Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Mis on kõige kvaliteetsem audioplayer PC jaoks? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3, 4  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
666xxx
Kreisi kasutaja

sõnum 25.08.2008 19:47:50 Mis on kõige kvaliteetsem audioplayer PC jaoks? vasta tsitaadiga

Mis on kõige puhtama heliga audioplayer PC jaoks ja mida keegi kasutab?
Kommentaarid: 53 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 52
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Xpike
HV vaatleja

sõnum 25.08.2008 20:35:06 vasta tsitaadiga

Minu teadmist mööda on asi mitte audioplayeris vaid pakkimiskoodekites, helikaardis ja helisüsteemis. Ehk siis kui on juba mingi fail (mp3 nt.) madala bitratega tehtud, siis ei aita miski. Seega tuleb valida kõrge bitratega faile, kasutada head helikaarti ja ühendada helikaardile järgi kvaliteetne võimendus ja head kõlarid.
HV veteran
47th ronin

sõnum 25.08.2008 22:37:33 vasta tsitaadiga

foobar2000+flac on see kombo, millega kodus toimetan, taskus kannan vana iriver+ogg.
tagasi üles
Traf
Kreisi kasutaja

sõnum 25.08.2008 22:40:01 vasta tsitaadiga

Aga tegelikult on küll vahe, kas kuulata foobari, winampi või windows media playeriga. ja see ei ole mitte mingine platseebo.
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 48
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 25.08.2008 22:48:16 vasta tsitaadiga

Traf kirjutas:
Aga tegelikult on küll vahe, kas kuulata foobari, winampi või windows media playeriga. ja see ei ole mitte mingine platseebo.

arvestades, et kõigil on kasutusel sama dekooder ja ühelgi mingeid efekte pole peale keeratud, siis ei tohiks küll mingit vahet olla.

tagasi üles
Traf
Kreisi kasutaja

sõnum 25.08.2008 23:00:33 vasta tsitaadiga

Skeptik kirjutas:
Traf kirjutas:

arvestades, et kõigil on kasutusel sama dekooder ja ühelgi mingeid efekte pole peale keeratud, siis ei tohiks küll mingit vahet olla.

Aga kõigil ei ole sama dekooder.

MP3 decoders test : MAD isn't so good! (for me...), MAD vs LAME vs Winamp 5 vs foobar2000

"CONCLUSIONS:

MAD isn't impressive. On four samples, result was worse than simplest decoders: increase in noise, without audible benefit on other points of the signal (aliasing, higher definition, etc...). But on some other samples, real improvements were noticed (less aliasing, less naturel and less synthetic sound)

LAME and Fraunhofer (WA5) are close, but not totally identical. Both are noisy, but less than MAD (good point). With some samples, sound was irregular, unatural... MAD partailly correct this feeling, and foobar2000 was perfect in comparison. Something like aliasing or moiré was introduced by the decoding stage. Slight difference between LAME and Fraunhofer (hard to ABX : up to 30...50 trials), in favour of Fraunhofer, less synthetic and maybe slightly more noisy

foobar2000 : each time winner. The less noisy of all challengers on all samples. The only additionnal noise audible was a very high-pitched band, very typical, and audible on extreme conditions (near silence sound, and with my amp pump to the maximum). All aliasing, irregularities... were gone: instruments are smooth, naturel. Nothing synthetic at all. With one sample (the #7), the sound was clearly better than the reference file (CD!). The lack of dithering on mastering seem to be prejudicial on very low volume part, and foobar2000 decoding correct the aliasing present on the CD. Simply amazing conclusion....
"
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 25.08.2008 23:04:05 vasta tsitaadiga

seda ja mu räägingi, et oleneb dekoodrist, mitte pleierist icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Traf
Kreisi kasutaja

sõnum 25.08.2008 23:13:10 vasta tsitaadiga

Arvestades, et teised foobar2000 dekoodrit kasutatavad pleierid väga levinud ei ole (niipalju kui ma tean) siis võib üldistada küll, et dekooder = pleier ja erinevate pleieritega on vahe sees. Kui just ei ole moodust kuidas erinevad pleierid üksteise dekoodereid kasutama panna. icon_razz.gif
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 25.08.2008 23:18:45 vasta tsitaadiga

ASIO & Kernel Streaming ftw! vahet pole, mis pleieriga neid kasutada. icon_razz.gif
tagasi üles
ardo91
HV kasutaja
ardo91

sõnum 29.09.2008 20:41:19 vasta tsitaadiga

minu arust kõige parem mängija on Billy. seda saab tõmmata http://www.sheepfriends.com/?page=billy
See sobib igale arvutile. olenemata mis pentium sul on. Ta on kiire ja lihtne. soovitan soojalt. tal on ka väga kiire reageerimis aeg. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 30.09.2008 19:11:56 vasta tsitaadiga

Omal ajal on paaril korral ette jäänud väide et Apollo MP3 pleier olla kvaliteetseim, samas kas see väide põhines testidel või oli tegemist lihtsalt Apollo fännide alusetu promoga ei oska öelda. Ise kasutan antud pleierit meeldiva kasutajaliidese ja vähese resursikasutuse pärast icon_razz.gif
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
ihvike
HV Guru

sõnum 30.09.2008 20:11:19 vasta tsitaadiga

Vahet pole. Kui keegi on nii kõva tegija, et kuuleb kõrva järgi ära vahe erinevate pleierite vahel, kui mingeid ekvalaisereid ja efekte ja muud pska kasutusel pole, siis on tegu nii kõva tegijaga, et mingit mp3 muusikat see inimene nagunii pole võimeline kuulama. Täielik pseudoteema.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
flake
HV veteran

sõnum 01.10.2008 17:51:27 vasta tsitaadiga

just.. ma pakun et selliseid soundipedesid võib eestis üles lugeda kahe käe sõrmede peal, kes tõesti sellist vahet kuulevad/sellest välja teevad
Traf
Kreisi kasutaja

sõnum 01.10.2008 17:59:23 vasta tsitaadiga

Aga mina kuulen vahe ära Winampi ja foobar2000 vahel kuulates integreeritud helikaardiga läbi trusti 125.- klappide tavalist ~200kbps vbr mp3'e ja seda pimesi. Mingeid ekvalaisereid või efekte peal ei ole olnud. Aga samas kuulen vahe ära ka 320CBR MP3 ja Losslessi vahel. (need testid tegin küll natuke parema setupiga kui mul praegu on, SB Live 24bit + mingised odavama otsa sennud.) Ainuke, kus mul pimetestid õnnestunud ei ole, on OGG'i ja Losslessi võrdlemine, seda juba ~160kbps peal. See, kui mõnel kõrvad tümakast haiged ja vahet ei tee ei tähenda, et seda ei oleks.
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 01.10.2008 19:10:39 vasta tsitaadiga

Traf kirjutas:
Aga mina kuulen vahe ära Winampi ja foobar2000 vahel kuulates integreeritud helikaardiga läbi trusti 125.- klappide tavalist ~200kbps vbr mp3'e ja seda pimesi. Mingeid ekvalaisereid või efekte peal ei ole olnud. Aga samas kuulen vahe ära ka 320CBR MP3 ja Losslessi vahel. (need testid tegin küll natuke parema setupiga kui mul praegu on, SB Live 24bit + mingised odavama otsa sennud.) Ainuke, kus mul pimetestid õnnestunud ei ole, on OGG'i ja Losslessi võrdlemine, seda juba ~160kbps peal. See, kui mõnel kõrvad tümakast haiged ja vahet ei tee ei tähenda, et seda ei oleks.
Ei usu. Vaielda pole samas ka mõtet, kuna mingit korraliku testimist ma ei viitsi sulle korraldama hakata. Ja see mu arvamus pädeb kõigi nende võrdluste kohta. Trusti 125.- klappide ja integreerituga, give me a break. Või kui on viitsimist, siis kirjelda, kuidas sa seda pimetesti endale korraldasid, et oleks asi kindel, et tegu on platseeboga.
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 01.10.2008 19:19:33 vasta tsitaadiga

Metoodikast rääkides - tõsiseltvõetavas pimetestis on mõned reeglid:
1. Kuulaja ei tea, mis programm (heliallikas) vastavat helilõiku vastaval ajal esitab.
3. Erinevate programmide (heliallikate) poolt esitatavad helilõigud ei tohi olla esitatud rangelt vaheldumisi, vaid peaks olema ka järjest korduvaid esitusi ühe programmi (heliallika) poolt.
2. Erinevate programmide (heliallikate) poolt esitatu tuleb eristada 100% täpsusega kümnete korduvkuulamiste jooksul.
3. Testi ei tohi reeglina ise endale korraldada, kuna sa tead metoodikat.
Kui nüüd nendele kriteeriumidele vastava testiga on asi selge, siis ma annan alla.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 01.10.2008 20:36:48 vasta tsitaadiga

ihvike: Siia Sinu jutule võib lisada ka veel selle, et Audio-testijaks saab olla ikkagi inimene, kellele on kõigepealt ära tehtud Profi-Audiotest. Ehk siis inimese küljes on rida igasuguseid generaatoreid ja mõõtureid ning siis kõik see salvestatakse. Kui sellist, väga karmi audiotesti tehtud pole, siis jääb arvaja arvamus ikkagi arvaja omaks, kuna tal pole reaalselt midagi millegagi võrrelda. Õigemini inimene ei tea, milline näeb välja tema kuulmise "audiograafik".

Minul on selline test tehtud mitu korda ja ma tean päris täpselt, et mida ja mismoodi mul kuuleb üks või teine kõrv...
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Seidy
HV kasutaja

sõnum 01.10.2008 21:01:14 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
...Õigemini inimene ei tea, milline näeb välja tema kuulmise "audiograafik".
Minul on selline test tehtud mitu korda ja ma tean päris täpselt, et mida ja mismoodi mul kuuleb üks või teine kõrv...

offtopicuna küsiks, et kus taolist testi teha saab? olen kuulnud, et merimetsa haiglas vist.
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 8
tagasi üles
Cruiser
HV vaatleja

sõnum 01.10.2008 21:37:06 vasta tsitaadiga

Võin oma praktikast öelda, paar aastat tagasi sai tehtud pillimeestele pimetest audiopleieritega ja CD mängijaga, sai ühte lugu mängitud nii winampiga, itunesiga, erinevate bitratedega, läbi korraliku kontsert PA. CD tundsid kõik ilusti ära, Tascami CD pleier mängis ikka palju teistmoodi, pleierite vahet polnud kellelgi aimu, bitrate vahe oli tunda, 128 ja 256VBR oli tuntav vahe, seda tundsid ka kõik, moonutused olid kuuldavad, pleiertel polnud mingit vahet. sai ka hiljem veel VLC pleieriga mängitud seda ei ka keegi aru ei saanud, ikka arvati, et winamp. Kuigi niipalju veel märkuseks, et peale poolt tundi olid kõik väsinud ja enam ei viitsinud, sest kõrvad väsivad ära. Formaadist küll niipalju, et tegin ühe klaverikontserdi m4a-ks ja sõber kuulas seda minu iphones ja ütles, et minu omas kõlab see paremini, kui tema ipodis, tal see oli mp3 formaadis, kuigi ma arvan, et siin mängis rolli ka pleieri vahe.

Tahtsin sellega öelda, et see pleierite jutt hakkab mulle meenutama juba ühte foorumis arutatud teemat kullatud voolukaablitest ja selle mõjust soundikvaliteedile. Sellisel juhul peaks ju olema need voolukaablid juba elektrijaamast alates kullatud, mitte, et me paneme meetri kullatud kaablit ja räägime, et nüüd muutub sound kristalseks.

M00t
HV Guru
M00t

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.10.2008 21:42:00 vasta tsitaadiga

iTunes 8 FTW!
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 68
tagasi üles
Traf
Kreisi kasutaja

sõnum 02.10.2008 00:20:07 vasta tsitaadiga

ihvike kirjutas:
Ei usu.

Saan täiesti aru sinust. Et minu jutul ka põhja oleks, võtan selle testimise lähiajal ette, seekord dokumenteerides ja kasutades teist inimest n-ö juhtpuldi taga. Aga palun kannatust.
tagasi üles
V126
HV kasutaja

sõnum 02.10.2008 00:38:37 vasta tsitaadiga

Seidy kirjutas:
tahanteada kirjutas:
...Õigemini inimene ei tea, milline näeb välja tema kuulmise "audiograafik".

offtopicuna küsiks, et kus taolist testi teha saab? olen kuulnud, et merimetsa haiglas vist.

Mind huvitaks ka, kus seda testi teha saab, soovitavalt Tartus
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
Kirsa
Kreisi kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 02.10.2008 00:53:59 vasta tsitaadiga

Teemaalgataja küsimus on väga laialivalguvalt esitatud.
Aga kui rääkida mp3-dest, siis kindlasti mad koodek teeb (minu arust) palju paremat häält kui winamp'ga kaasatulnud originaalkoodek.
Foobari pole proovinud, aga proovin kindlasti ära.

Lossless (wav, flac) jne asjade kuulamise puhul arvutist on palju tähtsam, mis helikaart sul on ja kas kaabeldus ja muud seadmed on korralikud.
Ma ei ole programmide ja koodekite vahel wavi korral vahet täheldanud :). Pole otsinud ka.
Setupiks on X-Fi extreme music >korralik jäme analoogkaabel Harman/Kardon võimendisse, sealt edasi JBL kõlarid või siis X-Fi >lampide klapivõim > sennheiser HD495 klapid.

Tõeliseks muusikaelamuseks lükkan, aga ikkagi arvuti välja ja ühendan välise H/K hd720 cd mängija taha - see arvuti (isegi vaikse) mühin rikub palju rohkem ära, kui mingi tehnika suudab.
Kommentaarid: 76 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 71
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 02.10.2008 12:52:33 vasta tsitaadiga

Üks asi veel, on võimalik, et teatud erandliku materjali korral tekib erandlik olukord, et ongi võimalik eraldada näiteks foobari ja winampi mp3 dekoodreid. Selleks, et test mõtet omaks, ei tohi seda erandlikku materjali kasutada, kuulamismaterjal peab samuti olema suvaliselt valitud, soovitavalt mitte tuhat korda läbikuulatud kraam.

Ja siis, kui juhtub ime ja teedki vahet, siis pead ikka lõppudelõpuks leppima sellega, et küsimusele, kumb on parem, vastab sinu subjektiivne kallutatud ja ebausaldusväärne mõistus icon_biggrin.gif
Inimesed, ärge nähke vaeva totrustega, on mu kirjutiste mõte.
Aga võib-olla pole ma õige audiofiil ja ei oska sellisele totrustele lihtsalt piisavalt tähtsust omistada. Küll aga olen ma melomaan, ehk otsin muusikast emotsiooni ja loomulikult peab see olema ka normaalse kvaliteediga esitatud. Aga kõige tähtsam on ikkagi muusika. Väga palju head muusikat on kahjuks õudsa kvaliteediga lindistatud ja selle vastu ei saa mitte mingi ussiõlis immutatud imejuhtmega.
tagasi üles
Traf
Kreisi kasutaja

sõnum 02.10.2008 13:20:37 vasta tsitaadiga

Ma ei oska öelda, kas see muusika, mida ma tavaliselt kuulan, läheb erandliku alla või mitte, aga tunnistan ka ise, et materjal, mida võrrelda, omab väga suurt tähtsust.
Ma usun, et elektroonilise tümpsu puhul ei oleks vahet, kas see tuleb winampist või foobarist või kas kasutusel on mp3 või lossless. Kui aga muusikapalas on koos palju naturaalseid instrumente, st, viiulid, klaverid, trummikomplektid taldrikutega - need panevad palju rõhku sagedusala ülemisse otsa ja kui sealt midagi puudu on, ei kõla heli nii nagu peaks.
Ma märkasin sellega seotud nähtust albumite (WAV) FLAC'i pakkimisel. Kui tegemist oli lihtsama muusikaga, st, ei olnud eriti palju erinevaid instrumente, palju oli elektroonilist, siis ühe losslessi pakitud albumi suuruseks tuli 300-350mb ringis. Üks teine album, tervet orkestrit ja 10-20 häälset koori pluss kahte elektrikitarri ja trummikomplekti sisaldav sümfooniline meistriteos aga võttis losslessis ruumi üle 450mb. Arusaadavalt, kui üks muusikapala pakub hästi losslessis saab seda ka väiksemate kadudeta mp3'e panna, keerulisema muusika puhul läheb kindlate piiridega mp3's rohkem kaduma. Olen testimisi korraldanud alati keerulisema muusikaga, sest seal on erinevusi paremini kuulda. Kui panna üks tantsulugu käima ja küsida, millega tegu, ei oska ma selle peale midagi vastata.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Mis on kõige kvaliteetsem audioplayer PC jaoks? mine lehele 1, 2, 3, 4  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.