Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Monitori pinin märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
martip
HV vaatleja

sõnum 08.02.2003 19:18:26 Monitori pinin vasta tsitaadiga

icon_evil.gif Mul on niisugune jama, et minu monitor hakkab pinisema siis kui mul on resulatsioon 640*480 pixelit.
EI tea mis viga on.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
KosMa
Kreisi kasutaja

sõnum 08.02.2003 19:22:23 vasta tsitaadiga

aga, kui tohib teada, siis miks sa üldse kasutad oma monitoril nii madalat resolutsiooni... aga kohe niimoodi laest küll ei oska pakkuda, miks ta sul sellepeale pinisema hakkab - minetea ehk on vale sagedusega või midagi sellist
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Nimeta
Kreisi kasutaja
Nimeta

sõnum 08.02.2003 19:33:22 vasta tsitaadiga

Mul on täpselt sama oma AOC-ga. Tekib just siis, kui resulutsioon on 1024x768 ja 85Hz
Käis mul küll garantiis, leiti külmjoode icon_wink.gif K-meeste verk, aga mulle tundub, et see pinin annab teada monitori viimastest elupäevadest icon_neutral.gif
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
KosMa
Kreisi kasutaja

sõnum 08.02.2003 19:51:04 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Mul on täpselt sama oma AOC-ga. Tekib just siis, kui resulutsioon on 1024x768 ja 85Hz

Nojah, sinu probleemi korral ei saa küll üsna tõenäoliselt tegu olla sellega, et vale reso või punktisagedus peal on (ma oletan, et sul ikka vähemalt 17" või suurem AOC on)... aa, muide, kas spets AOC draiveritega oled proovinud... SEE VIIMANE VÕIKS KEHTIDA KA sinu MARTIP puhul, kui sul veel ikka mingi selline monitor on, millele võiks kusagilt (tõenäoliselt netist, kui kaasas midagi polnud) veel draivereid saada...

mul endal jookseb AOC 7+ Diamontron 1280x1024@85Hz ja pole mingit pininat, KUIGI JAH... mul on nats teine probleem... mul kisub pilt ülevalt äärtest (külgedelt) sissepoole kaardu ja monitori enda seadistega seda paremaks sättida pole õnnestunud

tagasi üles
raido357
HV veteran

sõnum 08.02.2003 20:51:46 vasta tsitaadiga

pinin tekib siiski vist monitori vanadusest, endal siin yks Hyundai 15G+ töötas ilusti veel 800x600 @ 100hz mingine 1a. tagasi, nüüd 800x600@85hz muidu piniseb, ning madalamate resodega kah selline pull. Monitor hakkab lihtsalt surema vist.
Kommentaarid: 78 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
Nimeta
Kreisi kasutaja
Nimeta

sõnum 08.02.2003 20:59:45 vasta tsitaadiga

Mul on 7Glr, hetkel kasutan resu 800x600 100Hz, siis pole mingit pininat kuulda. Üldiselt on need AOC-d jahh... paras pask, igasugused jooned ja triibud jooksevad läbi pildi icon_mad.gif
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
HDvurle
HV pensionär
HDvurle

sõnum 08.02.2003 21:08:46 vasta tsitaadiga

Pinin viitab reatrafole, mis seda pininat tekitab. Reatrafo raud võngub erinevatel sagedustel erinevalt. Ilmselt on sügamik lahti loksunud ja võngub vabalt.
tagasi üles
Arvo Cobrietti
HV Guru
Arvo Cobrietti

sõnum 08.02.2003 21:09:58 vasta tsitaadiga

tsitaat:

resulatsioon

sellist kirjapilti pole varem näinudki icon_biggrin.gif

aga üldiselt, mis sagedusel ta sul piniseb?
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 37
tagasi üles
Tõnu
Kreisi kasutaja

sõnum 08.02.2003 23:29:40 vasta tsitaadiga

Linnavurle kirjutas:
Pinin viitab reatrafole, mis seda pininat tekitab. Reatrafo raud võngub erinevatel sagedustel erinevalt. Ilmselt on sügamik lahti loksunud ja võngub vabalt.

madalatel sagedustel töötab ka toiteplokk madalamal sagedusel ja võib teha häirivaid hääli. Üldiselt reatrafo ei tee peaaegu kunagi häält, hääl võib tulla kallutusmähistest.
Reasagedus on u 60...85kHz seda sa ei kuule.
Kaader on u 40...120Hz, see on vaikselt igal monitoril kuulda. Mõnel valjem mõnel vaiksem.
Teinekord aitab kallutusmähiste kontaktide ülejootmisest.
Kas sul on rea või kallutusest tekkinud heli (madal või kõrge sagedus)?
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 89
tagasi üles
Raibert
HV kasutaja

sõnum 09.02.2003 00:00:25 vasta tsitaadiga

Endal hakkas vana monitor (HP, 15") pinisema, kui kasutasin KNOPPIX it, muidu ei olnud mingit häält. Kusjuures KNOPPIX i puhul oli monitori resu 85hz, ehk sama mis win i puhul.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
Oracle
HV kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.04.2003 20:35:51 vasta tsitaadiga

Mul tekkis ka sama jama hiljuti, molu umbes 3 kuud vana. LG F700P.
Muidu igatpidi hea molu, ühtegi halba sõna pole, kõike saab sättida
ja vaadata. Aga jah arvuti käivitamisel, bootimise ajal on hakanud
nüüd kuskil nädala jooksul pinisema. Desktopis kõik korras.
See teeb küll kurvaks, et kõik pakuvad õhtale minekut icon_sad.gif
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 58
tagasi üles
KillerXP
HV Guru
KillerXP

sõnum 16.04.2003 20:42:36 vasta tsitaadiga

hm...mul mingi teine kummaline defekt, pinisema niisama ei hakka aga kui reso vahetad siis käib mingi kummaline heli läbi monitorist, vanasti seda pold aga eelmine suvi kui tagasi saare pealt tulin tekkis see imelik heli. See küll eriti ei häiri aga kui võimalik lahti saada sellest siis mix ka mitte (monitor oli siis nati üle 1a vana kui see efekt tekkis...preaguseks on tal kuu 2 eluaastast puudu)
Kommentaarid: 93 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 88
tagasi üles
clint
HV kasutaja

sõnum 16.04.2003 20:49:32 vasta tsitaadiga

KillerXP kirjutas:
hm...mul mingi teine kummaline defekt, pinisema niisama ei hakka aga kui reso vahetad siis käib mingi kummaline heli läbi monitorist, vanasti seda pold aga eelmine suvi kui tagasi saare pealt tulin tekkis see imelik heli. See küll eriti ei häiri aga kui võimalik lahti saada sellest siis mix ka mitte (monitor oli siis nati üle 1a vana kui see efekt tekkis...preaguseks on tal kuu 2 eluaastast puudu)

mul ka aegajalt päris tugevalt vilistab, nii et teises toaski olles närvidele käib,
kui refresh rate vahetan, kaob vilin ära.. ja reeglina väiksemate refresh rate-de
puhul vilistab harvemini, aga üle 85 hakkab pidevalt vilistama. Aitab ka,
kui rusikaga pauk ära panna.. siis mõni aeg võib vait olla, kuni jälle vilistama hakkab.
Monitor on 15 ne Belinea.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
KillerXP
HV Guru
KillerXP

sõnum 16.04.2003 20:53:39 vasta tsitaadiga

clint kirjutas:
KillerXP kirjutas:

mul ka aegajalt päris tugevalt vilistab, nii et teises toaski olles närvidele käib,
kui refresh rate vahetan, kaob vilin ära.. ja reeglina väiksemate refresh rate-de
puhul vilistab harvemini, aga üle 85 hakkab pidevalt vilistama. Aitab ka,
kui rusikaga pauk ära panna.. siis mõni aeg võib vait olla, kuni jälle vilistama hakkab.
Monitor on 15 ne Belinea.

nu sul sain aru et koguaeg vilistab...mul vilistab ainult siis kui reso või refresh rate'i vahetan. Molu mingi 17' Microlink.
Kommentaarid: 93 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 88
tagasi üles
Pilot
HV kasutaja

sõnum 16.04.2003 23:19:46 vasta tsitaadiga

Tõnu kirjutas:

madalatel sagedustel töötab ka toiteplokk madalamal sagedusel ja võib teha häirivaid hääli. Üldiselt reatrafo ei tee peaaegu kunagi häält, hääl võib tulla kallutusmähistest.
Reasagedus on u 60...85kHz seda sa ei kuule.
Kaader on u 40...120Hz, see on vaikselt igal monitoril kuulda. Mõnel valjem mõnel vaiksem.
Teinekord aitab kallutusmähiste kontaktide ülejootmisest.
Kas sul on rea või kallutusest tekkinud heli (madal või kõrge sagedus)?

Kas äkki oskaksid öelda, mis minu SyncMasteril viga võib olla, pärast shutdowni tekib alles sumin sisse. Töötaval monitoril seda ei ole.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Tõnu
Kreisi kasutaja

sõnum 17.04.2003 17:56:31 vasta tsitaadiga

tänapäeva monitridel on suspendis toiteploki sagedus nii alla aetud, et see on juba kõrvaga kuuldavas alas. See on monitoride omadus. Muretsemiseks pole põhjust. 8)
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 89
tagasi üles
felch
HV kasutaja

sõnum 17.04.2003 18:05:22 vasta tsitaadiga

Eelkõnelejatel jumala õigus: kõrgetooniline sirin tekib kas reatrafo südamiku vibratcioonist või geomeetria korrekciooni drosseli südamikust. Esimesel juhul aitab kasvõi tikk vahele toppida. Teisel juhul tuleb drossel lahti võtta ja uuesti kokku liimida. Esialgu pole muret molu eluea pärast.
Sleep modes läheb molu toide tõesti tööle katkendlikus režiimis, toitetrafole antakse üsna harvad pulsid. Kui trafo natca "logiseb", ongi sumin käes. Mõnikord aitab trafo mudimine või siis silikooniga mäkerdamine.
Mõlema asja puhul võib aidata ka, kui trükkplaadi veica painutada.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
cbr
HV Guru
cbr

sõnum 17.04.2003 18:12:54 vasta tsitaadiga

Väike offtopic aga enamvähem sama teema: Nimelt ühel sugulasel kah telekas aegajalt hakkab pinisema...selline kõrgsageduslik pinin, et kohe täitsa närvidele käib...memm ise on vana inimene ja ei kuule seda.. Mulle aga käib see pinin julmalt närvidele...olen tähele pannud, et rohkem esineb seda just päeval...õhtul nagu eriti ei pinise icon_confused.gif Milles võiks viga olla icon_question.gif
zipelgas
HV kasutaja
zipelgas

sõnum 17.04.2003 18:41:31 vasta tsitaadiga

mul kah pininaga probleeme, kuid huvitav on see, et pinin tekib siis, kui vaadata heleda või valge taustaga asju. musta taustaga on vaikus majas. vahel aitab selle zumina vastu monitori korraks välja lülitamine, kuid mitte alati icon_neutral.gif
molliks mingi vana 15" Viewsonic

cbr
HV Guru
cbr

sõnum 17.04.2003 18:43:40 vasta tsitaadiga

Selle telekal on umbes samamoodi...lülitad välja 1-ks minutiks siis 8-l korral 10-st pinin kaob korraks icon_confused.gif
BTW teli ise on mingi odavam LG...

felch
HV kasutaja

sõnum 18.04.2003 13:04:09 vasta tsitaadiga

Arvatavasti on põhjus sama. Heleda tausta puhul tarbitakse 25kV allikast (reatrafo->kordisti) rohkem voolu ja ta piniseb ka rohkem. Vilistaja saab välja selgitada isoleeritud kruvika peaga trafot ja muid vedrusid muljudes.
tagasi üles
elukas
Kreisi kasutaja
elukas

sõnum 18.04.2003 19:03:10 vasta tsitaadiga

aga millest see tuleb, et mittetöötav monitor näiteks talvel lahtise akna all külma käes paugub vaikselt omaette? praegune vana 17" hyundai ehmatas algul üsna ära, monitor pani vahel sellise kõmaka, et magamajäämisega oli raskusi icon_lol.gif
tagasi üles
plugger
Kreisi kasutaja

sõnum 18.04.2003 19:13:57 vasta tsitaadiga

Sellist jama olen kohanud la LG 575 monitoriga..... 1024x768 tekkis 60 hz juures vali pinin sisse, selline kõrge tooniga. Lausa lõikas kõrvades icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 7
tagasi üles
raido357
HV veteran

sõnum 18.04.2003 19:24:51 vasta tsitaadiga

elukas kirjutas:
aga millest see tuleb, et mittetöötav monitor näiteks talvel lahtise akna all külma käes paugub vaikselt omaette? praegune vana 17" hyundai ehmatas algul üsna ära, monitor pani vahel sellise kõmaka, et magamajäämisega oli raskusi icon_lol.gif

ehk jahtub maha ja sellest tekivad need paukumised
Kommentaarid: 78 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
felch
HV kasutaja

sõnum 26.04.2003 23:46:59 vasta tsitaadiga

Paukumine on tingitud kesta soojuspaisumisest (nojah, antud juhul küll kokku tõmbumisest). Pinina põhjus on enamasti siiski geomeetria korrekciooni drosseli lahtine südamik. kui töötavas molus vajutada isoleeritud kruvikaga drosselite peale (enamasti ümmargune, saab möliseja kiiresti kätte. Tükilt on vaja kuumaga kokku tõmbuv toruke ära tõmmata ja korralikult EPO liimiga asi üle käia.
Reatrafod on teine pirisemise allikas, parandamisest oli juba juttu.

Suminast peale välja lülitamist - ega selles molus ometi kaadrilaotus miskil põhjusel käima jää - see annaks küll tasase surina (vähetõenäoline aga ehk siiski). Ossiga saaks kohe selgust.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Monitori pinin mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.