Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Mitu tolli on sinu peamine igapäevases kasutuses olev monitor? |
10-15" |
|
0% |
[ 3 ] |
15-20" |
|
2% |
[ 7 ] |
20-25" |
|
17% |
[ 53 ] |
25-30" |
|
41% |
[ 124 ] |
30-35" |
|
25% |
[ 77 ] |
35" või suurem |
|
12% |
[ 37 ] |
|
hääli kokku : 301 |
|
autor |
|
rene p
HV veteran
|
30.05.2008 18:51:43
|
|
|
londiste kirjutas: |
rene p, uimasus kindlalt kuvarist? sama reso/settingud? 214t pidi samuti halb olema input lagi osas küll. |
Teise masina taga oli sama teema. Minul CRT+G5 oli ok ja temal G7+mingi Hyundai LCD samuti ok. Aga nagu Samsa 214T taha sai, siis lagis asi.
|
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
30.05.2008 19:02:39
|
|
|
kas mitte see 214T ei olnud über läg lcd ehk siis oli hoiatus et mängurid parem hoidku eemale.
_________________ |--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------| |
|
Kommentaarid: 175 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
30.05.2008 19:25:48
|
|
|
nii nad räägivad jah.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
1 :: |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
mcaff
Piiratud kasutaja

|
31.05.2008 10:00:28
|
|
|
Aga mida selle kohta räägitakse, peaks mängimiseks sobima küll
|
|
Kommentaarid: 130 loe/lisa |
   |
3 :: |
104 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wolverine
HV vaatleja
|
31.05.2008 12:07:44
|
|
|
Mis asi on tn-paneel?
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 196 loe/lisa |
   |
185 |
|
tagasi üles |
|
 |
mcaff
Piiratud kasutaja

|
31.05.2008 14:55:45
|
|
|
Äkki tõlgiksid lühidalt ka ära
|
|
Kommentaarid: 130 loe/lisa |
   |
104 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
31.05.2008 16:52:04
|
|
|
Wolverine kirjutas: |
Mis asi on tn-paneel?  |
ees pool natuke rääkisin aga pms on nõnda: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1039222
*odav toota (seega TN paneeliga LCD ka odavad)
*piiratud vaatenurgaga ehk siis väga vilets vaatenurk ja ainult otse vaadates on pilt korralik
*kiiredsti reageeriv ehk siis headel TN paneelidel on ghosting pea olematu ning input läg (pilt on tegelikusest maas) suht olematu nagu CRT'l.
*Madala kontrastiga ning must on rohkem hall kui must. Üldiselt tumedamaid mustasid ja värve ei suuda kuvada asendades need "läikiva lillaka või sinaka" koguga (võimalik et erandeid selle "läikega" aga minukäest läbikäinud paar paneeli kõik olid sellise veaga).
*Värve on vähem kui kõrgema kvaliteediga LCD paneelidel ehk siis 6bit värvid VS 8bit värvid.
Enda FP241W peaks olema P-MVA paneel. Asi on veel testimises aga loodan sügavalt et see ongi see LCD mis jääb lõpuks CRT asendama.
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wolverine
HV vaatleja
|
31.05.2008 23:33:33
|
|
|
Oi ,päris masendav ikka
Seega siis eriti vahet pole kui kalli TN-paneeliga monitori ostad? Pilt on ikka saast
Kuna mul kahjuks hea monitori jaoks raha pole ,siis pean vist leppima tn'iga. Hetkel on mul HP71 (jap haha )
Loodan ,et väga pettuma ei pea...
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
31.05.2008 23:37:53
|
|
|
Nu kuidas võtta... ta on odav, ghostivabam, lägivabam (kuigi tasuks teste uurida, tunduks nagu et osad isegi omavad seda lägi rohkem kui teised). Aga värvide poole pealt on jah suht jura... 6bit vs 8bit. CRT'ga võrdlesin ükskord ühte E2201W-B2 LCD ja ükskõik kuidas üritasin värve sarnaseks ei saanud. Samas panin FP241W kõrvale ja peale sutsu tweakimist oli minuarust päris sama juba (nu CRT pilt siiski kontrastsem).
Ise igatahes olen TN paneelides pidevalt pettunud ja sellepärast enam neist osta ei julge. Eks näis kuidas MVA paneeliga mul läbirääkimised edenevad.
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wolverine
HV vaatleja
|
01.06.2008 00:07:46
|
|
|
Ise ma ostan vist endale Fujitsu Siemens L22w-7sd. Odav vähemalt ja kui seda või seda uskuda ,siis polegi kõige hullem. Eks siis varsti kirjutan lähemalt omadest kogemustest
Aitäh muidu abi eest
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
01.06.2008 00:15:53
|
|
|
sellistest kohtadest ära küll monitori ülevaateid uuri... googelda enne natuke.
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lotharius
rallisibul

|
01.06.2008 00:32:43
|
|
|
No Wolverine, soovitaks sul ikka asi võimaluse korral enda silmaga üle kaeda. Oma silm ju teadagi kuningas. Mul oli eelmine ikka väga väga korralik CRT ja nüüd siis TN Samsa 206BW taga, kuid ei kurda küll. Minu jaoks on vaatanurk täiesti piisav ning mingeid värvi puudujääke ka ei näe (tõenäoliselt kui oleks mingi OLED ekraan kõrval, siis oleks ofc märgata vahet, aga kuna seda ei ole, siis keda kotib? ) TN paneelide puhul veel sageli see out of box pilt ikka kehvake võrreldes sellega mida ise hiljem mudides saad.
_________________ Geek it til it MHz |
|
Kommentaarid: 123 loe/lisa |
   |
115 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
01.06.2008 00:54:49
|
|
|
vaatenurga kohapealt: oleneb kuidas sa saad ekraani vaadata. Kui kenasti otse etc siis on TN vaatenurk suht OK (tegelt osadel TN paneelidel on see viga kah olnud et vaatad küll otse aga näiteks all vms üleval pool läheb asi juba piixu kui natuke pead liigutad).
Samsungi 931BW pidavat üks tore TN LCD olema. Hind peaks kah OK olema kuid ainult 19"
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wolverine
HV vaatleja
|
01.06.2008 02:33:34
|
|
|
Eks vaatab... Kui see Fuj monitor ei meeldi ,siis võtaks äkki selle
206BW tundub ka päris hea ,aga võiks suurem olla
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lotharius
rallisibul

|
|
Kommentaarid: 123 loe/lisa |
   |
115 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
01.06.2008 02:47:40
|
|
|
samsungi ostes võib vabalt arvestada sellega et ostes ei saa sa tingimata seda paneeli mida ülevaates testiti. Samsungil vana nali et üks ja sama mudeli nr. aga mitu erinevat paneeli. Ja enamasti need teised paneelid on viletsamad (põhjus miks ma enam Samsungi LCD'sid ei osta, selline suhtumine klienti on minuarust lubamatu).
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wolverine
HV vaatleja
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
01.06.2008 10:08:23
|
|
|
angel,
* vaatenurgad on tänapäeval pea 45 kraadi. pilt on kiirelt vilets alt vaadates;
* input lag on overdrive paneelidel täiesti olemas;
* kust see kontrasti ja musta jutt nüüd pärit on?
* 6bit on odavamatel paneelidel, korralikel tn-paneelidel on 8-bit.
check your sources.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
1 :: |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
01.06.2008 13:59:21
|
|
|
möh
kas siis nüüd on true 8bit TN paneelid olemas? Minuteada kasutavad nad seni sellist asja nagu " dithering" kui väidad vastupidist siis too palun link selle kohta. TN vaatenurka kohta ütlesin ju et alt vaadates läheb asi piixu (sry ei andnud täpseid kordinaate kus kohast ta viletsaks läheb aga põhimõtte jääb samaks). Küljepealt jah ei ole asi eriti hull.
Ja seda et TN paneel ei suuda korralikult musta kuvada kirutakse ammust ajast juba ju... või sul siis paremad TN paneelid välja pakkuda? Ja see "läikiv tume must" on endal vähemalt 3 paneeliga olnud (rohkem tn paneele lihtsalt ei ole enam ostnud). Valges ruumis ei märka eriti aga kui pimedas toas oled siis on asi väga selgelt nähtav.
inputlägi kohta: osad TN paneelid omavad seda väga vähe ja seda üritasingi mainida (ülevaateid lugedes jääb selline mulje, egas ma hakka ostma proffi kaamerat ja hunnik LCD'sid et ise järgi testida). Enamus TN paneele on just selle "lägi vabad". Ei ole veel kohanud teste kus MVA/ISP vms mingi mitte TN paneel omab samasid tulemusi... thats all.
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
01.06.2008 16:28:23
|
|
|
paneks ka oma 5 senti siia kirja, eelkõige natuke vastukaaluks sellele angeli-poolsele suurele TN'i mahategemisele
vaatenurk kõigepealt...tõsi, vale nurga alt vaadetes kipub kiirelt paigast ära minema pilt. samas tekib minul kohe küsimus, miks on vaja vale nurga alt vaadata??? lcd monitore saab minumeelest eriti hõlpsalt omale täpselt sobiva nurga alla keerata, paljudel juhtudel ka monitori kõrgust otse muuta. kui stand ei võimalda, siis paned molu millegi peale. pealegi, ka TN-paneele on juba olemas päris erinevaid just selle vaatanurga kohapealt, mõned on ikka märgatavalt paremad kui teised!
kontrast ja black-level. selle koha pealt on angeli jutt minumeelest konkreetne jura. nii oma silm kui mitmed korralikud ülevaated ütlevad, et kes otsib see leiab täiesti korraliku kontrastiga TN baasil lcd molu.
värvidega on lood täpselt nii, et oleneb milleks vaja on üldse monitori (võib ka öelda, et oleneb kasutajast). tasub pöörata tähelepanu ka sellele, et üks asi on out of the box värvid, hoopis teine asi on seadistamise järgsed värvid tihtipeale. minumeelest täiesti mõttetu oleks näiteks mõni igati korralik TN molu valikust välja jätta vaid sellepärast, et selle esialgne värviseadistus on paigast ära.
soovitan tõsiselt uurida LG pakutavaid TN-paneele. f-Engine nupp teeb seal ikka suhtkoht imet
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
01.06.2008 16:50:05
|
|
|
eee MA ALATI muudan out of the box värvid ära... tra... isegi BenQ FP241W MVA vms mis paneel ta on olid värvid suht piixus kui karbist võtsin... silmad raisk põletas välja. Enamus LCD'sid on liiga heledad kui karbist võtad + mingi värv ülekaalus (endal oli tugev punane ülekaal). Lihtsalt selle MVA suutsin ajada enamvähem samaks kui CRT aga vat seda TN paneeli pole ühtegi suutnud sama saavutada (3 päeva üritasin). 6bit vs CRT ... loogika ju. AGa kuna mul vastavad seadet ei ole millaga LCD Paika panna ja vaid silma järgi panen (mva ga õnnestus) siis see jutt on raudselt bullshit.
Kallimatel TN paneelidel on (kuigi nad kõik odavad enamasti kuna hea odav toota ja enamus uusi vist tuleb kah TN kuna rahvas ei taha rohkem maksta ja neid EI koti kvaliteet ) juba normaalsed jalad kah all. Aga odavamatel on selline toigas millega on suht raske asja just madalamaks saada (saed otsast?).
musta värv -> jura võib olla aga enda kogemus kahjuks näitab vastupidist. Mul enda käes 2 tükki olnud eri tootjad ja üks ka tööl ning sama jura. + ei suuda tumedamaid mustasid kuvada näiteks DoD S labidas mida ei suuda TN paneel näidata rohkem kui üht musta junni. MVA ja CRT näitab seal hästi tumedaid detaile. Mul halvasti valgustatud tuba seega paistavad vead välja. Hea valguse all kontrollid siis kui otsida ei oska ei märka kah.
Võimalik et mu jutt käib odavamate TN kohta kuna tõsi ta on 6k eest TN paneeli ei ole ostnud kuna ei näe asjal mõtet (suht 4-5k eest ostnud). EI TEE TN PANEELI MAHA ma lihtsalt mainisin nende vigu et kui keegi ostab arvestagu sellega et sellised asjad võivad tulla. + ma märkan sageli asju mida teised ei oska märgata... niikaua ei näe kuni näitan siis ah las ta olla.
Siiski tahaks teada TN paneeli mudelit mis on true 8bit. Ise igatahes aru saanud et selliseid ei ole.
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
01.06.2008 17:39:52
|
|
|
Kui molu ei saa madalamaks sättida, siis võtad kõrgema tooli pee alla...dsiis, natuke fantaasiat peab ikka inimesel olema! aga ausalt öeldes ma ei ole nagu väga selliseid molle näinud, mis oleks by default jubedalt pika roika otsas ja regullimisvõimaluseta. kui kõrgust muuta ei saa, siis ega nad kuigi kõrged ei ole ka.
tundub, et black levelist ja shadow detailist rääkides sa ise küll kuigi hästi aru ei saa, mis teema seal tegelikult on. "mustem must", shadow detail ja kontrast on kolm täitsa erinevat asja. nad võivad küll kõik olla omavahel seotud, kuid näitavad kõik midagi hoopis erinevat. tee omale esmalt see vahe selgeks ja hakka siis targutama niipidi oleks ilmselt mõistlikum.
Kui rääkida kontrastist ja eriti black levelist siis on väljend ikka pigem "halvasti pimendatud" tuba. nimelt fakt on see, et igasuguseid maksimaalseid kontrasti väärtused ja eelkõige see "mustem must" tuleb esile põmst ainult ideaaltingimustes. see on kottpime ruum maksimaalselt valgust neelavate seintega. ega kinos ka sellepärast pime ei ole, et armunud märkamatult sahistada saaksid
kui rääkida hinnast, siis mina baseerusin hetkel nimelt kuskil 3.5-4k maksvatele mudelitele. LG ja Samsumgi 22" wide ekraanid nimelt.
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
01.06.2008 17:59:03
|
|
|
ja siis istud jalad õhus... fun. Mugav peab olema. Mul näiteks kõrgemat sorti laud ja siis istu nagu sitta pukki otsas Monitorid mis on roika otsas -> 226BW, 226CW, E2201W, 2232BW jne. Näiteks need tuntud monitorid on TN ja minuteada nende kõrgust küll kuidagi muuta ei saa (v.a raamatud alla).
nu kontrastiga vist panin mööda selles suhtes et ajasin sitta segamini. Kontrast peaks olema erinevus valge ja musta vahel. TN minuteada kukub selles suhtes kolinal läbi displaymate ja nokia monitori testid kus kästakse tal kuvada mitme tasemega mustasid. Enamasti ülemine rida läheb neil omadega piixu eriti siis kui ei taha silmi põletavat pilti ja heledust sutsu maha keerata <--- teagi kas see käib kontrasti alla või musta kvaliteedi alla.
Aga tumedama värviga mustasid või värve ei suuda vähemalt minukogemuse järgi + ülevaateid lugedes TN korralikult kuvada. Jättes sellise läraka.
aga jah ma lõpetan idiootsuste ajamise las rahvas ostab rahus kuna its a häppy life 8)
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
hoax
HV vaatleja
|
01.06.2008 18:10:44
|
|
|
Mis mind TN juures võibolla et kõige enam häirib on see.
http://www.youtube.com/watch?v=CZnaMex2FUo&feature=related
TN puhul peab seda enam pead hoopis tsentrist eemale liigutama, et näha paljudes kohtades detaile. Nagu videost näha pole PVA-l see probleem samuti kadunud.
Selleks aga, et värvid ei muutuks, ei pea vaatama nurga alt. Vaadates ekraanile otse, eriti suurematel, on külgedel juba näha värvide muutusi. Ekraani valitakse siiski vastavalt rahalisele seisule ja areng selle käigus on väga loomulik asi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|