Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 131, 132, 133
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Millega mängid?
Ainult konsooliga
12%
 12%  [ 51 ]
Rohkem konsooli kui PC-ga
8%
 8%  [ 35 ]
50/50
5%
 5%  [ 25 ]
Rohkem PC kui konsooliga
15%
 15%  [ 66 ]
Ainult PC-ga
57%
 57%  [ 241 ]
hääli kokku : 418

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 04.08.2026 00:13:28 vasta tsitaadiga

https://www.trueachievements.com/news/asha-sharma-500-million-players-2030
Mul on kahtlane tunne, et sõnad player ja ecosystem teevad selles lauses heavy liftingut...
Pmt pakkigu oma Xbox client paari tasuta mänguga uutesse telekatesse ja autodesse ning voila, ongi ökosüsteemis inimesed olemas
Seda, et Xbox konsool nii lühikese ajaga midagi suudab teha ma küll ei usu. Ma oleks vääga üllatunud, kui Xbox series konsoolidel on 2030ks üle 100k Active playeri.

Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 04.08.2026 00:35:43 vasta tsitaadiga

Kui XBOX tuleb Steam marketplacega, siis MS mängude müügist raha ei saa (70/30 split publisher+dev/Valve). Avatud platvormi kahjumiga ja mängude/teenustega subsideerides müüa ei saa. Avatud ökosüsteem võrdub kalli tootega, nagu Sarah Bond juba kunagi ütles. "Keegi" seda ostma ei hakka, eriti veel kui puudub füüsiline meedia.
Soodsama (mida kümned miljonid ka ostaks) raua saab toota ainult kinnise ökosüsteemi peale, mis on mängudega/teenustega subsideeritud i.e. ei mingit Steami.
Mõlemat korraga ei saa.

---
Microsoftile on hetkel suur eelis kandikul ette toodud, kasuta ainult ära...

Xbox Project Helix Was Reportedly Expected to Feature a Disc Drive to Gain an Edge Over PlayStation 6
https://tech4gamers.com/xbox-project-helix-disc-compete-ps6/
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 04.08.2026 10:42:08 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
Tbh, MS peaks ikka selle eksklusiivide ja oma stuudiote elustamise väga tõsiselt ette võtma, kui ta loodab kunagi konsoolisõjas kaugemale jõuda.
Või siis vastupidi all-inima PC poolepeale. As is, on ta minu arvates kind of pointless kast, mis ei sära millegagi, peale odavuse series S puhul.
Kõik need backwards compatibility ja emulation featurid on vb huvitavad vs PS5, aga PC mõttes pole seal midagi kunagi vastu panna olnud.
Nüüd kui PC trügib elutuppa on äkki konsooli kõrval sarnase suuruse ja lihtsusega karbike, mis päriselt ka on WAY suurema backwards compiga ning mängu kollektsiooniga.
Hind ja mõningad eksklusiivid on ainukesed reaalsed päris arugmendid millest rääkida, sest kõige muu osas on pc suht mäekõrguselt üle.
Ning kuna eksklusiivide osas pole xboxil midagi öelda tänapäeval, siis jääbki alles hind ning seda tõestab ka see, et ainukesed xboxid mida ostetakse on series S-id. Ning need kes päriselt head konsooli tahavad ostavad PS5 või Nintendo olenevalt mängudest, mis neid huvitab.

E: hinna osas, jah, täna ei tahaks PC-d osta. Konsooli ka mitte. Kõik on kuidagi kurb icon_sad.gif
Samsung Electronics reported a record-breaking operating profit surge of over 1,800% year-on-year (with net profit and specific segments soaring over 1,000–1,300%) for the second quarter of 2026

Mnjah. Kipub nii olema küll. Ma vaikselt nokitsen retromasinate kallal, sest PC mingigi upgrade maksab nii röögatult, et ei tasu selle peale mõtlemisega isegi mitte närve kulutada.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 04.08.2026 11:38:12 vasta tsitaadiga

SKG, ma avan, et see ei ole nii.

Esiteks, sellisel tasemel diilid ei toimu kunagi "vanilla" tingimustel ja ju xbox endale sealt ka cuti välja kaupleks, kui nad kogu oma sortimenti Valve'ile pakuks.
Teiseks, ka konsoole on reliisitud ilma subsideerimiseta - afaik Nintendo Switch nt. Seega saab müüa küll, kui tahtmist on.

Nja, huvitav oleks näha, kui suur see argument siis tegelikult on. Silmas pidades et müügid on 90+ % digitaalsed, on raske usukuda, et see tegelikkuses eriti kaalukas on.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 04.08.2026 13:43:59 vasta tsitaadiga

Miks peaks Valve oma 30% splitist midagi Microsoftile andma. Mis sortimenti, mida juba Steamis ei ole? Xbox ja PS on alati alguses kahjumiga müüdud. Avatud platvormi ei saa kahjumiga müüa. Tegu oleks väga kalli tootega, mida keegi ei ostaks.
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 04.08.2026 15:11:24 vasta tsitaadiga

Kahjumiga müüd sa platvormi, mis peab olema reliis hetkel cutting edge rauaga.
Minu meelest raua osas on diminishing returns olnud juba since ps4 ja tegelikkuses, mingis mõttes ei ole kunagi olnud paremat aega, et reliisida keskmise rauaga, mis mastaabi tõttu on tiba soodsam.
Kui sa xboxi teed sõna otses mõttes PC distroks, siis ei ole sellist jubedat RnD kirvest peakohal ning pole ka vaja selliseid püsikulusid.
Asi mida MS oleks pidanud minu arvates ammu tegema, sest pointless kasti asemel. Olema PC centerpiece ja eestkõneleja. Püksid mis kuidagi vägisi on Valve'i jalgade otsa surutud üha enam.

Mis puutub cut'i, siis sortimendi osas fair point, aga vb seal on muud väärtuslikku - nt Steam comes bre-baked into windows või mõned muud loovad trajektoorid.
Aga jah, SteamOS ja FEX toovad üha rohkem kaasa olukorra, kus MSil ei ole Valve'ile midagi pakkuda.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 04.08.2026 15:33:28 vasta tsitaadiga

Rauaga pole siin mingit pistmist vaid suletud ja avatud ökosüsteem. Viimast ei saa kahjumiga müüa. Tuleb müüa kasumiga esimesest päevast peale.
MS-il pole korralikku OS-i, et sellele konsool ehitada. Desktopi Windows baasil kast ei hakka kunagi parem olema kui praegune spetsiliseeritud Xbox system software. Räige overhead i.e. kallim toode ja palju rohkem probleeme. Asjad, mis ei käi konsooliga kaasas vaid pigem PC pärusmaa.
tagasi üles
bugbrake
HV kasutaja

sõnum 04.08.2026 16:38:31 vasta tsitaadiga

Ma ka ei näe mõistliku mõtet miks peaks PC turu hülgama ja ainult ühele konsoolile mänge tegema. Põhimõtteliselt loobutakse ju lisa tulust/rahast. Kui MS ja Sony kõik oma mängud PC pealt ära korjaks siis ma ikkagi ei ostaks konsooli. Lehvitaks MS/Sony järele ja sooviks neile head teed thumbs_up.gif
Sama mõttetu on kui mingi mängustuudio ennast ainult ühe konsooliga seob, lihtsalt ei taha mujalt raha saada icon_lol.gif

Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 04.08.2026 17:56:26 vasta tsitaadiga

SKG, see on mingi mantra mida kõik lihtsalt ilma mõtlemata korrutavad.
On saanud varem ja saab edaspidi ka, tahtmise küsimus.

Silmas pidades kui väike on OS overhead perf osas ei ole sellel OSil midagi viga. Sääst tuleb sellest, et sul on 1 komplelt rauda ja devid saavad sellele oma toote optimeerida.
Nautke saasta vähemaks ja kena skinn otsa ning tuld. 95%-le inimestest piisavalt hea.
Ehita oma marketing sõnum ka vastavalt üles, et inimeste ootusi juhtida ja ongi kõik korras.
Lisaks, kui on 1 komplekt PC rauda, siis selle jaoks saab ikka pommikindlad driverid tehtud.

MS võiks väga suure osa oma 18 000 xboxi inimesest kokku hoida, kui xbox oleks pc spec ja os oleks fork of w11.
Inimestel oleks OSiga parem kogemus. Nad saaks subsideerida ükskõik mida selle palgafondi arvelt ning tegelt võiks suure osa lastele vajalikke productivity appe ka kaasa paana veel, et väärust luua täiendavalt ning the sellest ka general purpose prakitline asi.
Kooli ja mängu süsteem.
Kui tahta unistada, siis mulle meeldiks, kui nad teeks korraliku wireless disaply/input adapteri ning multi output UI, kus saaks nt koolitööd teha ühe osa masinaga ning mängida/filmi vaadata teise osaga. Ühendada kahe erineva ekraaniga jne. Võiks sinna mingi nucleus coop tüüpi asja teha, et saaskid osasid mänge mängida 1 pac LAN'i kaudu jne. Lihtne viis, kuidas luua unikaalset väärtust ainuüksi tarkvaraga.

viimati muutis Aeron 04.08.2026 18:10:27, muudetud 2 korda
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 04.08.2026 18:00:37 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
MS-il pole korralikku OS-i, et sellele konsool ehitada. Desktopi Windows baasil kast ei hakka kunagi parem olema kui praegune spetsiliseeritud Xbox system software.
mis jutt see nüüd on? xbox system software on windows core. xb1 launchil oli vist win8 baasil, tänaseks juba win11. os ja tarkvaraline pool ei ole küsimus. isegi draiverite teema on pigem fikseeritud riistvarakomplekti puudumise mõju kui mingi laiem probleem.
huvitavam on seal see mitme üheaegse virtuaalmasina ja hüperviisori lugu aga võib vist julgelt pakkuda, et sellisev valiku juures on compatibility kõrval ka drm väga suur faktor icon_biggrin.gif
xbox mode on päris huvitav samm juba. isegi kui tulemused on nii ja naa.

viimati muutis londiste 04.08.2026 18:03:17, muudetud 4 korda
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 217
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 04.08.2026 18:00:59 vasta tsitaadiga

bugbrake kirjutas:
Ma ka ei näe mõistliku mõtet miks peaks PC turu hülgama ja ainult ühele konsoolile mänge tegema. Põhimõtteliselt loobutakse ju lisa tulust/rahast. Kui MS ja Sony kõik oma mängud PC pealt ära korjaks siis ma ikkagi ei ostaks konsooli. Lehvitaks MS/Sony järele ja sooviks neile head teed thumbs_up.gif
Sama mõttetu on kui mingi mängustuudio ennast ainult ühe konsooliga seob, lihtsalt ei taha mujalt raha saada icon_lol.gif

Loogiliselt mõeldes jahh - samas võib mingil lambal siuke kusi pähe küll lüüa kui mänge tuleb kõigele aga nende platvorm hakkab kuristikku kukkuma, sest enamus mängib kas PC või konkureeriva konsooli peal. Siis võibki tulla idee, et aga teeme meie oma mänge ainult oma asjale - küll siis kõik tormavad ka platvormi ostma. Tegelikult aga suudavad enamus loobuda mõnest heast eksklusiivmängust mis 10 aasta jooksul välja tulevad selmet osta ainult nendejaoks konsool. Võiks tahta küll Demon souls remake või Bloodborne'i pelada aga ma ei osta nendepärast ekstra konsooli. PC rullib edasi nii võis teisiti - noored mängivad olematu rauapeal CS'i, dotat ja igast muud imelikku mudru. Loomulikult vanad peerud mügelevad oma 5 tonniste kastide otsas ja räägivad kuidas nemad küll ei mõista kuidas alla selle raua üldse PC'd omada saab - saab küll - lihtsalt tohmanitel see aeg meelest läind kui ise ka noored oldi, rahhi ülearu polnd ja pidi ka koguaeg budget setupiga hakkama saama ja saadigi. Kes on tubli, teeb tööd ja PC on hobi see jõuab rauda osta ka täna. Ega mõneti see polnudki normaalne aeg kus igal teisel molul mingi 3090 või 4090 masinas oli koos 64GB rammuga. Sellist ajastust polnud varem kunagi PC maailmas olnud kus nii high end raud oli niipaljudele taskukohane. Tarbija jaoks oli muidugi tore.
Kommentaarid: 156 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 133
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 04.08.2026 19:56:29 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
SKG, see on mingi mantra mida kõik lihtsalt ilma mõtlemata korrutavad.
On saanud varem ja saab edaspidi ka, tahtmise küsimus.

Silmas pidades kui väike on OS overhead perf osas ei ole sellel OSil midagi viga. Sääst tuleb sellest, et sul on 1 komplelt rauda ja devid saavad sellele oma toote optimeerida.
Nautke saasta vähemaks ja kena skinn otsa ning tuld. 95%-le inimestest piisavalt hea.
Ehita oma marketing sõnum ka vastavalt üles, et inimeste ootusi juhtida ja ongi kõik korras.
Lisaks, kui on 1 komplekt PC rauda, siis selle jaoks saab ikka pommikindlad driverid tehtud.

MS võiks väga suure osa oma 18 000 xboxi inimesest kokku hoida, kui xbox oleks pc spec ja os oleks fork of w11.
Inimestel oleks OSiga parem kogemus. Nad saaks subsideerida ükskõik mida selle palgafondi arvelt ning tegelt võiks suure osa lastele vajalikke productivity appe ka kaasa paana veel, et väärust luua täiendavalt ning the sellest ka general purpose prakitline asi.
Kooli ja mängu süsteem.
Kui tahta unistada, siis mulle meeldiks, kui nad teeks korraliku wireless disaply/input adapteri ning multi output UI, kus saaks nt koolitööd teha ühe osa masinaga ning mängida/filmi vaadata teise osaga. Ühendada kahe erineva ekraaniga jne. Võiks sinna mingi nucleus coop tüüpi asja teha, et saaskid osasid mänge mängida 1 pac LAN'i kaudu jne. Lihtne viis, kuidas luua unikaalset väärtust ainuüksi tarkvaraga.

Saab mida? Kui tootja müüb avatud platvormi kahjumiga, siis mis keelab klientidel neid hoopis muuks otstarbeks kokku osta ja mitte sihipäraselt kasutada (kasvõi vanaemale netimasinateks ja mänge lihtsalt pirada), tekitades tootjale suure kahju. Võiks enne mõelda ka. Need 2 asja ei saa koos eksisteerida.
Windows PC handheldid on hästi näidanud kui ebaefektiivne Windows vs konsooli system software on. Mälu vajadus on palju suurem, kuid tulemus on kehvem kui 6 aastat vanadel konsoolidel.

londiste kirjutas:
SKG kirjutas:
MS-il pole korralikku OS-i, et sellele konsool ehitada. Desktopi Windows baasil kast ei hakka kunagi parem olema kui praegune spetsiliseeritud Xbox system software.
mis jutt see nüüd on? xbox system software on windows core. xb1 launchil oli vist win8 baasil, tänaseks juba win11. os ja tarkvaraline pool ei ole küsimus. isegi draiverite teema on pigem fikseeritud riistvarakomplekti puudumise mõju kui mingi laiem probleem.
huvitavam on seal see mitme üheaegse virtuaalmasina ja hüperviisori lugu aga võib vist julgelt pakkuda, et sellisev valiku juures on compatibility kõrval ka drm väga suur faktor icon_biggrin.gif
xbox mode on päris huvitav samm juba. isegi kui tulemused on nii ja naa.

Võinuks lugeda, mida kirjutasin. Xbox system software võib ju paberil "Windows baasil" olla, kuid desktop versioonist ei ole seal suurt midagi järgi ja ei ole võrreldav nii mälukasutuselt kui ka muus bloatis. Kõige ehedam näide on Windows PC handheldid, mis peavad toimimiseks olema ropu mälumahuga (võrreldes 6 aastat vanade konsoolidega) ja sellele vaatamata nad paremat silmailu ei paku. Äärmiselt ebaefektiivne riistvara kasutus, võrreldes konsoolidega. Kui MSi plaanitav konsool tuleb Windows desktop mode võimalusega, siis vajab see seade palju rohkem mälu ja teeb seadme ebavajalikult kalliks. Ei tohiks olla raske mõista.

Näiteks Xbox 360 system software (samuti Windowsi baasil) ehk OSi jaoks oli eraldatud 32MB RAM. Tuletame nüüd meelde kui palju mälu tahtis tollane desktop Windows, et üldse aeglustamata toimida, mängimisest rääkimata.
Series X-il on system software jaoks eraldatud 2,5GB mälu ja on superkiire, teeb sama aeg 4K video caputre ja muid trikke. Samal ajal kui desktop Windows 11 ei jookse isegi 8GB RAM-iga normaalselt. Tarkvara efektiivsus on täiesti eri klassidest.

londiste kirjutas:
Xbox console price increases in Europe and UK fully revealed, with Series X now costing €200 more
https://www.videogameschronicle.com/news/xbox-console-price-increases-in-europe-and-uk-fully-revealed-with-series-x-now-costing-e200-more/

tldr;
200€ otsa, välja arvatud 512gb s, mis saab 150€ otsa.

tsitaat:
Xbox Series S (512GB) – €499.99 (was €349.99)
Xbox Series S (1TB) – €599.99 (was €399.99)
Xbox Series X (1TB, Digital) – €749.99 (was €549.99)
Xbox Series X (1TB, Disc) – €799.99 (was €599.99)

Aitäh, Microsoft icon_razz1.gif
Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 131, 132, 133
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.