Samas ma ostan pigem korraliku ja natuke kallima asja, kui mingi odavama mis vananeb kiiremini ja on kehvema kvaliteediga vms. Kui tihti ma ikka monitori ostan endale, kui siis juba korralik.
tulevikku?
mis sa tõepoolest oled veendunud, et tulevikus on tööriista ribad suuremad ja paksemad, et suuremat reso tarvis läheb
selles mõttes, et kellel hetkel töölauaruumist puudu ei tule, siis miks peaks hiljem tulema?
teine variant muidugi kui Äripäeva veebiversiooni vaadata, siis oleks 2560x1600 ainuke mõistlik lahendus
muidugi tulevikku vaadates on need reklaamid veel suuremad, et 1024x768 resoga vennad näevad lehel vaid reklaame
filmide jaoks on ikkagi telekas parim lahendus - suudavad hetkel sujuvamat halltoonide üleminekut
Kas selline monitori ost tasuks ära? LG LCD L206WTQ-SF
LG LCD L206WTQ-SF Wide 20"/0.258 /83KHz/ 2ms/ 3000:1/ 300cdqm/ 170(H) 170(V)/ DVI/ TCO03, F-Engine, ez Zooming, HDCP, 4:3 in Wide (ARC)
3411.-
Kasutama hakkan peamiselt mängimiseks, internetis käimiseks ning filmide vaatamiseks.
http://www.arvutikeskus.ee/Another/more_info.php?web=3401
Aga miks mitte? Kunagi oli ülikõva reso ju 1024x768, see oli nagu lagi. Tegin mingeid kodulehti kunagi siis oli enamusel häda et ni paljud veel 800x600 peal. Ja telekas ei sobi hetkel arvuti taha mitte eriti hästi, üldiselt see reso mis arvutile on, on suhteliselt väike arvestades teleka mõõte. Muidugi on ka paremaid aga need on ka kallimad. Ja hetkel tuleb 1280x800 resost puudu küll, asju mahuks heaga rohkem ära. Mulle ei meeldi arvutis tööd teha läbi mingi lukuaugu vahtides.
libe kirjutas:
react kirjutas:
Samas ma ostan pigem korraliku ja natuke kallima asja, kui mingi odavama mis vananeb kiiremini ja on kehvema kvaliteediga vms. Kui tihti ma ikka monitori ostan endale, kui siis juba korralik.
tulevikku?
mis sa tõepoolest oled veendunud, et tulevikus on tööriista ribad suuremad ja paksemad, et suuremat reso tarvis läheb
selles mõttes, et kellel hetkel töölauaruumist puudu ei tule, siis miks peaks hiljem tulema?
teine variant muidugi kui Äripäeva veebiversiooni vaadata, siis oleks 2560x1600 ainuke mõistlik lahendus
muidugi tulevikku vaadates on need reklaamid veel suuremad, et 1024x768 resoga vennad näevad lehel vaid reklaame
filmide jaoks on ikkagi telekas parim lahendus - suudavad hetkel sujuvamat halltoonide üleminekut
Aga miks mitte? Kunagi oli ülikõva reso ju 1024x768, see oli nagu lagi. Tegin mingeid kodulehti kunagi siis oli enamusel häda et ni paljud veel 800x600 peal. Ja telekas ei sobi hetkel arvuti taha mitte eriti hästi, üldiselt see reso mis arvutile on, on suhteliselt väike arvestades teleka mõõte. Muidugi on ka paremaid aga need on ka kallimad. Ja hetkel tuleb 1280x800 resost puudu küll, asju mahuks heaga rohkem ära. Mulle ei meeldi arvutis tööd teha läbi mingi lukuaugu vahtides.
22" reso on ju 1680x1050
ma rääkisin sellele 22" kuvarile filmivaatamiseks LCD telekas kõrvale
pesasi videokaartidel jagub ja teleka saab vabalt DVI->HDMI'ga ühendada
Aa ok, ma rääkisin 24''
Pesasid jagu jah, see pole probleem, aga need keskmises hinnklassis telekad (15k jne) ei toeta väga suurt reso. Kuna diagonaal on suht suur siis mingi väiksem reso seal peal näeb kole välja. Et telekat samaaegselt arvutina ja telekana väga ei kannata kasutada. Monitor sellesmõtes universaalsem.
Aa ok, ma rääkisin 24''
Pesasid jagu jah, see pole probleem, aga need keskmises hinnklassis telekad (15k jne) ei toeta väga suurt reso. Kuna diagonaal on suht suur siis mingi väiksem reso seal peal näeb kole välja. Et telekat samaaegselt arvutina ja telekana väga ei kannata kasutada. Monitor sellesmõtes universaalsem.
ma ei mõelnudki telekad universaalina
arusaamatuks jäi su 1280x800 reso, mis ekraanil see selline on?
Ma mõtlen seda et, eraldi telekas osta filmide vaatamiseks on kallim kui osta üks suurem ja hea paneeliga monitor, mida saab mõlema tegevuse jaoks väga edukalt kasutada. Kui ta juba olemas on, siis küll jah, pigem vaataks telekast kui monitorilt.
Muidugi oleks tore 24" monitor ja eraldi veel näiteks 32" või veel suurem telekas... Aga alati ja kõigile see variant rahaliselt(lihtsalt ei ole raha!) ei sobi või siis ei näe mõtet sellel, ärgem võtkem kõike enda järgi... Me ju kõik tahame igasuguseid asju , aga kas me ka vajame neid? Ja siis tulebki mängu näiteks 24" tollise monitori kasutamine nii arvuti taga kui ka telekana, filmide-saadete vaatamiseks. Mul endalgi näiteks telekas 21"(20 aastat vana) ja 19" CRT monitor ja ei näe vajadust millegi enama järele. Kui monitor otsad annab, eks siis alles vaatab...
Sai siis 223BW ära ostetud, asi on ikka hoopis teisest puust kui eelmine 17" kineskoop. Alguses oli harjumatult suur see poolemeetrine hiiglane, aga nüüdseks juba ära harjunud. Sõprade 19" monitorid olid enda 17" ajal suured, nüüd tunduvad nood nii pisikesed Ühtegi halba sõna pole selle monitori kohta öelda, väga rahul ostuga. Üks probleem on ainult, nimelt see, et monitor lülitab ennast alles siis sisse kui windowsi login screen tuleb ette. BIOS-isse polegi saanud veel minna. Keegi teab kuidas seda saaks muuta, et ikka boot-screeni ka näeks ?
To libe: palun kommenteeri kas ViewSonic VX2255wmb juba olemas ning kui jah, siis mis on arvamus isendist (head, vead, kas 700:1 kontrastsust tsiba väheks ei jää jne). Tänud. _________________ zzziuhti
Ganja, ega muid asju videokaardi taga pole (teine monitor, telekas)? Samuti võib proovida monitori menüüst kinni keerata input auto detect-i ja valida Source nupust õige sisend. _________________ I prepared Explosive Runes this morning
Sai siis 223BW ära ostetud, asi on ikka hoopis teisest puust kui eelmine 17" kineskoop. Alguses oli harjumatult suur see poolemeetrine hiiglane, aga nüüdseks juba ära harjunud. Sõprade 19" monitorid olid enda 17" ajal suured, nüüd tunduvad nood nii pisikesed Ühtegi halba sõna pole selle monitori kohta öelda, väga rahul ostuga. Üks probleem on ainult, nimelt see, et monitor lülitab ennast alles siis sisse kui windowsi login screen tuleb ette. BIOS-isse polegi saanud veel minna. Keegi teab kuidas seda saaks muuta, et ikka boot-screeni ka näeks ?
Sul monitor DVI küljes jah? Ma avastasin enda MacBookiga sama jama. Aga seda ainult siis kui windowsi käima panen. Pilt tuli alles siis ette kui win juba käis põhimõtselt, samas läpaka ekraanil pilt jooksis aga valgustus oli maas lihtsalt. Ja input ei olnud mul auto select. Mul kül veits teine monitor. Mind väga ei huvita ka tegelt, sest BIOS kui selline mul puudub nagunii. Kui aega saan uurin asja lähemalt ja annan teada.
No mul monitor videokaardi küljes selle vanema ja uuema otsiku kaudu, Analog ja Digital näitab ekraanil. Menüüs sellist asja nagu input auto detect ei leidnud, ainult auto source. See oli enne Manuali peal, panin Auto, aga ei aidanud. Muidu ma leidsin, et arvuti töölepanemisel Source nupu vajutamine toob pildi ette, niiet pmst leidsin sellele probleemile lahenduse.
To libe: palun kommenteeri kas ViewSonic VX2255wmb juba olemas ning kui jah, siis mis on arvamus isendist (head, vead, kas 700:1 kontrastsust tsiba väheks ei jää jne). Tänud.
pole ausalt siiani otsustanud, kas viia tagasi või mitte, kindlasti on plaan saata Viewsonicu esindusse päring, kas selline asi on normaalne :
Spoiler
samuti on mul üks vigane - punane piksel
ma olen muidugi otse Mitshubishi Diamondtron toru tagant tulnud ja reaalne kogemus LCD'ga puudub, sellest tõenäoliselt minu kriitilisus
aga pimedas on taustavalgus äärmiselt hele, häirib tugevalt
samuti olen juba pelades märganud, et kuvar ei suuda teha vahet tumedatel toonidel (must ja natukene heledam)
need on ekraanilt vaadates suvalise nurga all täpselt üht tooni ja kohati on mustast pisut heledam toon näiliselt must ja must ise pruunikas-hõbedane
tumedad toonid nö inverteeritud okse
lisaks sellele kõigele riivab minu silma pildi teralisus, ehk siis reaalselt on resolutsioon liialt venitatud selle ekraani puhul. sisuliselt on 1680x1050 22" peale laotatuna, liiga hõre
veebikaamera on OK mikrofon aga ei ole kõige tundlikum
kujundus on OK, sinine tuluke power nupu all on liialt hele minu maitsele
seadistamisvõimalused on suht kesised, aga kelvineid ja heledust/kontrasti saab kruvida, seega vast kõige hullem pole
väga hea on see, et saab kuvari kõrgust reguleerida ja mugav on vahetada signaali allikat, kui peaks olema vaja näiteks põhiarvuti kõrval putitada mingit teist arvutit
lisaks on mõnus, et kuvar keerab jala pea 360 kraadi
Tänud põhjaliku kommi eest
See, et kujundus ja kasutamismugavus on hää, on iseenesest ju tore (seda ka videolt näha)
Samas, kui pilt jätab soovida siis pean vast veel tsiba mõtlema, mida 19" asemele võtta _________________ zzziuhti
Tänud põhjaliku kommi eest
See, et kujundus ja kasutamismugavus on hää, on iseenesest ju tore (seda ka videolt näha)
Samas, kui pilt jätab soovida siis pean vast veel tsiba mõtlema, mida 19" asemele võtta
tasub muidugi poodi minna ja ise üle vaadata
sest mu oma võis transpordil nati kannatada saada ka
ostsin Samsung 2232BW
eks peab laskma silmadel harjuda olen ainult tunnikese vahtinud.
aga mingit kvalitatiivset hüpet oma vana 17" LCD-ga LG L1752S hetkel peale suuruse ei märka
monitor muidugi ka kalibreerimata.
ostsin Samsung 2232BW
eks peab laskma silmadel harjuda olen ainult tunnikese vahtinud.
aga mingit kvalitatiivset hüpet oma vana 17" LCD-ga LG L1752S hetkel peale suuruse ei märka
monitor muidugi ka kalibreerimata.
heh, endal sama LG monitor hetkel ja plaanin kah mingi 22" samsungi ostu :p
sa pilti ei viitsi teha, kus kaks monitori kõrvuti on?
hästi nagu ei viitsi
kehvem muidugi pole 8)
vaevalt pilt midagi näitaks mõistlik oleks poes pilte uurida nagu kõik soovitavad
ise muidugi nii ei teinud ühtegi letil polnud ja võtsin lihtsalt kasti kaenlasse.
kuna ise oled tartus, siis hüppa parem läbi
ma ei saanud selle 17" jalga alt ära, et kasti tagasi surada.
seega seisab toanurgas, võin ta kõrvale tõsta.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.