praegune kellaaeg 18.02.2026 19:42:18
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
17.02.2026 08:35:14
|
|
|
Hmm, ma ei oleks arvanud, et 45 kraadi on palju. Hea siis, et termomeetri vahele ostsin.
Kasti kahjuks enam midagi ei mahu. Oli mõte ka selline jahuti osta >>> https://shop.alphacool.com/en/shop/water-cooling-sets/external-sets/11026-alphacool-eiswand-360-cpu-black
aga see krt töötab kogu aeg 100% vist. Lisaks pidid sellel pumbad läbi minema ja lahtivõtmine korralik pusle.
Samuti ei tea, kuidas seda ühendada saaks.
Kui pumpasid on mitu, siis kas need ühendatakse jadamisi. Või kui teil on 2 radikat, kas siis see üks õnnetu 25W pump suudab neist vee läbi peksta?
Mina tahan süsteemi, mis on vait, kui videot vaatan. Muul ajal võib lõuata palju vaja.
|
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Evil
Hull

|
17.02.2026 09:42:13
|
|
|
| LiivaneLord kirjutas: |
Hmm, ma ei oleks arvanud, et 45 kraadi on palju. Hea siis, et termomeetri vahele ostsin.
Kasti kahjuks enam midagi ei mahu. Oli mõte ka selline jahuti osta >>> https://shop.alphacool.com/en/shop/water-cooling-sets/external-sets/11026-alphacool-eiswand-360-cpu-black
aga see krt töötab kogu aeg 100% vist. Lisaks pidid sellel pumbad läbi minema ja lahtivõtmine korralik pusle.
Samuti ei tea, kuidas seda ühendada saaks.
Kui pumpasid on mitu, siis kas need ühendatakse jadamisi. Või kui teil on 2 radikat, kas siis see üks õnnetu 25W pump suudab neist vee läbi peksta?
Mina tahan süsteemi, mis on vait, kui videot vaatan. Muul ajal võib lõuata palju vaja. |
See Alphacooli oma on jura ja see poleks eriline edasiminek 240/280 radika pealt.
Kui endal kunagi ühes loopis 2 pumpa oli, siis need olid identsed pumbad ja jooksutasin neid mõlemaid samal rpm-il kogu aeg. Ja pumbad olid järjestikku.
Pildilt vaadates tundub sul D5 olevat, mis on parim pump ja saab mitme radikaga hakkama ilusti.
Tahad paremaks saada, siis tuleb teine korpus võtta kuhu mahuks veel 1 radikas sisse ära. HV-s liigub vahest vesijahutuse radiaatoreid üsna hea hinnaga.
|
|
| Kommentaarid: 242 loe/lisa |
   |
2 :: |
202 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
17.02.2026 10:19:46
|
|
|
No see kala LiivaneLord'il ongi antud juhul, et kuigi vinge pump olemas, veeplokid olemas jne. siis lihtsalt radikapinda jääb väheks, et oleks bädass build. Vajaks vähe teistugust kasti kus saaks nii alla kui üles visata 360mm radika koos ventidega ja oleks hoopis teine tera.
Muidugi vaikse kastijaoks pole üldsegi mingit ulmelist kallist jahutusüsteemi vaja vaid korraliku seadistusega teeb vägapalju ära.
|
|
| Kommentaarid: 155 loe/lisa |
   |
132 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
17.02.2026 10:24:18
|
|
|
Ma ei tea nende radikate lisamine suurt muutust ei too, mul oli kunagi 560mm radikas panin mora 1080 juurde ja midagi suurt ei muutunud
|
|
| Kommentaarid: 493 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
401 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
17.02.2026 10:57:22
|
|
|
| pots4t4j4 kirjutas: |
Ma ei tea nende radikate lisamine suurt muutust ei too, mul oli kunagi 560mm radikas panin mora 1080 juurde ja midagi suurt ei muutunud  |
Täiesti võimalik olukorras kus juba ka olemasolev jahutus juhib ära niipalju sooja plokist kui plokile üle kandub ja jahutab selle ka ära, et rohkem jahutuspinda ei anna midagi juurde.
Ehk olulisem prose ja kaardi tempidest olekski teada mis teeb vee temperatuur võrreldes ruumi omaga peale seda kui vesi saavutab nö. max tempi millest enam ülesse ei lähe.
|
|
   |
132 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
17.02.2026 11:17:33
|
|
|
Kui hästi toimiks see, kui lisada korpuseväline radikas ja ühendada see paralleelselt arvutisisese radikaga?
Ühendus oleks selline, et PC radika ühte otsa ühendab PC-sisese pumba IN ning välise radika IN. PC radika teise otsa OUT ehk soe vesi, mis tuleb CPU-st/GPU-st ning välise radika OUT. Kui väline radikas näiteks lahti ühendada (kiirkinnituste abil) või väline radikas üldse seisma jätta, kui temp alla 30 on, siis toimiks vaid korpusesisene jahutus.
Skeem veidi visuaalselt:
Seltsimehed, kaaskodanikud - ärge liiga tugevalt lööge.
| Evil kirjutas: |
See Alphacooli oma on jura ja see poleks eriline edasiminek 240/280 radika pealt.
Kui endal kunagi ühes loopis 2 pumpa oli, siis need olid identsed pumbad ja jooksutasin neid mõlemaid samal rpm-il kogu aeg. Ja pumbad olid järjestikku.
Pildilt vaadates tundub sul D5 olevat, mis on parim pump ja saab mitme radikaga hakkama ilusti.
Tahad paremaks saada, siis tuleb teine korpus võtta kuhu mahuks veel 1 radikas sisse ära. HV-s liigub vahest vesijahutuse radiaatoreid üsna hea hinnaga. |
Mulle tundub ka jura. Oskad paremat soovitada?
Välise radika mõte mulle meeldib seetõttu, et saaks soojuse korpusest võimalikult kiiresti välja ning selline jala peal radikas näeb normaalne välja. Radika saaks tõsta laua peale, monitori taha vms.
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Snaxez
Kreisi kasutaja

|
17.02.2026 12:45:35
|
|
|
| LiivaneLord kirjutas: |
Kui hästi toimiks see, kui lisada korpuseväline radikas ja ühendada see paralleelselt arvutisisese radikaga?
Ühendus oleks selline, et PC radika ühte otsa ühendab PC-sisese pumba IN ning välise radika IN. PC radika teise otsa OUT ehk soe vesi, mis tuleb CPU-st/GPU-st ning välise radika OUT. Kui väline radikas näiteks lahti ühendada (kiirkinnituste abil) või väline radikas üldse seisma jätta, kui temp alla 30 on, siis toimiks vaid korpusesisene jahutus.
Skeem veidi visuaalselt:
Seltsimehed, kaaskodanikud - ärge liiga tugevalt lööge.
| Evil kirjutas: |
Tahad paremaks saada, siis tuleb teine korpus võtta kuhu mahuks veel 1 radikas sisse ära. HV-s liigub vahest vesijahutuse radiaatoreid üsna hea hinnaga. |
Mulle tundub ka jura. Oskad paremat soovitada?
Välise radika mõte mulle meeldib seetõttu, et saaks soojuse korpusest võimalikult kiiresti välja ning selline jala peal radikas näeb normaalne välja. Radika saaks tõsta laua peale, monitori taha vms. |
Parim on ilmselt MO-RA, aga see ei tule odavalt.
https://shop.watercool.de/MO-RA-IV-Series
|
|
| Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
2 :: |
54 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
17.02.2026 17:21:02
|
|
|
LiivaneLord, jaaamh - kunagi 3000 aastat tagasi oli mul siuke asi
Spoiler 
|
|
   |
132 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
17.02.2026 23:03:14
|
|
|
| Auron kirjutas: |
LiivaneLord, jaaamh - kunagi 3000 aastat tagasi oli mul siuke asi
Spoiler 
|
Midagi sellist kujutan ette küll jah. Kui "torn" veidi madalam on ning voolikuid veidi pikemad ja kiirkinnituste abil saab vajadusel arvuti välja tõsta, siis mulle see meeldiks.
Mis lahendus teil nüüd kasutusel on?
See hind tuleb tõesti väga krõbe, kui jupid kokku võtta. Ainuüksi kiirkinnitused maksaksid 100€.
Kui reservuaar ära jätta ning eeldada, et ühendamise pudinad (volla, G1/4 ühendused) on mul juba olemas, kas komplekt oleks näiteks selline:
MO-RA IV 200 Black > https://shop.watercool.de/MO-RA-IV-200-Black_1
HEATKILLER D5 PWM > https://shop.watercool.de/HEATKILLER-D5-PWM_1
Kas see on see, mille külge pump pannakse? HEATKILLER® D5-TOP > https://shop.watercool.de/HEATKILLER-D5-TOP_1
Kas selle abil saab arvutiga kupatust juhtida? MO-RA IV Passive Control 200/400 > https://shop.watercool.de/MO-RA-IV-Passive-Control-200-400_1
Vendid, vedelik ja kiirkinnitused ilmselt kohalikust poest. Kokku üle 600€. :O
Jalad maksavad 30€? Vaene mees vist ei osta isegi ribisid ventidele ette.
PS! Kui nüüd ühe asja ostukorvi lisasin, et postikulu näha, siis läksid kõikide asjade hinnad 5-10€ kallimaks.
Edit: Ilmselt käibemaksumuudatusega seotud, kui riigi valisin.
Praegu on jah pumbaks/reservuaariks EK-Quantum Kinetic TBE 200 D5 PWM D-RGB - Plexi Kas see oleks suuteline vett ka läbi välise radika lüüa?
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
18.02.2026 06:29:04
|
|
|
LiivaneLord, täna jahutab proset AIO esteetika pärast ja muu on õhupeal. Olen mõelnud, et ehitaks mingil hetkel omale kõva custom loop'i aga siis teeks ikkagi välimuse jaoks hardtubest, vahele kindlasti edevad flow ja temp mõõdikud, korralikud veeplokid, ägeda flat reservuaari jne. ehk siis hind kujuneks nii krõbedaks, et siiani käsi ei tõuse Kast hiirvaikne niinikuii nii idle kui kui mängides.
|
|
   |
132 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
18.02.2026 09:10:38
|
|
|
LiivaneLord, täna jahutab proset AIO esteetika pärast ja muu on õhupeal. Olen mõelnud, et ehitaks mingil hetkel omale kõva custom loop'i aga siis teeks ikkagi välimuse jaoks hardtubest, vahele kindlasti edevad flow ja temp mõõdikud, korralikud veeplokid, ägeda flat reservuaari jne. ehk siis hind kujuneks nii krõbedaks, et siiani käsi ei tõuse Kast hiirvaikne niinikuii nii idle kui kui mängides. |
Teie viimane lause kõnetab mind kõige paremini. Ma tahan kaaa hiirvaikset arvutit, kui ta tööd teeb.
Mul oli eelmises setupis AORUS WATERFORCE X 280 prose jaoks ning pildil olev radikas ainult rtx 4080 jaoks. Võin öelda, et praegu, kui radika taga on ryzen 9950x3d+rtx 4080, ei tundu see üldse soojem. Varem oli soojem seetõttu, et ma ei suutnud ventilaatoreid toimima saada ning vee temperatuurist polnud halli aimugi.
Põhjus oli selles, et kuna kasutasin GCC tarkvara ventilaatorite juhtimiseks, siis GCC ei suutnud protsessori õiget temperatuuri näidata (juba BIOSis näitas valet temperatuuri). Kui Speccy ja teised tarkvarad näitasid temperatuuri näiteks 45 kraadi, siis GCC näitas protsessori temperatuuriks 65+ kraadi ja see hüppas väga tugevalt üles ja alla. 1 sekundiline intervalli tõttu ei suutnud põhjust tuvastada, aga mulle jäi mulje, et GCC luges protsessori kõige kõrgema tuuma temperatuuri. Ja see võis sekundi jooksul kõikuda mitukümmend kraadi. Ja siis juhtuski, nii, et kui mingi facebooki lehe esimest korda avasin, siis ka arvutil läksid mootorid käima.
Päris alguses oli veel probleem, et kui soovisin GCC-s manuaalset graafikut luua, siis läks see lolliks ning CPU vendid jäid 100% peal tööle. Teine režiim, mis sel momendil ka toimis, oli "no fan mode" ehk see lülitas vendid täiesti välja. Aitas ainult see, kui GCC tarkvara eemaldada. Mingi aeg hiljem oli see GCC viga parandatud.
Vale CPU temperatuuri tulemuseks oli see, et mind ajasid need ventilaatorid hulluks, sest X280 lõugas windowsi bootimisel seni kuni Argus Monitor service pani CPU ja GPU normaalselt tööle vastavalt temperatuurile. Lisaks hakkab X280 tööle 100% kuniks BIOS teda juhtima hakkab. Mul oli kodus nagu traktor, mis isegi idles pani ventilaatorid tugevalt üles ja alla tööle.
Enne Argust, kui GCC-d kasutasin, üritasin leida selle 45-100 kraadi vahel mingi mingi sujuva graafiku, et ma kodus elada saaks. Nüüd on sellega korras. Mulle täiega meeldib, et Argust saab seadistada lugema mitut andurit, et juhtida ühte seadet.
Mõtlen elu üle järele, mis on kallis ja mis mitte ...
| LiivaneLord, täna jahutab proset AIO esteetika pärast ja muu on õhupeal. |
Mul tundub, et 90% soojusest tekitab GPU. Ta ise on jahe, aga kütab vett usinasti. Vannitoale peaks põrandakütte arvuti pealt ehitama.
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|