Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
HDTanel
Overclocker

|
07.09.2007 22:44:15
|
|
|
Kirjutan mingi hetk revüü, arvuti ekraanina 1920x1080 resoga on kvaliteet HÄMMASTAV Pole elusees niihead pilti näinud Ei pea arvutile monitori kunagi ostma enam Super kristallpuhas pilt
_________________ Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
Minu Instagram - HDTanel |
|
Kommentaarid: 635 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
4 :: |
3 :: |
496 |
|
tagasi üles |
|
 |
Viilutaja
HV Guru

|
08.09.2007 03:02:47
|
|
|
PlatoonSgtElias kirjutas: |
Kirjutan mingi hetk revüü, arvuti ekraanina 1920x1080 resoga on kvaliteet HÄMMASTAV Pole elusees niihead pilti näinud Ei pea arvutile monitori kunagi ostma enam Super kristallpuhas pilt |
I know the feeling. Mängisin Stalkerit jooksin ringi endal karp lahti nagu nendel Bloodsuckeritel oli
|
|
Kommentaarid: 224 loe/lisa |
   |
0 :: |
1 :: |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
08.09.2007 03:22:32
|
|
|
sevenhugs kirjutas: |
Teksti autoriks oli mingi Elmaksi inimene (müüb põhiliselt Sharpi).
Teksti lugedes mõtlesin, et nii-nii, läikiv raam tehakse maha, Ambilight samuti, järelikult müüb mees kas Sony, Sharpi või muud taolist. Ja oligi nii.
|
Kusjuures kõik Sharpi korralikud telerid (RD ja XD seeria) on ka läikiva raamiga.
a1 kirjutas: |
Ma nüüd ei saanud aru, kas need on teleka juures mingid positiivsed omadused?
Minuarust mitte. Keskenduda tuleks pildile, mitte kelladele-viledele. |
Läikiv raam on küll kohati väga häiriv, samas ambilighti vastu ei tohiks küll midagi olla, ambilight muudab elamuse kohati oluliselt paremaks. Eriti uuem LED lampidega ambilight. Aureast rääkimata, võttis teine hiljuti IFA-l karbi ikka päris lahti...
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
[Pec]
HV kasutaja
|
09.09.2007 11:44:44
|
|
|
Kust võib hetkel leida kõige soodsamalt 46" ja 52" M87?
_________________ www.kolkbeer.ee |
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
mcoo
HV kasutaja
|
09.09.2007 12:16:19
|
|
|
zebras on 46" M87 > 10000 eeku odavam kui plussmiinuses
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
YRO
HV kasutaja

|
10.09.2007 12:43:44
|
|
|
Igasugu pildiparandus jms hüperpixelpluskaks sõpradel soovitan lugeda ka mõnda teistsugust arvamust, näiteks seda.
_________________ Ega inimene ikka massina vastu ei saa! |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Surxa
HV vaatleja

|
10.09.2007 15:39:26
|
|
|
YRO kirjutas: |
Igasugu pildiparandus jms hüperpixelpluskaks sõpradel soovitan lugeda ka mõnda teistsugust arvamust, näiteks seda. |
Eks selles artiklis on ka palju tõde ja kui me elaks maailmas kus meieni jõudev pildisignaal ja ka pilt ise oleks perfektne siis poleks neid parandusfunktsioone tõesti vaja. Tihti aga need kellad viled siiski teevad midagi kasulikku. Teine asi on isiklikes eelistustes. Tean paari inimest kes päriselt ka suudavad vaadata põhja keeratud heleduse ja värvidega pilti ja peavad seda heaks. Minul hakkaks 5 minuti pärast silmad verd jooksma...
|
|
tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
10.09.2007 17:06:23
|
|
|
YRO kirjutas: |
Igasugu pildiparandus jms hüperpixelpluskaks sõpradel soovitan lugeda ka mõnda teistsugust arvamust, näiteks seda. |
Loomulikult on arvamused erinevad, kuid see artikkel on bullshit
Võimalik et ma olen pime, kuid enamust pildina toodud näidetest omavad minu jaoks vastupidist effekti.
"Lülita kõik välja" argument saab toimida ainult ideaalsetes tingimustes, milliseid kahjuks ei esine. Juba LCD tehnoloogia seab pildikvaliteedile piirid mida paratamatult tuleb elektrooniliselt parandada.
Igasugu seadetega üle pingutamine, mis on kahjuks ka väga levinud tegevus, on muidugi teine asi...
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
Olavi.
HV vaatleja
|
10.09.2007 21:25:15
Ei näinud HD eelist... |
|
|
Olen siin vaikselt mõelnud Sony W3000 peale. Käisin vaatamas, poes veel ei ole. Uurisin siis ajaviiteks niisama igasugu telekaid. Ja olen nüüd kerges segaduses - nimelt ei suutnud ma näha HD-teleka eelist. Võrdlesin peamiselt BluRay pilti mängivaid Sony tavalisi (U ja V) ning HD-variante (W ja X), seda nii 40 kui 46 suuruses. Jah, lähedalt, nii kuni 2 meetri kauguselt suutsin eristada vahet logode, tekstide, subtiitrite, sirgepiiriliste objektide puhul, võibolla kuni ca 1 meetri kaugusel ka mingis osas pildis. Aga 2 meetri kauguselt tundusid pildid küll üsna samasugused. Ning plaanitavalt vaatamiskauguselt (ca 3,5-4 meetrit) ei suutnud ma kuidagi eristada, kumb telekas on HD ja kumb mitte... (Tõsi, mis juhtmed seal taga olid jne ma ei uurinud, aga BluRay mängijast see pilt sinna läks.)
Tekkiski siis küsimus, et kui ma juba HD-plaadi mängides ei näe pildis vahet, kas mul siis on üldse mõtet HD-telekat sihtida. SD-signaaliga nagunii ei tohiks eelist olla. Olen ka mõelnud, et päris 10 aasta perspektiiviga ma seda telekat ka ei osta, vabalt võin 4-5-6 aasta pärast uue osta, kui tõesti HD-signaali palju rohkem liikvel, telekad oluliselt edasi arenenud ja ehk ka nii palju juba odavamad, et tänase 40-46 asemel mõnevõrra suurem soetada, siis suuremalt ekraanilt peaks ilmselt see HD-efekt ka paremini välja tulema.
Aga mis targemad ja kogenumad arvavad?
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
10.09.2007 21:43:41
|
|
|
Olavi., sinuga täitsa ühel arvamusel
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Olavi.
HV vaatleja
|
10.09.2007 21:46:01
|
|
|
Ahjaa, niipalju ka, et arvutimonitorina telekas rakendust ei leia, selleks on 2560 x 1600 resolutsiooniga ekraan olemas.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
MaxPower
Kreisi kasutaja
|
10.09.2007 22:09:02
|
|
|
Olavi., esimese hooga ei oska kohe vastatagi, kui sa oled veendunud et piisab ka HD ready-st. Minu puhul leiaks kasutust FullHD telku PS3 otsas, sest nii oleks võimalik nautida mänge max resoga. SD signaaliga pildi vaatamisest vist tõesti pole FullHD-l mõtet, aga samas kui sa räägid ikkagi 46"-st siis blu-ray korral peaks pildi vahe olema siiski märgatav
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
10.09.2007 22:11:32
|
|
|
ta rääkisiki ju, et on märgatav, kuid lähedal vaadates
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Olavi.
HV vaatleja
|
10.09.2007 22:41:09
|
|
|
Jah, märgatav on jah, aga kuni 1 meetri kaugusel, võibolla osade objektide puhul ka veel 2 meetri pealt, aga kaugemalt enam eristada mingit vahet ei suutnud, vaatasin iga nurga alt ja tükk aega erinevat pilti.
Tekkis lausa mõte, et võiks proovida pimetesti - telekatele mingi kardin ümber ning rahvas vaatama, kes mida pakub 3 meetri pealt, et kas tehakse vahet või ei, mõnel ju teravam silm jne.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
10.09.2007 22:57:36
|
|
|
sedapidi küll võrrelnud ei ole, aga fullHD 52" LCD pealt on küll juba kaugelt aru saada, kas film/mäng on 1080p või 720p või mingi veel hullem variant
_________________ Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla! |
|
Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Surxa
HV vaatleja

|
11.09.2007 09:13:28
Re: Ei näinud HD eelist... |
|
|
Olavi. kirjutas: |
Olen siin vaikselt mõelnud Sony W3000 peale. Käisin vaatamas, poes veel ei ole. Uurisin siis ajaviiteks niisama igasugu telekaid. Ja olen nüüd kerges segaduses - nimelt ei suutnud ma näha HD-teleka eelist. Võrdlesin peamiselt BluRay pilti mängivaid Sony tavalisi (U ja V) ning HD-variante (W ja X), seda nii 40 kui 46 suuruses. Jah, lähedalt, nii kuni 2 meetri kauguselt suutsin eristada vahet logode, tekstide, subtiitrite, sirgepiiriliste objektide puhul, võibolla kuni ca 1 meetri kaugusel ka mingis osas pildis. Aga 2 meetri kauguselt tundusid pildid küll üsna samasugused. Ning plaanitavalt vaatamiskauguselt (ca 3,5-4 meetrit) ei suutnud ma kuidagi eristada, kumb telekas on HD ja kumb mitte... (Tõsi, mis juhtmed seal taga olid jne ma ei uurinud, aga BluRay mängijast see pilt sinna läks.)
Tekkiski siis küsimus, et kui ma juba HD-plaadi mängides ei näe pildis vahet, kas mul siis on üldse mõtet HD-telekat sihtida. SD-signaaliga nagunii ei tohiks eelist olla. Olen ka mõelnud, et päris 10 aasta perspektiiviga ma seda telekat ka ei osta, vabalt võin 4-5-6 aasta pärast uue osta, kui tõesti HD-signaali palju rohkem liikvel, telekad oluliselt edasi arenenud ja ehk ka nii palju juba odavamad, et tänase 40-46 asemel mõnevõrra suurem soetada, siis suuremalt ekraanilt peaks ilmselt see HD-efekt ka paremini välja tulema.
Aga mis targemad ja kogenumad arvavad? |
Aga kas seal mängis kõrvuti kaks telekat sama HD plaadiga ja üks 720P ja teine 1080P? Ei tea kuidas muidu saad võrrelda pilte.
Üldiselt jah kui ise vahet ei näe siis miks üldse teiste käest küsida? Fakt on see et 1080P's on kaks korda rohkem piksleid kui 720P's ja neli korda rohkem kui PAL'is. Inimese silm suudav vabalt eristada isegi veel väiksemaid detaile aga vaatamiskaugus seab tõepoolest piirid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Olavi.
HV vaatleja
|
11.09.2007 09:21:58
|
|
Surxa kirjutas: |
Aga kas seal mängis kõrvuti kaks telekat sama HD plaadiga ja üks 720P ja teine 1080P? Ei tea kuidas muidu saad võrrelda pilte. |
Jah, seal (Sikupilli ONOFFis) olid telekad kõrvuti ja BluRay mängijas käis plaat, mida mängis mitu telekat.
Lähen millalgi ja uurin veel, püüan täpsemalt hinnata, mis kauguselt vahet eristan jne. Tänud kõigile kaasa mõelnutele.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
wicked
HV Guru

|
11.09.2007 09:33:26
|
|
|
Kuna siin teemas on mitmed müüjad sõna võtnud, siis äkki mõni seletab ka lähemalt kuidas poodides ekraanidele pilti näidatakse üldse. Eelpool toodud 720p vs 1080p puhul näiteks?
Teoreetiliselt võis ju ühe pleieri pealt (läbi miski splitteri?) signaali tulemisel olla ka nii, et mõlemad näitasid 720p-d, teine telekas lihstalt upscale'is ise pilti?
_________________ I prepared Explosive Runes this morning |
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jaan
HV veteran
|
11.09.2007 09:38:27
|
|
...olen nüüd kerges segaduses - nimelt ei suutnud ma näha HD-teleka eelist. Võrdlesin peamiselt BluRay pilti mängivaid Sony tavalisi (U ja V) ning HD-variante (W ja X), seda nii 40 kui 46 suuruses... |
Tohib küsida, mis film/vms seal BD plaadilt jooksis?
Asi selles, et on piisavalt palju 1920x1080 resoga filme, mis on juba originaalis kehvad, ehk suure resoga madalat kvaliteeti vaadates jääb pilt ikka kehvaks.
Hea näide sellest, kus DVD, 720p ja 1080p vahel pole sisuliselt MINGIT vahet on "resämlitud" Terminator 2.
Selles võib igaüks ise veenduda, tõmmates Microsoftist alla näited http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/musicandvideo/hdvideo/contentshowcase.aspx
Näide: (ixbt.com lehelt)
ja detail sellest erinevates resodes:
DVD on isegi detailirohkem nendest
Kahjuks pole see ainus selline "parandatud" film
Enamus vanematest filmidest on ka suure resoga sama head/pahad,
lugu on umbes sama kui võtta mingi mp3 ja seda siis 24bit/96KHz wav-ks teha- paremaks nii asi ikkagi ei lähe
|
|
Kommentaarid: 143 loe/lisa |
   |
123 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lotharius
rallisibul

|
11.09.2007 09:55:12
|
|
|
Endal ka plaan LCD soetada ning vahepeal oleks juba ühe 720p teleka ostnud (hinnad neil tõesti juba väga odavad), aga siis hakkasin mõtlema, et ootaks nati veel, et muretseda juba 1080p telekas, sest hinnad hakkavad juba suht OK tunduma. Et mis oleks siis nagu õigem otsus arvestades seda, et telekas ikka mingiks 5 aastaks jääb kindlalt?
_________________ Geek it til it MHz |
|
Kommentaarid: 123 loe/lisa |
   |
115 |
|
tagasi üles |
|
 |
Surxa
HV vaatleja

|
11.09.2007 10:21:32
|
|
Jaan kirjutas: |
...olen nüüd kerges segaduses - nimelt ei suutnud ma näha HD-teleka eelist. Võrdlesin peamiselt BluRay pilti mängivaid Sony tavalisi (U ja V) ning HD-variante (W ja X), seda nii 40 kui 46 suuruses... |
Tohib küsida, mis film/vms seal BD plaadilt jooksis?
Asi selles, et on piisavalt palju 1920x1080 resoga filme, mis on juba originaalis kehvad, ehk suure resoga madalat kvaliteeti vaadates jääb pilt ikka kehvaks.
Hea näide sellest, kus DVD, 720p ja 1080p vahel pole sisuliselt MINGIT vahet on "resämlitud" Terminator 2.
Selles võib igaüks ise veenduda, tõmmates Microsoftist alla näited http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/musicandvideo/hdvideo/contentshowcase.aspx
Näide: (ixbt.com lehelt)
ja detail sellest erinevates resodes:
DVD on isegi detailirohkem nendest
Kahjuks pole see ainus selline "parandatud" film
Enamus vanematest filmidest on ka suure resoga sama head/pahad,
lugu on umbes sama kui võtta mingi mp3 ja seda siis 24bit/96KHz wav-ks teha- paremaks nii asi ikkagi ei lähe  |
Se on nüüd kuidagi imelik väide ja ei taha seda uskuda. Terminaator 2 WMV plaat ei "resämplitud" 1080Pks vaid ikka võeti originaalne 35mm film mille "resolutsioon" on kõvasti kõrgem kui 1080P ja kaader haaval pildistati see digitaalsesse formaati. Põhimõtteliselt tehakse nii kõigi filmidega kui just pole asja kohe alguses digitaalselt olemas. Need paar WMV HD plaati mis välja anti on küll palju madalama bitrate'iga kui uued HD-DVD filmid aga detailide poolest on 1080P selgelt parem. Ma ei saa sellest venekeelsest saidist aru aga mul on olemas nii Terminaator 2 PAL DVD kui see HD WMV variant ja ma ei suuda ükski kord kui ma seda vaatan naeru tagasi hoida kui Arnoldi dublant actionit teeb mis HD pildis on veidi liiga selgelt näha.
Muidugi su jutt on täiesti õige ja palju 1080P materjali on udune aga päris nii hull selle spetsiifilise näitega küll ei ole.
|
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
11.09.2007 11:11:40
|
|
|
olen siin erinevaid 1080p filme vaadanud, nii bluray plaatidelt, kui ka internetist alla tõmmanud...ja tõsi ta on, et paljud vanemad filmid on ikka päris pasa kvaliteediga 1080p resos...st parem, kui DVD, aga kui kõrvale panna mõni animatsioon multikas a'la ice age või jahi hooaeg, siis filmid kahvatuvad....multikas võid panna ühel hetkel pausile lugeda mammuti karvad ära, siis 5 seki pärast uuesti pausile ning võrrelda, kas on tegu filmi trikiga - et kas on mammutile karvu juurde tulnud või mitte
poodides on enamjaolt splitterid vahel ning kvaliteet kindlasti kannatab sellega....üks parima kvaliteediga filme on multikate kõrval siiani olnud Pearl Harbour ja super kena pildiga on ka Top Gear polar edition, samas residend evil, star wars I näiteks on saasta kvaliteediga, gone in 60 seconds täiesti talutavaga ja animatsioonid on kõik väga hea kvaliteediga.
Üldjuhul saab filmi kvaliteedist aimu, kui vaadata trailereid näiteks siit http://www.drfoster.f2s.com/trailers_hd-dvd.shtml filmid ise üldiselt sama kvaliteediga
_________________ Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla! |
|
Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jaan
HV veteran
|
11.09.2007 12:28:20
|
|
|
tõmbasin kõik 1080p treilerid alla- esimene, mis kohe silma hakkas oli MI3- selle kvaliteet on ikka kohutav- ja 720p/1080p-l pole imho mingit vahet- mõlemad pasad.
Näide: http://www.oc.pri.ee/temp/MI3-1080p.jpg (18 sekund 1080/720 treilerist)
Kui see on see tõeline Full HD pilt, siis olen mina Osama Bin Laden
imho on see upsämlitud dvd.
|
|
   |
123 |
|
tagasi üles |
|
 |
HDTanel
Overclocker

|
11.09.2007 12:32:46
|
|
|
Jaan kirjutas: |
tõmbasin kõik 1080p treilerid alla- esimene, mis kohe silma hakkas oli MI3- selle kvaliteet on ikka kohutav- ja 720p/1080p-l pole imho mingit vahet- mõlemad pasad.
Näide: http://www.oc.pri.ee/temp/MI3-1080p.jpg (18 sekund 1080/720 treilerist)
Kui see on see tõeline Full HD pilt, siis olen mina Osama Bin Laden
imho on see upsämlitud dvd. |
HULK trailer oli küll kõva igatahes Kodus tsekkan teleri peal
_________________ Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
Minu Instagram - HDTanel |
|
Kommentaarid: 635 loe/lisa |
   |
4 :: |
496 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jaan
HV veteran
|
11.09.2007 13:09:46
|
|
|
PlatoonSgtElias kirjutas: |
HULK trailer oli küll kõva igatahes Kodus tsekkan teleri peal  |
seal on jah vähemalt näha natuke vahet 1080 ja 720 vahel- detaile on esimesel pisut rohkem,
samas keegi fotoekspert võiks võrrelda ja kommenteerida neid kahte screeni:
Hulk 1080p
Hulk 720p
edit: Miami Vice- sellist kvaliteeti ajab juba korralikum fotoseebikas välja movie reziimis
sellel võiks remark olla "suurima digimüraga Full HD film maailmas"
viimati muutis Jaan 11.09.2007 13:19:45, muudetud 1 kord |
|
   |
123 |
|
tagasi üles |