Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  arvutid/monitorid ööseks kinni? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Max Powers

sõnum 01.06.2009 21:36:17 vasta tsitaadiga

DonNiger kirjutas:
Arvutile biossis käsklus end nt kell 18.00 välja lülitada. icon_rolleyes.gif

Ega siis kõik kella 17st koju lähe.
Lihtsaim viis on lasta inimestel ise oma masinad väljalülitada.
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
sakinaga
HV Guru

sõnum 01.06.2009 21:38:16 vasta tsitaadiga

pigem paned biosest, et kell 9 ärkavad ise üles ja desktopile exe/bat, millele vajutades masin kinni läheb, kui kasutaja muidu hakkama ei saa.
angel
HV Guru
angel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.06.2009 21:52:35 vasta tsitaadiga

kus kohast sa üldse masinale biosist selgeks teed et X kell välja lülitada... windooosa all vast teed aga minuteada biosis sellist käsku ei ole. Siis oleks vaja ka sellist "käsku" sinna juurde et kõik asjad mis lahti salvestaks ära. Ehk siis lihtsam oleks juba hibernate'i asi lasta.
Kommentaarid: 175 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
DonNiger
HV Guru
DonNiger

sõnum 01.06.2009 22:46:27 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:
kus kohast sa üldse masinale biosist selgeks teed et X kell välja lülitada... windooosa all vast teed aga minuteada biosis sellist käsku ei ole. Siis oleks vaja ka sellist "käsku" sinna juurde et kõik asjad mis lahti salvestaks ära. Ehk siis lihtsam oleks juba hibernate'i asi lasta.

Enamusel töömasinatel (Dell, HP jne) see võimalus olemas.
Kui töötad 8-18 ja tööga ikka valmis ei saa, siis ei saa sa valmis ka kella 24'ks. Mõne õhtu võid ju punnitada aga järjest ei ole mõtet töölisi piinata.

angel
HV Guru
angel

sõnum 02.06.2009 00:01:38 vasta tsitaadiga

nu lase selline asi reaalselt käiku kusagil firmas... ja vaata kaua sa kisale vastu pead mis sellele kasutajate poolt järgneb. Mõni teeb tööd kauem siis las teeb... ja enamus firmades ei ole HP ja Dell pasa hunnikud koos (jah... ma ei salli neid dell kaste a'la 620/745/755) vaid tavalised "no name" masinad ja siiani mis minu käest läbi käinud ei ole leidnud sellist võimalust. Ehk on võimalik teha mingi windowsi skript mis sellist asja teeb (kui väga igav on).
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 02.06.2009 10:31:19 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:
osad siis tõmbavad voolu seinast siis kui masin töötab, osad lõhuvad pistiku ära, osad ei oska hommikul asja tagasi ühendada... osad saadavad pikalt kuna tüütu tegevus.

Siinkohal soovitaksin mina lülitiga pikendusjuhet thumbs_up.gif
Kommentaarid: 730 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 551
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 02.06.2009 14:47:13 vasta tsitaadiga

Mul on tehtud Sambat jooksutavas Debiani serveris väike bash skript, mis teatud Windowsi masinatele saadab Samba net rpc -ga shutdown käsu (põhim sama mis windowsis shutdown -m \\arvuti ). Ilmselt saaks ka batch-is midagi sarnast valmis kirjutada, aga bash nagu mugavam ja Linuxi ping vastust lihtsam kontrollida, kas masin on püsti või maas. Maas olevale masinale pole mõtet shutdown käsku saatma hakata ei Windowsis ega Sambaga, sest siis jääb käsk väga kauaks rippuma, kui mingit vastust ei saa. Enne peab sihtmärki natuke pinguma ja vaatama, kas on ikka elus.

Aga seda skripti käivitan ma ainult käsitsi, kui neid arvuteid tõesti enam keegi ei kasuta.

Aga kui tulla tagasi teema pealkirja juurde, siis füüsiliselt monitore mingi skriptiga välja ei lülita küll ega arvutite toiteplokkide standby tarbimist samuti.

tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 02.06.2009 15:10:09 vasta tsitaadiga

Neid "Power-Off" lahendusi on olemas sadu ja samuti saab neid ka igapidi kombineerida jms.
Näteks väheke tehnikat selleks:
http://www.reuk.co.uk/Bye-Bye-Standby-Power-Saver.htm

Ja nägin täna K-Rautakeskuses müügil "kodukasutajatele" mõeldud Stand-By "väljalülitajaid". Et kui seade läheb Stand-By-sse, siis see tehniline abivahend lülitab seadme lõplikult vooluvõrgust välja.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
J2ru
HV kasutaja
J2ru

sõnum 03.06.2009 15:18:50 vasta tsitaadiga

Kõige mõistlikum variant on panna masinad wake on lani reziimi. Kui on vaja midagi uuendada siis äratad mac kaudu ülesse. Muidugi kui arvutid on win op süsteemiga siis tuleks muuta win update aega ka ära.
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 19
tagasi üles
YvaaT
HV kasutaja

sõnum 06.06.2009 21:08:49 vasta tsitaadiga

Igas firmas on tavaliselt mingid arvuti kasutamise eeskirjad. Sinna tulekski sisse kirjutada mida inimene oma arvutiga peale tööpäeva lõppu teeb. Äratust annab mitud moodi organiseerida, aga vaevalt kuskil kellelgi tavakasutajal peab see kast 24h sees olema.
freeroam88
HV vaatleja

sõnum 18.06.2009 23:33:46 vasta tsitaadiga

Tekib küsimus, et mis debiilikud seal arvuti taga töötavad, kes ei oska arvutit kinni panna ja hommikul lahti teha.. kuidas neid üldse sinna arvuti juurde lastakse? Iga normaalne inimene võiks sellist asja ikka osata ja ega see pole kindlasti nii raske ja keeruline nüüd meelde jätta, et töölt lahkudes paned hibernate režiimi või siis lülitad arvuti välja. Ega nad kodus ka maja/korteri ust ööseks pärani lahti ei unusta.
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 19.06.2009 02:19:12 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Ja nägin täna K-Rautakeskuses müügil "kodukasutajatele" mõeldud Stand-By "väljalülitajaid". Et kui seade läheb Stand-By-sse, siis see tehniline abivahend lülitab seadme lõplikult vooluvõrgust välja.

Jäädes ise ootereziimil energiat tarbima... icon_razz.gif
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 19.06.2009 03:36:22 vasta tsitaadiga

freeroam88 kirjutas:
Tekib küsimus, et mis debiilikud seal arvuti taga töötavad, kes ei oska arvutit kinni panna ja hommikul lahti teha.. kuidas neid üldse sinna arvuti juurde lastakse? Iga normaalne inimene võiks sellist asja ikka osata ja ega see pole kindlasti nii raske ja keeruline nüüd meelde jätta, et töölt lahkudes paned hibernate režiimi või siis lülitad arvuti välja. Ega nad kodus ka maja/korteri ust ööseks pärani lahti ei unusta.

Praktika näitab, et unustavad ikka küll. Või isegi kui pärani ei jäta jätavad ukse lukustamata, aga lülitavad valvesüsteemi sisse. Kõlab nagu "enam-vähem", võib aga kõige halvemal juhul tähendada seda, et hommikul koju jõudes on uksed-aknad pärani, maja tühjaks tehtud, politsei teeb trahvi seoses naabrite avaldusega öise müra pärast (sireen karjus terve öö enne kui pasuna aku tühjaks sai), turvafirma esitab arve seoses kohalkäimisega (ning tollesama lukustama ukse tuvastamisega - muideks enne seda kui maja tühjaks tehti - ja/või tasulise mehitatud valve paigutamisega objektile kuna sind kätte ei saadud) ning tagatipuks tahab ka telefonioperaator terve varanduse soses 5+ tundi kestnud telefonikõnega (valvesüsteem suutis, enne kui ta seinalt maha roogiti ja minema tassiti, telefoniliini avatuks jätta mille operaator loomulikult "kõneks" loeb) icon_lol.gif
Kui nüüd see stsenaarium (mille kõik osad peaks pärinema elust enesest, ehkki pole kõrva hakanud et sellist õnnetukest leiduks kellel need kõik korraga oleks jutunud) kontoris tiksuvale olulist inffi täis arvutipargile laiendada...

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Dinkz
Kreisi kasutaja

sõnum 19.06.2009 03:38:35 vasta tsitaadiga

Lauaarvutit enam eriti ei kasuta, aga sülearvutil lülitub ekraan automaatselt välja, kui 20 minuti jooksul arvutis midagi ei surgi. Mõttes on vähemalt hea teada, et ehk sai nii mõnigi Watt kokku hoitud. icon_razz.gif
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
xtr
HV Guru
xtr

sõnum 19.06.2009 09:00:12 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:
ja enamus firmades ei ole HP ja Dell pasa hunnikud koos (jah... ma ei salli neid dell kaste a'la 620/745/755) vaid tavalised "no name" masinad ja siiani mis minu käest läbi käinud ei ole leidnud sellist võimalust.
Huvitav, mina olen taimeri funktsiooni leidnud enamuste laiatarbe emaplaatidelt, mida ma näppinud olen, ei ole midagi ainult kõvade brändide mängumaa icon_rolleyes.gif '

Võibolla ma olen liiga heatahtlik kasutajate suhtes, aga mina olen teinud nii, et igasugu backupid ja updated jooksevad töövälisel ajal, seetõttu ei lülitata arvuteid ööseks välja. Samuti jäävad tihtipeale töötajad kauemaks, nii ei tundu mõistlik olevat sunniviisiliselt masinaid välja lükata. Vajadusel saaksin masinad shutdowni saata domeeni poolt käskluse andes või regulaarseks kasutamiseks policyt luues. Arvatavasti on igal vähe suuremal arvutipargil(nagu teemaalgataja 100 töökohta) mingi keskne haldus ikka olemas ja võimalik samamoodi tööjaamadele käsklusi jagada. See oleneb konkreetsest asutusest ja töökorraldusest, kas on võimalik arvutid ööseks välja lükata, mina ei kujuta küll ette, mis minust saaks, kui lükkan igal õhtul 17.00 rubilniku välja ja hommikul 8.30 sisse icon_razz1.gif

Kommentaarid: 314 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 2 :: 260
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 19.06.2009 11:04:05 vasta tsitaadiga

No ei pea ju tegelikult 17-18 välja lülitama, kui kell 22-24 välja lülida, on ka juba kõva võit.
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 19.06.2009 13:12:45 vasta tsitaadiga

oletatavasti, minuteada osades firmades sellepärast undavadki arvutid öö läbi kuna sellel ajal lastakse uuendused peale + tehakse nuhkvara ja viiruskaitse skänne. Aga monitori võiks ikka rahvas töölt lahkudes nupust välja lülitada. Keset töö päeva mingit viiruse skänni teha on suht mõrv... Aga selle vastu ehk aitaks lan'i kaudu kas siis ülesse ajamine skänni ajaks või siis selle kaudu ka käsk saata "shutdown" (peaks olema võimalik selline funksioon enamus masinatel). Kasutajele ainult ütled et lülita monitor välja ja SAVE'i kõik asjad ära. Kui ei save'i siis pärast pole kellelgi ka õigust vinguda et asjad kaduma läinud. imo kõige rõvedam on see kui kasutaja jätab arvuti lukku tööpäeva lõpuks. Tahad midagi seal askeldada aga ei saa kuna ei tea kas tasub teist sunniviisiliselt välja logida või mitte.
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 19.06.2009 14:02:31 vasta tsitaadiga

Energiasõbralikes suurfirmades, kus soovitatakse masinad ööseks välja lülitada, saadetakse update'ide tegemise päevadeks email, et jatke nüüd selleks ööks tööle. SMS'id ja SUS'id teevad oma töö ära ja siis pole jälle tükk aega vaja öösiti energiat raisata. Tavaliselt kord kuus on uuendamiste aeg, kui vahepeal pole mingit eriti kurja ja ablast ussi liikvele lastud.

Arvuti lukkujätmine töökohalt lahkudes on elementaarne. Kellelgi ei ole vaja seal taga soperdada, kui teine inimene on sisse loginud. Sysadminina oli endal win+L nii käe sees, et vahel tuleb seda isegi kodus arvuti tagant tõustes ette. icon_razz.gif

Mõni nädal tagsi jooksis ETV-st mingi sommide 3-osaline seriaal, kus tegevuspaigaks oli mingi Nokia dervaat Mäkela Mobile vms. Seda vaadates ma just irvitasin, et no sellises firmas ei jäeta arvutit niiviisi järelvalveta, et suvaline inimene saaks pressiesindaja accounti alt mingeid fake kirju laiali saata. icon_biggrin.gif
tagasi üles
tramburai
HV kasutaja
tramburai

sõnum 19.06.2009 14:09:47 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Arvuti lukkujätmine töökohalt lahkudes on elementaarne. Kellelgi ei ole vaja seal taga soperdada, kui teine inimene on sisse loginud.
Vaidleks vastu. Kui tegemist on tööpäeva lõpuga ja inimene soovib, et IT midagi teostaks arvuti taga siis on elementaarne et logitakse välja, mitte ei lukustata. Mina oma tegemisi pole sellepärast küll katkestanud. Asi on IT eeskirjas paika ka pandud, nii et pole kasutajal midagi öelda selle kohta kui miskit "kadus".
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 19.06.2009 14:34:11 vasta tsitaadiga

kopirait kirjutas:
Vaidleks vastu. Kui tegemist on tööpäeva lõpuga ja inimene soovib, et IT midagi teostaks arvuti taga siis on elementaarne et logitakse välja, mitte ei lukustata. Mina oma tegemisi pole sellepärast küll katkestanud. Asi on IT eeskirjas paika ka pandud, nii et pole kasutajal midagi öelda selle kohta kui miskit "kadus".

Kellele sa vastu vaidled? Mina ei ole midagi maininud selle kohta, et inimene sooviks, et IT ta arvuti taga midagi teostaks. Üldjuhul ta seda ikkagi ei soovi, isegi vastupidi - hea meelega ta ei näeks kedagi oma arvuti kallal MSN-kliente jms välja rookimas. icon_biggrin.gif
tagasi üles
zork
HV vaatleja

sõnum 19.06.2009 14:41:27 vasta tsitaadiga

Windowsite puhul saab sellist asja kasutada - http://www.energystar.gov/index.cfm?c=power_mgt.pr_power_mgt_ez_gpo
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 19.06.2009 14:48:33 vasta tsitaadiga

Rex: Tegelikult on firmajuhtidel alati 6igus kontrollida seda millega alluv to"o" juures tegeleb. Ja seda pole vaja yldse eraldi reguleerida.

Postitatud mobile device
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
tramburai
HV kasutaja
tramburai

sõnum 19.06.2009 18:35:11 vasta tsitaadiga

rex kirjutas:
kopirait kirjutas:

Kellele sa vastu vaidled? Mina ei ole midagi maininud selle kohta, et inimene sooviks, et IT ta arvuti taga midagi teostaks. Üldjuhul ta seda ikkagi ei soovi, isegi vastupidi - hea meelega ta ei näeks kedagi oma arvuti kallal MSN-kliente jms välja rookimas. icon_biggrin.gif
Võib-olla tõesti mõnel pool saab kõik vajalikud operatsioonid töö ajal tehtud ja siis kui kasutaja on ka koha peal. Aga aeg-ajalt võtab mõni tegevus aega ja kui kasutajal juhtub kiire olema, siis ei saa seda töö ajal teha. Kui kasutaja on arvuti lukku pannud ja üle võrgu püüad ligi pääseda või isegi arvuti taha minnes, siis annab ju teate, et ollakse sisse logitud. Seega, kui on tööpäeva lõpp (reedene päev näiteks), miks peaks arvuti juurest lahkudes selle lukustama? Ja miks peaks MSN töötama siis kui kasutajat pole arvuti taga? Ja kuidas see MSN üldse praegu asjasse puutub? Mina seda ei maininud.

Ja kui firma on töötaja varustanud arvutiga siis enamasti on see firma arvuti, mitte töötaja oma arvuti. Töötaja on ainult selle arvuti kasutaja! Seega, nagu tahanteada mainis on firmaomanikul õigus kontrollida mis töötaja arvutiga teeb või delegeerida selle kontrolli kellelegi teisele (IT näiteks).

Aga teemasse... Ise pole arvutite mitteväljalülitamisest probleemi teinud (kuigi IT eeskirjas on kirjas, et seda peab tegema kui pikemaks ajaks kontorist lahkutakse). Siis olen küll jõuga arvuteid kinni pannud (ja kasutajatelt aru pärinud), kui on mingi pikem püha (eelmise aasta jõulud ja aastavahetus meenub).
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  arvutid/monitorid ööseks kinni? mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.