on läbi (1a, ostetud firma nimele)...
Siis peaks vast endal juba kogu masina uuendamise ette võtma icon_rolleyes.gif
Nu käib, kaua käib... eks siis vaata, mis saab, niisama ei näe mõtet vahetada, ehk vean HD6K seeria tulekuni välja sellega... icon_smile.gif

Kusjuuress, mul on hakanud tunduma, et folding tapab selle kaardi pika peale maha ja ilmselt siis temperatuuriga... icon_rolleyes.gif

Kus juures alates mai kuust ma ei teinud selle kaardiga midagi suurt ma arvan tappis maha hoopis power on, off ja standby. See ju rohs kaart.

Etz
HV Guru
Etz

sõnum 16.08.2010 11:37:23 vasta tsitaadiga

Margus kirjutas:

Kus juures alates mai kuust ma ei teinud selle kaardiga midagi suurt ma arvan tappis maha hoopis power on, off ja standby. See ju rohs kaart.

Sellepärast siis minu oma veel elus ongi icon_lol.gif
Off on ta saanud vaid suuremaks tolmupuhastuseks kastist, kui on vaja kaart välja võtta olnud.. icon_wink.gif

Suurte kuumadega oli siin kogu kast 2 nädalat stabiilselt off lihtsalt ja kasutasin rohkem läpparit, et toas 3-5 kraadi jahedam oleks... icon_smile.gif

Tänapäeval on vist kõik arvutijupid juba RoHS icon_rolleyes.gif

tagasi üles
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 16.08.2010 11:48:35 vasta tsitaadiga

Edaspidi ma küna välja ei lülta lihtsalt ma ei arvanud ,et midagi juhtub. See müüt kogub aina jõudu RoHS kohta. Nii väikese aja kohta annab toru ja äike tapab kõik maha kui juhtub tulema, see oli ainus miks ma suvel pidevalt power off tekitasin. Edspidi lähenen teisiti. icon_idea.gif
omgwtf
HV Guru
omgwtf

sõnum 16.08.2010 12:12:26 vasta tsitaadiga

Et siis neil ahjudel tulemas sama teema nagu Nvidia G80 seeriaga icon_cool.gif Sweet icon_lol.gif Ahju pista prooviks thumbs_up.gif
Kommentaarid: 155 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 137
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 16.08.2010 12:19:59 vasta tsitaadiga

omgwtf kirjutas:
Et siis neil ahjudel tulemas sama teema nagu Nvidia G80 seeriaga icon_cool.gif Sweet icon_lol.gif Ahju pista prooviks thumbs_up.gif

Hmm, see kipub olema siis juba ilmselt kõikide uuemate roheliste elektroonikatoodete viga eusa_think.gif
Lihtsalt graafikakaardid on kõige kuumemad ja suurimate tempertuurikõikumistega detailid... icon_rolleyes.gif

tagasi üles
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 16.08.2010 12:25:55 vasta tsitaadiga

Margus, mis tootja kaart? club 3d, sapphire jms on 2 aastase garantiiga, asus, gigabyte on 3 aastasega.
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 16.08.2010 12:28:33 vasta tsitaadiga

SurfData kirjutas:
Margus, mis tootja kaart? club 3d, sapphire jms on 2 aastase garantiiga, asus, gigabyte on 3 aastasega.

Oot...oot... mismoodi see 3a garantii välja näeb?
Kui kaart on siit ostetud, ja firma nimele, siis on ju garantii 1a? icon_rolleyes.gif

Või on tegu siis tehase garantiiga, et saada oma kaardi otse Gigabytele?

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  ATi RV770 aka HD4K seeria mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 396, 397, 398 ... 421, 422, 423  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.