praegune kellaaeg 18.04.2026 10:29:47
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
anubis
HV Guru

|
17.04.2026 22:30:54
|
|
|
Miks sa põlevkivienergeetikat vihkad? @Tanel
| Oisu. kirjutas: |
| Tanel kirjutas: |
| anubis kirjutas: |
EV puhul jääb sisuliselt kogu tarbimiselt tehtud käive ja maksud riiki + pole sõltuvust mingist väinast või naftašeikide suvast toru läbilaskevõime optimeerimisel, et n3nde tulusid suurendada.
Igasugune toetus EVdele on investeering. |
Kui teie põlatud/vihatud põlevkivienergeetika hävitatud, kas siis ka?
Mis juhtivast energiaallikast sa oma EV-sid toidad, tuulevaiksetel talvepäevadel?
Igasugused akud ja merekaablid unusta ära. |
Talvel, kui kaablid terved, voolab molekule ikka palju Soomest Eestisse Nende molekulide eest maksma ei pea? |
Tuulevaikseid talvepäevi võib olla kasvõi terve talv (neid ei ole, on mõned päevad terve Läänemere peale kuid mitte terve Läänemere ulatuses korraga) kui meil pole tuugeneid sest uhhuud on mõrapead ja tuugeneid ei ehitata.
Iga liitri vedelkütuse pealt liigub de facto 3/4 riigist välja.
Elektritootmisel on meil paar kuud aastas kus tootmine ei kata tarbimist, selle lahenduste vastu võitlevad mõrapead kes ei saa aru isegi sellest, et fikseeritud elektripaketid on olemas ja avastavad iga kord kui börsihind üles läheb, et nad on pankrotis. Jälle. Iga kord samamoodi.
|
|
| Kommentaarid: 337 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
283 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
17.04.2026 22:54:29
|
|
|
Fukk me, pidin ma anubise kommi lahti tegema.
Ehk kodune nõudlus ületab tootmise, siis päästab fix pakett
Väga hea, panen kirja, pohlad kui välis liinid pooleks, kuid fix pakett toob elektri koju...
_________________ M: KIA Sportage 2023a
YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€ |
|
| Kommentaarid: 171 loe/lisa |
   |
3 :: |
140 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
17.04.2026 22:55:18
|
|
|
| Oisu. kirjutas: |
| Tanel kirjutas: |
| anubis kirjutas: |
EV puhul jääb sisuliselt kogu tarbimiselt tehtud käive ja maksud riiki + pole sõltuvust mingist väinast või naftašeikide suvast toru läbilaskevõime optimeerimisel, et n3nde tulusid suurendada.
Igasugune toetus EVdele on investeering. |
Kui teie põlatud/vihatud põlevkivienergeetika hävitatud, kas siis ka?
Mis juhtivast energiaallikast sa oma EV-sid toidad, tuulevaiksetel talvepäevadel?
Igasugused akud ja merekaablid unusta ära. |
Talvel, kui kaablid terved, voolab molekule ikka palju Soomest Eestisse Nende molekulide eest maksma ei pea? |
Kuidas Kaja Kallas elektrimolekulid avastas ehk kuidas Oisu lolluste levitaja järgijaks hakkas?
|
|
| Kommentaarid: 145 loe/lisa |
   |
1 :: |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
18.04.2026 00:08:34
|
|
|
| kjaups kirjutas: |
Fukk me, pidin ma anubise kommi lahti tegema.
Ehk kodune nõudlus ületab tootmise, siis päästab fix pakett
Väga hea, panen kirja, pohlad kui välis liinid pooleks, kuid fix pakett toob elektri koju... |
Põnev. Palju meil viimase 16 (14) aasta jooksul blackoute on olnud, täpselt, kus võrk kokku kukub?
Kui Auvere katki siis Eestis pime? Või Estonian Cell mis iga aasta nagu kellavärk avastab, et börsielekter on kallis ja vaja Postimehes nutulauluga saag käima tõmmata?
Näidake mulle neid maksumaksjaid kes tahavad miljardeid panna tootmisvõimsusesse mis 90% ajast dotatsiooni vajab ja ülejäänud aja turuhinnast kallimalt toodab. Mina arvan, et turumajanduses ei peaks surnud hobust piitsutama kui alternatiivid annavad sama mahu odavamalt ja kiiremalt kätte. Ma pole muidugi vasakpoolne populistist rahakülvaja ka, nagu siin enamus on. Ahjaa, nad nimetavad ennast konservatiivideks vist, ei identifitseeri vasakpoolsetena vms.
|
|
   |
283 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
|
| Kommentaarid: 171 loe/lisa |
   |
3 :: |
140 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 463 loe/lisa |
   |
5 :: |
7 :: |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
18.04.2026 09:26:01
|
|
|
Merekaablite vastu olid ka onuheinod. Nad on alati kõige vastu.
Õpi lugema, ma ei räägi absoluutidest ega pane sõnu kellegi suhu.
Ma ütlesin, et mõrapead ei saa aru sellest kuidas elektriturg toimib ja avastavad iga aasta uuesti, et mingil hetkel on börsielekter kallis. Kas ma rääksin kuskil sellest, et fikspakett tagab energiajulgeoleku kui tiblad otsustavad midagi ära lõhkuda? Ei. Küll aga juhtisin tähelepanu sellele, et kui nad päriselt tahavad siis kogu meie põlevkivitööstus ja elektrijaamad on kiviviske kaugusel idapiirist.
|
|
   |
283 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
18.04.2026 09:33:26
|
|
|
| ja mis sel mõrapeadest onuheinolikul jahumisel elektrivarustuse teemal on siinse alateemaga üldse pistmist?
|
|
| Kommentaarid: 145 loe/lisa |
   |
1 :: |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
18.04.2026 09:33:47
|
|
|
| Vaata millest jutt algas.
|
|
   |
283 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|