Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Telerite üldteema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 81, 82, 83 ... 767, 768, 769  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
murjam
HV kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.01.2008 23:54:45 vasta tsitaadiga

Millist telerit vaadata kui vaatekaugus on 2m? Tulevikus(1a pärast) kindlasti plaan ka laptop koos blu-rayga soetada, mida telerile külge poogiks. Vaataks filme (esialgu pc'st) ja TV'd(peamiselt). Hinnaks maksimaalselt 13000.-
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
_marek
HV Guru
_marek

sõnum 31.01.2008 00:31:57 vasta tsitaadiga

murjam kirjutas:
Millist telerit vaadata kui vaatekaugus on 2m? Tulevikus(1a pärast) kindlasti plaan ka laptop koos blu-rayga soetada, mida telerile külge poogiks. Vaataks filme (esialgu pc'st) ja TV'd(peamiselt). Hinnaks maksimaalselt 13000.-

FullHD 37'' sellisel juhul.
Äärmisel juhul 40''.
Kommentaarid: 130 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 118
tagasi üles
murjam
HV kasutaja

sõnum 31.01.2008 10:20:48 vasta tsitaadiga

Kas 2m pealt 37'ne liiga suur ei ole? Hind nagu ka ei kannataks FullHD 37''?
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
WerteX
HV Guru

sõnum 31.01.2008 13:36:59 vasta tsitaadiga

murjam kirjutas:
Kas 2m pealt 37'ne liiga suur ei ole? Hind nagu ka ei kannataks FullHD 37''?

Full HD materjali vaadates lausa silm puhkab, aga ma ei tea kuidas praeguse signaaliga on vb jääb liiga lähedale.
Kommentaarid: 374 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 306
tagasi üles
_marek
HV Guru
_marek

sõnum 31.01.2008 22:15:54 vasta tsitaadiga

Nojah, kui hinnaklass selline, siis tuleb FullHD jaoks veits oodata või siis osta HDReady 32'' LCD.
Kommentaarid: 130 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 118
tagasi üles
Drake
Kreisi kasutaja

sõnum 01.02.2008 14:33:21 vasta tsitaadiga

Tere

võtaks lühidalt kokku enda hetkesoovi ja küsimused :

Kas on hetkel eestis saadaval ca 16K eest +-2K 37" 1080p LCD televiisorit, mille pilt kannatab kriitikat ja mis see oleks?
või kas on mõistlikum mõni 32" 1080p võtta ?
või missugust 37"/42 1080p LCD televiisorit vaadata, kui hind ei oleks piiraja?

Kuipalju loevad need millisekundid ? ja kas 100Hz on õigustatud?
Olen selle teema läbi tuhlanud, kuid hetkel on ilmselt hinnamajandus muutunud, et küsiks värskemaid soovitusi.

d.

timothy
HV kasutaja
timothy

sõnum 01.02.2008 15:12:44 vasta tsitaadiga

vaatan ise 40 tollist hd ready (mitte full hd) telekat 2,5 m kauguselt. HD materjali vaadates on pilt ikkagi üliterav ja hea. Ma ei kujuta ette et kui see tv oleks nüüd full hd, kas ma paari meetri kauguseltki näeksin erinevust. Julgeksin öelda et näit. 32 tollist full hd telekat juba 2 ja rohkem meetri pealt vaadates on võimatu eristada kas on full hd või hd ready telekas. Üks asi veel - kui paned tv arvuti järgi siis full hd puhul native resoga läheb pilt ikka üsna pisikeseks;)

Siin on öeldud et nii lähedalt vaadates võiks väiksem olla - minumeelest on ka lähedalt suurt TVd hea vaadata. Analoogsignaaliga ehk on vahe, kui müra hakkab sisse tekkima. Aga kauaks seda analoogi..

TV pilt oleneb minumeelest enamuses sissetulevast tv signaalist ikkagi. Saasta analoogsignaali puhul pole väga palju kasu 40k telekast ja korraliku digi signaali puhul näitab väga head pilti ka enam vähem kõige odavam aparaat. Olen poodides ja ka mõnel tuttaval kodus seda asja natuke jälginud ja leian nii.

endal 9k maksev 40'' lcd ja eriti üheski poes ei ole tv signaaliga sama head pilti näinud kui mul kodus. Sama hd materjali võrdlus kodus ja poes ülikallite tv-ga.
Kommentaarid: 43 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 41
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
tunketunke
HV vaatleja

sõnum 01.02.2008 16:55:21 vasta tsitaadiga

16K saab samsungi LE37M87BDX`i, mis on full HD (1080p) Mul endal sama seeria 40 tolline ja väga rahul nii telepildiga kui sellega, mida ta arvuti monitorina teha suudab. Suuruse osas olen kah kuulnud valemit, et vaatamiskaugus võiks olla 3x diagonaal ja natuke sellega ka arvestasin ostu sooritades, aga kui kuu aega oled umbes telekat vaadanud ja harjunud oled, siis tekib see tunne, et kui oleks ka suurema võtnud poleks midagi hullu olnud. Harjub kõigega.

Full HD ja HD ready vahel ei tee hetkel teleka tavasignaaliga jah vist mingit vahet, aga arvuti monitorina kasutades on hea, kui saab kas siis desktopil või mängudes kasutada 1920*1080 resolutsiooni. Lisaks sellele oskab see konreetne samsungi telekas näidata kõiki resolutsioone praktiliselt puhtalt ning teravalt. Native resolutsioonil on loomulikult pilt kõige parem, kuid madalamatel (1280*1024, 1280*700, 1024*768) on pilt aga pea sama hea ning saab mugavalt diivanilt juhtmevaba klaviatuuriga netis surgata.

Telekasse tuleb sisse starmani digi, millele ostsin kvaliteetsema scart juhtme boxi ja teleka vahele ja otsisin netist välja kõige optimaalsemad seaded, kuidas teleka pilt häälestada ning siis natuke timmisin veel oma maitse järgi. Paljud telekad, mis tehase defaultidega tulevad pidid ikka jubeda pildiga olema ja paljud tuttavad kurdavad, et kõik saated näevad välja nagu vaataks käsikaameraga filmitud materjali. Seega teleka endapoolse häälestamisega annab palju pildikvaliteedile kaasa aidata ning soovitan uurida selles osas www.avsforum.com -i foorumeid.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
nixon
HV kasutaja

sõnum 01.02.2008 17:36:27 vasta tsitaadiga

Üldjuhul 2 m. peaks 37" puhul täiesti piisav kaugus olema, kuigi seda vaatamiskaugust peetakse ka väga individuaalseks. Samsungi M87 suur eelis konkurentide-philips,sony,sharp ees ongi just see, et ta suudab kõige perfektsemalt arvuti pildiga hakkama saada. Isiklikult pean kõige paremaks philipsi 9000 seeria mudeleid kas 37pfl9732 või 37pfl9632, hinnavahe päris korralik aga kõik mootorid mis pilti mõjutavad on üksühele samad. ainult pisike disaini vahe, taustvalgustus on 9632-l kahe kanaliga 9732 on surround(ehk siis kahel küljel ja ka peal) ja 9732 on lisaks veel ka mälukaardi lugeja.
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 25
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
WerteX
HV Guru

sõnum 01.02.2008 18:26:51 vasta tsitaadiga

tunketunke, Kehva signaali ja teleka puhul ei suuda kuidagi seda pilti paremaks timmida.
tagasi üles
ivar130
HV kasutaja
ivar130

sõnum 02.02.2008 02:01:15 vasta tsitaadiga

ivar130 kirjutas:
Millist 52" full HD telekat soovitaksite?
Või tasub need uued samsungid ära oodata?
Mõtlesin muidu Sharp LC52XD1E peale, aga mingit reviewd lugedes jäi silma seal soovitatud Samsung 52M87BD..

icon_question.gif
Kommentaarid: 18 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
vortex
HV veteran
vortex

sõnum 02.02.2008 02:11:25 vasta tsitaadiga

Tavalist telesignaali näitab tunduvalt paremini Sharp, arvutimonitorina on jälle Samsung parem.
Vali selle järgi mille jaoks sa telerit rohkem kasutama hakkad.
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
ivar130
HV kasutaja
ivar130

sõnum 02.02.2008 02:19:17 vasta tsitaadiga

A kui ma endale mingi blu-ray lugeja muretseks koos telekaga?
Et kumb neist paremini HD pilti näitab?
Kommentaarid: 18 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
samru
HV vaatleja

sõnum 02.02.2008 10:10:54 vasta tsitaadiga

Mõte soetada mingi 32-ne LCD endalegi.
Kuna enamus meil edastatavaid kanaleid on formaadis 4:3, siis tuleb vaadata paratamatult mustade äärtega. Siit ka küsimus: tihti edastavad erinevad kanalid filme veel omakorda formaadis, kus nii üleval kui all on must riba. Kui sellist pilti suumida, nii et mustad ääred ülevalt ja alt (seega ka külgedelt) ära kaovad, kas selline pilt on veel "söödav"?
Loodetavasti on arusaadav, mida selle küsimusega mõtlesin.
tagasi üles
time123
HV Guru
time123

sõnum 02.02.2008 10:16:51 vasta tsitaadiga

Kui sa vaatad 4:3 ekraanisuhtega ja zuumid, siis ega need mustad ääred külje pealt ju ära ei kao, ainult alt ja ülevalt vähenevad. Formaadiks jääb ikka 4:3, osa pilti läheb külgede pealt zoomimisega kaotsi. Pakun, et kui niimoodi zoomida soov on, peaksid kõikides servades mustad ääred juba telekanali poolt pandud olema.
Kommentaarid: 203 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 178
tagasi üles
tunketunke
HV vaatleja

sõnum 02.02.2008 11:04:54 vasta tsitaadiga

WerteX kirjutas:
tunketunke, Kehva signaali ja teleka puhul ei suuda kuidagi seda pilti paremaks timmida.

Jah, ega seda ei püüdnudki väita. Eks see on kõigile teada, et üldjuhul s-ist saia ei tee. Lihtsalt ütlen, et tasub natuke ise asja uurida ja pigistada nii sissetulevast signaalist kui teleka võimalustest välja viimane, mida tihtipeale inimesed ei tee. Tõenäoliselt sellepärast, et nad usuvad, et tehasest otse tulnud telekas ja "usaldusväärne" digiboxi paigaldaja pakuvad neile alati parima võimaliku variandi.

Mind ajendas seda kirjutama just tõsiasi, et olen paljude tuttavate juures näinud hirmkalleid telekaid, mis näitavad tunduvalt kehvemat pilti, kui oleks võimalik ning see tundub mulle raha maha viskamisena. Ma oleks olnud ise väga tänulik inimesele, kes seda mulle enne teleka ostu oleks öelnud, oleks jäänud ära tundide pikkused foorumites sobramised ja omal käel avastamised.

samru kirjutas:
Kuna enamus meil edastatavaid kanaleid on formaadis 4:3, siis tuleb vaadata paratamatult mustade äärtega. Siit ka küsimus: tihti edastavad erinevad kanalid filme veel omakorda formaadis, kus nii üleval kui all on must riba. Kui sellist pilti suumida, nii et mustad ääred ülevalt ja alt (seega ka külgedelt) ära kaovad, kas selline pilt on veel "söödav"?

Telekatel (ei anna pead, et kõigil, aga tundub enesestmõistetavana) on sisse ehitatud autowide või autozoomi valik, kus telekas ise laotab 4:3 pildi ekraanile laiali nii, et ei jää mingeid musti ääri. Kindlasti on võimalus vaadata edasi koos mustade äärtega(4:3), aga milleks? Minu arust saavad nad nii hästi selle venitamisega hakkama küll, et silma häirima ei hakka ja inimesed ja objektid "töntsakaks" ei muutu.
tagasi üles
a1
Kreisi kasutaja
a1

sõnum 02.02.2008 11:41:14 vasta tsitaadiga

samru kirjutas:
tihti edastavad erinevad kanalid filme veel omakorda formaadis, kus nii üleval kui all on must riba. Kui sellist pilti suumida, nii et mustad ääred ülevalt ja alt (seega ka külgedelt) ära kaovad, kas selline pilt on veel "söödav"?

kunst ja naised - mida kaugemalt vaatad, seda ilusamad on.
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 38
tagasi üles
MaxPower
Kreisi kasutaja

sõnum 02.02.2008 12:48:42 vasta tsitaadiga

samru kirjutas:

nt minul philipsil (32pfl7862) on selline asi nagu autoformat, mis neid musti ääri vähendab ja nii et ikka filmidel jääb all tõlge näha. Aga kui aus olla siis ise ei kasua seda, vaid valitud on tavaline widescreen.
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
samru
HV vaatleja

sõnum 02.02.2008 14:44:15 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Telekatel (ei anna pead, et kõigil, aga tundub enesestmõistetavana) on sisse ehitatud autowide või autozoomi valik, kus telekas ise laotab 4:3 pildi ekraanile laiali nii, et ei jää mingeid musti ääri. Kindlasti on võimalus vaadata edasi koos mustade äärtega(4:3), aga milleks? Minu arust saavad nad nii hästi selle venitamisega hakkama küll, et silma häirima ei hakka ja inimesed ja objektid "töntsakaks" ei muutu.

Sel juhul peab ju ikkagi kuskilt midagi maha lõikama, seega siis ülevalt ja alt. Kui ainult külgedele venitada, on pilt lömmis.
tsitaat:

nt minul philipsil (32pfl7862) on selline asi nagu autoformat, mis neid musti ääri vähendab ja nii et ikka filmidel jääb all tõlge näha. Aga kui aus olla siis ise ei kasua seda, vaid valitud on tavaline widescreen.

Ega muud üle ei jää, kui asi ära osta ja katsetada. Widescreenis nagu aru saan, jooksevad ringi "lömmis" inimesed, mis on minu arust harjumatult rõve.
tagasi üles
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

sõnum 02.02.2008 16:46:10 vasta tsitaadiga

Philips 32PFL7762D sai nüüd koju veetud. Esialgu tundub TV pilt väga hea. thumbs_up.gif icon_smile.gif
Kommentaarid: 91 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 81
tagasi üles
Renq
HV veteran
Renq

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 02.02.2008 18:26:34 vasta tsitaadiga

samru kirjutas:
tsitaat:

Sel juhul peab ju ikkagi kuskilt midagi maha lõikama, seega siis ülevalt ja alt. Kui ainult külgedele venitada, on pilt lömmis.
tsitaat:

Ega muud üle ei jää, kui asi ära osta ja katsetada. Widescreenis nagu aru saan, jooksevad ringi "lömmis" inimesed, mis on minu arust harjumatult rõve.

ei pea ju midagi maha lõikama ilmtingimata, saab ju panna sellisesse formaati et ta zoomiks selle mustade äärtega widescreen filmi 4:3 laotuse nii laiali, et ulataks täpselt külgedeni ja sellest olenevalt nii palju ka laiuseni.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

sõnum 05.02.2008 00:54:56 vasta tsitaadiga

http://www.arvutikeskus.ee/index.php?action=look&lookid=9392

Kas see sobib ikka arvuti ja teleka ühendamiseks?icon_razz.gif

Ning küsimus veel, kuidas ma arvutist heli telekasse saan? Pean veel mingi lisakaabli ostma? Mul juhuslikult pole ati HD seeria kaart, niiet üle dvi heli ei tule.
tagasi üles
HA
HV Guru
HA

sõnum 05.02.2008 01:04:15 vasta tsitaadiga

MiXeR kirjutas:
http://www.arvutikeskus.ee/index.php?action=look&lookid=9392

Kas see sobib ikka arvuti ja teleka ühendamiseks?icon_razz.gif

Ning küsimus veel, kuidas ma arvutist heli telekasse saan? Pean veel mingi lisakaabli ostma? Mul juhuslikult pole ati HD seeria kaart, niiet üle dvi heli ei tule.

see sobib...täna just müüsin ühe ja töötas
üle HDMI tegelikult jookseb heli, seega kui DVI'st seda keegi saadab siis peaks töötama
kui ei siis telekatel on enamustel eraldi audio sisend ka olemas (S-Video, Component, Composite ja HDMI puhul näiteks...), seega siis vaja tavalist audio kaablit
sellel DVI-HDMI juhtmel ei pruugi olla muidugi audio traati sees
Kommentaarid: 143 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 121
tagasi üles
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

sõnum 05.02.2008 01:11:49 vasta tsitaadiga

No jah, sellepärast ma mainisingi, et mul pole ati HD seeria kaart. Et pole kedagi kes saadaks seda heli sealt. icon_razz.gif
tagasi üles
WerteX
HV Guru

sõnum 05.02.2008 01:19:18 vasta tsitaadiga

MiXeR kirjutas:
No jah, sellepärast ma mainisingi, et mul pole ati HD seeria kaart. Et pole kedagi kes saadaks seda heli sealt. icon_razz.gif
Heli jaoks oleks vaja midagi sellist link.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Telerite üldteema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 81, 82, 83 ... 767, 768, 769  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.