Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Kõvaketta kiirus on masendav... märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
q321
HV kasutaja
q321

sõnum 15.05.2005 17:14:09 vasta tsitaadiga

seda mõtled jah ? http://www.avast.com/eng/avast_4_home.html

ma polegi sellist viirusetõrjet kuulnud...

-e-

ma arvan, et panen endale Nod32 peale...
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
raull
HV kasutaja

sõnum 15.05.2005 18:03:00 vasta tsitaadiga

Isiklikult arvan, et kõigeparem on kasutada Mcafee või Symanteci(end Norton) enteprise editioneid, neid küll ühekaupa ei müüda.
Kuid kui firmale osta siis suh soodsad ning vägagi head asjad, masina ressursii ka ei pane nad nahka nagu lõpptarbija tooted.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
bmwturbo
Kreisi kasutaja
bmwturbo

sõnum 15.05.2005 18:12:57 vasta tsitaadiga

sry, et võõra teemasse oma muret kurdan aga mul sama jama WD kettaga, et kole aeglane on aga WD lehelt mingit korraliku proget küll scannimiseks ei leidnud. Tahaks kindlaks vea teha, kuna kettal veel tehase garantii 09/09/2005.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
biglot
HV kasutaja

sõnum 15.05.2005 19:03:47 vasta tsitaadiga

Mulle meeldib F-secure...leiab kenasti pahalasi. Aga kui proovisin 350 p2 peale seda panna, selgus, et prose jaksab täpselt seda ringi ajada, üle eriti midagi ei jäänud.... Loomulikult sinu 3G pent peaks sellega rahulikult hakkama saama.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
q321
HV kasutaja
q321

sõnum 15.05.2005 21:25:03 vasta tsitaadiga

Kaspersky tõmbasin maha

Ma ei saanud F-secure installida, kuna selle trial installikas ei läinud käima..
AVG trial versiooni ei saanud kah installida, kuna trial versioon on juba siis aegunud, kui ma seda installida tahtsin
Avast tundus väga kahtlane - vb panen veel peale
Nod32... seda võib kah proovida, pidi hea olema

Seega, kasutan praegu täiesti juhuslikult leitud mingit AVG versiooni, mis on free... ei kujuta ette, mis see on..
tagasi üles
q321
HV kasutaja
q321

sõnum 15.05.2005 21:31:37 vasta tsitaadiga

pole tahtnudki... endal nuppu küll...

(näiteks ostan.. icon_wink.gif)
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 15.05.2005 21:34:10 vasta tsitaadiga

AVG on üsna levinud ja kasutatav tõrjeprogramm ja olen ise ka üsna palju kasutanud thumbs_up.gif Küll viimasel ajal eelistan väisematest sel juhul Antivir-i 8)

Võid ju mõlemat prooviks võrrelda - lubavad mõlemad samal ajal teisel programmil ka paralleelselt joosta thumbs_up.gif

Kuid Avast-ile jäävad nad sellega alla, et ei suuda (või ei taha) kõiki faile kontrollida icon_exclaim.gif
Viimane katsetus oli: Antivir kontrollis a 120 000 faili, samas kui Avast kontrollis a 190 000 faili icon_eek.gif
Ja mõlemad raporteerisid, et 100% failidest on kontrollitud icon_wink.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
q321
HV kasutaja
q321

sõnum 15.05.2005 21:35:36 vasta tsitaadiga

Kas kellelgi on mõnda viirust pakkuda? icon_biggrin.gif Ei leia mitte kuskilt... et testida tõrjet......
tagasi üles
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 15.05.2005 21:38:55 vasta tsitaadiga

project kirjutas:
http://www.project.pri.ee/pics/dma.JPG

Eee... vaadates toodud pilti tundub, et sul 40-conductor IDE kaabel kasutusel äkki?
Pane 80-conductor kabla. Just idea icon_smile.gif

Seniks...
---
Hashi
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 30
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 15.05.2005 21:47:32 vasta tsitaadiga

Tõenäoliselt pead internetis usinalt ringi kolama pahadel linkidel, et "ussviirused ja spy-d" ründaks icon_biggrin.gif
Ja viimane koht kuskohast minu tuttavad "karmi ussi" masinasse said - oli Mängukoobas, õigemini nad linkisid sealt mingite reklaamide kaudu edasi thumbs_up.gif
Ja kas Worm-id ning Spy-d on masinasse pääsenud, näitavad üsna hästi Ad-Aware ning SpyBot thumbs_up.gif

To Hashi: kuskohast võtad, et 40-sooneline kaabel, kui DMA 4 ja DMA6-t näidatakse icon_biggrin.gif Nii, et kõige ehtsam õige 80-sooneline kabla on masinas olemas thumbs_up.gif Tegelt vaatasid valet -teise küsija - linki icon_wink.gif Õige link on ka olemas 8)
40 sooneline kabla annab ATA33 kiiruse aint icon_biggrin.gif
tagasi üles
q321
HV kasutaja
q321

sõnum 15.05.2005 21:54:22 vasta tsitaadiga

kunagi oli mingi proge - cih - mis 1. tegi formati, 2. kirjutas biosi üle (saastaga) 3. tegi midagi emaplaadiga nii, et selle võis prügimele visata.. icon_biggrin.gif Aga ei leia kuidagi.. väga ei taha leida kah
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 15.05.2005 22:15:44 vasta tsitaadiga

tsitaat:

1. tegi formati, 2. kirjutas biosi üle (saastaga) 3. tegi midagi emaplaadiga nii, et selle võis prügimele visata..

Tegelikult formati asemel kirjutati boot sektor üle kuid lõpptulemus on enam-vähem sama
2 ja 3 on üks ja sama asi. Osadel mobodel kirjutas biosi üle ning kui ise uuesti ei flashinud või uut ei ostnud siis võisid uue mobo järgi poodi minna
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 15.05.2005 22:51:16 vasta tsitaadiga

Tekkis veel paar uudishimulikku küsimust icon_biggrin.gif
1. kas ATA100 kaabel on korralik ja ka õiget pidi masinas, et sinine pistik läheb emaplaadile
2. Kas Seagate omas ostmisel juba "tehase formaati" või oli formaatimata. Kui oli formaatimata, siis kas formaaditi: a) Seagate enda formaatijaga, b) Windowsi formaatijaga või 3-s ja kõige jamam verioon: arvutimüüja üldse ei formaatinud ketast ja tegi kettale virtuaalse koopia Recover-plaadi abil icon_question.gif Kui on viimane versioon, siis - minu sügav kaastunne - formaatimata kettad vihkavad neid virtuaalkettaid tihti kuidas suudavad 8)
Samuti saab tegu olla variandiga, et ketas millest virtuaalkoopia (kloon) tehti polnud mitte Seagete oma vaid mõne teise firma ketas, ka siis saab konflikte esineda.

Need on sellised õhtused "uitmõtted", kuid samas põhjused miks ma oma tuttavatel tavaliselt Recover-versioonid maha kustutan ning 0-st alates kõik uuesti installin thumbs_up.gif
tagasi üles
q321
HV kasutaja
q321

sõnum 15.05.2005 23:07:20 vasta tsitaadiga

ma ei kujuta ette, minu ketas oli vist formatimata, windowsi installides tegin formati kah.... mul tuli ketas koos kastiga... ei tea, mis tehti ennem sellega

ja mul on IDE kaabliga see kõvaketas...

vms icon_wink.gif
tagasi üles
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 16.05.2005 12:04:06 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
To Hashi: kuskohast võtad, et 40-sooneline kaabel, kui DMA 4 ja DMA6-t näidatakse icon_biggrin.gif Nii, et kõige ehtsam õige 80-sooneline kabla on masinas olemas thumbs_up.gif Tegelt vaatasid valet -teise küsija - linki icon_wink.gif Õige link on ka olemas 8) 40 sooneline kabla annab ATA33 kiiruse aint icon_biggrin.gif

Sorry, minu viga - vaatasin ilma prillita ja jõmpsikate seatud 1280x1024 resol, kusjuures IE-l optionides veel auto-image-resize peal icon_wink.gif
Leidsin ka "õige lingi" - sääl tõepoolest UDMA5. No more stupid questions icon_smile.gif

Seniks...
---
Hashi
tagasi üles
raull
HV kasutaja

sõnum 17.05.2005 13:20:51 vasta tsitaadiga

Tahanteada palun seleta mulle kui sügavalt lollile inimesele, kes igapäev mitmeid arvuteid remondib, et mis probleemid tulevad esile hdd kloonimisel?
Üldiselt keegi ei viitsi neid windowse installeerida, kui aus olla ning siiani ei ole kuskilt näha kuulda olnud, et kloonimisega probleeme oleks, kui kasutada täpselt sellele konfile varem installeeritu klooni(hdd ja mälumaht ja cpu võivad erinevad olla).
Kloonimiseks vähemalt mina kasutan Nortoni ghosti ning ma usun, et ei ole mitte ainuke.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 17.05.2005 14:53:03 vasta tsitaadiga

OT: To raull: Aga kas suudad mulle garanteerida, et kloonimise ajal on mõlemad kõvakettad pärit täpselt ühest ja samast partiist ja et partiis olevad HDD-d on toodetud täpselt ühesugustest (samast tooteseeriast) pärit detailidest icon_wink.gif Kui sellele vastata oskad, oskad ka vastata enda esitatud küsimusele thumbs_up.gif

Minul on küll nii palju aega, et oma tuttavate masinatest kloonid välja vistata ja uus normaalne install teha alates HDD formaatimisest HDD tootja enda formaatijaga icon_biggrin.gif
tagasi üles
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 19.05.2005 12:02:42 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Aga kas suudad mulle garanteerida, et kloonimise ajal on mõlemad kõvakettad pärit täpselt ühest ja samast partiist ja et partiis olevad HDD-d on toodetud täpselt ühesugustest (samast tooteseeriast) pärit detailidest. Kui sellele vastata oskad, oskad ka vastata enda esitatud küsimusele[kärtz...]

Hmmm... minu väheste kloonimis-kogemuste põhjal oskab Ghost küll kenasti suvalise HDD geomeetria ja füüsiliste parameetritega hakkama saada. Olen mitu korda väikese "täis-söönud" HDD pealt kogu süsteemi uuele ja suuremale üle klooninud. Ei mina ole nende marke/mudeleid vahtinud ja selles osas pole probleeme esinenud.

Teine lugu on aga siis, kui ka masin ise uueneb(ema-plate, prose jne). Siis ei kipu süsteem pahatihti chipsetiga hakkama saama ja arukam on "clean install teha". Ja-noh - eks seda kloonimist kasutatakse tavatingimustes ikka suht harva ning enamikus tehakse partitsioon ja failisüsteem süsteemi installeerimise käigus.

Muidugi on lihtsam/ökonoomsem sarnaste partiide ja mass-tootmise puhul kloonimise abil süsteem arvutisse paigaldada, kui hakata iga masinat "käsipidi" näppima.

EDIT:
Tegin eila kloonimise "loomkatse" icon_wink.gif

Algne süsteem: P4 2,4GHz, 512MB DDR, i845E chipset, WD800JB-00CRA1 HDD, NTFS(XP Pro), Flopi-Ghost 2002
Poole tunniga kantis süsteemi Seagate Barracuda IV ST340016A kõvakettale, millel oli eelnevalt all FAT32(Win98SE)
Pistsin tehtud klooni samasse masinasse ja kõik töötas laitmatult nagu midagi poleks toimunud.

Uus süsteem: P4 2,4GHz, 512MB DDR, i865PE chipset, kettaks sai juba nimetet Seagate.
Käima pannes "astus XP mõlema jalaga ämbrisse" nagu oligi oodata. Pääle nö "musta ekraani" laadimist toimus restart ja seda jätkuvalt. Tegin XP-le "repair" ja võttis pildi ette, kuid enamus programme ei töötanud ja ka võrk oli maas. Söötsin emaplaadi draiverite CD-lt kõik vähegi vajaliku ette, kuid erilist abi sellest polnud. Proovisin paar korda veel XP-d "ehmatada", kuid loobusin, sest uni tuli silma - kell sai juba 02:00 icon_wink.gif

Siit järeldus - kloonimine toimib laitmatult VAID samas masinas või ligilähedaselt samade põhi-parameetritega süsteemi puhul. Kloonitavate kõvaketaste erinevus ja eelneva failisüsteemi olemasolu kloonil pole määrava tähtsusega.

Arvatavasti oleks kloonitud kettaga, kuid i845D chipsetiga masin samuti probleemi-vabalt tööle hakanud, kuid ei viitsinud rohkem katseid korraldada.

Seniks...
---
Hashi
P.S. Rasvaselt on toodud erinevused katsealuste objektide parameetrites
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Kõvaketta kiirus on masendav... mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.