Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Mida teha kui Vistaga sülearvutile ei saa XP-d installida... [LAHENDUS] märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Siberi_WIS
HV vaatleja
Siberi_WIS

sõnum 08.01.2008 17:06:24 vasta tsitaadiga

Tere

Sai ostetud uus laptop ->Sülearvuti Fujitsu-Siemens Amilo Pi2515
PI2515-11P

Intel core2duo T5250 protsessor (1,5 GHz); 15,4'' WXGA LCD ekraan (resolutsioon 1280×800 pikslit); 2 GB RAM; 160 GB SATA kõvaketas; Intel GMA X3100 (128 MB) graafika; DVD-kirjutaja; WiFi; Vista Home Premium op. süsteem; 6 cell aku
thumbs_up.gif

Vastavalt eeltoodud õpetusele sai ka XP ilusti peale installitud,ning enamus draivereid on ka olemas.Kuid probleem tekkus heliga...tõmmasin kõige uuemad draiverid alla realtek saidilt(HD AUDIO DRIVER) kuid heli ei ole.
Device manager näitab et draiver on olemas.kuid sound ja audio device näitab et NO DEVICE.

Olen juba kõike proovind kuid lahendust ei ole leidnud...vb on audiole veel midagi lisaks vja tõmmata?
Tänud ette icon_razz.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
reints
HV Guru
reints

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.01.2008 17:29:02 vasta tsitaadiga

Kas keegi vahetax äkki selle plaadi raha vastu icon_question.gif Paistab et keegi upida ju ei viitsi. Juba jumalast kopp eest sellest perses vistast
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 08.01.2008 17:35:58 vasta tsitaadiga

Siberi_WIS, kas tol masinal on üldse Realteki saundikas? teatavasti kasutavad läpparid veel Conexanti, SoundMAXi ja muid helikaid...
siLc
HV Guru

sõnum 08.01.2008 20:41:52 vasta tsitaadiga

No kurat, mis tuli inimestel takus põleb, et ilma pilkugi heitmata Device Manageri lastakse suure hurraaga Vista maha ja XP peale, siis takkajärgi veel virisedes kuidas ühele või teisele asjale draivereid ei leia või midagi ei tööta.

Skeptik, soovitan esimesse posti suurelt ja punaselt kirjutada, et enne tehku Device Manageri abil selgeks mis riistvara üldse arvutis on.

reints kirjutas:
Kas keegi vahetax äkki selle plaadi raha vastu icon_question.gif Paistab et keegi upida ju ei viitsi. Juba jumalast kopp eest sellest <b>piixus</b> vistast

Su soovitut võib kaudselt või otseselt piraatlusena käsitseda, seepärast ka keegi ei liiguta.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 08.01.2008 20:48:07 vasta tsitaadiga

siLc, ma ei saa kahjuks enam esimest posti muuta, muidu võiks panna küll midagi taolist et:

NB! Enne Vista asendamist XP-ga veendu, et sinu sülearvutile oleks kõik XP draiverid saadaval!

siLc
HV Guru

sõnum 08.01.2008 21:00:58 vasta tsitaadiga

Uhh, tehtud, hetkeks läks meelest, et siin mode olen icon_lol.gif icon_razz.gif
tagasi üles
Charlotte
HV vaatleja

sõnum 09.01.2008 21:08:06 vasta tsitaadiga

Tere!

Oeh jah, mul on sama probleem. Mul on sama arvuti FS Amilo Pi 2515. Praegu veel Vista Premium peal, ei ole julgenud Xp-d proovida. Tahtsin veenduda, et asi ikka tööle hakkaks. Sellel arvutil on küll realtek audio. Aga fujitsu siemensi kodulehel on kirjas, et pm nemad ei vastuta selle eest, kui midagi *** läheb ja sellel arvutil pole katsetatud xp-d ja pm toetab ainult vistat. Mingid draiverid on seal olemas, aga mitte kõik.

Ühesõnaga mul on kindlam siis Vistaga edasi elada, kui katsetada Xp-d? Või on võimalik kuskilt sellele draiverid välja võluda?
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 09.01.2008 21:22:44 vasta tsitaadiga

Charlotte, aga tee mõne ghost tooliga oma arvutist enne backup. kui miskit nihu l2heb, siis hea taastada juba toimiv installikas. see, et su masinas sata ketas on, ei ole takistuseks. teistel downgradejatel on ju ka vista taastamiseks v6imalik nt hp pc recovery progega set of disks teha..
MotorHead
HV veteran
MotorHead

sõnum 09.01.2008 21:43:08 vasta tsitaadiga

Äkki keegi saab anda ka Soundmax-i ja Conexant-i driverite lingid. Kas ainuke võimalus mul siis praegu enda helikaarti teada saada, on füüsiliselt arvuti lahti kiskuda ja emaplaadilt otsida? Kuigi see vist rikuks rängalt garantiid?
tagasi üles
siLc
HV Guru

sõnum 09.01.2008 22:01:12 vasta tsitaadiga

MotorHead kirjutas:
Kas ainuke võimalus mul siis praegu enda helikaarti teada saada, on füüsiliselt arvuti lahti kiskuda ja emaplaadilt otsida? Kuigi see vist rikuks rängalt garantiid?

Läpakaid nad arvatavasti ei plommi nagu lauaarvuteid aga kui hiljem kokku tagasi ei oska panna või kruvisi kaduma läheb, siis on kehvasti. Kas siis tõesti Ordi ei ole suutnud draivereid hankida või helikaarti (reaalsuses pigem "kiip, mis täidab helikaarti ülesandeid") nime anda või mingi muu jama? Näituseks IBM/Lenovo T60 kasutab Conexanti HD heli, Lenovo kodukalt leiad draiverid.
tagasi üles
MotorHead
HV veteran
MotorHead

sõnum 09.01.2008 22:07:38 vasta tsitaadiga

siLc kirjutas:
MotorHead kirjutas:
Kas ainuke võimalus mul siis praegu enda helikaarti teada saada, on füüsiliselt arvuti lahti kiskuda ja emaplaadilt otsida? Kuigi see vist rikuks rängalt garantiid?

Läpakaid nad arvatavasti ei plommi nagu lauaarvuteid aga kui hiljem kokku tagasi ei oska panna või kruvisi kaduma läheb, siis on kehvasti. Kas siis tõesti Ordi ei ole suutnud draivereid hankida või helikaarti (reaalsuses pigem "kiip, mis täidab helikaarti ülesandeid") nime anda või mingi muu jama? Näituseks IBM/Lenovo T60 kasutab Conexanti HD heli, Lenovo kodukalt leiad draiverid.
Läpakaid olen ma küll ja küll lahti võtnud ja kokku pannud (ja tööle on ka jäänud), kuid tahaks enne selle ülesande juurde asumist teada, et tõesti mingit muud võimalust ei ole seda teada saada? Äkki on kellelgi sama läppar ja saab öelda, et mis helikaart tal vista all on. Läppar osteti ilma OS-ta, nii et alati võib pista Vista peale, kui selleks tahtmist, kuid läpaka omanikule meeldis XP ikkagi rohkem. icon_wink.gif
tagasi üles
Foxxx
HV veteran
Foxxx

sõnum 09.01.2008 22:09:24 vasta tsitaadiga

See vist ei ole väga teemasse, aga karjuge kui segavaks osutub. Nimelt kas Aku kestvuse suhtes on Vistal ja Xp-l vahet? Selles mõttes, et teoorias on Vistal ju kellasid ja vilesid rohkem, et kas aku kestvus kas sellest kannatab?
tagasi üles
Charlotte
HV vaatleja

sõnum 10.01.2008 11:11:30 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
Charlotte, aga tee mõne ghost tooliga oma arvutist enne backup. kui miskit nihu l2heb, siis hea taastada juba toimiv installikas. see, et su masinas sata ketas on, ei ole takistuseks. teistel downgradejatel on ju ka vista taastamiseks v6imalik nt hp pc recovery progega set of disks teha..

Pm ma võin seda proovida ju, recovery disc on olemas küll...aga kui mul draivereid pole, siis pole vist mõtet... icon_sad.gif
tagasi üles
Siberi_WIS
HV vaatleja
Siberi_WIS

sõnum 11.01.2008 12:36:37 vasta tsitaadiga

Uskumatu aga tõsi,et vähemalt amilo PI2515 mudelile puuduvad absoluutselt draiverid mis hääle annaksid.Lasin asja proffidel ülevaadata ja ka nemad ei leidnud õigeid draiverid.Kaldun nüüd juba arvama et tegemist on vaikselt läheneva xp väljasöömis taktikaga microsofti eestvedamisel.

Peale selle hoitan kõiki antud mudeli omanike et heli pole veel ainus probleem-nimelt ka videodraiverid tunduvad olevat testimata või valed...sest näiteks mängida saab aga isegi vanemate mängude puhul
võib täheldada teatud kokutamist või slaidishowd.

Pluss veel milliseid imelisi probleeme pakub vista kui soovite näiteks LANPARY korraldada.Enamus mängude puhul lihtsalt viskab lambi erroreid..või ütleb et sa ei ole admin..ala sellised probleemid.

Paistab et tõesti teised arendajad on MS surve all xp välja süüa...sest bill tahab vista ehitamisel pealt oma nutsu tagasi saada...wuss icon_confused.gif
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 11.01.2008 13:01:11 vasta tsitaadiga

ei taha uskuda, et draiverit ei ole. mis profid need olid. icon_smile.gif Device Managerist või EVEREST-iga näeb ära ju Vendor ID ja Device ID (neljakohalised), mille järgi omakorda saab kätte ka draiveri...
Charlotte
HV vaatleja

sõnum 11.01.2008 14:01:47 vasta tsitaadiga

Nohjh, elan oma vistaga edasi siis.. kuni uue arvuti soetan. Tean nüüd vähemalt millega arvestada.
tagasi üles
Siberi_WIS
HV vaatleja
Siberi_WIS

sõnum 11.01.2008 14:23:04 vasta tsitaadiga

Draiver isenesest on olemas...kuid heli sellega ei saa xple.Tõmmasin selle realtek kodulehelt.Kui sellega käima ja saand siis proovisin ka teisi allikaid.Igavene jama tegelikult aga tegelen aktiivselt otsingutega edasi...tundub et midagi on nagu puudu.
Nagu eelnevalt on mainitud siis seda mudelit tõepoolest tootjaid omajutu järgi ei ole katsetand xp-ga... icon_rolleyes.gif

Lootust on et siiski keegi on võtnud vaevaks seda teha ja äkki kuhugi üles paneb ka.Hetkel siis ilma helita.thx to vista.
8)
tagasi üles
karla011
HV vaatleja

sõnum 11.01.2008 14:28:12 vasta tsitaadiga

no ma istun siin nädal juba ilma läpakatta, nagu siin peaks tarku olema küll ju kes oskaks midagi vastata, niipalju kui teemasid lugend olen ja otsind ei leidnud kedagi kellel sama jama mis mul, niisis mai saa kuskilt teadagi mida tegema peaks, muidugi ma saan arvuti ju kuhugi esindusse ka viia aga pappi 9ple nipaljhu icon_sad.gif (teema on 2 lehekülje peal) icon_wink.gif
tagasi üles
MotorHead
HV veteran
MotorHead

sõnum 11.01.2008 18:03:37 vasta tsitaadiga

Siberi_WIS kirjutas:
Draiver isenesest on olemas...kuid heli sellega ei saa xple.Tõmmasin selle realtek kodulehelt.Kui sellega käima ja saand siis proovisin ka teisi allikaid.Igavene jama tegelikult aga tegelen aktiivselt otsingutega edasi...tundub et midagi on nagu puudu.
Nagu eelnevalt on mainitud siis seda mudelit tõepoolest tootjaid omajutu järgi ei ole katsetand xp-ga... icon_rolleyes.gif

Lootust on et siiski keegi on võtnud vaevaks seda teha ja äkki kuhugi üles paneb ka.Hetkel siis ilma helita.thx to vista.
8)
Kui teada saad, siis anna mulle ka teada. Sama jama siin. icon_rolleyes.gif
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 11.01.2008 18:29:32 vasta tsitaadiga

võtke Realtek HD Audio Manager-is see "automatic jack sensing" maha ja proovige siis...

ma ei saa aru kuidas te audiot tööle ei saa... pole raske ju... kas Device Manager-i all on kõik korras ikka? draiver kenasti peal, ilma kollase hüüumärgita jne? ja Sound devices all on ilusti installitud audio device näha ka?

Siberi_WIS
HV vaatleja
Siberi_WIS

sõnum 11.01.2008 20:35:10 vasta tsitaadiga

vot selles ongi jama et draiver on peal näitab device manageris pole kollast hüüumärki...kuid kui vaadata audio device alt siis näitab seal kus peaks olema realtek HD audio output........hoopiski no device.

Proovisin erinevaid draiverid ...lasin vanad maha ja uued peale...siis updatisin jne...pakun et mingi audio protokoll vms on puudu aga ei leia sda.

Teisel läpakal milles draiverid on mul olemas(REALTEK SAMUTI) installib ka sellise asja nagu high defination audio driver package....KB888111

Kuid selle amilo puhul ta seda ei tee vaid lihtsalt installimise käigus tuleb realtek audio driver.....

Suht kummaline... icon_smile.gif loomulikult ei aidand ka vanema läppari draiverid....
tagasi üles
MotorHead
HV veteran
MotorHead

sõnum 12.01.2008 01:37:03 vasta tsitaadiga

Siberi_WIS kirjutas:
vot selles ongi jama et draiver on peal näitab device manageris pole kollast hüüumärki...kuid kui vaadata audio device alt siis näitab seal kus peaks olema realtek HD audio output........hoopiski no device.

Proovisin erinevaid draiverid ...lasin vanad maha ja uued peale...siis updatisin jne...pakun et mingi audio protokoll vms on puudu aga ei leia sda.

Teisel läpakal milles draiverid on mul olemas(REALTEK SAMUTI) installib ka sellise asja nagu high defination audio driver package....KB888111

Kuid selle AMILO puhul ta seda ei tee vaid lihtsalt installimise käigus tuleb realtek audio driver.....

Suht kummaline... icon_smile.gif loomulikult ei aidand ka vanema läppari draiverid....
Täpselt sama siin. Kas mingit proget ei ole realteki poolt, et otsib ise üles, et mis helichip sul arvutis on?
tagasi üles
Teip
HV veteran
Teip

sõnum 12.01.2008 02:33:10 vasta tsitaadiga

seal oli minu mäletamist mööda midagi vaja teha enne võrgudriveritega ja siis sai korda - siin oli terve teema mis ja kuidas teha tänu millele ma ühe aceri käima sain, aga keegi üliagar mode kel endal selliseid probleeme pole olnud kustutas selle ära, kuigi ma veel eraldi palusin, et ärge nii kasulikku asja küll hävitage, aga ikka oli vaja...
võibolla keegi mäletab veel, kustutamise aeg oli dets lõpp või nov lõpp
st pole mõtet mingit imedrivert otsida, tegelt on vaja teha mingi väike trikk mida ma hetkel meenutada ei suuda kahjuks
tagasi üles
JanQ
HV kasutaja

sõnum 12.01.2008 15:06:28 vasta tsitaadiga

On veel olemas ka Driverpacks, kes ei tea. Aitab installiraskustest üle saada.
http://driverpacks.net/DriverPacks/
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 12.01.2008 15:55:36 vasta tsitaadiga

JanQ kirjutas:
On veel olemas ka Driverpacks, kes ei tea. Aitab installiraskustest üle saada.
http://driverpacks.net/DriverPacks/

jah, aga siiani pole nad suutnud asja veel stabiilseks saada - lollid vead on sees.
kui juba sellega jamama hakata, siis soovitan oma driverpack koostada ja muud jama mitte sisse panna...

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Mida teha kui Vistaga sülearvutile ei saa XP-d installida... [LAHENDUS] mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.