|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Millist versiooni omad? |
| Shield 2015 16GB |
|
6% |
[ 3 ] |
| Shield Pro 2015 500GB |
|
0% |
[ 0 ] |
| Shield 2017 16GB |
|
11% |
[ 5 ] |
| Shield Pro 2017 500GB |
|
2% |
[ 1 ] |
| Shield 2019 8GB |
|
4% |
[ 2 ] |
| Shield Pro 2019 16GB |
|
75% |
[ 34 ] |
|
| hääli kokku : 45 |
|
| autor |
|
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
13.04.2026 12:53:54
|
|
|
Jah, seda on tunda, et see karp oli ajast ees ja pühendunult tehtud.
Minu 2015 mudel on siiani iga päev kasutuses.
---
https://www.nvidia.com/en-us/shield/software-update/
| tsitaat: |
What's New in 9.2.4?
Enhancements
Security patches are updated to Jan 2026.
Resolved Bugs
Resolved Disney+ playback issue.
Resolved third party remote connection issue with Xbox after sleep mode.
Resolved a crash issue which turns on SHIELD and CEC devices during sleep mode.
Resolved 3rd party Bluetooth remote frequent disconnect issue.
Resolved settings page closes when triggering NVIDIA Share on top of settings page. |
---
Huvitav, et seade on Euroopas igaltpoolt otsas Mitmeid kuid juba.
Ei tea, kas nn. kiibikriisi tõttu või on uus mudel tulemas?
|
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 :: |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
13.04.2026 23:35:48
|
|
|
| Kedagi vist väga ei huvita ?
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
2 :: |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
13.04.2026 23:37:34
|
|
|
| Uus seade? On väga oodatud, ammu juba.
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
S.I.L.L.U
HV veteran

|
14.04.2026 09:13:48
|
|
|
| Verkkokauppa poes mõned nädalad tagasi vedeles neid Pro mudeleid riiulis kõvasti. Kui nüüd kodulehelt vaatan, siis ainult tellimuse peale.
|
|
| Kommentaarid: 96 loe/lisa |
   |
90 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
14.04.2026 10:07:00
|
|
|
| SKG kirjutas: |
| Uus seade? On väga oodatud, ammu juba. |
Kelle poolt ? Üksikute entusiastide. Ma olen seda varem ka öelnud, et see segment, kus sheild täna on, on väga hääbuv. Ühel pool on telerid ise ja odavad boxid/stickid, fire, google streamer jne ja teisel pool vastas on päris highend asjad nagu R_Volution, Dune jne. Shield pole ei üks ega teine, kits kahe heinakuhja vahel.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
14.04.2026 12:05:26
|
|
|
Shield on hiilanud tarkvara poolelt, 10 aastat uuendusi ja kuskil lubati midagi sellist, et seni kuni nvidia alles on, siis on see toetatud.
Riistvara poolelt on see jah natuke maha jäänud rongist, aga siiski üpriski võimekas.
Shieldi eelis tuleb esile siis kui ükskord see AI buum raugeb ja osad neist gpu-dest suunatakse cloud gamingu farmidesse
_________________ M: |
|
| Kommentaarid: 102 loe/lisa |
   |
1 :: |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
14.04.2026 12:14:01
|
|
|
| Markos kirjutas: |
| Kelle poolt ? Üksikute entusiastide. |
| Ma olen seda varem ka öelnud, et see segment, kus sheild täna on, on väga hääbuv. |
Nende, kes pidevalt ostavad. Olemasoleva kasutajate baas, kes soovivad upgrade teha. Ei ole üksikud. Ei ole hääbuv.
Nvidia has put its money where its mouth is by supporting all versions of the Shield for so long. But it’s been over six years since we’ve seen new hardware. Surely the Shield has to be running out of steam, right?
Not so, says Bell. Nvidia still manufactures the 2019 Shield because people are still buying it. In fact, the sales volume has remained basically unchanged for the past 10 years. The Shield Pro is a spendy step-top box at $200, so Nvidia has experimented with pricing and promotion with little effect. The 2019 non-Pro Shield was one such effort. The base model was originally priced at $99, but the MSRP eventually landed at $150.
“No matter how much we dropped the price or how much we market or don’t market it, the same number of people come out of the woodwork every week to buy Shield,” Bell explained.
That kind of consistency isn’t lost on Nvidia. Bell says the company has no plans to stop production or updates for the Shield “any time soon.” It’s also still possible that Nvidia could release new Shield TV hardware in the future. Nvidia’s Shield devices came about as a result of engineers tinkering with new concepts in a lab setting, but most of those experiments never see the light of day. For example, Bell notes that the team produced several updated versions of the Shield Tablet and Shield Portable (some of which you can find floating around on eBay) that never got a retail release, and they continue to work on Shield TV.
“We’re always playing in the labs, trying to discover new things,” said Bell. “We’ve played with new concepts for Shield and we’ll continue to play, and if we find something we’re super-excited about, we’ll probably make a go of it.” |
Vastasel juhul palun too allikad oma väidete tõestuseks.
Loe läbi: https://arstechnica.com/gadgets/2026/01/inside-nvidias-10-year-effort-to-make-the-shield-tv-the-most-updated-android-device-ever/
| Ühel pool on telerid ise ja odavad boxid/stickid, fire, google streamer jne ja teisel pool vastas on päris highend asjad nagu R_Volution, Dune jne. Shield pole ei üks ega teine, kits kahe heinakuhja vahel. |
Telerite sisseehitatud lahendus ja odavad stickid/boxid on väga lahjad ja nadid, mille tõttu kasutuskogemus kannatab. Mitte ükski neist pole 11+ aastat tuge pakkunud. Shield on konkurentsitult parim selles osas.
viimati muutis SKG 14.04.2026 12:34:43, muudetud 1 kord |
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru

|
14.04.2026 12:34:29
|
|
|
Kasutasin Shieldi lühikest aega, sirka 3-4 kuud. Menüü ja rakenduste avamine oli üks kiiremaid mis ma näinud olen. Ükski Telia, Go3 ja google streamer ei saanud kiirusega ligilähedaselt Shild PRO seadme vastu.
Aga jäin Google seadme juurde. Oli rohkem minu hingele ja arusaamatu põhjusena liikus TV pilt sujuvamalt.
|
|
| Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
109 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
14.04.2026 12:36:17
|
|
|
| pois11 kirjutas: |
| Menüü ja rakenduste avamine oli üks kiiremaid mis ma näinud olen. Ükski Telia, Go3 ja google streamer ei saanud kiirusega ligilähedaselt Shild PRO seadme vastu. |
Nii on, aga kes seda enda nahal tunda pole saanud, arvavad, et telekas või Xiaomi pulk ongi head
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
14.04.2026 13:51:19
|
|
|
| Selles mõttes, et kas te pidevalt switchite erinevate äppide vahel seal või, et see avanemiskiirus nii oluline on ? Või jookseb film kiiremini, moodsad ajad, vaatame kahetunnise filmi tunni ajaga! Iseenesest google streamer, mille ma nüüd soetasin põhiliselt teliatv pärast (mis shieldi peal vist ei jooksegi) on väga kiire ja pmst mingit swithingut praktiliselt ju ei olegi, valid ikka kas tv, plexi või netflixi vahel korraks. Ma tõesti ei saa aru, millest kuradist te inimesed räägite. Aga ma muidugi mõistan, täpselt see ongi, milleni ma tahtsin jõuda, kaduväike protsent on neid kliente, kes naudivad äppide avanemise kiirust, väga suurele osale on sellest täiesti poogen ja väike osa on ka neid, kes ostavad reaalselt 1k+ maksvaid highend asju. Mul on üks selline ka, aga seisab, ei viitsi enam käimagi panna.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
S.I.L.L.U
HV veteran

|
14.04.2026 13:54:09
|
|
|
| Ma ise kasutan seda 4K filmide vaatamiseks, suvaline Xiaomi pulk seda mul maha ei mängi.
|
|
| Kommentaarid: 96 loe/lisa |
   |
90 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
14.04.2026 13:58:38
|
|
|
| Tänapäeval raske leida midagi, mis 4k'd ei mängiks, üsna standard juba. 2015a võis see olla tõesti mingi asi, tänapäeval ei ole tal enam midagi pakkuda, aeg liigub edasi.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
14.04.2026 14:18:55
|
|
|
| Selles mõttes, et kas te pidevalt switchite erinevate äppide vahel seal või, et see avanemiskiirus nii oluline on ? Või jookseb film kiiremini, moodsad ajad, vaatame kahetunnise filmi tunni ajaga! Iseenesest google streamer, mille ma nüüd soetasin põhiliselt teliatv pärast (mis shieldi peal vist ei jooksegi) on väga kiire ja pmst mingit swithingut praktiliselt ju ei olegi, valid ikka kas tv, plexi või netflixi vahel korraks. Ma tõesti ei saa aru, millest kuradist te inimesed räägite. Aga ma muidugi mõistan, täpselt see ongi, milleni ma tahtsin jõuda, kaduväike protsent on neid kliente, kes naudivad äppide avanemise kiirust, väga suurele osale on sellest täiesti poogen ja väike osa on ka neid, kes ostavad reaalselt 1k+ maksvaid highend asju. Mul on üks selline ka, aga seisab, ei viitsi enam käimagi panna. |
Kuniks telerid ja hiina pulgad/boxid alajõulised on, jääb Shieldile jt sarnastele toodetele turg olema. Kes parema olemasolust teadlik pole, kasutab seda mida on ja arvab, et see ongi okei.
Miks "TeliaTV Sheildi peal ei jookse"?
Spoiler 
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
14.04.2026 14:38:12
|
|
|
| Pane käima ka ja ütle, kuidas kärab, kas on ka stabiilne jne. See on muidugi abiks vaid neile, kellel see jubin juba olemas on, mitte keegi ei hakka telekavaatamise pärast ostma paarisotist seadet, milles äpp loodetavasti veerand sekundit kiiremini ära laeb, kui laeb. Kas sinumeelest ongi kõik turul olev kraam ainult odav hiina pulk ja teine samasugune odav hiina android tv telekas ? Mul jookseb plex arvutimonitoris ka, kiiresti.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
14.04.2026 14:43:07
|
|
|
| Oleneb, mis see äpp on. Kui Jupiter vms lihtne asi, siis tõesti pole võibolla mõtet. Kui Plex, Kodi vms, siis tasub ära. Shield võimaldab teha ka muid asju kui telerite sisseehitatud lahendused ja odavad hiina pulgad/boxid. Gaming, oma meediaserveri hostimine jne.
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
14.04.2026 14:55:58
|
|
|
| Oleneb, mis see äpp on. Kui Jupiter vms lihtne asi, siis tõesti pole võibolla mõtet. Kui Plex, Kodi vms, siis tasub ära. Shield võimaldab teha ka muid asju kui telerite sisseehitatud lahendused ja odavad hiina pulgad/boxid. Gaming, oma meediaserveri hostimine jne. |
Erikasutus nagu gaming ja striimimine, milleks ta algselt mõeldud oli pole kontekst. Tavapärased striiminguäpid on enamuse telekate os platvormidel olemas ja töötavad normaalselt. Jah, mingist paarisajaeurosest TCL android telekast võibolla ei ole top notch performerit, aga ega keegi väga seda ei ootagi.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
14.04.2026 15:05:29
|
|
|
Shieldi pealt on Telia äpp ülikiire ja selle kiiruse vahe on märgatav ükskõik millise muu boksiga/teleriga. Kanalivahetusel 0 viivitust, tõsi ega see teistel halb pole, mingi 0,5 sek, aga on tuntav.
Plex, Kodi jms laevad thumbnailid poole kiiremini.
Aga sellegipoolest oli mul shield ainult testimise huvides.
Mulle ei meeldinud ka, et ta 5Ghz Wifi AP tekitas oma mängukontrolleri jaoks ja seda ei saanud sulgeda.
Muus osas väärt karp ja mängida sai ka.
|
|
| Kommentaarid: 262 loe/lisa |
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
14.04.2026 15:10:14
|
|
|
| Oleneb, mis see äpp on. Kui Jupiter vms lihtne asi, siis tõesti pole võibolla mõtet. Kui Plex, Kodi vms, siis tasub ära. Shield võimaldab teha ka muid asju kui telerite sisseehitatud lahendused ja odavad hiina pulgad/boxid. Gaming, oma meediaserveri hostimine jne. |
Erikasutus nagu gaming ja striimimine, milleks ta algselt mõeldud oli pole kontekst. Tavapärased striiminguäpid on enamuse telekate os platvormidel olemas ja töötavad normaalselt. Jah, mingist paarisajaeurosest TCL android telekast võibolla ei ole top notch performerit, aga ega keegi väga seda ei ootagi. |
Ei saa nõustuda. Isegi viimase Chromecast 4K pulgaga on Plex library brausimine tunduvalt aeglasem ja vaevalisem kui Shieldiga, kus kõik avaneb pliks-plaks. Google pulgaga ootad, et asju laetaks jne. Kui võrdluskogemus puudub, siis võib jah arvata, et "töötab normaalselt". Enda LG telerist ei hakka rääkimagi, selge lag on sees võrreldes Shieldiga ja annab tunda, et asi on underpowered. Teleritootjad ei raasi korralikku ressurssi sisse panna ja pannakse näpuotsaga, et asi vaevalt töötaks.
Ma tooks võrdluse arvutiga, kus keegi tänapäaeval enam 4GB (või isegi 8GB) RAM mäluga arvutit naljalt ei osta, kuigi see töötab, aga selle kasutamine pole kuigi nauditav. Barely-barely...
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
14.04.2026 15:41:18
|
|
|
Chromecast 4k + googletv on lõpetatud toode ja selle mõte oli eelkõige odavus, nii väikesesse korpusesse sa ülemäära suurt powerit ei paki, erinevalt shieldist, mis on suur karp ja millel ongi ülemäära võimas protsessor. Ma võin panna teleka kõrvale NUC'i ja öelda, et shield saab suhu igast asendist ja saabki, analoogia on sama. Kui sa hakkad rääkima mingist LG telekast, siis avalikusta ka selle tootmisaasta, need telekad liiguvad täna juba sellises tempos edasi, et järge pidada ei jõua, samamoodi langevad hinnad, iga aasta on 10 tolli juures sama hinnataseme juures ja prosed ka võimsamad alati. See on müüt, et ei raatsita panna, raatsitakse küll, sest ka muu nõuab seal üha rohkem ressurssi, lihtsalt sina ei raatsi iga aasta uut telekat osta ja see on ka loomulik ja täiesti normaalne.
BTW, mul google streameri peal laeb postrid sama kiiresti ära, kui M4 siliconi peal, või tahad sa öelda, et sinu 10a vana nvidia on kangem või ?
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
14.04.2026 16:08:28
|
|
|
Chromecast 4K annab veidi parema kogemuse kui paljud sama aja telerid. Samuti on ta uuem toode kui minu 2015 Shield (2020). Shield mitte ülemäära võimas, vaid just piisava võimsusega. Enda ehitatud NUC võib paberil võimsam olla, kuid ei hakka kunagi samalaadset kasutusmugavust pakkuma, lollikindlusest rääkimata. LG teler 6 aastat uuem kui Shield. 2015 aasta Shield on praeguseks 4 telerit "üle elanud". Ehk siis selle hind on täiesti non-issue selles kontekstis. 11 aasta jooksul igasugu hiina pulki ja bokse tulnud, läinud ja unustatud. Lõppkokkuvõttes kallim kui Shield. Teleritesse topitakse siiani kahjuks 2GB RAM ja/või 100Mb LAN.
Ahjaa, 9 aastat uuem Google TV Streamer ei oma ju siiani elementaarseid asju? Suurim ämber selle seadme puhul. Kodukino- ja filmifänni valikust jääb kohe välja. Apple TV vist ka siiani sama probleem.
https://www.aftvnews.com/google-tv-streamer-does-not-support-dolby-truehd-dts-hd-or-dtsx-audio-passthrough/
https://www.reddit.com/r/AndroidTV/s/oBIuetCTyF
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
14.04.2026 16:17:37
|
|
|
| Need on rippide teema ja, kui ma tahan seal klassis mängida, siis ripp läheb juba r_volutioni kõhtu. Jällegi, liigume äärmusesse, mis läheb korda väga vähestele ja see on ka põhjuseks, miks shieldil väga turgu ei ole enam. Esimeses postis sai kõik öeldud, ikka vaja jaurata.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
14.04.2026 16:21:26
|
|
|
| See ei ole äärmus, need heliformaadid on väga vanad ja tugi common sense omada. Turg on siiani sama, muutumatu olnud, kui oleksid võtnud vaevaks Nvidia intervjuu läbi lugema.
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
14.04.2026 16:32:48
|
|
|
Passthrough puudumine ei ole juhuslik — see on kombinatsioon:
💰 Litsentsikulu vs väike kasutajaskond
📺 Streaming ei vaja lossless formaate
🔐 DRM piirangud ja sisuomanike surve
⚙️ Platvormi tehnilised piirangud
🧯 Vähem support-probleeme
📊 Selge turu segmentatsioon
Lisaks probleem Android TV'ga:
heli liigub läbi mitme kihi (app → OS → audio HAL → HDMI)
iga kiht võib:
muuta formaati
muuta sample rate’i
lisada viivitust
👉 Tulemus:
passthrough ei ole alati “puutumatu”
vahel toimub fallback (nt TrueHD → PCM)
Kokkuvõte, sul on küll Shield, millel on passthrouh:
👉 Shield:
“toetab passthrough’d”
aga:
sõltub appist
sõltub HDMI chain’ist
võib olla bugine
👉 R_volution:
“ehitatud passthrough jaoks”
töötab nagu Blu-ray player
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
14.04.2026 16:35:16
|
|
|
Mingit AI sloppi nüüd vaja spämmida siia? Ekslikku veel pealekauba.  |
Ei ole ekslik, ma tean ka asjadest nii mõndagi. AI tegi asja lihtsamaks. Taga targemaks, pildilt vaatab vastu vana Chromecast ULTRA. Võrdleme ikka tänapäevaseid asju ja kas TÄNA on shieldil enam kohta või miks peaks nvidia uue välja laskma.
| Selles osas näitab igale pulgale või boksile tagatulesid. |
R_Volutionile ka ? Tahaks kohe näha seda, ma kahtlen, kas ta Zappitilegi vastu saab.
viimati muutis Markos 14.04.2026 16:39:28, muudetud 2 korda |
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|