Auto oli seisnud paar nädalat, täna läks "poolest pöördest" käima. Enne lasin eelsoojendusega muidugi salongi ka kenasti soojaks. _________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis
Nuusutab siin bensiini ja meenutab vana head aega, kui tal oli kõrgem sotsiaalne staatus siksiga sõites. Kuuri all on 95 täis kanistrid, mis ootavad aega, kui 95 lahjeneb 91-ks, et nostalgia oleks täiuslik.
Aga miks siis peaks elektriauto ostma kui mitte säästmiseks? Poosetamise pärast?
Mina ostsin, sest ei tahtnud ICE masinat igapäevasteks tegemisteks, EV kiirendab kohe, läheb kiiremini soojaks, Teslal on mobiiliäpp ka väga mõnus ja reaalselt toimib. Samas varsti vahetan ehk välja, nüüd eluolu muutus ning tuleb palju haagist vedada, selleks on EV kehvapoolne.
Täiesti mõttetud testid on need, ütle mulle soojuspumba võimsus ja ma arvutan sulle peast välja, kauaks akut jätkub. Sellise temperatuuri juures pole soojuspumba cop'st enam midagi järele jäänud, ehk arvutus on 1:1'le. Selle testi läbiviimiseks pole isegi niisugust külma vaja, vabalt võib j-20 või isegi alla olla ja saad ikka sama tulemuse. Salongis võib soojem olla, muud vahet ei ole.
Täiesti mõttetud testid on need, ütle mulle soojuspumba võimsus ja ma arvutan sulle peast välja, kauaks akut jätkub. Sellise temperatuuri juures pole soojuspumba cop'st enam midagi järele jäänud, ehk arvutus on 1:1'le. Selle testi läbiviimiseks pole isegi niisugust külma vaja, vabalt võib j-20 või isegi alla olla ja saad ikka sama tulemuse. Salongis võib soojem olla, muud vahet ei ole.
Küte ei töötanud max peal, sisetemp oli manuaalselt ju paika pandud. Salongi saab sellise välistempi juures soojaks ka kütta, enda Model 3 soojendab salongi -20 pealt +29 peale päris ruttu.
Küte ei töötanud max peal, sisetemp oli manuaalselt ju paika pandud. Salongi saab sellise välistempi juures soojaks ka kütta, enda Model 3 soojendab salongi -20 pealt +29 peale päris ruttu.
Tõenäoliselt pole vahet, kas see temp oli seal 15 või 20, pump pani nagunii maksimumi peal. Ma ei tea, kas Teslal on aux heater ka või mitte, selle käivitumist saab teoreetiliselt ära hoida, kui temp väga kõrge ei ole, aga ei pruugi võibolla lasi juba ptc pealt. Kui sa räägid, et väljas on -20 ja sisse on võimalik reaalselt lasta ka +29 (sa pead selle ära mõõtma), siis on seal ptc küte olemas, puhas elekter ja selle kulu võrdub otseselt küttekeha võimsusega, ehk mingi tambovit pole, veel lihtsam arvutada. Ahjaa, kui sul on pumbata M3, siis selline käitumine on nobrainer, piir tuleb ette seal, kus küttekeha võimsusest enam ei piisa temperatuuri hoidmiseks.
Tõenäoliselt pole vahet, kas see temp oli seal 15 või 20, pump pani nagunii maksimumi peal. Ma ei tea, kas Teslal on aux heater ka või mitte, selle käivitumist saab teoreetiliselt ära hoida, kui temp väga kõrge ei ole, aga ei pruugi võibolla lasi juba ptc pealt. Kui sa räägid, et väljas on -20 ja sisse on võimalik reaalselt lasta ka +29 (sa pead selle ära mõõtma), siis on seal ptc küte olemas, puhas elekter ja selle kulu võrdub otseselt küttekeha võimsusega, ehk mingi tambovit pole, veel lihtsam arvutada. Ahjaa, kui sul on pumbata M3, siis selline käitumine on nobrainer, piir tuleb ette seal, kus küttekeha võimsusest enam ei piisa temperatuuri hoidmiseks.
Mul on vaid PTC, jah. Aga postituse mõte oli hoopis see, et kui küte ei ole 100% peal, siis ilma katset tegemata ei ole triviaalne öelda, kui pikalt mingit temperatuuri hoida saab. Sõltuvalt välis- ja sisetemperatuurist on soojuskadu akende, katuse jne kaudu erinev.
Mul on vaid PTC, jah. Aga postituse mõte oli hoopis see, et kui küte ei ole 100% peal, siis ilma katset tegemata ei ole triviaalne öelda, kui pikalt mingit temperatuuri hoida saab. Sõltuvalt välis- ja sisetemperatuurist on soojuskadu akende, katuse jne kaudu erinev.
Saab, sest soojuspump pole mingi imeseade, eriti veel auto oma. -35 kraadi peal on ammu otsas.
Saab, sest soojuspump pole mingi imeseade, eriti veel auto oma. -35 kraadi peal on ammu otsas.
Kuidas siis saab, kirjelda oma mõttekäiku? Mulle tundub, et sa oled väga soojuspumbas kinni, aga autos ei ole vaid soojuspump.
Kuidas siis saab, kirjelda oma mõttekäiku? Mulle tundub, et sa oled väga soojuspumbas kinni, aga autos ei ole vaid soojuspump.
Ma ju kirjeldasin, et sellise tempi puhul on soojuspumba cop 1, ehk siis sisuliselt otse elektriküte nagu see oleks vaid ptc elemendiga ja "testi" polegi mõtet teha, ütle ptc elemendi elektriline võimsus ja ma ütlen sulle kauaks akut jätkub.
Ma ju kirjeldasin, et sellise tempi puhul on soojuspumba cop 1, ehk siis sisuliselt otse elektriküte nagu see oleks vaid ptc elemendiga ja "testi" polegi mõtet teha, ütle ptc elemendi elektriline võimsus ja ma ütlen sulle kauaks akut jätkub.
Testi on vaja selleks, et oleks teada, mis võimsusel mingi välis- ja sisetemperatuuri juures PTC element töötab. Ei tööta maksimumvõimsusega.
Kas test peab just täpselt selline olema - tingimata mitte, aga arvutuslikult testi tegemata seda välja arvutada - no palju edu.
viimati muutis sakinaga 11.02.2026 18:09:53, muudetud 1 kord
Tesla kütab mootoritega lisaks juurde kui väga külm.
Miks? Soe on. Misiganes ta selle soojusega teeb (octovalve hingeelu ei tea ega huvita) aga igatahes nö aku eelsoojenduses tuttav mootorite undamine käib ka siis kui pole kuhugi soojendamas. Teada on, et võtab ja annab ogaltpoolt midagi. Tulemus on igatahes see, et -25c sõites oli keskmine kulu 80km peale 25kwh sajale ning salongis oli 20c näiduga täitsa pigem jopega palav.
Pole absoluutelt etteheiteid Tesla soojussüsteemide kohta ja selle aasta talvega on see korralikult ikka testi saanud. Keskmine kulu on ka igati normaalne. Kinni pole midagi külmunud. Ära pole surnud. Vastupidiselt keskmksele e60le pole aknad udused jne.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.