Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Mitu tolli on sinu peamine igapäevases kasutuses olev monitor? |
10-15" |
|
0% |
[ 3 ] |
15-20" |
|
2% |
[ 7 ] |
20-25" |
|
17% |
[ 53 ] |
25-30" |
|
41% |
[ 124 ] |
30-35" |
|
25% |
[ 77 ] |
35" või suurem |
|
12% |
[ 37 ] |
|
hääli kokku : 301 |
|
autor |
|
wicked
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
rotation
HV kasutaja
|
01.02.2008 00:01:06
|
|
|
kas keegi saaks ära mõõta 223BW reaalse laiuse?
kardan, et ei mahu arvutilauale ära võibolla..
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
A2100
HV kasutaja
|
01.02.2008 12:41:31
|
|
|
Laius on 51 senti, mõni mill sinna tänna.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
rotation
HV kasutaja
|
01.02.2008 13:32:35
|
|
|
A2100 kirjutas: |
Laius on 51 senti, mõni mill sinna tänna. |
2 cm läheb üle (peab kas laua ehitus modifitseerima hakkama või väiksema kuvari poole vaatama )
Kas praegusel turul mõnda head hinna-kvaliteedi 19" monitori samuti saadaval on? (poleks uskunud, et uue monitori ostmine nii raskeks võib osutuda )
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
A2100
HV kasutaja
|
01.02.2008 14:05:24
|
|
|
Pigem võta lauaga midagi ette ja kui ainult 2cm üle (mõlemalt poolt 1cm), see polegi nii hull ju? Ma lähtun uut tehnikat ostes alati sellest, et saaks veidi ajast ees olla, kuna tehnika areneb nii maru kiiresti, sellepärast valisin ka 22 tollise. Saab veidi rahulikumalt võtta mõnda aega, muidu tuleb jälle jube kiiresti tahtmine endale suuremat osta + hind pole ka 22-tollistel midagi nii katastroofilist
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Goldec
Kreisi kasutaja

|
01.02.2008 23:13:22
|
|
|
Ajast ees olemine oleks olnud 24" osta, mitte 22"
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
saarepeet
HV vaatleja
|
02.02.2008 10:27:07
|
|
|
...
viimati muutis saarepeet 23.03.2021 06:40:47, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
fredd
Kreisi kasutaja
|
05.02.2008 15:50:46
|
|
|
LG L226WTQ vs Samsung 223BW / 225BW
mida osta?
|
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aah
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
dzombe
HV kasutaja
|
08.02.2008 14:50:51
|
|
|
Ma ei väsi kordamast, et mõlemad on küll kiire responce aga sittade värvidega juustud Tehnoloogia on selline, et see 170/160 vaatenurgaga ehitus peale mängimise kuhugi ei kõlbagi. Üritatakse siis MagicTune, MagicBright² ja MagicColor abil s..... sai teha aga...
See ei tähenda, et neid osta ei või. Lihtsalt meeldetuletus.
_________________ -- |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
fredd
Kreisi kasutaja
|
08.02.2008 15:05:59
|
|
|
Põhimõtteliselt mängin ning teen videotöötlust.. Ehk oleks see LG parem valik?
|
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
08.02.2008 16:13:18
|
|
|
dzombe kirjutas: |
Ma ei väsi kordamast, et mõlemad on küll kiire responce aga sittade värvidega juustud Tehnoloogia on selline, et see 170/160 vaatenurgaga ehitus peale mängimise kuhugi ei kõlbagi. Üritatakse siis MagicTune, MagicBright² ja MagicColor abil s..... sai teha aga...
See ei tähenda, et neid osta ei või. Lihtsalt meeldetuletus. |
mina just väidaks, et IPS ja PVA/MVA maatriksid absuluutselt ei õigusta enda hinda. oleks veel profimonitoridel mingi oluline eelis. maksta peaaegu topelt (20 tollist alla 6-7 tuhande krooni ei saa, 22+ puhul räägime juba kohati viiekohalisest summast) selle eest, et värvitoon grammi jagu õigem on ning saaks külje pealt pilti vaadata, ei õigusta ennast üldse.
mul endal on kasutuses 4 LCD monitori, 3 neist TN+Film maatriksiga (2x samsa, 1 x Lg kasutuses) ja üks Viewsonicu haibitud PVA baasil paneel. vaatenurga poole pealt istun ma siiski monitori ees ja üle +/- paarkümmend kraadi pole mul küll vaja. isegi vana fusi läpaka (mis juba 45 kraadi juures inverti läheb) lcd kärab.
värvitoonide poole pealt ajalehtedele küljendust ja profifoto retusheerimist ei tee, seega sügavalt poogen.
need magic "jurad" on marketing. aga ühes asjas see toimib, mida ma just huippukallil viewsonicul väga puudust tunnen: eraldi nupuvajutusena profiili valik. silm on juba selline, et veebiteksti lugedes tahaks väiksema kontrasti ja tumedamat pilti. säästaks siiski silmi. filmi vaatamisel ootaks tiba rohkem kontrasti ja soojemat tooni ja kui mõne toreda mängu tööle panen, siis tahaks veelgi heledamaks ja kontrastsemaks pilti saada.
ja TN+film lcd-del, kus "sinu arust mõttetu" vastav funktsioon olemas (samsal MagicBright ja LG-l F-engine) on hulga mugavam kasutamiseks. viewsonicul ma seetõttu olen loobunud kontrasti vajavatest toimingutest ja kuna ma sellega kõige enam tööd teen, siis silmade säästmiseks olen brightnessi karmilt alla tõmmanud.
ütleme ausalt: paberil olevate fancyde featuuridega ligi 2x kallim monitor on tegelikult igapäevaelus ebamugavam.
|
|
Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
09.02.2008 00:43:52
|
|
|
High-Q kirjutas: |
dzombe kirjutas: |
See ei tähenda, et neid osta ei või. Lihtsalt meeldetuletus. |
mina just väidaks, et IPS ja PVA/MVA maatriksid absuluutselt ei õigusta enda hinda. oleks veel profimonitoridel mingi oluline eelis. maksta peaaegu topelt (20 tollist alla 6-7 tuhande krooni ei saa, 22+ puhul räägime juba kohati viiekohalisest summast) selle eest, et värvitoon grammi jagu õigem on.
|
Räägi seda juttu inimesele, kes teeb pilditöötlust, graafilist disaini või trükiettevalmistust või kasvõi kellelgi kellel natuke tundlikum silm on ja sind mõnitatakse veel aastaid selle eest.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
10.02.2008 11:55:00
|
|
|
sukelduja kirjutas: |
kes teeb pilditöötlust, graafilist disaini või trükiettevalmistust |
kui see sellele inimesele otseselt leiva lauale toob, siis on arusaadav. kui hobikorras tehakse, siis nimetaks seda raiskamiseks. sama, mis kodus pildiraamide seinapanemiseks osta Hilti trell, kui poole odavamalt saab samuti kvaliteetse Makita vms.
Ka TN+Film paneelidel on korralike mudeleid (ja muidugi on ka väga kehvasid). RTC mudelid on saatanast, neid vast tõesti ei tasu võtta, nende puhul on vahe märgata. Korralikul (mitte Acer/Benq/säästupillid) ilma RTC-ta paneelil on otsevaates + mõnikümmend kraadi ülevalt või külgedelt (mitte alt, aga kes LCD-d altpoolt ikka vaatab) on PVA/MVA ja S-IPS-i-ga võrreldes praktiliselt võrdväärne pilt. väike vahe võib tekkida pimedas, kus TN+Film kohati omane mitte päris võrdne tagavalgustus halltoone muudab.
tsitaat: |
kellelgi kellel natuke tundlikum silm on ja sind mõnitatakse veel aastaid selle eest |
olen tegelenud küljendusega (mitte küll rahalise tööna) ja pole veel keegi mõnitanud. Kui suuri päevalehti trükki ettevalmistada vaja, siis olen päris kindel, et tavaliste massitarbe (neid, mis poest vabalt võtta) paneelide asemel kasutatakse nendest omakorda kordi kallimaid spetsiaalselt kalibreeritud monitore (ja pakun, et ikka veel CRT monitore).
julgen siiski korrata, et ei näe mõtet PVA/MVA/S-IPS soetatamisel, kui sellest ei sõltu perekonna/firma sissetulek.
|
|
Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
10.02.2008 11:58:42
|
|
|
Kuna kodus enam televiisoril tuuneri funktsiooni täita pole vaja, siis oli mõte, et uueks "telekaks" tasuks osta ainult paneel millel vastavad sisendid, telesignaal tuleb üle IP protokolli läbi digiboksi ja lisaks veel dvd-mängija. Kas üldse müüakse neid suuri paneele eraldi (telekad on jube odavaks muidugi läinud, aga ilma teleka funktsioonita paneel peaks veelgi odavam olema ju?)? Huvitaks siis 32 või 37-40 tollised isendid.
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
react
Kreisi kasutaja

|
10.02.2008 12:31:38
|
|
|
carlking kirjutas: |
Kuna kodus enam televiisoril tuuneri funktsiooni täita pole vaja, siis oli mõte, et uueks "telekaks" tasuks osta ainult paneel millel vastavad sisendid, telesignaal tuleb üle IP protokolli läbi digiboksi ja lisaks veel dvd-mängija. Kas üldse müüakse neid suuri paneele eraldi (telekad on jube odavaks muidugi läinud, aga ilma teleka funktsioonita paneel peaks veelgi odavam olema ju?)? Huvitaks siis 32 või 37-40 tollised isendid. |
Mina sellist ainult paneeli nagu ei tea. Aga endal ostsin Delli 2407WFP, ja sellel on kuhjaga igast sisendeid. (VGA, DVI, component, s-video jne, midagi oli veel). Aga nö. monitor teleka asemele praegu ikka ära ei tasu, mollid tunduvalt kallimad sama suuruse juures.
Aga sa projektori peale ei ole mõtlend? Ma vist plaanin varsti selle peale üle minna. Kui on sein kuhu lasta siis saab selle spets värviga üle teha ja on päris hea. Nende hinnad kah langenud viimasel ajal, kuigi need odava otsa projektorid on vist kehvema resoga ja ei valgusta vb nii palju. (eitea ei ole süvenenud).
Ja ilmselt vist läheb asi natuke kallimaks, sest peale projektori vaja veel ilmselt paksemaid kardinaid, ekraani või siis värvitud seina, ja mingit pudipadi ka.
|
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
10.02.2008 12:32:48
|
|
|
Ei taha projektorit. Eks tuleb siis mingi telekas siiski osta.
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ganja
HV kasutaja

|
10.02.2008 13:18:34
|
|
|
Ma olen valinud välja kaks monitori, aga ei oska valida kumba võtta.
Täpsemalt siis 206BW ning 226BW
Kasutama hakatakse peamiselt internetis käimiseks, mängimiseks ning filmide vaatamiseks. Kumba soovitaksite ? Hind on neil umbes samas klassis, 22" meeldiks küll rohkem, aga kas reaktsiooniaeg on väga oluline ?
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
mcaff
Piiratud kasutaja

|
10.02.2008 13:39:22
|
|
|
Ganja kirjutas: |
Ma olen valinud välja kaks monitori, aga ei oska valida kumba võtta.
Täpsemalt siis 206BW ning 226BW
Kasutama hakatakse peamiselt internetis käimiseks, mängimiseks ning filmide vaatamiseks. Kumba soovitaksite ? Hind on neil umbes samas klassis, 22" meeldiks küll rohkem, aga kas reaktsiooniaeg on väga oluline ? |
Kindlasti 226BW ja alla 8ms ei tee sa neil vahet
|
|
Kommentaarid: 130 loe/lisa |
   |
3 :: |
104 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ganja
HV kasutaja

|
10.02.2008 14:58:44
|
|
|
Kirjaviga oli kogemata eelmises postituses Ma Mõtlesin 223BW-d, 226BW on juba liiga kõrge hinnaga.
Aga jah, tänud abi eest, tean kumb osta nüüd.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
10.02.2008 15:09:56
|
|
|
High-Q kirjutas: |
sukelduja kirjutas: |
kes teeb pilditöötlust, graafilist disaini või trükiettevalmistust |
kui see sellele inimesele otseselt leiva lauale toob, siis on arusaadav. kui hobikorras tehakse, siis nimetaks seda raiskamiseks. sama, mis kodus pildiraamide seinapanemiseks osta Hilti trell, kui poole odavamalt saab samuti kvaliteetse Makita vms.
Ka TN+Film paneelidel on korralike mudeleid (ja muidugi on ka väga kehvasid). RTC mudelid on saatanast, neid vast tõesti ei tasu võtta, nende puhul on vahe märgata. Korralikul (mitte Acer/Benq/säästupillid) ilma RTC-ta paneelil on otsevaates + mõnikümmend kraadi ülevalt või külgedelt (mitte alt, aga kes LCD-d altpoolt ikka vaatab) on PVA/MVA ja S-IPS-i-ga võrreldes praktiliselt võrdväärne pilt. väike vahe võib tekkida pimedas, kus TN+Film kohati omane mitte päris võrdne tagavalgustus halltoone muudab.
tsitaat: |
kellelgi kellel natuke tundlikum silm on ja sind mõnitatakse veel aastaid selle eest |
olen tegelenud küljendusega (mitte küll rahalise tööna) ja pole veel keegi mõnitanud. Kui suuri päevalehti trükki ettevalmistada vaja, siis olen päris kindel, et tavaliste massitarbe (neid, mis poest vabalt võtta) paneelide asemel kasutatakse nendest omakorda kordi kallimaid spetsiaalselt kalibreeritud monitore (ja pakun, et ikka veel CRT monitore).
julgen siiski korrata, et ei näe mõtet PVA/MVA/S-IPS soetatamisel, kui sellest ei sõltu perekonna/firma sissetulek. |
, tihti on tunne, et eestlane midagi ostes on nagu vene uusrikas...
Aga kui juba hakata monitori ostma, siis pigem alates 24", just tulevikku/resolutsiooni silmas pidades(1920 x 1200). Endal praeguseni veel 19" CRT kasutusel ja tulevikus monitori soetades just eelmainitud plaan...
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
react
Kreisi kasutaja

|
10.02.2008 15:51:04
|
|
|
Samas ma ostan pigem korraliku ja natuke kallima asja, kui mingi odavama mis vananeb kiiremini ja on kehvema kvaliteediga vms. Kui tihti ma ikka monitori ostan endale, kui siis juba korralik.
|
|
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
10.02.2008 20:51:55
|
|
|
Suurte mollidega ehk siis 24"+ eriti siukest asja pole nagu korralikum ja "natuke" kallim.
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
react
Kreisi kasutaja

|
10.02.2008 21:30:49
|
|
|
Mm ok. No ma mõtlesin rohkem seda, et mul oli 2 valikut põhimõtselt, kas ma ostan selle mingi samsa mida kõik siin pakuvad, või teine variant et panen nats juurde ja saan 24 tollise ja päris hea monitori.
No jah, vb väljendasin valesti kah veits, et jah natuke rohkem tuleb juurde panna raha. Aga imo asi on seda väärt ka.
|
|
   |
66 |
|
tagasi üles |
|