praegune kellaaeg 05.08.2026 00:01:46
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Millega mängid? |
| Ainult konsooliga |
|
12% |
[ 51 ] |
| Rohkem konsooli kui PC-ga |
|
8% |
[ 35 ] |
| 50/50 |
|
5% |
[ 25 ] |
| Rohkem PC kui konsooliga |
|
15% |
[ 66 ] |
| Ainult PC-ga |
|
57% |
[ 241 ] |
|
| hääli kokku : 418 |
|
| autor |
|
Aeron
HV Guru

|
04.08.2026 00:13:28
|
|
|
https://www.trueachievements.com/news/asha-sharma-500-million-players-2030
Mul on kahtlane tunne, et sõnad player ja ecosystem teevad selles lauses heavy liftingut...
Pmt pakkigu oma Xbox client paari tasuta mänguga uutesse telekatesse ja autodesse ning voila, ongi ökosüsteemis inimesed olemas
Seda, et Xbox konsool nii lühikese ajaga midagi suudab teha ma küll ei usu. Ma oleks vääga üllatunud, kui Xbox series konsoolidel on 2030ks üle 100k Active playeri.
_________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!| |
|
| Kommentaarid: 72 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
04.08.2026 00:35:43
|
|
|
Kui XBOX tuleb Steam marketplacega, siis MS mängude müügist raha ei saa (70/30 split publisher+dev/Valve). Avatud platvormi kahjumiga ja mängude/teenustega subsideerides müüa ei saa. Avatud ökosüsteem võrdub kalli tootega, nagu Sarah Bond juba kunagi ütles. "Keegi" seda ostma ei hakka, eriti veel kui puudub füüsiline meedia.
Soodsama (mida kümned miljonid ka ostaks) raua saab toota ainult kinnise ökosüsteemi peale, mis on mängudega/teenustega subsideeritud i.e. ei mingit Steami.
Mõlemat korraga ei saa.
---
Microsoftile on hetkel suur eelis kandikul ette toodud, kasuta ainult ära...
Xbox Project Helix Was Reportedly Expected to Feature a Disc Drive to Gain an Edge Over PlayStation 6
https://tech4gamers.com/xbox-project-helix-disc-compete-ps6/
|
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
04.08.2026 10:42:08
|
|
|
| Aeron kirjutas: |
Tbh, MS peaks ikka selle eksklusiivide ja oma stuudiote elustamise väga tõsiselt ette võtma, kui ta loodab kunagi konsoolisõjas kaugemale jõuda.
Või siis vastupidi all-inima PC poolepeale. As is, on ta minu arvates kind of pointless kast, mis ei sära millegagi, peale odavuse series S puhul.
Kõik need backwards compatibility ja emulation featurid on vb huvitavad vs PS5, aga PC mõttes pole seal midagi kunagi vastu panna olnud.
Nüüd kui PC trügib elutuppa on äkki konsooli kõrval sarnase suuruse ja lihtsusega karbike, mis päriselt ka on WAY suurema backwards compiga ning mängu kollektsiooniga.
Hind ja mõningad eksklusiivid on ainukesed reaalsed päris arugmendid millest rääkida, sest kõige muu osas on pc suht mäekõrguselt üle.
Ning kuna eksklusiivide osas pole xboxil midagi öelda tänapäeval, siis jääbki alles hind ning seda tõestab ka see, et ainukesed xboxid mida ostetakse on series S-id. Ning need kes päriselt head konsooli tahavad ostavad PS5 või Nintendo olenevalt mängudest, mis neid huvitab.
E: hinna osas, jah, täna ei tahaks PC-d osta. Konsooli ka mitte. Kõik on kuidagi kurb
Samsung Electronics reported a record-breaking operating profit surge of over 1,800% year-on-year (with net profit and specific segments soaring over 1,000–1,300%) for the second quarter of 2026
|
Mnjah. Kipub nii olema küll. Ma vaikselt nokitsen retromasinate kallal, sest PC mingigi upgrade maksab nii röögatult, et ei tasu selle peale mõtlemisega isegi mitte närve kulutada.
|
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
04.08.2026 11:38:12
|
|
|
SKG, ma avan, et see ei ole nii.
Esiteks, sellisel tasemel diilid ei toimu kunagi "vanilla" tingimustel ja ju xbox endale sealt ka cuti välja kaupleks, kui nad kogu oma sortimenti Valve'ile pakuks.
Teiseks, ka konsoole on reliisitud ilma subsideerimiseta - afaik Nintendo Switch nt. Seega saab müüa küll, kui tahtmist on.
Nja, huvitav oleks näha, kui suur see argument siis tegelikult on. Silmas pidades et müügid on 90+ % digitaalsed, on raske usukuda, et see tegelikkuses eriti kaalukas on.
_________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
04.08.2026 13:43:59
|
|
|
| Miks peaks Valve oma 30% splitist midagi Microsoftile andma. Mis sortimenti, mida juba Steamis ei ole? Xbox ja PS on alati alguses kahjumiga müüdud. Avatud platvormi ei saa kahjumiga müüa. Tegu oleks väga kalli tootega, mida keegi ei ostaks.
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
04.08.2026 15:11:24
|
|
|
Kahjumiga müüd sa platvormi, mis peab olema reliis hetkel cutting edge rauaga.
Minu meelest raua osas on diminishing returns olnud juba since ps4 ja tegelikkuses, mingis mõttes ei ole kunagi olnud paremat aega, et reliisida keskmise rauaga, mis mastaabi tõttu on tiba soodsam.
Kui sa xboxi teed sõna otses mõttes PC distroks, siis ei ole sellist jubedat RnD kirvest peakohal ning pole ka vaja selliseid püsikulusid.
Asi mida MS oleks pidanud minu arvates ammu tegema, sest pointless kasti asemel. Olema PC centerpiece ja eestkõneleja. Püksid mis kuidagi vägisi on Valve'i jalgade otsa surutud üha enam.
Mis puutub cut'i, siis sortimendi osas fair point, aga vb seal on muud väärtuslikku - nt Steam comes bre-baked into windows või mõned muud loovad trajektoorid.
Aga jah, SteamOS ja FEX toovad üha rohkem kaasa olukorra, kus MSil ei ole Valve'ile midagi pakkuda.
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
04.08.2026 15:33:28
|
|
|
Rauaga pole siin mingit pistmist vaid suletud ja avatud ökosüsteem. Viimast ei saa kahjumiga müüa. Tuleb müüa kasumiga esimesest päevast peale.
MS-il pole korralikku OS-i, et sellele konsool ehitada. Desktopi Windows baasil kast ei hakka kunagi parem olema kui praegune spetsiliseeritud Xbox system software. Räige overhead i.e. kallim toode ja palju rohkem probleeme. Asjad, mis ei käi konsooliga kaasas vaid pigem PC pärusmaa.
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bugbrake
HV kasutaja
|
04.08.2026 16:38:31
|
|
|
Ma ka ei näe mõistliku mõtet miks peaks PC turu hülgama ja ainult ühele konsoolile mänge tegema. Põhimõtteliselt loobutakse ju lisa tulust/rahast. Kui MS ja Sony kõik oma mängud PC pealt ära korjaks siis ma ikkagi ei ostaks konsooli. Lehvitaks MS/Sony järele ja sooviks neile head teed
Sama mõttetu on kui mingi mängustuudio ennast ainult ühe konsooliga seob, lihtsalt ei taha mujalt raha saada
_________________ Alati teadke, et kuulujutte mõtlevad välja vihkajad, levitavad lollid, aga usuvad idioodid. |
|
| Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
04.08.2026 17:56:26
|
|
|
SKG, see on mingi mantra mida kõik lihtsalt ilma mõtlemata korrutavad.
On saanud varem ja saab edaspidi ka, tahtmise küsimus.
Silmas pidades kui väike on OS overhead perf osas ei ole sellel OSil midagi viga. Sääst tuleb sellest, et sul on 1 komplelt rauda ja devid saavad sellele oma toote optimeerida.
Nautke saasta vähemaks ja kena skinn otsa ning tuld. 95%-le inimestest piisavalt hea.
Ehita oma marketing sõnum ka vastavalt üles, et inimeste ootusi juhtida ja ongi kõik korras.
Lisaks, kui on 1 komplekt PC rauda, siis selle jaoks saab ikka pommikindlad driverid tehtud.
MS võiks väga suure osa oma 18 000 xboxi inimesest kokku hoida, kui xbox oleks pc spec ja os oleks fork of w11.
Inimestel oleks OSiga parem kogemus. Nad saaks subsideerida ükskõik mida selle palgafondi arvelt ning tegelt võiks suure osa lastele vajalikke productivity appe ka kaasa paana veel, et väärust luua täiendavalt ning the sellest ka general purpose prakitline asi.
Kooli ja mängu süsteem.
Kui tahta unistada, siis mulle meeldiks, kui nad teeks korraliku wireless disaply/input adapteri ning multi output UI, kus saaks nt koolitööd teha ühe osa masinaga ning mängida/filmi vaadata teise osaga. Ühendada kahe erineva ekraaniga jne. Võiks sinna mingi nucleus coop tüüpi asja teha, et saaskid osasid mänge mängida 1 pac LAN'i kaudu jne. Lihtne viis, kuidas luua unikaalset väärtust ainuüksi tarkvaraga.
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!|
viimati muutis Aeron 04.08.2026 18:10:27, muudetud 2 korda |
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
04.08.2026 18:00:37
|
|
|
| SKG kirjutas: |
| MS-il pole korralikku OS-i, et sellele konsool ehitada. Desktopi Windows baasil kast ei hakka kunagi parem olema kui praegune spetsiliseeritud Xbox system software. |
mis jutt see nüüd on? xbox system software on windows core. xb1 launchil oli vist win8 baasil, tänaseks juba win11. os ja tarkvaraline pool ei ole küsimus. isegi draiverite teema on pigem fikseeritud riistvarakomplekti puudumise mõju kui mingi laiem probleem.
huvitavam on seal see mitme üheaegse virtuaalmasina ja hüperviisori lugu aga võib vist julgelt pakkuda, et sellisev valiku juures on compatibility kõrval ka drm väga suur faktor
xbox mode on päris huvitav samm juba. isegi kui tulemused on nii ja naa.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
viimati muutis londiste 04.08.2026 18:03:17, muudetud 4 korda |
|
| Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
1 :: |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
04.08.2026 18:00:59
|
|
|
| bugbrake kirjutas: |
Ma ka ei näe mõistliku mõtet miks peaks PC turu hülgama ja ainult ühele konsoolile mänge tegema. Põhimõtteliselt loobutakse ju lisa tulust/rahast. Kui MS ja Sony kõik oma mängud PC pealt ära korjaks siis ma ikkagi ei ostaks konsooli. Lehvitaks MS/Sony järele ja sooviks neile head teed
Sama mõttetu on kui mingi mängustuudio ennast ainult ühe konsooliga seob, lihtsalt ei taha mujalt raha saada  |
Loogiliselt mõeldes jahh - samas võib mingil lambal siuke kusi pähe küll lüüa kui mänge tuleb kõigele aga nende platvorm hakkab kuristikku kukkuma, sest enamus mängib kas PC või konkureeriva konsooli peal. Siis võibki tulla idee, et aga teeme meie oma mänge ainult oma asjale - küll siis kõik tormavad ka platvormi ostma. Tegelikult aga suudavad enamus loobuda mõnest heast eksklusiivmängust mis 10 aasta jooksul välja tulevad selmet osta ainult nendejaoks konsool. Võiks tahta küll Demon souls remake või Bloodborne'i pelada aga ma ei osta nendepärast ekstra konsooli. PC rullib edasi nii võis teisiti - noored mängivad olematu rauapeal CS'i, dotat ja igast muud imelikku mudru. Loomulikult vanad peerud mügelevad oma 5 tonniste kastide otsas ja räägivad kuidas nemad küll ei mõista kuidas alla selle raua üldse PC'd omada saab - saab küll - lihtsalt tohmanitel see aeg meelest läind kui ise ka noored oldi, rahhi ülearu polnd ja pidi ka koguaeg budget setupiga hakkama saama ja saadigi. Kes on tubli, teeb tööd ja PC on hobi see jõuab rauda osta ka täna. Ega mõneti see polnudki normaalne aeg kus igal teisel molul mingi 3090 või 4090 masinas oli koos 64GB rammuga. Sellist ajastust polnud varem kunagi PC maailmas olnud kus nii high end raud oli niipaljudele taskukohane. Tarbija jaoks oli muidugi tore.
|
|
| Kommentaarid: 156 loe/lisa |
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
04.08.2026 19:56:29
|
|
|
SKG, see on mingi mantra mida kõik lihtsalt ilma mõtlemata korrutavad.
On saanud varem ja saab edaspidi ka, tahtmise küsimus.
Silmas pidades kui väike on OS overhead perf osas ei ole sellel OSil midagi viga. Sääst tuleb sellest, et sul on 1 komplelt rauda ja devid saavad sellele oma toote optimeerida.
Nautke saasta vähemaks ja kena skinn otsa ning tuld. 95%-le inimestest piisavalt hea.
Ehita oma marketing sõnum ka vastavalt üles, et inimeste ootusi juhtida ja ongi kõik korras.
Lisaks, kui on 1 komplekt PC rauda, siis selle jaoks saab ikka pommikindlad driverid tehtud.
MS võiks väga suure osa oma 18 000 xboxi inimesest kokku hoida, kui xbox oleks pc spec ja os oleks fork of w11.
Inimestel oleks OSiga parem kogemus. Nad saaks subsideerida ükskõik mida selle palgafondi arvelt ning tegelt võiks suure osa lastele vajalikke productivity appe ka kaasa paana veel, et väärust luua täiendavalt ning the sellest ka general purpose prakitline asi.
Kooli ja mängu süsteem.
Kui tahta unistada, siis mulle meeldiks, kui nad teeks korraliku wireless disaply/input adapteri ning multi output UI, kus saaks nt koolitööd teha ühe osa masinaga ning mängida/filmi vaadata teise osaga. Ühendada kahe erineva ekraaniga jne. Võiks sinna mingi nucleus coop tüüpi asja teha, et saaskid osasid mänge mängida 1 pac LAN'i kaudu jne. Lihtne viis, kuidas luua unikaalset väärtust ainuüksi tarkvaraga. |
Saab mida? Kui tootja müüb avatud platvormi kahjumiga, siis mis keelab klientidel neid hoopis muuks otstarbeks kokku osta ja mitte sihipäraselt kasutada (kasvõi vanaemale netimasinateks ja mänge lihtsalt pirada), tekitades tootjale suure kahju. Võiks enne mõelda ka. Need 2 asja ei saa koos eksisteerida.
Windows PC handheldid on hästi näidanud kui ebaefektiivne Windows vs konsooli system software on. Mälu vajadus on palju suurem, kuid tulemus on kehvem kui 6 aastat vanadel konsoolidel.
| londiste kirjutas: |
| SKG kirjutas: |
| MS-il pole korralikku OS-i, et sellele konsool ehitada. Desktopi Windows baasil kast ei hakka kunagi parem olema kui praegune spetsiliseeritud Xbox system software. |
mis jutt see nüüd on? xbox system software on windows core. xb1 launchil oli vist win8 baasil, tänaseks juba win11. os ja tarkvaraline pool ei ole küsimus. isegi draiverite teema on pigem fikseeritud riistvarakomplekti puudumise mõju kui mingi laiem probleem.
huvitavam on seal see mitme üheaegse virtuaalmasina ja hüperviisori lugu aga võib vist julgelt pakkuda, et sellisev valiku juures on compatibility kõrval ka drm väga suur faktor
xbox mode on päris huvitav samm juba. isegi kui tulemused on nii ja naa. |
Võinuks lugeda, mida kirjutasin. Xbox system software võib ju paberil "Windows baasil" olla, kuid desktop versioonist ei ole seal suurt midagi järgi ja ei ole võrreldav nii mälukasutuselt kui ka muus bloatis. Kõige ehedam näide on Windows PC handheldid, mis peavad toimimiseks olema ropu mälumahuga (võrreldes 6 aastat vanade konsoolidega) ja sellele vaatamata nad paremat silmailu ei paku. Äärmiselt ebaefektiivne riistvara kasutus, võrreldes konsoolidega. Kui MSi plaanitav konsool tuleb Windows desktop mode võimalusega, siis vajab see seade palju rohkem mälu ja teeb seadme ebavajalikult kalliks. Ei tohiks olla raske mõista.
Näiteks Xbox 360 system software (samuti Windowsi baasil) ehk OSi jaoks oli eraldatud 32MB RAM. Tuletame nüüd meelde kui palju mälu tahtis tollane desktop Windows, et üldse aeglustamata toimida, mängimisest rääkimata.
Series X-il on system software jaoks eraldatud 2,5GB mälu ja on superkiire, teeb sama aeg 4K video caputre ja muid trikke. Samal ajal kui desktop Windows 11 ei jookse isegi 8GB RAM-iga normaalselt. Tarkvara efektiivsus on täiesti eri klassidest.
Aitäh, Microsoft
Spoiler 
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
04.08.2026 21:18:18
|
|
|
SKG, sa nagu ei tahaks lugeda vms. Ei, ei müü kahjumiga juba mitmendat korda selgitan. Müüd at value, lihsalt volume tõttu on ühe standardsed emaplaadi/cpu/gpu/hdd mis kombinatsioonis modustavad xboxi konfi hind odav vs turu keskmine. Eesmärk ei ole teha cutting edge masinat, vähemalt mitte baas konfis. Mängude efektiivsus tuleb samuti asjaolust, et on 1 konf kuhu optimeeritakse ja kogu moos. Päeva lõpus saad sa standardse PC, mastaabisäästutõttu arvestatavalt odavamalt, kui turu hind, mis jookseb nuditud OS'i peal vs tavaline kodukastus ja mille mängude tootjad on tema konfile oma süsteemi optimeerinud.
BTW, Tiny 11 võtab idle'ib 1.5 GB rami peal, xbox reserveerib 2-3 GB background taskidele. Millest me räägime?
Kui MS tahab, siis windows võib olla väga ok asi. Lihtalt enamasti ei taha, sest lisaks OSi müügle on vaja müüa ka sinu andmeid jms.
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
04.08.2026 21:56:26
|
|
|
Avatud platvormi ei saa ka "odavalt" müüa, sest klient võib ja saab seda rauda hoopis muul otstarbel kasutada ning tulu jääb saamata. Seega tuleb müüa kasumiga nagu suvalist prebuilt arvutit. Tundub, et sa oled kuskil kivi all elanud viimane aasta. Kui Xbox isegi peale viimast hinnatõusu müüb konsoole kahjumiga, kuidas on korraga võimalik mingi odav (kahjumita) asi toota, mis juba praegu pole võimalik.
Windowsi arendajad on nii rumalad ja ei tea kuidas optimeerida, meil siin HV foorumis on üks tark, kes teab /s. Selgita, miks kõik handheld PCd nii palju mälu vajavad (mitte ainult Windows põhised) kui asi nii lihtne on.
Tiny11 on halb näide, sest seal on Windows konto, Xbox teenused, Microsoft Store, veebibrauser välja roogitud. MS ei shipi ühtegi Xboxi ilma nendeta, pluss lisa äppid muu funktsionaalsuse jaoks. Ehk siis see ei ole võrreldav, sinna on vaja palju asju tagasi panna, et normaalne funktsionaalsus taastada.
---
Windows 11 peab enne suutma 8GB peal normaalselt toimida kui 2,5GB peal seda teeb.
Microsoft vows to make Windows 11 fly on 8GB RAM amid memory shortage — optimizations to reduce OS memory footprint have begun
https://www.tomshardware.com/software/windows/microsoft-vows-to-make-windows-11-fly-on-8gb-ram-amid-memory-shortage-optimizations-to-reduce-os-memory-footprint-have-begun
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
04.08.2026 22:31:15
|
|
|
Sa oled nagu kinni selles sõnas "odav" ja ajad mingit oma asja sellega.
Sa teed tavalise pc, mis tuleb odavam, kui off the shelf pc, sellest pärast, et sa ostad sama kooslust kümneid miljoneid.
Sa ei müü seda kahjumiga, vaid soodsamalt, kui tuleks osta tavaline PC samade tükkidega, sest sinu poolel on mastaabi sääst.
Ja sinu mängud jooksevad tiba paremini, sest just sinu kooslusele on mängud optimeeritud.
Ja sinu OS on natuke õhem kui tavaline oleks. See pole kokku ju nii keeruline.
OK, sa vb ei saa NIIII odavale hinda ja vb custom asi oleks veel 3-5% kiirem, aga see kõik tuleks PALJU odavamalt kätte RnD jne mõttes.
Also, ega see konsool ka ei ole viimased aastad NIIII odav olnud, saad mingi ligilähedase asja ehitada mingi 30% kallimalt. (puusalt pakun, ei viitsi otsida neid lõputuid konfe siin, mis on tehtud läbi aegade)
See windowsi jutt on natud kontekstis mingi jura.
MS räägib ju tegelikult sellest, et tavakasutuse PC võiks suuta 8 GB peal toimida.
Kui sa sealt päriselt võtad asju vähemaks - nagu Tiny 11 seda teeb - siis saad juba täna jooksutada W11 1.5 GB footprintiga.
Asi ei ole selles, et ei saa, asi on selles, et ei taha.
E: tiny 11 on lihtaslt üks näide, xbox series x võtab broneerib 3 GB os'ile.
Windowsi saab n+1 moodi üsna mõistlikuks - ame + playbook (nt FSOS-x) või Chris Titus tools või Winhance jpm.
Info: https://fsosx.com/ // https://www.youtube.com/watch?v=OVvlnFEut14
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
04.08.2026 22:49:21
|
|
|
Sa oled nagu kinni selles sõnas "odav" ja ajad mingit oma asja sellega.
Sa teed tavalise pc, mis tuleb odavam, kui off the shelf pc, sellest pärast, et sa ostad sama kooslust kümneid miljoneid.
Sa ei müü seda kahjumiga, vaid soodsamalt, kui tuleks osta tavaline PC samade tükkidega, sest sinu poolel on mastaabi sääst.
Ja sinu mängud jooksevad tiba paremini, sest just sinu kooslusele on mängud optimeeritud.
Ja sinu OS on natuke õhem kui tavaline oleks. See pole kokku ju nii keeruline.
OK, sa vb ei saa NIIII odavale hinda ja vb custom asi oleks veel 3-5% kiirem, aga see kõik tuleks PALJU odavamalt kätte RnD jne mõttes.
Also, ega see konsool ka ei ole viimased aastad NIIII odav olnud, saad mingi ligilähedase asja ehitada mingi 30% kallimalt. (puusalt pakun, ei viitsi otsida neid lõputuid konfe siin, mis on tehtud läbi aegade)
See windowsi jutt on natud kontekstis mingi jura.
MS räägib ju tegelikult sellest, et tavakasutuse PC võiks suuta 8 GB peal toimida.
Kui sa sealt päriselt võtad asju vähemaks - nagu Tiny 11 seda teeb - siis saad juba täna jooksutada W11 1.5 GB footprintiga.
Asi ei ole selles, et ei saa, asi on selles, et ei taha.
E: tiny 11 on lihtaslt üks näide, xbox series x võtab broneerib 3 GB os'ile.
Windowsi saab n+1 moodi üsna mõistlikuks - ame + playbook (nt FSOS-x) või Chris Titus tools või Winhance jpm.
Info: https://fsosx.com/ // https://www.youtube.com/watch?v=OVvlnFEut14 |
Sa ikka mõistad, et Microsoft juba teeb seda? Kahjumiga. Peale hinnatõusu. Sinna veel Windows peale ja mäluvajadus suureneb veelgi. Avatud platvormi peab müüma veel kasumiga. Kuidas nüüd selline kallis toode peaks kuidagi edukam olema? Loogika puudub. Riistvara hind on üks esimesi asju, mida konsoolikasutaja vaatab.
Allikas trust me bro? Väga enesekindel pidevalt eksides.
| tsitaat: |
| In terms of how the memory is allocated, games get a total of 13.5GB in total, which encompasses all 10GB of GPU optimal memory and 3.5GB of standard memory. This leaves 2.5GB of GDDR6 memory from the slower pool for the operating system and the front-end shell. |
https://www.digitalfoundry.net/articles/digitalfoundry-2020-inside-xbox-series-x-full-specs
Tiny11 teeb päris palju funktsionaalsust katki. Pigem eksperimentaalne ja sobib benchimiseks jms, mitte igapäevaseks kasutuseks.
Windows pole mõeldud olema modulaarne nagu Linux, kus saab lihtsalt juppe ära võtta ja hiljem tagasi panna. Mingi aeg selgub, et Tiny11-ga oled midagi liiga palju maha võtnud ja ainuke variant taastada on OS reinstall. Palju õnne. Been there done that.
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|