Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  juttu AA akudest ja laadijatest märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 15, 16, 17  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
djelton
HV kasutaja
djelton

sõnum 21.10.2008 21:06:36 vasta tsitaadiga

Olen valiku sees, sõber kasutab neid:
http://www.photopoint.ee/toode/13720/panasonic-akulaadija-bq392e-4x2100mah-infinium.html
siiamaani head olnud, pildistada saab palju(taal sama kaamera mis ml), igal patareil oma tuluke jne.
Aga mõtlesin, et kui juba sellest räägitud on:
http://www.photopoint.ee/toode/10335/panasonic-akulaadija-bq395-4x2600-mah.html
et kas ta ka parem, et tal on mahutavust rohkem, kuid puudub iga patarei jaoks tuluke.
VÕi hoopis:
http://www.photopoint.ee/toode/17339/panasonic-akulaadija-bq392e-42600-mah.html
tal naq iga jaoks oma tuluke ja suurem on kah naq.

et milline siis, kas see mis sõbral ära tõestatud juba või sama ainult suurema mahutavusega ja katse eksitusmeetodil?

Teeme iga pühapäev Eestimaist Live Dj-show'd 19:00 FB Lives, checki siit..
Facebook.com/WRoMD
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 21.10.2008 21:32:23 vasta tsitaadiga

djelton, Infiniumid on sellepärast väikese mahutavusega, et neil pole isetühjenemist. Ehket saad akud pikemaks ajaks ka ette laadida ja muretult kasutada.
tagasi üles
Spacefly
Kreisi kasutaja
Spacefly

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.10.2008 21:32:36 vasta tsitaadiga

Infinium ehk eellaetud ehk seistes mittetühjenevad ongi täna 2100mAH. Samas imho teevad tavalistele iga kell ära.
Ehk antud valikust pole küsimustki millised osta.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
djelton
HV kasutaja
djelton

sõnum 21.10.2008 22:02:20 vasta tsitaadiga

oot, saan õieti aru, et need 2100 on mitte tyhjenevad
ja 2600 on tavalised?
Et ostan siis need 2100???

Facebook.com/WRoMD
tagasi üles
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 21.10.2008 22:42:44 vasta tsitaadiga

djelton, soovitaks Eneloop'e thumbs_up.gif
http://www2.renovaar.ee/kataloog/source/catalog.php?c=srch&ctg=Eneloop

tagasi üles
djelton
HV kasutaja
djelton

sõnum 21.10.2008 22:58:55 vasta tsitaadiga

sorry, panasonik kindel värk seekord, ei taha riskida, oma lyhikese eluaja jooksul(sain jsut 16)olen juba raisanud tuhandeid kroone oma lollusest ja ka vanemate arahakotist, enam ei riski, võtan selle mis juba tõestanud end, et töötavad:D
Facebook.com/WRoMD
tagasi üles
Ramones
HV veteran
Ramones

sõnum 22.10.2008 00:21:43 vasta tsitaadiga

Need 2100mAh Infiniumid on hea valik. Ka ise kasutan neid ja olen väga rahul thumbs_up.gif
Kommentaarid: 76 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 75
tagasi üles
marqs
HV veteran
marqs

sõnum 25.10.2008 09:56:30 vasta tsitaadiga

djelton kirjutas:
/../ enam ei riski, võtan selle mis juba tõestanud end, et töötavad:D

muig, ja mõni teine eellaetud (a'la eneloop ) ei ole?
Kuigi see Pana kit on 4 eraldi kanaliga laadija kohta tõesti üsna hea hinnaga. Näiteks Renovaar küsib 4xAA Eneloop + 2ch laadija eest mõned kroonid rohkemgi.

Eellaetud akudega on muidu paar "tõsist" probleemi ka. Kui harvem pilti teha, kipub suht kergelt ununema, mitu klõpsu tagasi neid laetud sai, seega peaks teine komplekt kotis varuks olema. Ja siit tuleb kohe järgmine jama - kui just suurem asi süsteemiinimene pole, kipub meelest minema, kas varukomplekt on tühi või täis. Pärast paari selle teemalist peamurdmist ei tundugi Tamraci kottide punase sildiga taskud enam väga tobedad.

Hetkel olen kindel vaid selles, et viimase poole aasta jooksul ei ole ma laadijat üle 4 korra seina lükanud, krt peab ikka kohe koti sisu üle kontrollima ..

tagasi üles
djelton
HV kasutaja
djelton

sõnum 25.10.2008 12:57:30 vasta tsitaadiga

marqs, selles mõttes tõestanud, et need samad kindlad patareid on minu enda kaameras töötanud juba.
Aga sai siis ostetud ja paeb ütlema, et head patareid on, kui poest tulid, sai 1300 klõpsu teha, et akut tühjaks saada, oli pikk õhtu ja sain hakkama. icon_biggrin.gif

Facebook.com/WRoMD
tagasi üles
jerome
HV vaatleja

sõnum 29.10.2008 04:43:05 akudest vasta tsitaadiga

djelton kirjutas:
sorry, panasonik kindel värk seekord, ei taha riskida, oma lyhikese eluaja jooksul(sain jsut 16)olen juba raisanud tuhandeid kroone oma lollusest ja ka vanemate arahakotist, enam ei riski, võtan selle mis juba tõestanud end, et töötavad:D

Ma ise kasutan eneloope, töötavad nii mis mühiseb. Kui leiad mõne foorumi, kus AA mõõdus akud-patareid teemaks, siis oma kogemusest võin öelda, et eneloop on neis reeglina eelistus number üks, siis tuleb tükk tühja maad ja edasi ülejäänud LSD brändid. Aga ei sul ega mul pole põhjust kahelda, et Panasonicu LSD-akud töötavad. Kindlasti töötavad. Lihtsalt vahemärkusena ütleks seda, et Panasonic neid ise ei tooda, tegu on rebrandiga.

namstoop kirjutas:
djelton, Infiniumid on sellepärast väikese mahutavusega, et neil pole isetühjenemist.

namstoop, ka LSD akud tühjenevad täiesti iseseisvalt.

marqs kirjutas:
Eellaetud akudega on muidu paar "tõsist" probleemi ka. Kui harvem pilti teha, kipub suht kergelt ununema, mitu klõpsu tagasi neid laetud sai, seega peaks teine komplekt kotis varuks olema. Ja siit tuleb kohe järgmine jama - kui just suurem asi süsteemiinimene pole, kipub meelest minema, kas varukomplekt on tühi või täis. Pärast paari selle teemalist peamurdmist ei tundugi Tamraci kottide punase sildiga taskud enam väga tobedad.

Varukomplekt on igal juhul mõistlik. Sa võid klõpse lugeda, aga akud sööb ka välk näiteks, või tehtud piltide vaatamine. Probleemist saad üle väga lihtsalt - kui komplekt saab tühjaks, siis varu sisse ja kohe koju jõudes tühjad laadima. Kui laetud, viska kotti tagasi. Mina teen nii ja siiamaani on kõik hästi. Samas ostsin akude hoidjad eri värvi, selle mõttega, et pistan tühjad teist värvi hoidjasse. Paraku ei püsi mul kunagi meeles, kuhu ma parajasti mis seisus akud pistsin.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 29.10.2008 10:39:06 Re: akudest vasta tsitaadiga

jerome kirjutas:

nojah küllap' nad ikka lõpuks tühjenevad ka, aga tempo pole vast eriti võrreldav tavaliste akudega.

tagasi üles
Elari
HV vaatleja

sõnum 29.10.2008 11:07:44 vasta tsitaadiga

jerome kirjutas:

Lihtsalt vahemärkusena ütleks seda, et Panasonic neid ise ei tooda, tegu on rebrandiga.

Millel põhineb sinu väide?

namstoop kirjutas:
jerome kirjutas:

nojah küllap' nad ikka lõpuks tühjenevad ka, aga tempo pole vast eriti võrreldav tavaliste akudega.

Tootja lubab energia kadu kuni 10% aastas. Katsetanud ei ole, kuna akud ikkagi kasutuses icon_smile.gif
tagasi üles
jerome
HV vaatleja

sõnum 29.10.2008 16:14:22 vasta tsitaadiga

Elari kirjutas:
jerome kirjutas:

Lihtsalt vahemärkusena ütleks seda, et Panasonic neid ise ei tooda, tegu on rebrandiga.

Millel põhineb sinu väide?

LSD akusid toodavad väga vähesed firmad. Panasonic ei ole üks neist. Tsekka kasvõi wikipedia artiklit.
tagasi üles
Overkilla
HV veteran

sõnum 29.10.2008 16:22:09 vasta tsitaadiga

Oleks vaja 12V või 18V NiCd laadijat. On sellist üldse olemas? 12V pliiakude laadijaga ei tohi ju neid laadida.
Kommentaarid: 97 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 80
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 29.10.2008 17:22:06 vasta tsitaadiga

Overkilla kirjutas:
Oleks vaja 12V või 18V NiCd laadijat. On sellist üldse olemas? 12V pliiakude laadijaga ei tohi ju neid laadida.

Eestis asuvate poodide mingi nimekiri: http://shop.pistik.com/
Netipoe pool neil praktiliselt ühelgi ei tööta, tuleb kas kirjutada, helistada või kohapeale minna, aga vajalikku asja peaksid nad küll kõik müüma.
Kaks alumist linki on foorumid, sealt saad soovi korral mõne kasutatud laadija osta.
Või osta Saksamaalt, näiteks http://shop.lindinger.at/index.php?cPath=1335_1358&sort=4a&language=en

Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
Duckhead
HV veteran
Duckhead

sõnum 30.10.2008 00:42:54 vasta tsitaadiga

suvalise akutrelli laadija teed omale ümber icon_wink.gif
NoMilleks
HV kasutaja

sõnum 30.10.2008 21:12:00 vasta tsitaadiga

Oman mingit Duracelli laadijat, mudeliks on märgitud CEF14KTNEU. Output on 5,6V DC 360mA (4 AA NiMH) ja 2,8V DC 160mA (2 AAA NiMH). Hinda ei mäleta, manuaal ammu kadunud. Mäletan, et juttu oli seal mingist trickle charging'ust, arvan, et see riistapuu kontrollib ka aku laetuse taset, mitte ei lõpeta laadimist ajaliselt. Oskab keegi veel selle aparaadi kohta midagi kosta. Kas see klots kõlbaks ka eneloop akude laadimiseks?
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 30.10.2008 22:53:05 vasta tsitaadiga

http://www.professional.duracell.com/product_data/nmh_chargers/datasheets/RC_CEF14KTN_OS.pdf
Ega äkki see pole? Sellel küll paistab ka taimer lisaks olevat. Sellise laadimisvoolu korral laadimise lõpuaega lihtsalt raske määrata ja taimer päästab kõige hullemast. Mis aga eneloop'i puutub, siis pole vahet. Kui varem said oma akud laetud, siis saad ka nüüd (mitte eriti hästi, aga saad).

tagasi üles
NoMilleks
HV kasutaja

sõnum 31.10.2008 06:23:41 vasta tsitaadiga

See ta on jah. Siiani olengi seda kasutanud ainult mingisuguste GP 950 mAh AAA akude laadimiseks mp3 pleieri jaoks. Pool aastat või natuke enam kasutasin aktiivselt, peale seda pole enam viitsinud eriti kasutada. Igatajes akud pidasid kõik see aeg väga korralikult. Kuna need akud olid tükk aega riiulis kopitanud, siis ühe korra ma nad ikkagi panin laadima. Ja laadis oma pool päeva ja kauemgi vist neid, muidu on ikka 5 tunniga hakkama saanud. Paar korda pistetud akud laadima ka pooltühjalt (ei olnud aega neid tühjaks ruunata), siis laadis küll umbes kolme tunniga täis. Ju ta siis kuidagi ikka kontrollib aku laetuse taset.
PS. Kas neil uute põlvkonna NiMH akudel (eneloop, Infinium, ReCyko) seda mäluefekti ka esineb? Kui ikka avastad, et kaamera akud on poole jagu tühjad ning järgmised paar päeva on vaja kodunt eemal pildistada, siis pole ju aega hakata neid kõigest hingest tühjaks pumpama, vaid panen ikka laadima, et hommikul hea hooletu võtta oleks.
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 31.10.2008 10:27:38 vasta tsitaadiga

Casanova kirjutas:
Ju ta siis kuidagi ikka kontrollib aku laetuse taset.
PS. Kas neil uute põlvkonna NiMH akudel (eneloop, Infinium, ReCyko) seda mäluefekti ka esineb?

Eks ta üritab kontrollida küll, kui hästi see aga suuremahuliste akude korral õnnestub, seda ei tea. Mis aga mäluefekti puudutab, siis tänapäeval kõik tootjad juba pikemat aega üksmeelselt väidavad, et nende NiMH akudel seda ei esine. Ise tead, kas usud seda juttu või mitte.

tagasi üles
jaank
HV veteran

sõnum 31.10.2008 13:34:10 vasta tsitaadiga

Hehee, ma tõesti tahan näha NIMH akut millel MITTE MINGIT mälueffekti ei esine.
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 56
tagasi üles
NoMilleks
HV kasutaja

sõnum 31.10.2008 15:46:35 vasta tsitaadiga

Selle mäluefekti seisukohalt olen ma päris segaduses, sest osa väidab, et see on probleemiks, teised jällegi väidavad, et seda pole. Seepärast ma ei teagi, mida uskuda. Sõber väitis küll korra, et tal pole ka alati aega oodata, kuni tal kaameras NiMH pulgad tühjaks saavad, seega on ta aeg-ajalt need pooltühjalt laadima pistnud, kusjuures pole enda sõnul täheldanud, et ühe laadimiskorraga vähem pilte saaks teha.
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 31.10.2008 16:31:43 vasta tsitaadiga

Selle probleemi pärast pole vaja eriti pead vaevata. Kui ikka on vaja poole pealt laadida, siis laed. Ega see mäluefekt pole reegel, et jätad korra aku korralikult tühjendamata ja ongi õnnetus käes. Mäluefekt võib mõnikord mõnel akul tekkida, aga ei pruugi. Minumeelest keegi ei teagi seda täpselt, miks see mõnikord tekib ja mõnikord (enamikel juhtudel) ei teki.
Kui hirm tõesti suur, siis osta laadija, mis suudab akud korralikult täis laadida ja oskab akusid vajadusel ka tühjendada. Viletsa laadijaga akude ülelaadimine rikub akut palju suurema tõenäosusega.

tagasi üles
NoMilleks
HV kasutaja

sõnum 31.10.2008 18:01:48 vasta tsitaadiga

No ma ise kaldun ka uskuma, et teda võib esineda, kuid nõrgalt. Et siis pooltühjade akude laadima paneks otseselt halba ei tee, kuid aku tervise huvides on soovitatav aeg-ajalt korraldada paar täielikku laadimistsüklit. Niimoodi olen mina nüüdseks aru saanud.
tagasi üles
raamat
HV Guru
raamat

sõnum 25.11.2008 13:54:02 vasta tsitaadiga

marqs kirjutas:

Mul on kombeks enne kasutamist akude laetus ampermeetriga üle kontrollida ning vajadusel on kaasas ka laetud varukomplekt. Sedasi saab tuvastada ka komplektist kehva aku olemasolu, mis on oluline, sest kui näiteks kolmest elemendist üks saba annab, ei ole ka teiste laetusest tolku ning kehvasid NiMH akusid on sattunud nii Ansmanni kui ka GP toodangust. Mis tühjenemisesse puutub, siis olen ise ka läinud üle uuemate peale, sest tavaliste NiMH isetühjenemine häirib eriti kui neid on palju.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  juttu AA akudest ja laadijatest mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 15, 16, 17  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.